CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Hej Bera witaj
Skad jestes ?
Dziewczyny czy Was na początku ciąży bolało podbrzusze? Dzisiaj coś mnie zaczęło kłuć ale to inny ból niz miesiączkowy i zaczynam panikować bo straciłam wcześniejsza ciąże 😔 mam termin porodu w okolicach straty poprzedniego aniołka. Różnica kilku dni dosłownie -
Bera1983 wrote:Ja mieszkam w Norwegii 😊 na badania będę musiała się tu umawiać prywatnie bo niestety przysługuje mi jedno USG.
Dziewczyny czy Was na początku ciąży bolało podbrzusze? Dzisiaj coś mnie zaczęło kłuć ale to inny ból niz miesiączkowy i zaczynam panikować bo straciłam wcześniejsza ciąże 😔 mam termin porodu w okolicach straty poprzedniego aniołka. Różnica kilku dni dosłownie
Teraz juz mniej boli i jakos wyzej,wiec to racze normalneBera1983 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Tak na poczatku nizej i czesciej.Bralam magnez
Teraz juz mniej boli i jakos wyzej,wiec to racze normalne
Uspokoiłas mnie trochę 😊 Umówię się na piątek na USG żeby sprawdzic czy wszystko ok
A można samemu brać magnez? Ja wzięłam nospe i mi na razie przeszło 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 11:51
-
Bera1983 wrote:Uspokoiłas mnie trochę 😊 Umówię się na piątek na USG żeby sprawdzic czy wszystko ok
A można samemu brać magnez? Ja wzięłam nospe i mi na razie przeszło 😊Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Ja poprzednią ciążę straciłam niemal bezboleśnie... Tzn jak się oczyszczałam trochę bolało, ale porównywalnie do okresu. Teraz boli mnie prawie cały czas. Normalnie czuję jak mi się tam wszystko w środku rozciąga. Tak już chyba musi być08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Hej Bera, ja też mieszkam w Norwegii, teraz jestem na urlopie w Polsce więc czeka mnie pierwsze USG.
Też czasami odczuwam bóle podbrzusza, wcześniej były silniejsze i panikowałam, że to może poronienie, ale brałam magnez lub właśnie nospe i starałam się położyć, chwilę odpocząć. Miałam szczęście, bo zawsze te bóle przychodziły mi po południu.Bera1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tak samo już jutro będę miała pierwsze USG 😁 mam nadzieję, że wyrobie się i po 9 będę wiedziała co i jak, może uda mi się wejść jako pierwsza, bo jak nie to drugi raz będę musiała podejść o 16. A podejrzewam, że do tej 16 to jajo zniosę 😂
Bera1983, PLPaulina, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Nie wszystkie konflikty mają związek z grupą krwi. Mój akurat nie ma kompletnie. Oczywiście będą musiały odziedziczyć po mężu jakieś białko na które ja reaguję, ale ponieważ u nas jest problem z białkami zgodności tkankowej to są ich miliony... Niewiadomo ile z nich atakuję. Gdyby problem był z grupą krwi to byłby pikuś. Takie konflikty wykrywa się w ciąży i jest ich bardzo dużo. A to oznacza, że są lekarze, którzy się na tym znają...
-
Bunia89 wrote:Ja tak samo już jutro będę miała pierwsze USG 😁 mam nadzieję, że wyrobie się i po 9 będę wiedziała co i jak, może uda mi się wejść jako pierwsza, bo jak nie to drugi raz będę musiała podejść o 16. A podejrzewam, że do tej 16 to jajo zniosę 😂
Bunia89 lubi tę wiadomość
-
Glass wrote:Kurcze to już brzmi bardziej poważnie, ale na pewno pokierują Cię do kogoś kto się na tym zna. Medycyna teraz działa cuda. Ważne, że wiesz o tym z wyprzedzeniem.
Tzn. znać to jedno. Ja sama wiem na czym to polega. Procedura postępowania to drugie... Z reguły moje przeciwciała nie powodują tak ostrych reakcji i wiele osób mi mówi, że nie wie czy są w ogóle jakieś metody prowadzenia ciąży, bo też nie było takiej potrzeby do tej pory... Badania można zrobić, wszystko można oznaczyć, pytanie po co jeśli nie będzie pomysłu co z tym zrobić? No, ale zobaczymy.08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Tzn. znać to jedno. Ja sama wiem na czym to polega. Procedura postępowania to drugie... Z reguły moje przeciwciała nie powodują tak ostrych reakcji i wiele osób mi mówi, że nie wie czy są w ogóle jakieś metody prowadzenia ciąży, bo też nie było takiej potrzeby do tej pory... Badania można zrobić, wszystko można oznaczyć, pytanie po co jeśli nie będzie pomysłu co z tym zrobić? No, ale zobaczymy.
-
Hej wszystkim
To mój pierwszy post ale podczytuje was już od dawna. Nie tylko was zresztą, przekonałam ovufriend forum a teraz fioletowa stronę
Trochę o mnie. Mam 35 lat, synka 15 miesięcy i kolejne dzieciątko w drodze według kalkulatora jestem w 6 tygodniu i 2 dniu ciąży.
Ta ciaza delikatnie mnie zaskoczyła, mieliśmy zacząć starania po okresie, nawet kupiłam testy ovu nie przydadzą się
Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy i zdrowych dzidziusiówFinezja19, Karolka9, Moniquue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Glass wrote:Ja sama jestem pielęgniarką i niestety wiem, że immunologia to jeszcze nie do końca zbadania dziedzina. Zastanawiam się czasem czy leki takie jakie daje się przy przeszczepie narządów by pomogły oczywiście patrząc na to czy by nie zaszkodziły bardziej. Lekarze na pewno wiedzą co robią.
U mnie właśnie konflikt powodują przeciwciała odpowiadające za odrzucanie przeszczepów08.09.2017 - Staś
Zaczynam brzuszkową galerię... Przed ciążą brzuch miałam całkiem płaski, etap wzdęć już za mną. No i wzdęciowy brzuch wyżej wybija... Nie skończyłam nawet 9tc a już tak wygląda. Przy pierwszym synu do 12tc chyba to jak deska byłam xD trochę się boję jak będę wyglądać za kilka miesięcy, bo ostatecznie miałam ten brzuch serio wielki... A tu już rośnie. Boli mnie cały czas, ale nie skurczowo tylko tak właśnie, że się tam wszystko rozciąga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 22:44
Finezja19, Karolka9, Bunia89, belly_love, Bera1983, PLPaulina, Pati96, Beti82, MałaMiss, Lilka94, Olciak, Moniquue, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej