Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milk@, u mnie dokładnie tak samo było... USG po każdym krwawieniu i nikt żadnej przyczyny nie znalazł... Wszystko skończyło się w 11 tc. Po wszystkim jeden gin stwierdził, że najprawdopodobniej łuszczyło się endometrium z obszarów nie zajętych jeszcze ciążą i krwawienia skończyły się kiedy ciąża podrosła...
trzymam kciuki żeby i u Ciebie tak było!
Kiedy pójdziesz na USG? -
nick nieaktualnybelldandy wrote:witamy:)
Widziałaś serduszko?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:10
-
Witajcie dziewczyny. Chciałabym do was dołączyć. Wg belly termin mam na 19 czerwca. Jestem przed 30 i to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i stresa mam strasznego czy wszystko będzie w porządku. Miałam 1 cykl z Clo i w nim się dopiero udało. Testy z apteki pokazywały cień delikatny tylko i nie wiedziałam czy to przypadkiem nie moja wyobraźnia, ale zrobiłam bete w 17dpo i wyszła 81 a po 48 h 164,więc to chyba dobrze... a wizyta dopiero 26 października....
Pozdrawiam wszystkich gorąco:)tutusia, wania, małaMyszka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Drogie Mamuśki
Co sądzicie o szkole rodzenia ? wybieracie się, chodziłyście już, czy uważacie, że to zbyteczne ??
Jakie są Wasze opinie na ten temat ?
Ja wiem, że dla każdej z nas to dopiero początek pierwszej/kolejnej ciąży ale może już kombinowałyście czy się będziecie zapisywać ?
U mnie w Rybniku są dwie darmowe szkoły rodzenia z czego jedna w szpitalu w którym nie mam zamiaru rodzić, więc pozostaje mi tylko 2 szkoła -
Nisia2901 wrote:Drogie Mamuśki
Co sądzicie o szkole rodzenia ? wybieracie się, chodziłyście już, czy uważacie, że to zbyteczne ??
Ja wiem, że dla każdej z nas to dopiero początek pierwszej/kolejnej ciąży ale może już kombinowałyście czy się będziecie zapisywać ?
U mnie w Rybniku są dwie darmowe szkoły rodzenia z czego jedna w szpitalu w którym nie mam zamiaru rodzić, więc pozostaje mi tylko 2 szkoła
U nas byla roznica 12 lat miedzy 1 a 2 ciaza wiec sie wybralam do szkoly rodzenia. I dla mnie porazka. Tylko wiem, ze gdzie indziej bylo fajnie a my trafilismy kitowo. Ja bym poszla i zobaczyla co i jak. Nic nie stracisz
-
Nisia2901 wrote:Drogie Mamuśki
U mnie w Rybniku są dwie darmowe szkoły rodzenia z czego jedna w szpitalu w którym nie mam zamiaru rodzić, więc pozostaje mi tylko 2 szkoła
Byłam, strata czasu, suche fakty... to samo mogę się dowiedzieć z książek czy internetu. Inna sprawa jeśli są np ćwiczenia praktyczne jak oddychanie itp... no ale to w przypadku porodu SN, ja miałam CC, więc i tak by mi się to nie przydało.
Zresztą, podczas porodu i tak natura bierze górę i działa się instynktownie;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Nisia ja byłam, aczkolwiek u mnie to trochę inaczej wyglądało...
Jednak koleżanki w Polsce które chodziły, były zadowolone
Dużo też w ciąży czytałam, oglądałam filmiki na YT.
Ale info o porodzie jak porodzie, myślę że bardziej przydają się informacje na temat choćby pielęgnacji noworodka
Teraz już raczej nie będzie miała na to ani czasu ani w sumie potrzeby bo między jedną a drugą ciążą minimalna różnica -
Dzień dobry dziewczynki Chciałabym tutaj dołączyć ponieważ wczoraj zrobiłam wyniki z krwi gdyż dzień wcześniej wychodził mi pozytywny test ale bardzo słaba kreska wczoraj 11do (lub 12dpo) bo dokładnego momentu owulacji nie potrafię określić.
w każdym razie przyjmuje zd wczoraj 12dpo i bhcg 164 Progesteron 30...
Do tej pory nie mogę w to uwierzyć przez 2 lata nie miałam miesiączki wszystkie hormony posypały mi się w dół byłam trzy cykle na clo potem miesiąc przerwy i w drugim cyklu widać że się udało do tej pory nie mogę w to uwierzyć bo jej się że coś się stanie Nie wiem jak odezwać od siebie te myśli Bardzo bym chciała żeby wszystko było dobrze.. według programu termin mam na 22 czerwca...przygarniecie mnie a czy ta moja beta jest na dobrym poziomie ???Paula_29 lubi tę wiadomość
-
ja tez sprawdzałam u Nas szkoły rodzenia. bardzo chwalą i jest darmowa. ćwiczenia praktyczne jak i teoria, oglądałam filmiki i zdj na fb tej szkoły rodzenia, nawet różne próbki kobietki dostawały, Ja mam zamiar się wybrać to moja pierwsza ciąża więc pójdę i zobaczę co tam ciekawego jest. do szkoły rodzenia ( przynajmniej jej co oglądałam|) to uczestniczyc mozna od 21tc... więc jak będę w 15-18 tyg to się przejdę zapisać
-
U nas szkoła rodzenia jest od hmm trzeciego trymestru chyba...
Ja się powoli szykuję na wizytę i już schizuję...mamo!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też zamierzam. U nas od 20 tygodnia.Trzy razy w tygodniu ćwiczenia, wykłady,teoria , praktyka. Bardzo mile wspominam, dużo informacji przydatnych i najfajniejsze można było posłuchać bicia serduszka polecam
-
Ja nie polecam szkoły rodzenia. Strata czasu. Pewnie tyle samo można dowiedzieć się z filmów na youtube. Zapisują dopiero w 3 trymestrze, a potem np. przez 2h mówią o diecie ciężarnej, kiedy, że tak powiem już "po ptakach" bo większość ciąży (i diety) już za mną. Ubieranie i kąpanie lalki ma się nijak do oporządzania kręcącego się noworodka. Natomiast ćwiczenia relaksacyjne zupełnie mi się nie przydały przy porodzie - zdecydowanie bardziej przydało się znieczulenie ;)Fajne były za to różne warsztaty na które chodziłam - z chustonoszenia, masażu niemowląt, pierwszej pomocy dla dzieci.
-
Jestem juz po wizycie. Moja fasolka ma 6mm. Widziałam bijące serduszko Wszystko jak na ten etap ciazy jest ok. Tylko mam podwyższone ciśnienie, mam nadzieje i dr tez ze to wynik emocji związanych z badaniem.
mamuta, tutusia, małaMyszka, LaRa, pingui, grzeszna24, Aga_502, Paula_29 lubią tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Sowaa wrote:Jestem juz po wizycie. Moja fasolka ma 6mm. Widziałam bijące serduszko Wszystko jak na ten etap ciazy jest ok. Tylko mam podwyższone ciśnienie, mam nadzieje i dr tez ze to wynik emocji związanych z badaniem.
-
belldandy wrote:U nas szkoła rodzenia jest od hmm trzeciego trymestru chyba...
Ja się powoli szykuję na wizytę i już schizuję...mamo!2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18