CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Ja nie lubię się porównywać do innych. Bo dzieciaki są różne.
Mam koleżankę która sama mówi, że nigdy tak nie odpoczela jak właśnie na macierzyńskim (bliźniaki ma)
Wszystko zależy od egzemplarzy jakie się trafią. Jedne odlozone do łóżeczka będą zasypiac same. Inne godzinami będzie się lulac na rękach. 🤪🤪🤪 Także ten... Wszystko wyjdzie w praniu. 😊😊 -
PLPaulina wrote:Ja mam obawy co do innych, miliona innych chorób, które mogą dotknąć dzieciaczka, których nie da się wykryć.
Wy boicie się przede wszystkim chorób genetycznych.
A ja gdzieś wśród otoczenia przede wszystkim spotykam się z tymi innymi chorobami które żadne PAPPA czy nifty nie wykryje.
Masz racje kochana, upośledzenia umysłowego czy miliona innych wad te badania nie wykryją niestety ;/ Pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie dobrze.
A tak z innej beczki, dziewczyny które mają problemy z tarczycą, kontrolujcie sobie częściej TSH ja miałam dopiero co 1,8 a teraz już mam 0,36 gdzie dolna norma to 0,33 i znów trzeba zmieniać dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 19:44
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Tego co stało się z moim synkiem też praktycznie nie da się wykryć Podobnie jak maluszek może urodzić się zdrowy, a po czasie coś może się wydarzyć... Niestety, bierzemy na siebie wszystko, i radości i smutki08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Zieziulka wrote:Masz racje kochana, upośledzenia umysłowego czy miliona innych wad te badania nie wykryją niestety ;/ Pozostaje nam tylko wierzyć, że będzie dobrze.
A tak z innej beczki, dziewczyny które mają problemy z tarczycą, kontrolujcie sobie częściej TSH ja miałam dopiero co 1,8 a teraz już mam 0,36 gdzie dolna norma to 0,33 i znów trzeba zmieniać dawkę. -
Kinga13 wrote:Tego co stało się z moim synkiem też praktycznie nie da się wykryć Podobnie jak maluszek może urodzić się zdrowy, a po czasie coś może się wydarzyć... Niestety, bierzemy na siebie wszystko, i radości i smutki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGlass wrote:U nas był dramat. Córka miała kolki do 4mca a ulewała do 6, strasznie ją drażnił hałas więc na imprezach rodzinnych siedziałam sama. Mam cichą nadzieję, że drugie będzie łatwiejsze w obsłudze .
-
MałaMiss wrote:A wiadomo co było przyczyną choroby Twojego synka? Jesteście w stanie jakoś temu zapobiec czy to "loteria"?
Konflikt serologiczny, teraz już o nim wiemy to można jakoś działać. Ale mój przypadek to ewenement, więc nie wiem co ma mi medycyna do zaoferowania. 12tego się może czegoś dowiem.08.09.2017 - Staś
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Też mam nadzieję, że drugie będzie łatwiejsze w obsłudze. Bo rąk mi zabraknie🤣
Kurcze astma, to nie dobrze. Musisz się pilnować.
-
Kinga13 wrote:Konflikt serologiczny, teraz już o nim wiemy to można jakoś działać. Ale mój przypadek to ewenement, więc nie wiem co ma mi medycyna do zaoferowania. 12tego się może czegoś dowiem.
-
nick nieaktualnyGlass wrote:Widzę, że masz córkę młodszą o miesiąc, też się o wszystko awanturuje? 🤣 U nas musi sama koniecznie jeść, bo jak chcę pomóć to awantura, robię mleko to drze się na cały regulator aż nie skońćzę a później nie chce wziąć, jak nie te ciastko dam co chciała to od razu tragedia. Azjuż czasem nie mam siły.
Kurcze astma, to nie dobrze. Musisz się pilnować.
Olciak lubi tę wiadomość
-
A ja od piątku w szpitalu.
Znów pojawiło się krwawienie. Trwało 3h i ustalo.
Porobili badania i dalej nie znają przyczyny. Z dzieckiem w porządku póki co ale boję się że w końcu nie uda nam się temu podolac:(
Sporo mnie to kosztowało bo tak naprawde pierwszy raz rozstalysmy się z córką na tak długo:(
Ale dziś wychodzę do domu i nie mogę się już tego doczekać!
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
nick nieaktualny
-
Glass wrote:Ale to chyba zależy czy dzieciaczki po Tobie odziedziczyły grupę czy po mężu? Może akurat się zdaży, że będzie bardzo szczęśliwie i konflikt nie wystąpi, ale jak są bliźniaki to prawdopodobieństwo trochę spada.
Nie wszystkie konflikty mają związek z grupą krwi. Mój akurat nie ma kompletnie. Oczywiście będą musiały odziedziczyć po mężu jakieś białko na które ja reaguję, ale ponieważ u nas jest problem z białkami zgodności tkankowej to są ich miliony... Niewiadomo ile z nich atakuję. Gdyby problem był z grupą krwi to byłby pikuś. Takie konflikty wykrywa się w ciąży i jest ich bardzo dużo. A to oznacza, że są lekarze, którzy się na tym znają...08.09.2017 - Staś
Hej dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć. Nie wiem jeszcze na kiedy mam dokładniejszy termin ale według miesiączki wyliczyło mi na 28 czerwca. Znając moje szczęście to będę musiała chodzić taka gruba do połowy lipca 😅 córcia nie miała zamiaru wychodzi i musieli ją przymusić. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę nam nudnej ciąży ❤️Kinga13, Beti82, PLPaulina, Karolka9, Olciak, Anka13, Anka13 lubią tę wiadomość
-
Zieziulka wrote:
A tak z innej beczki, dziewczyny które mają problemy z tarczycą, kontrolujcie sobie częściej TSH ja miałam dopiero co 1,8 a teraz już mam 0,36 gdzie dolna norma to 0,33 i znów trzeba zmieniać dawkę.
Ja biorę euthyrox N137 i podczas starać miałam TSH na poziomie 0,3. Endokrynolog u którego się leczę kazał mi je sprawdzic w 6 tygodniu i jutro ide zrobić wyniki. W poprzedniej ciąży dawka leku wzrosła mi ze 125 na 162 jakoś. -
Bera1983 wrote:Hej dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć. Nie wiem jeszcze na kiedy mam dokładniejszy termin ale według miesiączki wyliczyło mi na 28 czerwca. Znając moje szczęście to będę musiała chodzić taka gruba do połowy lipca 😅 córcia nie miała zamiaru wychodzi i musieli ją przymusić. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę nam nudnej ciąży ❤️
Skad jestes ?Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Bera1983 wrote:Hej dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć. Nie wiem jeszcze na kiedy mam dokładniejszy termin ale według miesiączki wyliczyło mi na 28 czerwca. Znając moje szczęście to będę musiała chodzić taka gruba do połowy lipca 😅 córcia nie miała zamiaru wychodzi i musieli ją przymusić. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę nam nudnej ciąży ❤️
Hej witaj ❤Bera1983 lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc