X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Nieśmiało się witam chociaż jeszcze w spokoju czekam na wizytę.
    Mam córkę z września 2018 o którą staraliśmy się ponad rok, ciągle karmiłam piersią a mimo tego dwa tygodnie temu zobaczyłam dwie kreski :) bardzo ale to bardzo się cieszę.
    Do ciąży podchodzę zupełnie na spokojnie, inaczej niż z córką wiem że na niektóre rzeczy nie ma się wpływu . Mam nadzieję że wszystko u mnie w brzuchu rozwija się prawidłowo USG mam dopiero za dwa tygodnie. Nie chciałam wcześniej i się stresować czy jest juZ zarodek / serduszko a to będzie 9 tydzień więc będę miała czarno na białym.

Ja żeby było śmieszniej to właśnie kończę urlop i od poniedziałku wracam do pracy po prawie 2 latach przerwy.

calineczka88, PLPaulina, MałaMiss, Finezja19, Moniquue, Nasti94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o witaminy to z córką cała ciąża brałam prenatal Duo. On ma naprawdę najlepszy możliwy skład. Jeśli ktoś nie ma mutacji to polecam bo nie wiem do końca czy jest odpowiedni u kobiet z mutacja .

• Glass Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Jeśli chodzi o witaminy to z córką cała ciąża brałam prenatal Duo. On ma naprawdę najlepszy możliwy skład. Jeśli ktoś nie ma mutacji to polecam bo nie wiem do końca czy jest odpowiedni u kobiet z mutacja .
    Trudno powiedzieć czy prenatal ma najlepszy skład (bardzo dobry na pewno). Myślę ze omega med optima forte ma ciut lepszy i dha jest z alg :). Nie lubię jak mi się później odbija rybami, a niestety się zdarzało. A skoro Pan Tabletka poleca to też nie będę zmieniać. Na początku pierwszej ciąży brałam femibion, bo dobrze reklamowali, a nie sprawdziłam składu.

U mnie dobre wieści, jest bijące serducho, dzieciaczek ma 1,2cm. Trochę mi ulżyło

Wombat, Lilka94, pan-da, kasia_1988, veritaserum, MałaMiss, Finezja19, Moniquue lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja też go brałam odkąd wyczytałam u pana tabletki :P I teraz też pozostałam przy prenatalu tylko na razie biorę ten uno do 12 tyg.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już marzę, żeby ten pierwszy trymestr się skończył. Jestem totalnie nie do życia - mdłosci i to ciągłe mega zmęczenie. Ale w pierwszej ciąży miałam tak samo...
    Wczoraj umyłam jedno okno i tak się zasapałam, że myślałam, że ducha wyzionę :D Potem bolało mnie całe ciało! Gorzej to już jest tylko potem na samej końcówce z wielkim brzuchem. Także czekam z utęsknieniem na drugi trymestr.

Finezja19 lubi tę wiadomość

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w przeciwieństwie do ciąży z córką nie mam żadnych objawów. I też źle ;p

Calineczka druga ciąża zaskoczyła od razu ? Bo widzę długie starania w stopce o pierwszą corcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 15:29

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum "zaskoczyła" to bardzo dobre określenie - ciąża zaskoczyła mnie i męża ;) Właśnie po takich długich staraniach o córkę (w tym był prawie rok leczenia w klinice niepłodności) nie spodziewaliśmy się, że Weronika będzie miała rodzeństwo przez co najmniej najbliższy rok. A tu taka niespodzianka ;)

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też :) jeszcze ja ciągle karmie naprawdę intensywnie. Ale bardzo się cieszymy ;)

calineczka88 lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    A to 15 mg to i tak sporo więcej niż suma z moich obu leków. Będę brała podwójnie, a na następnej wizycie dopytam. W książeczce mam napisane oba 🤷‍♀️

Ale ja to 15mg mam przepisane ze względu na ciążę mnogą także nie możesz się tym sugerować :P

Moniquue lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    O kurde ciezko doradzic bo nie jestem totalnie w tym temacie.ALe chyba wolalabym wybrac Polną niz Pleszew mimo wszystko.
    Ja bym bardzo chciala na Polnej rodzic ale zostawiłam sobie furtke wrazie czego na Pleszew i mam tez lekarza z Pleszewa ,zeby nie jechac taka obca.Nie wiem moze sie myle ale jednak lepiej sie czuje w szpitalu jak jestem od ich lekarza.Na Polnej byłam kilka razy.Zawsze super wspominam ale tez ZAWSZE pytali mi sie od kogo jestem.

W Pleszewie też pytali, ale nie odczułam żeby traktowały mnie specjalnie z tego względu. Raczej od razu przekopywały kalendarz kiedy mój gin ma dyżur i tak gdybały czy zrobi cc czy będziemy czekać itd. Bardzo miłe położne dla wszystkich tak samo :P Z Polnej nikogo nie mam, ale macocha męża miała tam jakąś panią doktor...

08.09.2017 - Staś <3

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    U nas też :) jeszcze ja ciągle karmie naprawdę intensywnie. Ale bardzo się cieszymy ;)

Jest nas tu sporo karmiących :P to żadne zabezpieczenie, chyba, że spełni się mega restrykcyjne warunki. I to też tylko pół roku. Ja zaszłam w drugą ciążę niewiele póżniej niż Ty :P

08.09.2017 - Staś <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłałam Wam już odnośnie witamin. 😊

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam udało się zajsc w ciążę, mimo karmienia w 3cs. 😊
    Wcześniej się nie zabezpieczalismy. Ale traktowalismy to na luzie, bez okresu byłam prawie 11 Msc.. 😊

A o córcie staraliśmy się trochę. Były leki, stymulacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 18:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jak Twoja córka teraz z cycusism ? Ja mam o wiele mniej pokarmu a moja córka cale noce na mnie dosłownie wisi...chyba będę powoli odstawiać bo akurat o tandemie nie marzę a brak przespanych chociaż 4h ciągiem od roku robi swoje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam niestety mniej mleka.

Mnie to martwi, ponieważ córcia to anty butelka i straszny niejadek.
    Cyc to zawsze było dla mnie to, że napewno coś je. 😊 😊 😊

Hehe, przy dwójce maluchów lekko nie będzie. A czy cyc będzie czy nie, spora część dzieciaków budzi się mimo to.

Karolka9 lubi tę wiadomość

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podczytuje was regularnie i trzymam kciuki za każdą z was.
    Co do ciąż rok po roku to mam còrki jedna z 10.2011 druga z 11.2012 i nie było wcale tak ciężko ,napewno dacie sobie radę.
    Ja walczę dalej.😁

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Witam, myślę że możemy się już oficjalnie przywitać. Z usg wychodzi nam termin na 26.06.2020.O rodzeństwo dla córki staraliśmy się 3 lata, w styczniu tego roku straciłam ciążę w 7tc.Aktualnie mam również 7tc więc wyobraźcie sobie mój strach. Ale wierzę że wszystko będzie dobrze.na usg wychodzi mi 5t6d i z niecierpliwością czekam na bijące serduszko. Gratuluję wszystkim którym się udało i życzę nam nudnej ciąży zy🤗😘💖

Witamy na forum 😊 widzę, że mam bratnią dusze 💕 ja tez mam termin na 26.06 i jestem ze śląska 💁
    Ja byłam na usg w piątek i miałam już widoczny zarodek i serduszko, także trzymam kciuki za Ciebie😉

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Co do ciąż rok po roku to mam còrki jedna z 10.2011 druga z 11.2012 i nie było wcale tak ciężko ,napewno dacie sobie radę.
    Ja walczę dalej.😁

Trzymamy kciuki <3

Ja jeszcze nie wiem jak ogarnę karmienie mojego trio xD póki co oswajam syna z tą myślą :P

Better_togother lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ja walczę dalej.😁
    Ja nie lubię się porównywać do innych. Bo dzieciaki są różne.

Mam koleżankę która sama mówi, że nigdy tak nie odpoczela jak właśnie na macierzyńskim (bliźniaki ma)

Wszystko zależy od egzemplarzy jakie się trafią. Jedne odlozone do łóżeczka będą zasypiac same. Inne godzinami będzie się lulac na rękach. 🤪🤪🤪 Także ten... Wszystko wyjdzie w praniu. 😊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Witamy na forum 😊 widzę, że mam bratnią dusze 💕 ja tez mam termin na 26.06 i jestem ze śląska 💁
    Ja byłam na usg w piątek i miałam już widoczny zarodek i serduszko, także trzymam kciuki za Ciebie😉

Ooo super, a skąd dokładnie jesteś? Ja idę w poniedziałek do lekarza i nie mogę się doczekać kiedy usłyszę serduszko.

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ