CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Finezja19 wrote:Mamy to !
5+4 i mamy pęcherzyk 14mm a w środku zarodek i ciałko żółte i tętno, ale nie powiedział jakie ani nic, że takie sprawy to za 2 tygodnie mogę sprawdzić ;d
Idę za tydzień prywatnie więc mniejsza o to, ale dalej nie mogę w to uwierzyć, że w końcu się udało
Według lekarza zarodek jest młodszy o tydzień niż OM, więc chyba 4+4 ?
Beti, śliczne foto! 2,5 cm to ... 10 razy więcej niż mój zarodek na ostatnim podglądzie 😉 Masz już tych kilka gramów dzieciaczka 😊 Super, oby tak dalej!
Ja zaczynam się bać kolejnej wizyty... czy serduszko nadal będzie bić... Staram się odsuwać czarne myśli, ale po tylu latach walki i nieudanych transferach takie myśli same przychodzą i odejść nie chcą. Chyba przez całą ciążę będę się bać o to co będzie dalej...Finezja19, Beti82 lubią tę wiadomość
-
Lilka94 wrote:Beti piękny maluszek
A poza mdłościami coś Ci dolega? Jakieś bóle brzucha czy coś? Ja się schizuje że nic nie czuję w brzuchu. Wizytę mam za tydzień -
Ja jestem w takim szoku i tak szczęśliwa, że niczym się nie przejmuję, skoro mówił, że jest tętno to pewnie jest
Dziewczyny nie macie się co stresować, na obecnym etapie nic nie da się zrobić i co ma być to będzie!
Ja też się wcześniej stresowałam, beta, wizyta itd a teraz na prawdę podchodzę do tego na totalnym luzie, bo wiem, że mój stres tylko może zaszkodzić maluszkowi, a tym bardziej mu nie pomoże
Moja babcia zawsze mówiła: Kochana, w ciąży to się ogląda tylko piękne rzeczy
Forum jest bardzo pomoce i super, że mamy wsparcie między sobą, jakiego nikt np w domu nam nie da, bo chłopy to nie rozumieją do końca co się dzieje, a zazwyczaj nie mamy koleżanek na tym samym etapie ciąży z którymi możemy sobie pogadać jak tutaj, ale są też minusy takiego miejsca, chociaż ze względu na smutne i przykre wiadomości od dziewczyn- to właśnie głównie te złe wiadomości nas negatywnie nakręcają i napędzają strachu.
Wiadomo, że smutno, ale niech każda myśli jak najbardziej pozytywnie o sobie i o dzieciaczku, bo ciągłe zamartwianie się nic nie zmieni
Także Ja wam wysyłam dużo miłości i uścisków dzisiaj ZERO zmartwieńJoaDer lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
A ja Wam oddaje swoje mdlosci jakby ktoras mowila,ze sie martwi brakiem hahah
Bierzta wszystkie ...MałaMiss, Karolka9 lubią tę wiadomość
-
Eeee dziewczynki nie zamartwiajcie się ja też mdłości i ból brzucha.Powiedzieli że to normalne.
Oczywiście też przed każdą wizytą się boję.Ja mam problem z nawadnianiem na 100% nie wypijam 2 litrów.
Mega mnie mdli po piciu.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Finezja19 wrote:Pytanie do dziewczyn co chodzą na NFZ i prywatnie: czy na każdych wizytach robicie usg ? Jak macie wizyty ustawione? 2 w tym samym tygodniu czy raz na tydzień ? Pytam, ze względu na to, że słyszałam, że nie do końca takie zdrowe jest robienie częstego usg
Na spokojnie. USG jest w zupełności bezpieczne i można je robić nawet i codziennie xD to jakieś stare przypuszczenia z poprzedniej epoki niepoparte niczym, luzik jedynie słuchanie tętna płodu we wczesnym etapie jest uważane za potencjalnie szkodliwe. Też jeszcze nic nie udowodniono, ale takie są hipotezy, że to podgrzewa zarodek. Dlatego słucha się krótko lub nie słucha wcale korzystając tylko z zapisu obrazu tętna i to też tylko do któregoś tam tygodnia.
Finezja19 wrote:Mamy to !
5+4 i mamy pęcherzyk 14mm a w środku zarodek i ciałko żółte i tętno, ale nie powiedział jakie ani nic, że takie sprawy to za 2 tygodnie mogę sprawdzić ;d
Idę za tydzień prywatnie więc mniejsza o to, ale dalej nie mogę w to uwierzyć, że w końcu się udało
Według lekarza zarodek jest młodszy o tydzień niż OM, więc chyba 4+4 ?
Gratulacje ale z tym wiekiem to chyba coś pokręcił? W 4+4 to jeszcze nie ma tętna może się przejęzyczył i jest starszy? móje szkraby w 6+5 OM miaył 8,56mm i 8,72mm i wg USG to 6+6Finezja19 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
A chociaż teraz skumałam, że może to był pomiar pęcherzyka? A ja patrzyłam na CRL? hmm... a na USG nie masz dopisane jak maszynka przelicza?08.09.2017 - Staś
Dziewczyny coś mam dziś przerąbane. Do 16 męczyły mnie nudności, a od 16 potworne gazy biegają mi po jelitach, aż mam wrażenie, że mi flako porozrywa. A jadłam dziś "samo zdrowe",więc nawet nie wiem po czym mnie to dorwało. Czy mogę w ciąży brać espumisan? A może macie jakieś rady w tej sprawie... Normalnie idzie się wykończyć, a to dopiero 7 tc. Strach myśleć co będzie dalej...
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Beti cudny maluszek ❤️❤️ u nas taki sam był na poniedziałkowym USG a ja się nadal nie mogę napatrzeć 😍
U mamyginekolog coś ostatnio było że częste USG nie szkodzi, więc spokojnie !Finezja19, Beti82 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ambriel wrote:Eeee dziewczynki nie zamartwiajcie się ja też mdłości i ból brzucha.Powiedzieli że to normalne.
Oczywiście też przed każdą wizytą się boję.Ja mam problem z nawadnianiem na 100% nie wypijam 2 litrów.
Mega mnie mdli po piciu.
Mnie mdliło strasznie po Muszyniance. Oczywiście myślałam, że to po czymś innym. Teraz pije niegazowaną, albo z filtra z dodatkiem domowego soku malinowego -
MałaMiss wrote:Dziewczyny coś mam dziś przerąbane. Do 16 męczyły mnie nudności, a od 16 potworne gazy biegają mi po jelitach, aż mam wrażenie, że mi flako porozrywa. A jadłam dziś "samo zdrowe",więc nawet nie wiem po czym mnie to dorwało. Czy mogę w ciąży brać espumisan? A może macie jakieś rady w tej sprawie... Normalnie idzie się wykończyć, a to dopiero 7 tc. Strach myśleć co będzie dalej...
Polubiłam omyłkowo, współczuję bardzo espumisan nie wchłania się do organizmu, więc spokojnie możesz brać. Jedną stroną łykasz, w jelitach rozbija co ma do rozbicia i wychodzi drugim końcem w niezmienionym składzieMałaMiss lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Karolka9 wrote:Mnie mdliło strasznie po Muszyniance. Oczywiście myślałam, że to po czymś innym. Teraz pije niegazowaną, albo z filtra z dodatkiem domowego soku malinowego
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy? Podobno w drugiej ciąży pojawiają się dużo wcześniej, a zwłaszcza jak różnica wieku mała. A sporo nas takich tutaj. No i u mnie się to sprawdza... Z synkiem brzuch miałam ogromny, ale zaczął rosnąć w prawilnym terminie i bardzo długo mogłam cieszyć się normalnymi ciuchami. Natomiast teraz już od jakiegoś tygodnia chodzę w ciążowych rzeczach po synu. Po domu mam takie dresy ciążowe już strasznie zjechane, bo nie była to jakaś top marka, a latałam w nich z synem no i po cc dość długo żeby nie uciskać rany. Pamiętam, że moja mama mi je kupiła szybko po tym jak się dowiedziała, że jestem w ciąży i wtedy sobie pomyślałam CO TO ZA MONSTRUM! A teraz już nie umiem bez nich żyć. Ostatnio szliśmy w gości i musiałam jeansy założyć to wzięłam taką długą tunikę i ich po prostu nie zapięłam xD Do gina wygrzebałam jakieś materiałowe portki na gumce, podciągałam na maxa wysoko, ale i tak było mi duszno, bo mnie to uwierało ja jestem wybitnie szczupła, biust mam dosyć spory jak na moje gabaryty, a brzuch niby nie jest duży, niby nie taki jeszcze ciążowy... No ale wystaje bardziej niż cycki xD gdzie zawsze był płaski. No i najmniejszy ucisk przeszkadza mi bardzo08.09.2017 - Staś
Hej! My dziś jednak nie poszliśmy na wizytę bo mąż postanowił iść na trening Pójdziemy we wtorek i liczę że zobaczymy już serduszko.
Espumisan w ciąży jest bezpieczny. Poprzednio bardzo mi pomagał bo u mnie jednym z objawów ciąży są wzdęcia i zaparcia.
Co do brzuszka - ja od tygodnia noszę spodnie materiałowe. Kiedyś poszłam na spacer z synem w jeansach i wracałam z odpiętym guzikiem
Od kilku dni mam luźne wieczory. Mój syn przestawia się na jedną drzemkę dziennie. Robi ja wcześnie rano a później o 17 zasypia już na noc 😂 wczoraj udało mi się go wybudzić na mleko i kąpiel a dziś zrobię mu "dzień dziecka" i nie będzie mycia sięKinga13 lubi tę wiadomość
-
Ja po domu spodnie a la piżamowe na zewnątrz boyfrendy o rozmiar za duże z wysokim stanem, rurek nie tknęłam Też mi przeszkadza cokolwiek na brzuchu.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Beti możesz mnie wpisać na termin 26.06.2020🤰🏻👌🏻
Mam nadzieje, że już tak zostanie🙏🏻
Widzę, że nie jestem sama w tym dniu 😆
Chociaż z tymi terminami to różnie, bo widziałam, że dużo dziewczyn Listopadowych już w Październiku rodziło 😁
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja już po wizycie. Dostałam Urosept, Aspargin i pregne plus. Założył mi kartę ciąży. Termin mi się zmienił o dzień na 15.06.2020 nie zbadał mnie przez co bardzo ubolewam 😒 Mam nadzieję, że nadal wszystko ok. Następna wizyta w drugiej połowie listopada. Zarejestruje się w przyszłym tygodniu.06.2020 👶🧚♀️