Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSY wrote:Caroline29 Linomag Bobo ochronny A+E? My też go stosujemy, bardzo cieniutkie co przewijanie. A jak przyszła położna to kazała pół słoika na tylek nakładać nikt nie chciałby siedziec dupa w pieluszce całej wysmarowanej kremem...
Dziewczyny ile po CC utrzymuje się opuchlizna na brzuszku? Dzidzius ma 12 dni dopiero, a wszyscy mi gadają, że mam brzuch wysadzony... Moim zdaniem to normalne, ale co osoba to zaczynam się bardziej wpieniac.
A maluch co przebieranie robi kupę???
Staś jak bardzo często robił kupe to w szpitalu tez kazali grubo smarować żeby kupa splywala po maść a nie po pupie a teraz juz cienko smaruje.
Tak ten linomag ma z różową nakrętką.AgaSY lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Co karmienie to nie, ale tak 3-4x dziennie. Odpukać nic mu się narazie nie dzieje, więc smarujemy cieniutko co przewijanie wyskoczyło mu dziś tylko kilka krostek na buzi i myślałam, że to reakcja na truskawki, której wczoraj zjadłam, ale zadzwoniłam po położna i powiedziała, że to raczej potowki. Będziemy osuszac octeniseptem i zobaczymy. Chyba, że macie jakieś sprawdzone sposoby?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Jak bolą pierwsze skurcze? Nie mogę normalnie usiąść bo boli strasznie dół brzucha, jak chodzę to jest ok, jak leżę - tak sobie. Nie wiem czy mam się martwić że coś jest nie tak czy cieszyć że się zaczyna?
Mogą zacząć się skurcze zanim brzuch się opuści? Nie wiem jak powinien wyglądać opuszczony, ale wszyscy mi mówią że mam dość wysoko i musi mi się najpierw opuścić. Jak to jest? -
100noga chyba niestety reguły nie ma
Są kobiety co objawów mają zero, a budzą się w nocy, bo im wody chlusnęły. Albo odwrotnie: od miesiąca skurcze, brzuch opadł, czop wylazł i poród jakoś nie następuje.
Mnie już też szlag trafia, bo jak dziś się nic nie wydarzy to jutro lecę na oksytocynę, a z dnia na dzień czuję postępy: boli coraz bardziej, ale ciągle (nie skurcze), brzuch nisko, itd. -
AgaSY wrote:Co karmienie to nie, ale tak 3-4x dziennie. Odpukać nic mu się narazie nie dzieje, więc smarujemy cieniutko co przewijanie wyskoczyło mu dziś tylko kilka krostek na buzi i myślałam, że to reakcja na truskawki, której wczoraj zjadłam, ale zadzwoniłam po położna i powiedziała, że to raczej potowki. Będziemy osuszac octeniseptem i zobaczymy. Chyba, że macie jakieś sprawdzone sposoby?
Na potówki z domowych sposobów można zrobić kąpiel w krochmalu. Gotujesz lekki krochmal i wlewasz trochę do wanienki. Potem delikatnie tylko osuszacz skore. Wtedy bez płynów do kąpieli. -
Szaron wrote:100noga chyba niestety reguły nie ma
Są kobiety co objawów mają zero, a budzą się w nocy, bo im wody chlusnęły. Albo odwrotnie: od miesiąca skurcze, brzuch opadł, czop wylazł i poród jakoś nie następuje.
Mnie już też szlag trafia, bo jak dziś się nic nie wydarzy to jutro lecę na oksytocynę, a z dnia na dzień czuję postępy: boli coraz bardziej, ale ciągle (nie skurcze), brzuch nisko, itd.
Kurde, mam nadzieję że to jednak skurcze bo jakby mnie miało tak boleć przez kolejne kilka dni to bym zwariowała. Boli jak cholera Ale bardzo nieregularnie. Po prysznicu przestało, teraz znowu zaczyna. -
Witajcie, gratuluję wszystkim mamom i spieszę donieść ze 19.06 poznałam go, m3170 i 54 cm, eh.. porod sn wywolany oksytocyna, rodziłam w towarzystwie mamyi to była świetna decyzja:) pozdrawiam Was serdecznie ))
AgaSY, 100noga, Nika8686, małaMyszka lubią tę wiadomość
Wiem, że nic nie wiem... -
Gracja82 wrote:Witajcie, gratuluję wszystkim mamom i spieszę donieść ze 19.06 poznałam go, m3170 i 54 cm, eh.. porod sn wywolany oksytocyna, rodziłam w towarzystwie mamyi to była świetna decyzja:) pozdrawiam Was serdecznie ))
Gracja82 lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Gracja82 wrote:Witajcie, gratuluję wszystkim mamom i spieszę donieść ze 19.06 poznałam go, m3170 i 54 cm, eh.. porod sn wywolany oksytocyna, rodziłam w towarzystwie mamyi to była świetna decyzja:) pozdrawiam Was serdecznie ))
Gratulacje!!!Gracja82 lubi tę wiadomość