Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pingui wrote:Czy planujecie może jakieś wyjazdy na wakacje z maluszkami, czy raczej za rok?
Też o tym myślałam ostatnio - nie planuję niczego, bo nie wiem na ile gładko wejdziemy z mężem w rodzicielstwo. Czy mały będzie spał (i nam da spać), czy będzie ładnie jadł, nie będzie chorował, itd. Jak będziemy mieć siły to na pewno gdzieś w sierpniu chcielibyśmy pojechać, może Bałtyk z rodzicami, jeśli pogoda nie będzie totalnie zła.
Koleżanka wyciąga mnie za granicę w sierpniu, do Bułgarii autem, oni wtedy z prawie 5 miesięcznym dzieckiem, my z 2 miesięcznym - nie chcę niczego jej obiecywać, bo nie mam bladego pojęcia jak ogarniemy codzienność, a co mówić o wyjeździe -
MalaMyszka, moja domowa waga wskazuje dokładnie tyle samo:73,9 kg, przytyłam praktycznie tyle co Szatynka, ale gin nie robiła mi z tego powodu żadnych wyrzutów. A to też dziwne wszystko, bo po szpitalu dużo, dużo mniej jem, a słodkiego to już nie wiele. Fakt dużo piję, więc może tą wodę mi zatrzymuje teraz. Ale trudno, nic na to już nie poradzę. Będzie co zrzucać.
Pingui, duzy juz maluch
my o wakacjach w tym roku nie myślimy w ogóle, bo oszczędzamy na budowę, a poza tym nie wyobrażam sobie jechać gdzieś z takim maleństwem- nawet nad nasze polskie morze, gdzie mamy ok 600 km. Szybciej jakieś jednodniowe wypady w góry, ale to też nie od razu.
Ezia90, ja nie jestem doświadczona, ale do pielęgnacji myślałam o produktach z serii babydream, bo ponoć mają dobry skład. Moje fryzjerki doradzały mi kąpanie w emolientach, bo same tak robiły i nie miały żadnych niespodzianek z alergiami skórnymi, więc też rozważam. -
Ja sie cieszę ze mam ogródek, takie to bedą nasze wakacje w mieście. Ewentualnie wybierzemy sie do mojej mamy na pare dni, ale to tez nie wiadomo, bo nie wiem jakim dzieckiem bedzie maluch, jeśli taki bezproblemowy jak Ania to marzenie
Tak jak juz pisałam, ja kupuje mustele i babydream. Smarujesz dziecko na przewijaku a potem fruuuu do wody + kilka kropel Oilatum. Potem tylko stosujesz balsam, bez żadnych oliwek i tyle. Skóra Ani nigdy nie miała problemów. -
My chcielibyśmy w połowie sierpnia odwiedzić z maluchem jego obie prababcie, które mieszkają na wsi, podobno dzieci wtedy lepiej śpią . Jak dzidziuś pozwoli to może Bałtyk we wrześniu, żeby innym powietrzem pooddychać? Ale ze Śląska to trochę daleko, podróż mnie martwi . Jak tylko Leo skończy pół roku to polecimy do szwagierki do Londynu, a przed moim powrotem do pracy jeszcze do Chorwacji chcieliśmy . No ale plany planami, a życie samo zweryfikuje . Zawsze zostaje ogródek działkowy teściów na który mamy jakieś 500 m spacerkiem . O ile udostępnią nam klucze i pozwolą, bo to specyficzni ludzie są .
Ja do kąpania kupiłam Linomag na Gemini .
A wczoraj odebrałam paczkę z HIPP: Teczuszka Maluszka (na książeczkę zdrowia), chusteczki nawilżające, poradnik standardowo i zawieszka-trójkąt do samochodu "Z nami jedzie Leon" ). Jeszcze mam kod na paczkę z Musteli to też zamówię, a coMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Z płynem do kąpieli to nigdy nie wiadomo jak dziecko będzie reagować. Jednym zwykłe mydło nie zaszkodzi, innym emolium nie będzie służyło. Ja mam atopową skórę i od dłuższego czasu używam delikatnych środków do mycia głównie Babydream od stóp do głów, który uwielbiam. A teraz nie było go w Rossmannie i kupiłam Hippa. Moim zdaniem jest dobry, ale bez szału. Ma mocniejszy zapach od Babydream. Nie zrozumcie mnie źle, zapach jest śliczny, dziecięcy, ale ja akurat mam bzika na tym punkcie i im bardziej kosmetyk pachnie tym bardziej go nie lubię Babydream też ma zapach, ale bardzo delikatny. No i Hipp cenowo droższy. Myślę Ezia, że możesz go kupić jak chcesz. Jest dobry i sporo osób poleca go dzieciom. Jak masz Rossmanna pod ręką to polecam Babydream, bo jest tańszy zdecydowanie a naprawdę dobry. Z emolientami bym nie szalała, jak dziecko ma zdrową skórę to ich nie potrzebuje wcale, a zawsze można dokupić. A zwykłe mydełka dziecięce zdrowej skórze nie zaszkodzą, ale mydło w kostce zawsze bardziej wysusza skórę moim zdaniem.
-
O, a odnośnie wyprawki pielęgnacyjnej... na jakie pieluchy się decydujecie? Ja jestem w tym temacie zielona, ale chciałam zacząć od tańszych jak Babydream właśnie lub Dada. Jak nam nie podejdą to będziemy zmieniać na kolejne, droższe. Dobry plan?
Ezia90 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ja zamierzam zacząć na początku od pampersa a potem dady. Koleżanki twierdzą że taka kombinacja się sprawdzaCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja nie będę kombinować i zacznę od pampersa. Z iloma mamami rozmawiam, to każda proponuje co innego, bo u niej się sprawdziło. My też będziemy próbować po kolei, jak pampers nie siądzie to się przerzucimy na inne. I w sumie myślę, że tak samo trzeba podejść do innych specyfików. U jednych sprawdzą się takie, u innych inne, więc nie ma co się sugerować wyborem pozostałych. Takie jest moje zdanie, bo co osoba to inna opinia.
ahisma lubi tę wiadomość
-
Ja znam dziecko, które od początku było w Pampersach i jak rodzice chcieli zmienić na coś tańszego to nie tolerowało żadnych innych pieluch . Stąd moje patrzenie w drugą stronę, od tańszych do droższych .
Ezia90 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
LaRa wrote:Ja witam sie w nowym tc TWOJA
CIĄŻA
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 25 tydzień
Data porodu:
14 czerwca 2017
(pozostało 91 dni)
Wow, jak to juz powaznie brzmi trym 3
Hey. To i my sie pod tym podpisujemy, termin z usg 17.06 ale 14.06 bardziej mi się podoba. Zostaly jeszcze tylko 3 miesiące.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 11:50
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Mam podobne zdanie, do tego co napisała Madllene. Co rodzic to inna opinia, bo i przecież każde dziecko inne, inna skóra, inna reakcja.
Z emolientów zrezygnujemy na starcie, raczej postawię na Hipp lub Babydream, ze względu na skład. Gdyby się okazało, że jednak emolienty są potrzebne, to w każdej chwili można kupić.
Z kolei z pieluchami wystartujemy z pampersem, przynajmniej z 1-kami, a później będziemy próbować Dadę, raz, że tańsza, a dwa, że biedra blisko -
Hej
Jestem tu nowa ale mam nadzieję, że szybko się zaklimatyzuje :p dziewczyny mam do was pytanie - ile ważyły wasze pociechy w 25 tygodniu ciąży ? Martwię się bo nasza malutka ważyla 660 g lekarz powiedział, że waga prawidłowa ale mam dwie koleżanki w podobnym okresie ciąży i u jednej i drugiej dziecko w 25 tyg. Ważyło więcej niż 800g. A jak to było u Was ? Pozdrawiam serdecznie ! -
AgaSY wrote:A gdzie mieszkasz?
(tzn. wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, niekoniecznie chciałabym podawać tutaj nazwę miejscowości, bo to nie Gdańsk, czy inna duża miejscowość )Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 13:59
Deedee87 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny mój synek zmarł jednak diagnoza okazała się trafiona ur. 6-03-2017 Szymonek żył 1godz 40 min teraz jest moim osobistym aniołem stróżem bardzo za nim tęsknię.
Życzę wam dziewczyny szczęśliwego rozwiązania i zdrowia dla was i waszych dzieci
Może kiedyś znów spotkamy się na fioletowej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:18
-
Zwm wszystkie jesteśmy myślami z Tobą. Trzymaj się, na pewno Szymonek będzie się opiekował Wami i przyszłym rodzeństwem :*
Ja kupuję babydream i/lub hipp. pieluchy z pampersa i z dady. chusteczki babydream te różowe chyba, zobaczę jak się sprawdzą i z hippa.