Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pingui wrote:Dziewczyny, czy któraś nosiła już maluszka w chuście??zastanawiam się czy nie za wcześnie jeszcze?
Gratulacje kolejnym mamusiąStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Dziewczyny zapomniałam Wam sie pochwalić,ze moje drugie największe szczęście córcia Diana urodziła się 12.06.2017 godz.8:48 waga 3770g dlugosc 56cm przez cc.Jestem taka szczesliwa!!!
Tu macie link do zdjecia
https://babygalerie.first-moment.de/krh-klinikum-robert-koch-gehrden/Diana-200271Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 14:24
caroline29, 100noga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Natusia_mamusia wrote:Dziewczyny zapomniałam Wam sie pochwalić,ze moje drugie największe szczęście córcia Diana urodziła się 12.06.2017 godz.8:48 waga 3770g dlugosc 56cm przez cc.Jestem taka szczesliwa!!!
Tu macie link do zdjecia
https://babygalerie.first-moment.de/krh-klinikum-robert-koch-gehrden/Diana-200271
Duża laleczka gratulacje!!!Natusia_mamusia lubi tę wiadomość
-
szatynka wrote:Hej
Wczoraj przemyłam mu solą fiz.wymasowałam kanaliki w nocy podczas karmienia powtórzyłam obie czynności i powiem że widzę poprawę no rano obudził się z niewielką ilością ropki. Jeszcze raz dzięki dziewczyny za radę. Ierwszy raz spotykam się z czymś takim jak zatkany kanalik łzowy.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
caroline29 wrote:A czym masujesz kanaliki bo ja masowalam patyczkiem do uszu .
małym palcem
i masuję dokładnie tak jak pokazuje ta dziewczyna na końcówce filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=NLQ9xcvwCUw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 18:42
pingui lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Dzis o 17.30 przyszedł na świat Filip 54cm i 3040 g. Jest przepiękny.
Potwierdzam ze poród moze zacząć sie jak sraczka z niczego także te bez objawów nie martwcie sie i do dzieła! Choć moj był bardzo ciężki zakończony ostatecznie ekspresowym cc. Opis lepiej zostawię jak juz wszystkie urodzicie Trzymam za was kciuki mamusie!małaMyszka, caroline29, ataeb, 100noga, Szaron, LaRa lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Dzień dobry z rana... Od 3 nie śpimy, teraz chyba będzie drzemka, to i ja skorzystam.
Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom!!!
Pomału czerwiec się kończyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 04:50
ines. lubi tę wiadomość
-
Lubię się czasem pobawić cyferkami i właśnie sobie wyliczyłam, że daty urodzenia moich synów to mój aktualny wiek... Hmmmm ciekawe
caroline29, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ines wreszcie się doczekałaś. Gratuluję.
My też już od dłuższego czasu nie śpimy. Próbuję Tymka cycuchem ululać.
A mnie od paru dni na dole swędzi albo piecze i czemu tak ... nie wiem, a najdziwniejsze jest to że to nie trwa cały czas, tylko chwile poswędzi popiecze i przestaje i znów poswędzi popiecze. Na dole wsio ok wygląda w sensie żadnych upławów, ani obrzęków warg. O higienę w połogu przecież prawidłowo dbam. Póki co podmywam się tantum rosa i smaruje maścią clotrimazolum. Jutro będę próbowała wbić się w kolejkę między pacjentkami do mojego Gina który wykonywał mi CC bo chce aby wypełnił mi zaświadczenie do becikowego to mu powiem o moich dolegliwościach. Ciekawe czy mi coś przepisze, bo nie wiem czy podczas połogu świeżo po CC i do tego karmiącą piersią może stosować jakieś leki przeciwgrzybiczne typu globulki.
Młody ululany przy cycusiu ale właśnie poszła kupka w pieluszkę ehhh teraz trza przewinąć i na nowo usypiać. No cóż ale on tak właśnie ma że jak uśnie to zaraz kupka albo czkawka i się budzi.
Pogoda u mnie zapowiada się ładnie bo słonko pięknie świeci... oby bo wczoraj było paskudnie i zero spacerku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 09:05
-
Staś nie spi od samego rana , zasna chwile przy cycu a teraz leży grzecznie i sie rozgląda i nie ma sie na sen. U nas kupka jest raz na 2-3 dni
U nas tez od rana słoneczko, tez wczoraj nie spacerowaliśmy bo i pogoda niepska i maly rano miał goraczke ale później juz bylo ok.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
szatynka wrote:Nooo moja trójca męska śpi
A ja korzystam z chwili ciszy i spijam delikatną kawkę z mleczkiem.
Rosołek już nastawiony.
Co do kawy to odrzucili mnie w ciąży i nie mam w ogóle na nią teraz ochotyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 09:20
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
caroline29 wrote:Co do kawy to odrzucili mnie w ciąży i nie mam w ogóle na nią teraz ochoty
a ja po porodzie mam mega fazę na brzoskwinie, przedwczoraj mąż kupił mi koszyczek ich a ja wczoraj dokupiłam jeszcze 2 kg
-
szatynka wrote:mój co najmniej 3 na dzień robi, do tego pierdki idą z tzw.kleksami
Dziewczyny ile po porodzie mogę sie wybrać po biustonosz? Nie chcialabym za wcześnie, żeby się nie okazało, że cycki mi spadną i znowu będę musiała kupić kolejny...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Hej!
Nie udzielam sie od dawna, ale na liscie jestem, wiec pomyslalam, ze dam Wam znac, ze urodzilam
Moj okruszek przyszedl na swiat 29.05 o 6.25 i mial 3080g i 55cm.
Porod sn trwal tylko 4,5h i byl bardzo znosny tylko nerwowy, bo malemu spadalo tetno - urodzil sie 2krotnie owiniety pepowina - na szyjce i nozkach byl siny, ale oddychal. Porod super poprowadzila polozna, pilnowala zebym dotleniala malego oddechem i dzieki niej uniknelam cc. Porod wspominam mimo wszystko dobrze i na pewno nastepnym razem tez bede chciala rodzic sn. Szybko tez doszlam do siebie po wszystkim.
Gratuluje wszystkim rozpakowanymAgaSY, 100noga, caroline29, ahisma, 19Biedroneczka91, Natka2 lubią tę wiadomość