Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To w Krakowie szaro-buro i ledwo co przestało padać, ale przy takiej pogodzie widzę że Alek śpi najlepiej na spacerach. Zimnawo, wilgotno i śpi w wózku jak suseł (właśnie wchodzi w czwartą godzinę snu już w domu, w wózku). Nawet jak jest szalony wicher to lepsze to niż słońce i - nie daj Bóg - upał
Skończył się też (chyba) trzeci skok rozwojowy, bo przestał wyć na piersi jak dusza w czyśćcu. Nie wiem czy też to obserwujecie, ale gadałam z koleżankami i zwykle skok rozwojowy = wicie się i płacz na piersi. -
100noga ryczy w nocy bo go ta pielucha wybudzasz Leon ma to samo jak nie daj Boże zrobi kupę przy nocnym karmieniu i muszę go przebrać. Jak kupy nie ma to nie ruszam, dopiero nad ranem zmieniam ale sprawnie i bez światła, żeby się nie rozbudzilMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Malwa86 wrote:Ja też w nocy zaglądam czy nie ma kupy i nie przebieram. Za to rano pampers waży 3 kg pytanko mam: czy Wasze dzieci na kp mają śluz w kupce? Marcelek od jakiegoś czasu tak ma. Jest normalnie żółciutka tylko ze śluzem
Tak może być. -
myszka 30 wrote:Czesc dziewczyny, ja karmie mm, ale rzadko przesypia mi bez jedzenia cala noc. Takze zazdroszcze. Kladzie sie spac o 20-21. Zazwyczaj o 20 je ostatnia butelke, nastepnie budzi sie na jedzenie 3-4 a pozniej co 3h. Np wczoraj zasnal dopiero przed 24 (cos nie mogl kupki zrobic)to spal do 7 rano. Co robicie, ze maluchy spia Wam cala noc ?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Udalo mi sie was nadrobić widzę ze Staś mimo iż wiekowo jest starszy to rozwojowo idzie z waszymi maluchami ale póki co mamy się tego trzymać ogólnie jest grzeczny, czasami ma napad ale rzadko placzke , najczesciej krzyczy jak leży na brzuszku, nadal nie lubi lezyc , czasem jak trafimy na dobry humor to naprawde ladnie poleży na brzuchu ladnie glowie podniesie i potrafi sie juz w tej pozycji rozglądać. Tez od kilku tyg sie strasznie ślini, pakuje piąstki do buzi i wszystko co sie da leżąc na brzuszku prubuje sie odepchnac i odwrocic na plecy ale nie wiem czy by mu sie udalo bo go przytrzymuje.
Przy piersi jak sie karmimy na leżąco to sie nieraz wierci niesamowicie i na plecy i na boczek i glowie tez czasem strasznie do tylu wygina nieraz to aż sie boje .
Co do zabaw do potrafi sie sie zabawić , nauczyłam go trzymać grzechotkę nawet rączkę juz wyciąga i wie ze mu wloze , oczywiście tez ja pakuje do buzi przy tym niesamowicie krzyczi gaworzy. Ogólnie to jest z niego maly śmieszek,ladnie sie uśmiecha i pitrafi zadmiac sie w glos.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Co do przebierania w nocy to my juz od jakiegos czasu przestaliśmy zaglądać do pampersa, jeszcze się nie zdążyli żeby byla w nocy kupa. Jak mu zmienie ok 20 to spokojnie do tej 5 -6 wytrzymuje i nie jest aż tak ciezki za to po zmianie i po rozbudzeniu odrazu kolejny jest napełniony
Co do kupy to my narazie tylko kp i tez jest w niej jak by śluz i jest rzadka zolta lub lekko zielonaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Tylko nadal mnie martwi jego waga , 2 tyg temu tylko 5 kilo , jutro jedziemy na kontrol to zobaczymy ul teraz przybral jesli Malo to będę go dokarmiala. Dzis ściągnę mleko i dam mu z butelki zobaczę ile wypije. Wczoraj byliśmy na badaniach , dzis wyniki ciekawe czy cos sie poprawilo.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Szaron jaki rozmiar nosi twój synek teraz?
My zakładamy dopiero 62 jeszcze w niektóre 56 sie mieści ja póki co za male pakuje i chowam mysle ze sie jeszcze przydadzą, czesc wystawilam na ok ale bardzo ciężko sprzedać jest tyle tego ze szok.
Szaron moze byc cos od ciebie odkupila tak w ciemno, Malo mam bodow ma do.rekaw 62 i 68, chciałam kupic kilka szt spioszkiw i polspioszkow. Ostatnio dostałam od znajomej po synku pare rzeczy ale praktycznie blyzy z kapturkuem to jedynie na wyjście i spodenki ale wszystko sie przydaje
Ja mieszkam w domu, mam strych wiec mam gdzie to skladowacStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
AgaSY wrote:My wchodzimy już w 68 56 i część 62 mam już schowane w mega boxie po Pampersach, pójdą do piwnicy, też mam nadzieję, że się kiedyś przydadzą
Ile leos teraz wazy?Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Leon ma cały czas te, z którymi się urodził tylko trochę bardziej przerzedzone . Mówimy na niego łysy blondyn . Właśnie śpi mi na klacie jak ostatnio codziennie. Czasem się zastanawiam czy trafiło nam się high need baby czy ja nie potrafię się nim zajmować i zrozumieć...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
caroline29 wrote:Szaron jaki rozmiar nosi twój synek teraz?
My zakładamy dopiero 62 jeszcze w niektóre 56 sie mieści ja póki co za male pakuje i chowam mysle ze sie jeszcze przydadzą, czesc wystawilam na ok ale bardzo ciężko sprzedać jest tyle tego ze szok.
Szaron moze byc cos od ciebie odkupila tak w ciemno, Malo mam bodow ma do.rekaw 62 i 68, chciałam kupic kilka szt spioszkiw i polspioszkow. Ostatnio dostałam od znajomej po synku pare rzeczy ale praktycznie blyzy z kapturkuem to jedynie na wyjście i spodenki ale wszystko sie przydaje
Ja mieszkam w domu, mam strych wiec mam gdzie to skladowac
Alek wyrósł z 62, obecnie jest na przełomie 68 z 74 (!) z niektórych marek. Bardzo idzie na długość, bo jest pyzaty, ale ciało ma raczej długie i szczupłe.
Jeśli byś chciała bodziaki i pajace 62 to no problemo Przejdźmy na priv to Ci podeślę fotki. Mam też czapeczki, spodenki, itd.
Włosy u nas poprzecierane, do tego doszła ciemieniucha więc kolega jest średnio reprezentacyjny