CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOdnośnie terminu porodu, to ja w pierwszej ciąży w głowie sztywno trzymałam się terminu z miesiączki..
AA potem 3 tyg przed trafiłam do szpitala. Gdzie torbę spakowałam 2 dni wcześniej dopiero.
A w 37+6 zakończyli mi ciążę.
I wszystko w głowie poukładane się posypalo. 🤪 -
Ja w poprzedniej ciąży miałam termin z usg na koniec roku a z OM na początek 2019 😂 mimo że wiedzieliśmy z mężem że to nie od nas zależy dużo rozmawialiśmy czy wolimy rodzic w 2018 czy 2019. Ostatecznie szyja była bardzo skrócona od 34 tc, w 35 wyszła cholestaza. Wtedy trafiłam na patologie i w 37+6 miałam indukcje porodu z powodu złych wyników I w taki sposób spędziliśmy razem pierwsze Święta Bożego Narodzenia
teraz już nie przywiązuje się tak do wyliczonej daty porodu -
U mnie właśnie etap wzdęć już minął. No i brzuch wzdęciowy wywala wysoko, od razu jak kończą się żebra to jest okrągło. A ciążowy rośnie od dołu, no bo wiadomo, gdzie mamy macice u mnie już wypukło się robi tuż nad blizną...
Termin jest mega orientacyjny... Ciąża zakończona między 37. a 42. tygodniem to poród w terminie. To jest ponad miesiąc rozstrzału... Najważniejszy jest wiek ciąży a nie termin, bo po tym ustala się prenatalne, odlicza się ważne daty jak granica przeżywalności, ciąża donoszona itd... Także nie ma co się przywiązywać. Ja z pierwszym synem miałam termin na 15 września, ale już w sierpniu kończyłam 37. tydzień i w sumie od tej daty to nie znasz dnia ani godziny. Już do tego czasu to miałam założenie, że wszystko ma być gotowe. A teraz z bliźniakami to chciałabym do maja donosić08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny tak z ciekawosci ile placicie za prenatalne + Pappa ?
Malinowa91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beti82 my dopiero za trzy tyg i mam refundowane.Nastawiam się i tak na dodatkowe wolnego dna.Pappa niestety pani dr w klinice kazała zrobić.A wy jednak będziecie robić?Pisałaś chyba że Nifty.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Beti82 my dopiero za trzy tyg i mam refundowane.Nastawiam się i tak na dodatkowe wolnego dna.Pappa niestety pani dr w klinice kazała zrobić.A wy jednak będziecie robić?Pisałaś chyba że Nifty.
Prenatalne i Pappa/Wczoraj bylam u nowego gina on ma certyfikat do robienia prenatalnych ale nie ma w tym roku podpisane z nfz .Wiec mowi ,ze mam isc tak jak sie juz zapisalam do jego kolegi.Fakt ,ze musze jechac 120 km do Poznania ale to nic.
Nifty robie na 100 % tylko nie moge sie za cholere zdecydowac na kiedy umowic.8 listopada chcialam ale to pt i pozniej 11 jest swieto wiec i tak nic nie zrobia oprocz pobrania krwi.Wiec sie zastanawiam czy na 12 nie przelozyc tylko wtedy do 15 nie bede miala wyników.No ale trudno ,najwazniejsze,zeby do 21 byly do prenatalnych.Pappe mam pobierana 21 listopada wiec i tak wynikow nie bede znala.A jak poznam to juz dawno po nifty bede.Wiec Pappe robie z ciekawosci bo i tak mam za darmo -
Beti82 ja się boję tych Pappa.Jeszcze po nich mają nas przenieść z kliniki do normalnego lekarza prowadzącego ciążę.Może się zaskoczę i wszystko wyjdzie pięknie Trzymam kciuki za Ciebie.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Tak tak ja tez mam refundowane
Prenatalne i Pappa/Wczoraj bylam u nowego gina on ma certyfikat do robienia prenatalnych ale nie ma w tym roku podpisane z nfz .Wiec mowi ,ze mam isc tak jak sie juz zapisalam do jego kolegi.Fakt ,ze musze jechac 120 km do Poznania ale to nic.
Nifty robie na 100 % tylko nie moge sie za cholere zdecydowac na kiedy umowic.8 listopada chcialam ale to pt i pozniej 11 jest swieto wiec i tak nic nie zrobia oprocz pobrania krwi.Wiec sie zastanawiam czy na 12 nie przelozyc tylko wtedy do 15 nie bede miala wyników.No ale trudno ,najwazniejsze,zeby do 21 byly do prenatalnych.Pappe mam pobierana 21 listopada wiec i tak wynikow nie bede znala.A jak poznam to juz dawno po nifty bede.Wiec Pappe robie z ciekawosci bo i tak mam za darmo
Pamiętam, że Ty się zastanawiałaś też ze względu na lokalizację. Ja mam wizytę 12.11 w Warszawie. Jak chcesz możemy jechać razem tylko wiadomo - będziemy musiały na siebie nawzajem poczekać. No i wyjazd wcześnie, bo jakoś koło 9 rano ja mam już wizytę08.09.2017 - Staś
Ambriel wrote:Beti82 ja się boję tych Pappa.Jeszcze po nich mają nas przenieść z kliniki do normalnego lekarza prowadzącego ciążę.Może się zaskoczę i wszystko wyjdzie pięknie Trzymam kciuki za Ciebie.
-
nick nieaktualnyWitam, myślę że możemy się już oficjalnie przywitać. Z usg wychodzi nam termin na 26.06.2020.O rodzeństwo dla córki staraliśmy się 3 lata, w styczniu tego roku straciłam ciążę w 7tc.Aktualnie mam również 7tc więc wyobraźcie sobie mój strach. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.na usg wychodzi mi 5t6d i z niecierpliwością czekam na bijące serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę nam nudnej ciąży zy🤗😘💖
Beti82, Kinga13, Moniquue, PLPaulina, calineczka88, Finezja19, Aniulek.Ka, Olciak, Karola111, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Pamiętam, że Ty się zastanawiałaś też ze względu na lokalizację. Ja mam wizytę 12.11 w Warszawie. Jak chcesz możemy jechać razem tylko wiadomo - będziemy musiały na siebie nawzajem poczekać. No i wyjazd wcześnie, bo jakoś koło 9 rano ja mam już wizytę
A zastanawialam sie bo mi ginka-franca powiedziala ,zeby Panorame zrobic a tego w Kaliszu nie ma.Ale Meller mowi ,ze mam robic Nifty
Kinga13 lubi tę wiadomość
-
Anka13 wrote:Witam, myślę że możemy się już oficjalnie przywitać. Z usg wychodzi nam termin na 26.06.2020.O rodzeństwo dla córki staraliśmy się 3 lata, w styczniu tego roku straciłam ciążę w 7tc.Aktualnie mam również 7tc więc wyobraźcie sobie mój strach. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.na usg wychodzi mi 5t6d i z niecierpliwością czekam na bijące serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę nam nudnej ciąży zy🤗😘💖
Skad jestes ? -
Anka13 wrote:Witam, myślę że możemy się już oficjalnie przywitać. Z usg wychodzi nam termin na 26.06.2020.O rodzeństwo dla córki staraliśmy się 3 lata, w styczniu tego roku straciłam ciążę w 7tc.Aktualnie mam również 7tc więc wyobraźcie sobie mój strach. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.na usg wychodzi mi 5t6d i z niecierpliwością czekam na bijące serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę nam nudnej ciąży zy🤗😘💖
Ja straciłam pod koniec lutego, też 7tc. Odetchnęłam jak TEN dzień już minął życzę tego samego ;*Olciak lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Beti82 wrote:Kinga ale Nifty w Kaliszu zrobie Nawet nie wiem czy teraz nie jest tak ,ze mozna pielegniarke do domu zamowic ,zeby krew pobrala.Tylko musze zadzwonic czy to jest dodatkowo platne jak tak to pierdziele podjade sobie do Medixu.
A zastanawialam sie bo mi ginka-franca powiedziala ,zeby Panorame zrobic a tego w Kaliszu nie ma.Ale Meller mowi ,ze mam robic Nifty
oki08.09.2017 - Staś
Kinga a Ty gdzie bedziesz rodzic? W Warszawie? Czy u swojego w Pleszewie?