CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny !
Nieśmiało się witam chociaż jeszcze w spokoju czekam na wizytę.
Mam córkę z września 2018 o którą staraliśmy się ponad rok, ciągle karmiłam piersią a mimo tego dwa tygodnie temu zobaczyłam dwie kreski bardzo ale to bardzo się cieszę.
Do ciąży podchodzę zupełnie na spokojnie, inaczej niż z córką wiem że na niektóre rzeczy nie ma się wpływu . Mam nadzieję że wszystko u mnie w brzuchu rozwija się prawidłowo USG mam dopiero za dwa tygodnie. Nie chciałam wcześniej i się stresować czy jest juZ zarodek / serduszko a to będzie 9 tydzień więc będę miała czarno na białym.
Ja żeby było śmieszniej to właśnie kończę urlop i od poniedziałku wracam do pracy po prawie 2 latach przerwy.
calineczka88, PLPaulina, MałaMiss, Finezja19, Moniquue, Nasti94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Jeśli chodzi o witaminy to z córką cała ciąża brałam prenatal Duo. On ma naprawdę najlepszy możliwy skład. Jeśli ktoś nie ma mutacji to polecam bo nie wiem do końca czy jest odpowiedni u kobiet z mutacja .
U mnie dobre wieści, jest bijące serducho, dzieciaczek ma 1,2cm. Trochę mi ulżyłoWombat, Lilka94, pan-da, kasia_1988, veritaserum, MałaMiss, Finezja19, Moniquue lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Jeśli chodzi o witaminy to z córką cała ciąża brałam prenatal Duo. On ma naprawdę najlepszy możliwy skład. Jeśli ktoś nie ma mutacji to polecam bo nie wiem do końca czy jest odpowiedni u kobiet z mutacja .
-
Ja już marzę, żeby ten pierwszy trymestr się skończył. Jestem totalnie nie do życia - mdłosci i to ciągłe mega zmęczenie. Ale w pierwszej ciąży miałam tak samo...
Wczoraj umyłam jedno okno i tak się zasapałam, że myślałam, że ducha wyzionę Potem bolało mnie całe ciało! Gorzej to już jest tylko potem na samej końcówce z wielkim brzuchem. Także czekam z utęsknieniem na drugi trymestr.Finezja19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Veritaserum "zaskoczyła" to bardzo dobre określenie - ciąża zaskoczyła mnie i męża Właśnie po takich długich staraniach o córkę (w tym był prawie rok leczenia w klinice niepłodności) nie spodziewaliśmy się, że Weronika będzie miała rodzeństwo przez co najmniej najbliższy rok. A tu taka niespodzianka
-
nick nieaktualny
-
Moniquue wrote:A to 15 mg to i tak sporo więcej niż suma z moich obu leków. Będę brała podwójnie, a na następnej wizycie dopytam. W książeczce mam napisane oba 🤷♀️
Ale ja to 15mg mam przepisane ze względu na ciążę mnogą także nie możesz się tym sugerowaćMoniquue lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti82 wrote:O kurde ciezko doradzic bo nie jestem totalnie w tym temacie.ALe chyba wolalabym wybrac Polną niz Pleszew mimo wszystko.
Ja bym bardzo chciala na Polnej rodzic ale zostawiłam sobie furtke wrazie czego na Pleszew i mam tez lekarza z Pleszewa ,zeby nie jechac taka obca.Nie wiem moze sie myle ale jednak lepiej sie czuje w szpitalu jak jestem od ich lekarza.Na Polnej byłam kilka razy.Zawsze super wspominam ale tez ZAWSZE pytali mi sie od kogo jestem.
W Pleszewie też pytali, ale nie odczułam żeby traktowały mnie specjalnie z tego względu. Raczej od razu przekopywały kalendarz kiedy mój gin ma dyżur i tak gdybały czy zrobi cc czy będziemy czekać itd. Bardzo miłe położne dla wszystkich tak samo Z Polnej nikogo nie mam, ale macocha męża miała tam jakąś panią doktor...
08.09.2017 - Staś
veritaserum wrote:U nas też jeszcze ja ciągle karmie naprawdę intensywnie. Ale bardzo się cieszymy
Jest nas tu sporo karmiących to żadne zabezpieczenie, chyba, że spełni się mega restrykcyjne warunki. I to też tylko pół roku. Ja zaszłam w drugą ciążę niewiele póżniej niż Ty
08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNam udało się zajsc w ciążę, mimo karmienia w 3cs. 😊
Wcześniej się nie zabezpieczalismy. Ale traktowalismy to na luzie, bez okresu byłam prawie 11 Msc.. 😊
A o córcie staraliśmy się trochę. Były leki, stymulacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 18:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż mam niestety mniej mleka.
Mnie to martwi, ponieważ córcia to anty butelka i straszny niejadek.
Cyc to zawsze było dla mnie to, że napewno coś je. 😊 😊 😊
Hehe, przy dwójce maluchów lekko nie będzie. A czy cyc będzie czy nie, spora część dzieciaków budzi się mimo to.Karolka9 lubi tę wiadomość
-
Anka13 wrote:Witam, myślę że możemy się już oficjalnie przywitać. Z usg wychodzi nam termin na 26.06.2020.O rodzeństwo dla córki staraliśmy się 3 lata, w styczniu tego roku straciłam ciążę w 7tc.Aktualnie mam również 7tc więc wyobraźcie sobie mój strach. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.na usg wychodzi mi 5t6d i z niecierpliwością czekam na bijące serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę nam nudnej ciąży zy🤗😘💖
Witamy na forum 😊 widzę, że mam bratnią dusze 💕 ja tez mam termin na 26.06 i jestem ze śląska 💁
Ja byłam na usg w piątek i miałam już widoczny zarodek i serduszko, także trzymam kciuki za Ciebie😉
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
StarającaSię wrote:Dziewczyny podczytuje was regularnie i trzymam kciuki za każdą z was.
Co do ciąż rok po roku to mam còrki jedna z 10.2011 druga z 11.2012 i nie było wcale tak ciężko ,napewno dacie sobie radę.
Ja walczę dalej.😁
Trzymamy kciuki
Ja jeszcze nie wiem jak ogarnę karmienie mojego trio xD póki co oswajam syna z tą myśląBetter_togother lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
nick nieaktualnyStarającaSię wrote:Dziewczyny podczytuje was regularnie i trzymam kciuki za każdą z was.
Co do ciąż rok po roku to mam còrki jedna z 10.2011 druga z 11.2012 i nie było wcale tak ciężko ,napewno dacie sobie radę.
Ja walczę dalej.😁
Mam koleżankę która sama mówi, że nigdy tak nie odpoczela jak właśnie na macierzyńskim (bliźniaki ma)
Wszystko zależy od egzemplarzy jakie się trafią. Jedne odlozone do łóżeczka będą zasypiac same. Inne godzinami będzie się lulac na rękach. 🤪🤪🤪 Także ten... Wszystko wyjdzie w praniu. 😊😊 -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Witamy na forum 😊 widzę, że mam bratnią dusze 💕 ja tez mam termin na 26.06 i jestem ze śląska 💁
Ja byłam na usg w piątek i miałam już widoczny zarodek i serduszko, także trzymam kciuki za Ciebie😉
Ooo super, a skąd dokładnie jesteś? Ja idę w poniedziałek do lekarza i nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko.