X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już z większą pewnością ;) Dzisiaj pierwsza wizyta byłą, 8,5 mm Ktosia, bijące serduszko i idealny wiek ciąży z OM :) żeśmy się wstrzelili ;)

mamuta, Anaitat, tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchyskjoaba32ls1.png
  • mamuta Debiutantka

Wysłany: 13 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy najwcześniej widać serducho? W poprzedniej ciąży biegałam na USG co tydzień, a teraz chciałabym poczekać ale cierpliwości brakuje :)

• wania Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-) Chciałabym i ja do Was dołączyć :-)Termin na 20.06.Jestem mamą 20 miesięcznego synka :-)Na wizytę umówię się w następnym tygodniu ,żeby było coś więcej widać.

eMM, małaMyszka lubią tę wiadomość

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    Raczej nigdzie się nie wybiorę bo przeziębiona jestem a pogoda średnia, a co tam ciekawego się dziś dzieje? :)
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
    warszaty za darmo

Olcc. lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuta wrote:
    Kiedy najwcześniej widać serducho? W poprzedniej ciąży biegałam na USG co tydzień, a teraz chciałabym poczekać ale cierpliwości brakuje :)

Przyłączam sie do pytania :-)
    Ja jutro mam wizytę, byc moze dość wcześnie ale tak zaleciła mi moja ginekolog. Trzymajcie kciuki proszę.

mamuta lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wania wrote:
    Witam dziewczyny :-) Chciałabym i ja do Was dołączyć :-)Termin na 20.06.Jestem mamą 20 miesięcznego synka :-)Na wizytę umówię się w następnym tygodniu ,żeby było coś więcej widać.
    Hej :) witamy :) co to USG, to za tydzień to raczej nic prócz pęcherzyka widać nie będzie ;)

Mamuta, wszystko zależy od dnia owulacji.. ja z córką byłam w 6t 1 d i było serduszko, owulacja była wtedy w 15 dc...
    Teraz owulacja 18-19 tc więc automatycznie pójdę później...
    niby serce bije od 22 doby po zapłodnieniu ale tak naprawdę jeden aparat USG złapie to szybciej a inny później...
    Ja pójdę jakoś w 7+2 np... napewno nie wcześniej niż w okolicy 8 tc :) bo jak mam iść oglądać pecherzyk a potem tydzień się zastanawiać czy będzie serce czy nie... ;) dziękuje za takie coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 21:36

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa jesli u Ciebie owulka w ok 14 dnia to mysle ze juz bedzie widac zarodek i serducho moze tez. Tego Ci zycze.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny ale naprodukowałyście. Dopiero skończyłam czytać :-)
    Ja dziś intensywanie w pracy. Tak się zapracowałam, że nie zauważyłam że sama zostałam :-)
    Cały czas czuję jakbym żołądek miała pełny, a za cały dzień wcisnęłam w siebie 1 bułkę, zupę i odrobinę leczo mężowskiej produkcji. Jak mi się robi niedobrze wypijam łyk wody gazowanej i przechodzi. Może to ten gaz mi tak żołądek rozpycha :-)))?
    Macie takie uczucie pełności też?

atdci09ktbgklgiz.png
  • wania Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka właśnie wiem,że będzie tylko pęcherzyk i też nie chcę sie denerwować,ale jak zadzwonię w następnym tygodniu to akurat umówi mnie jak będę 7 tydzień pewnie ;-)

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No nie ma co, reakcje na ciąże cudowne :/ współczuje

Ja jak zaszłam w ciąże z Emmą to rodzice mało nie oszaleli z radości... BA! Klienci mojego ojca byli na bieżąco ze wszystkim, pracownicy tez, nadostawalismy mnóstwo prezentów od klientów, pracowników, ludzi których nie znamy :) wszyscy bardzo czekali na te ciąże, kilka lat...
    teściowa natomiast przez cała ciąże nie zapytała ani razu jak sie czuje a jak urodziłam to przyjechała na kilka dni i tylko mnie denerwowała... ani nie pomagała, ani nie chciała sie zajac mała bo mówiła ze (Uwaga!) jest NIEGRZECZNA! ;P żałosna kobieta... czy ktokolwiek widział "niegrzeczne" miesieczne dziecko? Ogólnie kobieta mnie irytuje i o drugiej ciazy zapewne powie ze jesteśmy "dzieciorobami" bo gdzie to tak jedno po drugim?! :/ no ale skoro jestem młoda, mam męża, bardzo stabilna sytuacje finansową, to przepraszam bardzo, czemu nie? :/
    Jestem pewna ze rodzice bardzo sie ucieszą :) aczkolwiek beda w szoku... bo widzieli co Emma potrafi i czasem dokazuje za dwoje... no ale. Moja ciaza, moje dziecko, moja decyzja. Nie pasi to trudno ;) grunt ze mi pasi

Gratuluje wszystkim pozytywnych wieści wizytowych i kciuki za jutrzejsze :)

Hahaha to sie usmialam, niegrzeczne miesieczne dziecko...wspolczuje kochana.

Dziewczyny powiem wam z mojego doswiadczenia, ze mam 8 letniego syna i gdybym miala jeszcze jedno dziecko wczesniej to byloby mi latwiej. Wiadomo synek juz odchowany do 3 klasy chodzi, ale mamisynek z niego. Mowi, ze on z mama do 40 bedzie mieszkal;) Jesli dzieci sa w podobnym wieku zawsze zajma sie soba, chocby na chwile. Jesli jest jedynak to ciezko. Potrzebuje uwagi 24h. Takze nie martwcie sie jesli macie male dziecko a drugie w drodze. W przyszlosci bedzie wam latwiej, a na poczatku tez dacie sobie rade.

Dzisiaj wzielo mnie na sprzatanie i troche przesadzilam...padam poprostu.

Co do objawow to tez nie mam zadnych, nawet bol piersi zmalal,ale nadal twarde. Poza tym tez schizuje czy aby napewno wszystko dobrze, prze 0z ten brak objawow.

W sobote zrobie bete, zobacze czy nadal tak przyrasta. Dzisiaj to jest moj 35dc w 24dc beta 29, w 26 dc 117, a 28 dc 480. Nadal sie martwie tym przyrostem bety...zrobie teraz dla porownania

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    LaRa Ty coś pisałaś o treningach i fitnessie chyba. Ja chodziłam przed ciążą 3-4 x w tygodniu, teraz też bym chciała, ale jadę na tydzień do domu i z trenerką się umówię dopiero na przyszły tydzień. Możesz mi napisać jakich ćwiczeń zabronili Ci robić?

Niestety musiałam przenieść sie z moich hardcorowych zajęć na spokojne, tzw "zdrowy kręgosłup". Na wstępie poinformowałam instruktorkę o ciąży, a ta kazała mi być obok siebie aby mieć na mnie oko. Większość ćwiczeń odbywała sie z piłka i na piłce. Ale od razu powiedziała, źe mam zakaz podnoszenia rak do góry, skakania, podskakiwania, robienia klasycznych brzuszków, biegania, podczas ćwiczeń zakaz wciągania brzucha. Na ten moment tyle. Wspomniała mi tez ze w trakcie ciąży sa jakies dwa tygodnie, podczas których nie można ćwiczyć, mówiła ze sprawdzi i w poniedziałek mi powie.

Któraś z Was (sorry nie pamietam teraz która) pisała dzis o kichaniu i czuciu jajńikow. Kurczę dzis podczas kichnięcia myślałam, ze mi wyskoczą. Aż sie przestraszyłam.

Idę Was doczytać....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Mamuta witamy ;-)
    A ja dzisiaj umieram. Nagotowalam sibie leczo z mieskiem i takie pyszne bylo. Az do momentu jak zjadlam go troche. Potem to tylko masakra byla. Niedobrze mi juz od 6h, z muszla sie juz kilka razy witalam. Na kolacje pomogly mi rzodkiewki chrupiace i pyszne. Ale znowu czuje ze wracaja mdlosci. Czyzby moj ktopek nie lubil warzyw haha
    Totoja ja w pierwszej ciąży do 6 mca nie moglam jeść mięsa.nawet sam zapach powodował że robiło mi się niedobrze

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Niestety musiałam przenieść sie z moich hardcorowych zajęć na spokojne, tzw "zdrowy kręgosłup". Na wstępie poinformowałam instruktorkę o ciąży, a ta kazała mi być obok siebie aby mieć na mnie oko. Większość ćwiczeń odbywała sie z piłka i na piłce. Ale od razu powiedziała, źe mam zakaz podnoszenia rak do góry, skakania, podskakiwania, robienia klasycznych brzuszków, biegania, podczas ćwiczeń zakaz wciągania brzucha. Na ten moment tyle. Wspomniała mi tez ze w trakcie ciąży sa jakies dwa tygodnie, podczas których nie można ćwiczyć, mówiła ze sprawdzi i w poniedziałek mi powie.

Któraś z Was (sorry nie pamietam teraz która) pisała dzis o kichaniu i czuciu jajńikow. Kurczę dzis podczas kichnięcia myślałam, ze mi wyskoczą. Aż sie przestraszyłam.

Idę Was doczytać....
    Dzięki.jak się dowiesz które to 2 tygodnie to daj znać proszę.to ja sobiena razie do spotkania z trenerka dam na wstrzymanie.lepiej najpierw się z nią spotkać

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Paula. W poniedziałek z nią porozmawiam.

Pianistka, teściowa jakaś walnięta! Ale temat teściowej to temat rzeka. Szkoda nerwów.

Spadam spać, dobranoc i spokojnej nocy wszystkim.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    I ja już z większą pewnością ;) Dzisiaj pierwsza wizyta byłą, 8,5 mm Ktosia, bijące serduszko i idealny wiek ciąży z OM :) żeśmy się wstrzelili ;)

Mam ten sam dzień ciąży i też kruszyna jest tej samej wielkości co ciąża (ale mój lekarz nie podawał mi konkretnych milimetrów) - ja USG miałam wczoraj :)

madziątko lubi tę wiadomość

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do was Dziewczynki, dziś po pierwszej wizycie u lekarza - potwierdzenie ciąży ☺️ termin spodziewany na 10.06 :D. W moje imieninki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:53

tutusia, Paula_29, eMM, ;oniqa, małaMyszka, renc lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana z kawusią i witam nowe mamuśki :), prosze o wpisanie się do tabelki , link jest w pierwszym poście

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    witam się z rana z kawusią i witam nowe mamuśki :), prosze o wpisanie się do tabelki , link jest w pierwszym poście

Jak z cukrami? Co lekarz powiedzial?

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • zwm Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale źle spałam głowa mnie boli . a tak poza tym dziś obchodze z mężem 10 rocznice ślubu jak ten czas leci

;oniqa, tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Jak z cukrami? Co lekarz powiedzial?
    hehe no powiem ci ze kazał mi zrobic z zyły a, no i pytał o to czy mam jakies objawy tak dużego cukru to mowie ze nie, i po szpitalu pojechałam do rodziców i wziełam drugi glukometr i cukier wyszedł 73 a po dwóch h od jedzenie 93 wiec odetchnełam z ulgą ;], jednak cos było z tym moim wiec narazie nic nie badam

Kenya lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ