CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bera1983 wrote:Hej dziewczyny
Bylam dzisiaj na wizycie i slyszalam serduszko 💓 Wszystko jest super i moge wrocic do cwiczen tutaj nie podala mi jeszcze terminu porodu tylko, ze to tydzien 6-7.
Mialyscie rozwolnienie na poczatku ciazy? Juz drugi dzien mnie trzyma i drugi raz podczas tej ciazy mam opryszczke
Ja mialam na poczatku ze 3 razy ,teraz by mi sie przydało hahah
A co cwiczysz?Bera1983 lubi tę wiadomość
-
Ja też chyba miałam taką malutką opryszczkę... Jest groźna tylko jeśli w ciąży pojawiła się pierwszy raz w życiu.
No a w Warszawie nie wiem jak to będzie wyglądało... Spodziewam się, że będę jakieś badania robić dla dalszej diagnostyki, chciałabym też wiedzieć w jaki sposób można zabezpieczyć dzieci podczas ciąży. Nie mam na kim się wzorować zbytnio, dziewczyny, które znam mają konflikty w innych układach to u nich wiem jak to wygląda. A mnie nie wiem na ile jeszcze będą jakoś tam oznaczać te białka... No ten konflikt płytkowy bym chciała wykluczyć tak na 100%08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti82 wrote:Super Bera
Ja mialam na poczatku ze 3 razy ,teraz by mi sie przydało hahah
A co cwiczysz?
Chodze na silownie na rozne zajecia ale glownie to crossfit. z Tabaty teraz zrezygnuje ale mysle, ze bede chodzila na step Czy Wy cwiczycie? -
Ja też miałam opryszczke na samym początku 7 tyg chyba, ale gin powiedział, że niegroźna.
Ja ćwiczę joge od samego początku 1 trymestru, a teraz jak już mi przeszły mdłości to wracam na basen 2x w tyg i kupiłam sobie płytę Lewandowskiej healthy mom i będę ćwiczyć też czasem
Więc joga, basen i cwiczonka z Lewandowska, mam nadzieję że nie roztyje się dzięki temu jak świnka, będę miała łatwiejszy poród, nie będą mnie bolały plecy i szybciej wróce do formy po wszystkim:)
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Polecam na YouTube kanał Gosi mostowskiej, ma fajne filmiki z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży
Bera1983, Beti82, MałaMiss, Karolka9, Agape lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
MałaMiss wrote:Ja mam kontrolną wizytę 13.11 w klinice (za wizytę ciążową płacę 279zł plus 122zł beta i prog przed każdą wizytą).
18.11 mam wizytę u gina w medicover. Pewnie dopiero wtedy wystawi mi skierowanie na badanie prenatalne w medicover. Ew.zapiszę się do gina przy szpitalu i tam zacznę chodzić prywatnie (po klinice). Chyba, że macie do polecenia jakichś dobrych ginekologów na nfz w Warszawie?
Alllka, bardzo mi przykro... Robiłaś może badania pod kątem powtarzających się poronień?
A właściwie dlaczego dalej karzą Ci robić tą bete i prog?
U mnie w laboratorium beta kosztuję 30 zł a progesteron chyba 15 albo 20
Wizyta z usg 250 zł - według mnie trochę dużo, natomiast nie ma się do czego doczepić w tej klinice
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Bera1983 wrote:Chodze na silownie na rozne zajecia ale glownie to crossfit. z Tabaty teraz zrezygnuje ale mysle, ze bede chodzila na step Czy Wy cwiczycie?
Ja chodziłam wcześniej na siłownie, ale póki co tego nie widzę, chociaż bardzo bym chciała
Raz, że lekarz mi nie pozwoli bo mam się oszczędzać, dwa bardzo szybko się męczę i mam zawroty głowy, więc myślę, że będę musiała jednak poczekać do końca 1 trymestru i wtedy sobie wrócę na spokojnie na siłownie albo będę ćwiczyć w domu, no i na yogę też bym chciała chodzić
Beti82 wrote:Mała a to jeszcze kaza CI bete i proga robic??
No ja niestety nie pomoge z lekarzem
Chodząc do kliniki czuję się bezpiecznie, mam dobrą gin choć trochę roztrzepaną, ale każda wizyta ciążowa ma usg i podpatrujemy z mężem Maluszka. Ginka bardzo się przejęła moim ostatnim krwawieniem i została po godzinach by mnie przyjąć.
Fakt, klinika jest droga, ale w ogóle dopiero po zmianie kliniki (po 2 nieudanych ivf) udało nam się zobaczyć upragnione 2 kreski. Fakt, wiele zależało też od nas, bo meeega świadomie podeszliśmy do ivf (zakup dodatkowych opcji, suple dla męża), ale jesteśmy Im meeega wdzięczni, bo sukces to było połączenie wspólnych sił! Oby tylko ten cud nadal trwał...
Bera, gratulacje! Fajna data na prenatalne 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 16:37
Bera1983, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wizytę 22.11. Na usg genetyczne umowie się do innego lekarza bo wydaje mi się że mój ma za słaby sprzęt. Trochę się już martwię bo ostatnie usg miałam 6t+2d, a to już 9t+1d. A do wizyty jeszcze 2 tygodnie!
Ja też mam plan zacząć ćwiczyć, ale narazie nie jestem w stanie. Tak jak piszecie objawy raz mam slabsze raz mocniejsze. Od paru tygodni męczą mnie mdłości. Dwa razy zwymiotowałam. Raz perfidnie przed drzwiami do pracy 🤦♀️😂 na szczęście incognito. Unikam płynów do prania, nie używam perfum, żele do mycia tylko te bardzo delikatne, a do tego śmierdzi mi np kurczak, czyli mój ulubiony rodzaj mięsa. Wszystko to tylko wzmaga mdłości 😒Olciak lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Ja ćwiczyłam w domu, z hantlami. Jednak teraz też nie jestem w stanie się ruszyć. W ogóle nie mam w planach przeginać zbytnio, jednak ciąża mnoga plus karmienie starszaka już i tak mnie obciążają. Do sklepu mam 500m a jak pójdę z młodym takim lepszym tempem to zdycham do końca dnia. Już się nalatam po tych lekarzach xD Po porodzie z trójką będę miała trening codziennie za to ze Stasiem nie miałam żadnych konkretnych treningów, ale tak na codzień dużo się ruszałam, nawet na nartach byłam. Ale czułam się całkiem inaczej... Teraz to tylko chcę zdążyć się najeść pomiędzy mdłościami xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
A ja mam do was pytanie z innej beczki.
Jak u was z farbowaniem włosów?
Wstrzymujecie się w 1 trymestrze?
Na necie czytam różne opinie. A szczerze to nie mogę już patrzeć na siebie w lustrze;). Nie dosyć że cera i włosy na maksa się przetluszczaja to jeszcze odrosty i wyplukany kolor:/
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_♡ wrote:A ja mam do was pytanie z innej beczki.
Na necie czytam różne opinie. A szczerze to nie mogę już patrzeć na siebie w lustrze;). Nie dosyć że cera i włosy na maksa się przetluszczaja to jeszcze odrosty i wyplukany kolor:/
Ja rozmawiałam kiedyś na ten temat z fryzjerka mówiła, ze nie ma przeciw wskazań - ale ja sama nie farbuje wiec nie mam doświadczenia
Ja byłam dwa tygodnie temu
Farbowalam, mój fryzjer aby unika rozjasniania w 1 trymestrze.
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja ide do fryzjera za tydzień bo tez już nie mogę patrzec na siebie 🙈 ja mam dla odmiany ekstremalnie suchą skórę. Twarz, dłonie wszytko... -
Ja nie farbuję bo trzech lekarzy odradziło w pierwszym trymestrze.
Ćwiczenia lekkie reż odłożyłam jak przestanie mnie mdlić całymi dniami.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ok dzięki dziewczyny.
Ja w ciazy z córką powstrzymałam się jakoś ale teraz już chyba nie dam rady
W każdej ciąży bardzo bardzo "brzydne " że tak to ujme;) No ale to tylko kilka miesięcy więc zleci;)Ambriel, Bera1983 lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Cześć dziewczyny. Ja dołączam do tych co się czują gorzej. Jest mi mega niedobrze, ciężko na żołądku, odbija mi się, jestem zła i zmęczona...bleee
A do tego mam prenatalne dopiero równo za 2 tygodnie! I nie wiem jak wytrzymam bez podglądania bobasa tyle czasu Tak 1,5-2 tygodni daje radę, ale tu już będą 3 i już się denerwuje, że nie wiem czy wszytko ok -> moje spaczenie. Ale za to jutro chyba pojadę zrobić NIFTY, by już mieć wynik na prenatalne USG.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc