X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 10 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kąpanie i ostatnie jedzenie w granicach 19-20 ale niestety dzień zaczynamy zwykle już o 5. No i też niestety po drodze karmimy się gdzieś w okolicach 1-2. A ostatnio to nawet co 3 godZiny. Tak jest od jakiegoś czasu,bo wcześniej mały wytrzymywal nawet do 4 bez jedzenia ale często też o tej czwartej był już wyspany, zwarty i gotowy do działania więc nie wiem co gorsze. W dzień zwykle je co 3 godziny, czasem dociagniemy do 4. U nas tylko mm.

Marijanu
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Czesc dziewczyny, ja karmie mm, ale rzadko przesypia mi bez jedzenia cala noc. Takze zazdroszcze. Kladzie sie spac o 20-21. Zazwyczaj o 20 je ostatnia butelke, nastepnie budzi sie na jedzenie 3-4 a pozniej co 3h. Np wczoraj zasnal dopiero przed 24 (cos nie mogl kupki zrobic)to spal do 7 rano. Co robicie, ze maluchy spia Wam cala noc ?:)

myszka nie wiem komu przesypia dziecko noc bez jedzenia, bo u mnie po 6-7h przerwy około 3-4 rano jest jedzenie (pierś+butla) i potem śpi do 7.30-8.30 rano. Także chyba jeszcze nie ten czas żeby 2-3 miesięczne dziecko przesypiało do świtu bez jedzenia zupełnie :D (chociaż może się mylę?)

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa86 wrote:
    Hej dziewczyny. Czytam Was od dłuższego czasu, już jak byłam w ciąży. I zaciekawił mnie Wasz ostatni temat dot. spania Waszych maluszków. Czy one tak długo śpią bez przerwy na jedzonko? Jeśli tak to w jaki sposób karmicie? Kp czy MM?

U nas tylko pierś. Mały śpi od 21 do 9-10, ale karmienie co 3-4 godziny. Raz zdarzyło się 5 godzin przerwy. Tyle że karmienie teraz trwa góra 10 minut, wiec nakarmię i zaraz zasypiam.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja źle zrozumiałam :-) myślałam że Wasze dzieciaczki śpią bez przerw na jedzenie tyle godzin. To u mnie podobnie. Kąpiel ok 20-21 i pierwsza pobudka 2-3. Np. Teraz jeszcze Marcelek śpi ale już zaczyna ciamkać także zaraz zobaczę czy nie ma kupy, mleczko przygotowane bo ściągam swój pokarm i chłopca ładnie nakarmimy i dalej lulu :-)

Marcelek <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa86 wrote:
    To ja źle zrozumiałam :-) myślałam że Wasze dzieciaczki śpią bez przerw na jedzenie tyle godzin. To u mnie podobnie. Kąpiel ok 20-21 i pierwsza pobudka 2-3. Np. Teraz jeszcze Marcelek śpi ale już zaczyna ciamkać także zaraz zobaczę czy nie ma kupy, mleczko przygotowane bo ściągam swój pokarm i chłopca ładnie nakarmimy i dalej lulu :-)

Malwa to chyba wykrakałam, bo dziś synek zaliczył coś co można uznać za "przespanie nocy" - od 20.00 do 5.00 :) potem jedzonko i jeszcze pokimał do 8.00.
    Wstałam sama o trzeciej w nocy bardzo zdziwiona i poszłam zobaczyć czy oddycha :D Także kurka flak - chwilo trwaj! Jesteś piękna! :)

Matka Rocku lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, żeby nam już jakiś ząbek chciał wyjść? Od kilku tygodni Leon slini się masakrycznie, kilka minut na rękach i mam cały mokry rękaw. Do tego jest taki marudny, nic się nie chce bawić..

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Alek oby tak dalej :-) Szaron musisz więcej krakać :-P Marcel też się ślini dużo już jakieś 2 tyg. W sobotę w końcu udało mu się w głos zaśmiać i to ze 2 minuty :-D Teraz próbuje go rozśmieszyć ale nie da rady. W weekend przyjedzie tatuś to może mu się uda.

Marcelek <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do tego całe ręce wpycha do buzi...

A co do spania to u nas nie jest najgorzej ale też nie jest super. Kąpiel między 19, a 20, sen zwykle od ~20.30. Pierwsza pobudka ~2, następna po 6 i jeszcze uda nam się zasnąć do 8.30-9. Czasem rzuca się tak, że mnie przebudzi, ale wtedy dam mu smoczek, pociamka 3 razy i odlatuje
    :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rączkami mamy tak samo chyba taki etap 3 miesięczniaków :-) od tej śliny aż ma takie suche koło ust :-(

Marcelek <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo - ręce non stop w buzi, ślina leci aż cała góra ubranka mokra. Nie chodzi o smoka, ani o jedzenie, po prostu tak ma. Też się zastanawiam czy to zęby, chociaż to jakoś wcześnie, no nie?

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jeszcze nie zęby tylko ślinianki "dorastają" :-)

AgaSY lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 11 września 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ślina, ślina, ślina wszędzie. Jak go nosze na rękach, to aż kapie na podłogę. Ręce też non stop w buzi, całe piąstki wpycha aż czasem ma odruch wymiotny jak za daleko włoży ;) tak jest skupiony na tych rączkach, że jak go położę na brzuszku, to może leżeć nosem w podłożu byle ręka była w zasięgu języka. A jak nie ma ręki to może być szyja albo ręka noszącego, wycycka, "wyliże" co się nawinie. Ostatnio wycyckał pół koszuli kobuety, która go szczepiła-fuj ;)

Malwa86 lubi tę wiadomość

Marijanu
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek zjadł o 16.30 i zasnął sobie twardo i śpi do teraz na kanapie w salonie :-P

Marcelek <3
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa86 wrote:
    A mój synek zjadł o 16.30 i zasnął sobie twardo i śpi do teraz na kanapie w salonie :-P
    Ja bym już miała gęsią skórkę na myśl o nadchodzącej nocy. Jak mój synio tak padnie wieczorem to są dwie opcje. Albo śpi do północy a potem już wyspany i do rana wyje albo wstanie koło północy a potem pobudki do rana co 1,5-2 godZiny.

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon przespal dziś od 20.15 do 4.15 :-D. Cycus, kima na 3h, kolejny cycus i koniec spania mama :-D.

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście wstał po 21 ,kąpiel, mleczko i spał do 4 :-) ja o 2 musiałam wstać się ściągać ale i tak ok :-) teraz się ściagam i czekam aż królewicz się obudzi, zje i idziemy na spacerek bo piękna pogoda :-)

Marcelek <3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa to gdzie Ty mieszkasz? U nas jest tak szaro, buro i ponuro, że muszę światło świecić. Leon drzemie, ale jak wstanie to zamotam go w chuste, wezmę parasol i skoczymy na pocztę i do apteki :-)

12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Malwa86 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lubuskim :-)

Marcelek <3
  • pingui Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba kolejna faza wzrostu. Malutki je co 2 godziny od 2 w nocy i jedna pierś to mało. Zjada hedną i jeszcze trochę z drugiej, a pomiędzy karmieniami śpi. 20 minut zabawy i już ziewa. Zobaczymy jaki postęp to wróży :-)
    W niedzielę chrzest. Prognozy zapowiadają deszczyk i zimno :-/

atdci09ktbgklgiz.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly je miedzy 19 a 20, pozniej z godz-dwie jest usypianie w kolysce z rykiem w tle, wypluwaniem co 10 sekund smoczka i plakaniem ze chce go z powrotem itp. Po 22 znowu je, tym razem zasypia normalnie, pozniej ok 1, 4, 7 i juz dluzej nie chce spac. Najdluzej zdarzylo sie ze przespal 4 i pol godziny, ale to taki wyjatek ze az sprawdzalam czy jeszcze oddycha, bo sie przestraszylam :D Ostatnio w nocy prawie przy kazdej zmianie pieluchy jest ryk, ale zaraz po sie uspokaja. I to nie takie normalne poplakiwanie tylko doslownie taki dziki ryk...
    W dzien je co 2-3 godz, spac nie chce, chociaz czasem udaje nam sie go odlozyc na jakies pol godzinne drzemki. I ostatnio czy to noc czy dzien to zjada bardzo rozne ilosci - nieraz tylko 50ml i nie chce wiecej, nieraz wypije cala butle 125ml.

I tez sie slini. Chwyta do buzi wszystko co ma przy niej - moj szlafrok jak go trzymam na ramieniu, kocyc itp

9f7janlii84l7liv.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ