X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Tchibo Nowa

Wysłany: 12 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pochwale sie ze dzisiaj widzialam juz serduszko. Wspaniale uczucie :-) dajcie szybko instrukcje to wrzuce zdjecie mojej kruszynki

Totoja, pingui, tutusia, Paula_29, małaMyszka, renc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta spadła, wczoraj o 17,30 badanie beta 15,3 , dziś krew z 6,30 rano a beta 8,5. Także bardzo słabo..czekam na krwawienie ale go długo nie ma i bardzo się boje. wiem, ze już nic z tego, ale rozmawiałam przez telefon z ginem, twierdzi, że nie ma co wyrokować i że mam brać luteine i za 8 dni na usg.......ale chyba tak to nie działa :(

• ines. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro pójdę na ta betę. Wizyty nie mam jak przyspieszyć, a skoro mam ten rodziny spęd w sobotę i mam mowić rodzicom to chce miec pewność ze chociaż z krwi jest ok. A nie tak w sumie tylko siklam, beta była w 10 i 13 dpo, a teraz tylko @ nie mam, kropka nie widziałam jeszcze w ogole wiec wole sprawdzic zanim bede mowić...

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dziewczyny beta spadła, wczoraj o 17,30 badanie beta 15,3 , dziś krew z 6,30 rano a beta 8,5. Także bardzo słabo..czekam na krwawienie ale go długo nie ma i bardzo się boje. wiem, ze już nic z tego, ale rozmawiałam przez telefon z ginem, twierdzi, że nie ma co wyrokować i że mam brać luteine i za 8 dni na usg.......ale chyba tak to nie działa :(

Strasznie mi przykro :( trzymaj sie ale z drugiej strony pomysl pozytywnie, cos zaskoczyło :*

A robiłaś w tym samym labo?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Strasznie mi przykro :( trzymaj sie ale z drugiej strony pomysl pozytywnie, cos zaskoczyło :*

A robiłaś w tym samym labo?
    Te 2 ostatnie już w tym samym labo, niepokoi mnie zalecenie gina, że wstrzyma naturalny bieg, ze tak napiszę..

• Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna przykro mi bardzo. Moze jednak nie wszystko stracone. Trzymam za was kciuki.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Susanna przykro mi bardzo. Moze jednak nie wszystko stracone. Trzymam za was kciuki.
    No mam brac luteinę, nie robić bety nie stresować się i przyjść na usg za 8 dni...8 dni w takich skrajnych emocjach to ja nie wytrzymam...

• Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana bo mialam to samo.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Wiem kochana bo mialam to samo.

I jak dałaś radę?

• sandri_1 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna! Strasznie mi przykro! Następnym razem sie uda! Pomyśl o tym tak ze zarodek byl wadliwy i organizm go odrzucił. A wiecie przynajmniej ze mozecie miec razem potomstwo. Będzie ciężko, ale trzymaj sie kochana!

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    I jak dałaś radę?
    Nie do konca spadek bett ale tydzien temu jak juz slyszalam serducho mialam krwawienie. Pojechalam na IP a tam ze niestety serce nie bije i to poronienie wstrzymane. Lekarka nie dala zadnej szansy. Wszystko bylo ok, na nastepnym usg malusze duzy i serducho pukalo ale to co czulam wtedy nie do opisania. U mnie sie skonczylo dobrze i zycze by u Ciebie tez tak bylo.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Nie do konca spadek bett ale tydzien temu jak juz slyszalam serducho mialam krwawienie. Pojechalam na IP a tam ze niestety serce nie bije i to poronienie wstrzymane. Lekarka nie dala zadnej szansy. Wszystko bylo ok, na nastepnym usg malusze duzy i serducho pukalo ale to co czulam wtedy nie do opisania. U mnie sie skonczylo dobrze i zycze by u Ciebie tez tak bylo.
    Tylko że u mnie jest spadek bety...zastanawia mnie tylko czemu lekarz nalazał brać luteine i się nie stresować?
    Twój przypadek pokazuje,że cuda są. Ale jednak błąd na usg pomiaru to co innego jak namacalny wynik bety...tak więc sądze, ze nie ma szans, mój mąż twierdzi inaczej i przez to ból nie daje o sobie zapomnieć już bym jakoś dała rade jakby nie jego nastawienie oraz brak ciagle krwawienia..............

• pingui Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Te 2 ostatnie już w tym samym labo, niepokoi mnie zalecenie gina, że wstrzyma naturalny bieg, ze tak napiszę..

Też przez to przechodziłam, tylko w późniejszej ciąży i chyba dlatego na krwawienie czekałam kilka tygodni, bo beta powoli spadała. Nie chciałam łyżeczkowania, bo po naturalnym można prawie od razu próbować a po łyżeczkowaniu trzeba odczekać. Mój gin powiedział, że po poronieniu łatwiej się zachodzi w ciążę, bo organizm jest na nią już nastawiony i u nas zaskoczyło w następnym cyklu znowu.

Więc głowa do góry! Dasz radę!
    Pozdrawiam cieplutko

atdci09ktbgklgiz.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Tylko że u mnie jest spadek bety...zastanawia mnie tylko czemu lekarz nalazał brać luteine i się nie stresować?
    Twój przypadek pokazuje,że cuda są. Ale jednak błąd na usg pomiaru to co innego jak namacalny wynik bety...tak więc sądze, ze nie ma szans, mój mąż twierdzi inaczej i przez to ból nie daje o sobie zapomnieć już bym jakoś dała rade jakby nie jego nastawienie oraz brak ciagle krwawienia..............

Mi bardziej chodzilo o stres, ze tyle dni kobieta musi byc niby spokojna. A jak mozna byc spokojna jak wiesz ze cos sie dzieje.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No mam brac luteinę, nie robić bety nie stresować się i przyjść na usg za 8 dni...8 dni w takich skrajnych emocjach to ja nie wytrzymam...
    Ja już bym nie brała luteiny bez sensu

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingui wrote:
    Też przez to przechodziłam, tylko w późniejszej ciąży i chyba dlatego na krwawienie czekałam kilka tygodni, bo beta powoli spadała. Nie chciałam łyżeczkowania, bo po naturalnym można prawie od razu próbować a po łyżeczkowaniu trzeba odczekać. Mój gin powiedział, że po poronieniu łatwiej się zachodzi w ciążę, bo organizm jest na nią już nastawiony i u nas zaskoczyło w następnym cyklu znowu.

Więc głowa do góry! Dasz radę!
    Pozdrawiam cieplutko
    u mnie juz na pewno spadek bliski zeru...z jakiej bety ci spadało?

• Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui ja w ciąże z Emmą zaszłam od razu po biochemicznej, wiele moich koleżanek od razu w 1 cyklu po poronieniu zaskoczyło bo organizm jest na właściwych torach :)
    Teraz z resztą tez, o Emme staralismy sie 3 lata a teraz? 2 cs i jest! Gin powiedział by po porodzie kuc żelazo poki gorące

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Ja już bym nie brała luteiny bez sensu

Co ona tak naprawde daje? Czy jesli mam byc krwawienie to czy nawet z lutka czy dopiero po odstawieniu?

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Susan a nie masz możliwości iść albo zadzwonić do innego lekarza? Może da inne zalcenia, z ta luteiną myślę podobnie jak Ty.
    Tulę :*

7v8rdqk35ythyclv.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Co ona tak naprawde daje? Czy jesli mam byc krwawienie to czy nawet z lutka czy dopiero po odstawieniu?
    Mialam podobnie miesiąc temu cb pierwsza beta 8 później 11 i wiedziałam że to koniec trzy dni i @ przyszła

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ