X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Dziewczyny kupujecie laktator przed narodzinami? Ja myślałam o Avent Natural elektrycznym. Nie mam doświadczeń w tym zakresie ale podobno cześć używa już w szpitalu?
    Ja kupię przed narodzinami ale też właśnie nie wiem jaki lepszy. Ręczny czy elektryczny

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po konsultacji z urologiem. Ten niby "zastój" wciąż mam w nerce, na oko urologa to jakaś wada wrodzona. Wyszły jakieś dwie bakterie w posiewie. Jedyne zalecenia jakie mam to przy pojawieniu się gorączki lub nawrotu dolegliwości bólowych ponowna hospitalizacja... :( miesiąc po porodzie mam się zgłosić do poradni urologicznej, żeby zacząć diagnozować co w tej nerce siedzi i jakoś się tego pozbyć. Nie wiem jeszcze kiedy dokładnie mnie wypuszczą, pewnie po zakończeniu kuracji tym antybiotykiem. Mam ogromną nadzieję, że w tym tygodniu.
    Teraz to będzie życie w ciągłym stresie do końca porodu, że to znowu wróci...
    Tak, że na dwoje babka wróżyła.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolno to czy nie wolno jadać łososia wędzonego na zimno tego w plastrach co jest w biedronce??? Ludziee tak za mną chodzi że szok:) to jedyna ryba jaka lubię.

AgaSY lubi tę wiadomość

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowionka z krzywej cukrowej!!!
    Za 20 minut ostatnie pobranie, a pielęgniarki wykorzystały już wszystkie widoczne żyły... ehhh- będzie kosmos!
    Generalnie roztwór smakuje jak lukier tylko ze w formie plynnej. Ja wkropilam troszkę cytryny i wrzucilam plasterek do kubka zeby zapach był milszy- i przeżyłam :)
    Po 3 kłuciu wbijam na żarełko do pobliskiej Galerii i pewnie zahaczę o jakieś sklepy...
    Jakoś trzeba sobie wynagrodzić to matczyne poświęcenie :p

ahisma lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Dziewczyny kupujecie laktator przed narodzinami? Ja myślałam o Avent Natural elektrycznym. Nie mam doświadczeń w tym zakresie ale podobno cześć używa już w szpitalu?
    Ja do szpitala wezme ręczny bo będę miała od szwagierki a gdy okaże sie bardziej potrzebny to zainwestuje w elektryczny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:32

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • ines. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:

ja dostaję w spadku Medela swing elektroniczny tylko części 'stykające się' z pokarmem będę musiała sobie kupić. jedne używają ponoć właśnie od szpitala inne w ogóle... także cięzko to przewidzieć

Madllene wrote:
    Ja już po konsultacji z urologiem. Ten niby "zastój" wciąż mam w nerce, na oko urologa to jakaś wada wrodzona. Wyszły jakieś dwie bakterie w posiewie. Jedyne zalecenia jakie mam to przy pojawieniu się gorączki lub nawrotu dolegliwości bólowych ponowna hospitalizacja... :( miesiąc po porodzie mam się zgłosić do poradni urologicznej, żeby zacząć diagnozować co w tej nerce siedzi i jakoś się tego pozbyć. Nie wiem jeszcze kiedy dokładnie mnie wypuszczą, pewnie po zakończeniu kuracji tym antybiotykiem. Mam ogromną nadzieję, że w tym tygodniu.

dobrze, że już lepiej. trzymam kciuki, żebyś już spokojnie dotrwała do końca ciąży :* mam nadzieje, że już dajesz sobie spokój z pracą i przede wszystkim odpoczynek?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Madziu,
    Trzymam kciuka żeby nie było żadnego nawrotu.
    Drugi kciuk za to żebyś szybko wyszła do domku i spokojnie czekała na narodziny Mikołaja.
    :*

km5sdf9h28k60y12.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Wolno to czy nie wolno jadać łososia wędzonego na zimno tego w plastrach co jest w biedronce??? Ludziee tak za mną chodzi że szok:) to jedyna ryba jaka lubię.
    Slyszalam ze wędzonego na zimno sie w ogóle nie powinno jeść, mysle ze mala ilość nie zaszkodzi:)

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu podpinaja detektor 24godz na dobe. Monitoruja caly czas wiec o to sie nie boje. I jestem zdziwiona ze w polsce tak nie robia tylko sprawdzaja raz na jakis czas. Co do laktatora to uwazam ze w szpitalu moze sie przydac, zalezy od osoby ale raczej na wszelki wypadek powinno sie miec. U nas tez maja w szpitalu takze swojego nie biore. Reczny jest ok jak ma sie nawal pokarmu i tylko trzeba troche zebrac ale do stymulowania to sie napracujecie niezle. Jak dla mnie odpada.
    Co do lososia u mnie lekarka powiedziala ze wedzony odpada calkowicie. Zreszta wedlina wedzona tez.

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ines, Merida :-* kciuki na pewno się nam przydadzą. Do pracy nie zamierzam już wracać. Teraz tylko odpoczynek. Jeśli mam jeszcze wrócić do tego szpitala - nie daj Boże z powodu tej nerki - to w międzyczasie chcę już odpoczywać w domu. W pracy już mają tego świadomość.
    Właśnie był u mnie lekarz prowadzący, przy dobrych wynikach krwi wypuszczą dopiero w piątek...

A miałam w tym tygodniu iść na krzywą cukrową...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:51

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och doczytałam:)

Ezia miałam pisać dokładnie to co już napisały Ci dziewczyny, jak kupisz coś co maleństwu się nie spodoba to trudno, ja tam sprawdzam na dotyk wszstko. Ciężko tak chodzic i myśleć spoci się czy się nie spoci.. zwariować idzie, podoba ci się to bierz zawsze każdy ma swoje zdanie i to różne. Nikt Ci idealnie nie doradzi, bo nikt nie przewidzi na co np bedzie mialo uczulenie Twoje dziecko :*

ja dzisiaj wizytację mam :*

Merida86, Deedee87 lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Ponoć nie za bardzo.
    Ja ze 3 razy miałam taką chęć na polędwice wędzoną, że zmiękłam, kupiłam i zjadłam, a też nie powinno się jeść w ciąży.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi_Ka wrote:
    Hej dziewczyny, potrzebuje wsparcia...
    Po moich 4 nieudanych ciazach, moja Pani Profesor nakazała absolutny zakaz seksu.
    Jednak lekarz, który prowadzi ciążę, mówi że szyjka jest bardzo długa i nic się z nią nie dzieje i wręcz namawia do normalnego współżycia. Ostatnio naszła mnie ochota ale jak już prawie doszło do zbliżenia to odpadły mnie wyrzuty sumienia że może coś się wydarzyć.
    Jestem w kropce... Pomocy!
    Ja tez mialam stresa po wcześniejszych przejsciach, ale ze lekarz pozwolil, to sobie pozwalamy, ale w gumce, bo sie boje,ze nasienie wywola skurcze

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddlene dobrze, ze juz masz wizje wyjscia do domku:*
    Ja tez mam AngelSounds i nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Mimo ze czuje ruchy, slucham Maluszka trzy razy dziennie. A im starsza ciaza tym bardziej schizuje wiec mysle ze po 35 tyg to bede musiala go na stale przymocowac do brzucha:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 12:00

Madllene lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Madllene szybkiego powrotu do domku, a do szpitala dopiero w czerwcu :)
    Może masz jakieś złogi/kamienie/piasek. Pij, pij i jeszcze raz pij, żeby wypłukiwać to świństwo. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene również życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia i domku:*
    A teraz obiecaj że już żadnej pracy:P tylko odpoczynek w domu do końca ciąży:)

• Madllene Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatwm wszem i wobec obiecuję, że do czasu porodu do pracy nie wrócę :D pod rygorem publicznego linczu;)

ahisma, 19Biedroneczka91, AgaSY, Ezia90, Merida86, Deedee87, LaRa, małaMyszka lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene rowniez zycze szybkiego powrktu do domu, juz jutro sroda wiec szybko zleci :) najwazniejsze aby wyniki byly dobre :)

• ahisma Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki po glukozie, mieszczę się w normach, hurra!!! :D :D :D

Merida86, 19Biedroneczka91, małamigotka, caroline29, Ezia90, Deedee87, Madllene, LaRa lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia dziewczyny mają rację :) a może się okazać, ze to będzie ulubiony kocyk dzidziusia :)

Bez wzgledu na ilość dzieci, każda z nas popełni jakieś błędy :)

Megi_Ka ja normalnie się kocham z mężem :) Zawsze mieliśmy sporą ochotę na seks, teraz zdecydowanie mniej. Dodam, że szyjka mi się lekko skraca, ale mąż normalnie we mnie kończy i wszystko jest ok. W pierwszej ciąży też pomimo skracającej się szyjki współżyliśmy i skończyło się wywoływaniem porodu, bo młody nie chciał wyjść
    My jesteśmy antygumkowi od zawsze, więc nawet w 40tc będzie normalnie do końca. Nie wyobrażam sobie, ze mogłoby być inaczej

Nikaa ja mam z akuku ręczny i myślę, ze będzie ok :)

Madllene trzymam kciuki, zebyś jak najszybciej wróciła do domku i kolejny raz w szpitalu niech będzie w czerwcu :)

‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ