CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ambriel wrote:Finezja śliczne bejbi
Bera1983 mam podobnie z badaniami Pappa.
Ja wystarczy, ze schizuje przez brak objawów. Lekarz mi odradzał w pierwszej ciąży bo mówił, ze nie potrzebuje. Nie wiem może coś się zmieniło w kwestii tych badań 🤷🏻♀️ -
Bera1983 wrote:Ja wystarczy, ze schizuje przez brak objawów. Lekarz mi odradzał w pierwszej ciąży bo mówił, ze nie potrzebuje. Nie wiem może coś się zmieniło w kwestii tych badań 🤷🏻♀️
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Berka przecież 36 lat to nie jest tragedia! . Ja mam koleżankę z pracy, którea jest teraz w ciąży i ma tyle lat co Ty. Kobiety teraz rodzą dzieci w takim wieku i nawet później. Poza tym ostatnio jak pojechaliśmy pochwalić się tesciom, że będą dziadkami to okazało się że siostra emka dzień wcześniej obwiescila wszystkim ze będą mieli dziecko (też 36 lat) i mamy taki sam termin porodu....
Ambriel, Bera1983, Kinga13 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Też myślałam dziś o tym detektorze tętna, ale tak poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem co sądzicie.
Podobno opinie położnych i lekarzy nie są do końca przychylne takim gadżetom z uwagi na to, że mogą uśpić czujność, czyli nie wiem dziecko coś słabiej się rusza, przykładasz detektor jest tętno, uspokajasz się, a potem jednak okazuje się, że coś było nie tak i normalnie byś pojechała na SOR i dałoby się coś zrobić, a tak lipa jest za późno....podobno zamiast tętna dziecka można przez pomyłkę usłyszeć swoje lub przepływającą krew w łożysku (nie wiem nie znam się tak dziś czytałam) lub wystąpią inne złe zdarzenia niekoniecznie zatrzymanie akcji serca, ale i tak trzeba było zakończyć ciąże szybciej dla zdrowia dziecka, a jednak to się nie stało bo matkę uspokoiło tętno i nie wiem teraz, w pierwszej ciąży obyłam się bez, ale na pewno by mnie to uspokajało tylko czy słusznie ?? Nie wiem co myślicie?⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Też myślałam dziś o tym detektorze tętna, ale tak poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem co sądzicie.
Podobno opinie położnych i lekarzy nie są do końca przychylne takim gadżetom z uwagi na to, że mogą uśpić czujność, czyli nie wiem dziecko coś słabiej się rusza, przykładasz detektor jest tętno, uspokajasz się, a potem jednak okazuje się, że coś było nie tak i normalnie byś pojechała na SOR i dałoby się coś zrobić, a tak lipa jest za późno....podobno zamiast tętna dziecka można przez pomyłkę usłyszeć swoje lub przepływającą krew w łożysku (nie wiem nie znam się tak dziś czytałam) lub wystąpią inne złe zdarzenia niekoniecznie zatrzymanie akcji serca, ale i tak trzeba było zakończyć ciąże szybciej dla zdrowia dziecka, a jednak to się nie stało bo matkę uspokoiło tętno i nie wiem teraz, w pierwszej ciąży obyłam się bez, ale na pewno by mnie to uspokajało tylko czy słusznie ?? Nie wiem co myślicie?Moniquue lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Zieziulka wrote:Też myślałam dziś o tym detektorze tętna, ale tak poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem co sądzicie.
Podobno opinie położnych i lekarzy nie są do końca przychylne takim gadżetom z uwagi na to, że mogą uśpić czujność, czyli nie wiem dziecko coś słabiej się rusza, przykładasz detektor jest tętno, uspokajasz się, a potem jednak okazuje się, że coś było nie tak i normalnie byś pojechała na SOR i dałoby się coś zrobić, a tak lipa jest za późno....podobno zamiast tętna dziecka można przez pomyłkę usłyszeć swoje lub przepływającą krew w łożysku (nie wiem nie znam się tak dziś czytałam) lub wystąpią inne złe zdarzenia niekoniecznie zatrzymanie akcji serca, ale i tak trzeba było zakończyć ciąże szybciej dla zdrowia dziecka, a jednak to się nie stało bo matkę uspokoiło tętno i nie wiem teraz, w pierwszej ciąży obyłam się bez, ale na pewno by mnie to uspokajało tylko czy słusznie ?? Nie wiem co myślicie?
Ja osobiście uważam, że to DLA MNIE zbędne. Nakręcałabym się jeszcze bardziej, a tak to jestem w miarę spokojna i nie myślę o tym. Panikowałabym gdybym nie mogła znaleźć tętna:) Pewnie bym je co parę godzin badała 🙈😅06.2020 👶🧚♀️ -
Finezja19 wrote:Ja bardzo zadowolona ❤️ Dzidzia urosła - 1,87 cm, tętno 175, krwiaka nie ma ani żadnych innych nieprawidłowości 💪🏻
Za tydzień w czwartek kolejna wizyta ale ze względu na wyjazd, ogólnie nie mam przeciwwskazań medycznych aby nie jeździć ale oczywiście powiedział, że ta decyzje pozostawia mi.
Badania prenatalne 16.12 godz 9:30🤩 generalnie mam super z tą Klinka, bo pomimo tego, że chodzę prywatnie, oni współpracują z NFZ, wiec w związku z moimi poronieniami mam te badania na fundusz robione, oczywiście w tej klinice na super sprzęcie 😁😁 tylko muszę przynieść dokumentacje, że poroniłam
Zapytałam go o test pappa i powiedział, ze będzie również robiony na badaniu.
Z badań z krwi to wypisał mi dosłownie kilka do zrobienia i mam już mieć wyniki do następnej wizyty 😏
Zaraz wam wrzucę zdjęcie z usg 😍 bo już tam widać rączki i nóżki takie maleńkie 🥰
Super wieści i piękne zdjęcie 🥰
Mi właśnie też lekarz powiedział że zrobią nam prenatalne za NFZ w ich klinice co też mnie zdziwiło bo to prywatna klinika i nie myślałam że tam cokolwiek jest na NFZ 😁 a test papa też będziesz miała na NFZ?Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Pati. wrote:Super wieści i piękne zdjęcie 🥰
Mi właśnie też lekarz powiedział że zrobią nam prenatalne za NFZ w ich klinice co też mnie zdziwiło bo to prywatna klinika i nie myślałam że tam cokolwiek jest na NFZ 😁 a test papa też będziesz miała na NFZ?
Tak, bo powiedział, że to idzie w parze, jakby jeden wynik nam potwierdza drugi
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyRub45 wrote:hehe a kiedy zaczyna sie tragedia jezeli chodzi o wiek
Ale czy mając 20 lat to też tak dobrze? 🤔
Wiem, że jak leżałam na patologii to jedna miała 41 i usłyszała że jest stara. -
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Ale jej chyba chodziło o to, że wyniki mogą wyjść sfałszowane przez wiek i będzie się niepotrzebnie stresować do końca ciąży.
Ale może się myle🧐
Pappa to ogólnie kiepski test.
Wylicza prawdopodobieństwo chorób genetycznych.
I wzrasta wraz z wiekiem.
I to może niepotrzebnie dać stres.
Dlatego trzeba podejść do niego na luzie, lub nie robić..
A tak ogólnie idealnego wieku na ciążę nie ma. 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:01
-
Izape_91 wrote:Berka przecież 36 lat to nie jest tragedia! . Ja mam koleżankę z pracy, którea jest teraz w ciąży i ma tyle lat co Ty. Kobiety teraz rodzą dzieci w takim wieku i nawet później. Poza tym ostatnio jak pojechaliśmy pochwalić się tesciom, że będą dziadkami to okazało się że siostra emka dzień wcześniej obwiescila wszystkim ze będą mieli dziecko (też 36 lat) i mamy taki sam termin porodu....
To będziecie mieć wesoło 😄 jak teście zareagowali ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Chyba MalaMiss miala mieć jeszcze dzis wizyte.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔