X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - przyczyny krwawienia nie znalazł.
    Że tak powiem tylko Twoja historia sprawia,że całkiem jeszcze nie zwątpiłam.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@, u mnie dokładnie tak samo było... USG po każdym krwawieniu i nikt żadnej przyczyny nie znalazł... Wszystko skończyło się w 11 tc. Po wszystkim jeden gin stwierdził, że najprawdopodobniej łuszczyło się endometrium z obszarów nie zajętych jeszcze ciążą i krwawienia skończyły się kiedy ciąża podrosła...
    trzymam kciuki żeby i u Ciebie tak było! :)
    Kiedy pójdziesz na USG?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    witamy:)

Widziałaś serduszko?;)
    Niestety jeszcze nie, powiedział mi że na następnej wizycie za dwa tygodnie będzie widać już. Dziś robiłam bete, ciekawe jak wyjdzie ale dowiem się dopiero w poniedziałek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:10

• renc Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Chciałabym do was dołączyć. Wg belly termin mam na 19 czerwca. Jestem przed 30 i to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i stresa mam strasznego czy wszystko będzie w porządku. Miałam 1 cykl z Clo i w nim się dopiero udało. Testy z apteki pokazywały cień delikatny tylko i nie wiedziałam czy to przypadkiem nie moja wyobraźnia, ale zrobiłam bete w 17dpo i wyszła 81 a po 48 h 164,więc to chyba dobrze... a wizyta dopiero 26 października....

Pozdrawiam wszystkich gorąco:)

tutusia, wania, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renc witamy wpisz sie na liste w posvie na 1 stronie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Mamuśki :)
    Co sądzicie o szkole rodzenia ? wybieracie się, chodziłyście już, czy uważacie, że to zbyteczne ??
    Jakie są Wasze opinie na ten temat ?
    Ja wiem, że dla każdej z nas to dopiero początek pierwszej/kolejnej ciąży ale może już kombinowałyście czy się będziecie zapisywać ?
    U mnie w Rybniku są dwie darmowe szkoły rodzenia z czego jedna w szpitalu w którym nie mam zamiaru rodzić, więc pozostaje mi tylko 2 szkoła

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj serduszko na USG <3

Totoja, tutusia, Aga_502, wania, małaMyszka, ;oniqa, Malinkaa, Paula_29, renc, Caro lubią tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    Co sądzicie o szkole rodzenia ? wybieracie się, chodziłyście już, czy uważacie, że to zbyteczne ??
    Ja wiem, że dla każdej z nas to dopiero początek pierwszej/kolejnej ciąży ale może już kombinowałyście czy się będziecie zapisywać ?
    U mnie w Rybniku są dwie darmowe szkoły rodzenia z czego jedna w szpitalu w którym nie mam zamiaru rodzić, więc pozostaje mi tylko 2 szkoła

U nas byla roznica 12 lat miedzy 1 a 2 ciaza wiec sie wybralam do szkoly rodzenia. I dla mnie porazka. Tylko wiem, ze gdzie indziej bylo fajnie a my trafilismy kitowo. Ja bym poszla i zobaczyla co i jak. Nic nie stracisz

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:

Byłam, strata czasu, suche fakty... to samo mogę się dowiedzieć z książek czy internetu. Inna sprawa jeśli są np ćwiczenia praktyczne jak oddychanie itp... no ale to w przypadku porodu SN, ja miałam CC, więc i tak by mi się to nie przydało.

Zresztą, podczas porodu i tak natura bierze górę i działa się instynktownie;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia ja byłam, aczkolwiek u mnie to trochę inaczej wyglądało...
    Jednak koleżanki w Polsce które chodziły, były zadowolone :)
    Dużo też w ciąży czytałam, oglądałam filmiki na YT.
    Ale info o porodzie jak porodzie, myślę że bardziej przydają się informacje na temat choćby pielęgnacji noworodka :)

Teraz już raczej nie będzie miała na to ani czasu ani w sumie potrzeby bo między jedną a drugą ciążą minimalna różnica

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, ja się wybieram do szkoły rodzenia :) Nigdy nie byłam, ale koleżanki, które rodziły, to były bardzo zadowolone, więc myślę, że mi coś polecą :)

Renc, witaj :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki Chciałabym tutaj dołączyć ponieważ wczoraj zrobiłam wyniki z krwi gdyż dzień wcześniej wychodził mi pozytywny test ale bardzo słaba kreska wczoraj 11do (lub 12dpo) bo dokładnego momentu owulacji nie potrafię określić.
    w każdym razie przyjmuje zd wczoraj 12dpo i bhcg 164 Progesteron 30...
    Do tej pory nie mogę w to uwierzyć przez 2 lata nie miałam miesiączki wszystkie hormony posypały mi się w dół byłam trzy cykle na clo potem miesiąc przerwy i w drugim cyklu widać że się udało do tej pory nie mogę w to uwierzyć bo jej się że coś się stanie Nie wiem jak odezwać od siebie te myśli Bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze.. według programu termin mam na 22 czerwca...przygarniecie mnie :) a czy ta moja beta jest na dobrym poziomie ???

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • I.Ana.I Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sprawdzałam u Nas szkoły rodzenia. bardzo chwalą i jest darmowa. ćwiczenia praktyczne jak i teoria, oglądałam filmiki i zdj na fb tej szkoły rodzenia, nawet różne próbki kobietki dostawały, Ja mam zamiar się wybrać to moja pierwsza ciąża więc pójdę i zobaczę co tam ciekawego jest. do szkoły rodzenia ( przynajmniej jej co oglądałam|) to uczestniczyc mozna od 21tc... więc jak będę w 15-18 tyg to się przejdę zapisać

3e18ed7294.png
    08e43fafa5.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szkoła rodzenia jest od hmm trzeciego trymestru chyba...;)

Ja się powoli szykuję na wizytę i już schizuję...mamo!

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • wania Koleżanka

Wysłany: 14 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też zamierzam. U nas od 20 tygodnia.Trzy razy w tygodniu ćwiczenia, wykłady,teoria , praktyka. Bardzo mile wspominam, dużo informacji przydatnych i najfajniejsze można było posłuchać bicia serduszka ;-) polecam

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka,planowo mam wizyte z usg w przyszly piatek.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • mamuta Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie polecam szkoły rodzenia. Strata czasu. Pewnie tyle samo można dowiedzieć się z filmów na youtube. Zapisują dopiero w 3 trymestrze, a potem np. przez 2h mówią o diecie ciężarnej, kiedy, że tak powiem już "po ptakach" bo większość ciąży (i diety) już za mną. Ubieranie i kąpanie lalki ma się nijak do oporządzania kręcącego się noworodka. Natomiast ćwiczenia relaksacyjne zupełnie mi się nie przydały przy porodzie - zdecydowanie bardziej przydało się znieczulenie ;)Fajne były za to różne warsztaty na które chodziłam - z chustonoszenia, masażu niemowląt, pierwszej pomocy dla dzieci.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Moja fasolka ma 6mm. Widziałam bijące serduszko :-) Wszystko jak na ten etap ciazy jest ok. Tylko mam podwyższone ciśnienie, mam nadzieje i dr tez ze to wynik emocji związanych z badaniem.

mamuta, tutusia, małaMyszka, LaRa, pingui, grzeszna24, Aga_502, Paula_29 lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • mamuta Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Jestem juz po wizycie. Moja fasolka ma 6mm. Widziałam bijące serduszko :-) Wszystko jak na ten etap ciazy jest ok. Tylko mam podwyższone ciśnienie, mam nadzieje i dr tez ze to wynik emocji związanych z badaniem.
    A w którym dniu jesteś? Skończyłaś już 6 tydzień?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    U nas szkoła rodzenia jest od hmm trzeciego trymestru chyba...;)

Ja się powoli szykuję na wizytę i już schizuję...mamo!
    Czekamy na wieści

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ