X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    To i[e ty masz lat ze sie boisz papa

Skończone 36 😀

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Finezja śliczne bejbi :)
    Bera1983 mam podobnie z badaniami Pappa.

Ja wystarczy, ze schizuje przez brak objawów. Lekarz mi odradzał w pierwszej ciąży bo mówił, ze nie potrzebuje. Nie wiem może coś się zmieniło w kwestii tych badań 🤷🏻‍♀️

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Ja wystarczy, ze schizuje przez brak objawów. Lekarz mi odradzał w pierwszej ciąży bo mówił, ze nie potrzebuje. Nie wiem może coś się zmieniło w kwestii tych badań 🤷🏻‍♀️
    Bera1983 ja tak samo 36 niby jeszcze nie skończone, ale to nic nie zmienia :) Ja pytałam czy musimy robić bo po IV, ale powiedzieli że tak bo to daje im jeszcze jakieś parametry w których oceniają ryzyko.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berka przecież 36 lat to nie jest tragedia! . Ja mam koleżankę z pracy, którea jest teraz w ciąży i ma tyle lat co Ty. Kobiety teraz rodzą dzieci w takim wieku i nawet później. Poza tym ostatnio jak pojechaliśmy pochwalić się tesciom, że będą dziadkami to okazało się że siostra emka dzień wcześniej obwiescila wszystkim ze będą mieli dziecko (też 36 lat) i mamy taki sam termin porodu....

Ambriel, Bera1983, Kinga13 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, teraz 36 lat to nie tragedia. 😊 😊

Ambriel lubi tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze kazda dziewczyna ktorej zalezy na dziecku bedzie sie martwiła bez względu na wiek.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dokładnie, teraz 36 lat to nie tragedia. 😊 😊

hehe a kiedy zaczyna sie tragedia ;-) jezeli chodzi o wiek

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam dziś o tym detektorze tętna, ale tak poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem co sądzicie.

Podobno opinie położnych i lekarzy nie są do końca przychylne takim gadżetom z uwagi na to, że mogą uśpić czujność, czyli nie wiem dziecko coś słabiej się rusza, przykładasz detektor jest tętno, uspokajasz się, a potem jednak okazuje się, że coś było nie tak i normalnie byś pojechała na SOR i dałoby się coś zrobić, a tak lipa jest za późno....podobno zamiast tętna dziecka można przez pomyłkę usłyszeć swoje lub przepływającą krew w łożysku (nie wiem nie znam się tak dziś czytałam) lub wystąpią inne złe zdarzenia niekoniecznie zatrzymanie akcji serca, ale i tak trzeba było zakończyć ciąże szybciej dla zdrowia dziecka, a jednak to się nie stało bo matkę uspokoiło tętno i nie wiem teraz, w pierwszej ciąży obyłam się bez, ale na pewno by mnie to uspokajało tylko czy słusznie ?? Nie wiem co myślicie?

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• belly_love Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Też myślałam dziś o tym detektorze tętna, ale tak poczytałam i mam mieszane uczucia, nie wiem co sądzicie.

Podobno opinie położnych i lekarzy nie są do końca przychylne takim gadżetom z uwagi na to, że mogą uśpić czujność, czyli nie wiem dziecko coś słabiej się rusza, przykładasz detektor jest tętno, uspokajasz się, a potem jednak okazuje się, że coś było nie tak i normalnie byś pojechała na SOR i dałoby się coś zrobić, a tak lipa jest za późno....podobno zamiast tętna dziecka można przez pomyłkę usłyszeć swoje lub przepływającą krew w łożysku (nie wiem nie znam się tak dziś czytałam) lub wystąpią inne złe zdarzenia niekoniecznie zatrzymanie akcji serca, ale i tak trzeba było zakończyć ciąże szybciej dla zdrowia dziecka, a jednak to się nie stało bo matkę uspokoiło tętno i nie wiem teraz, w pierwszej ciąży obyłam się bez, ale na pewno by mnie to uspokajało tylko czy słusznie ?? Nie wiem co myślicie?
    Ja chyba faktycznie za bardzo emocjonalnie bym do tego podchodziła, stwierdziliśmy z mężem, że nie ma co sobie dokładać emocji, nie na wszystko tez mamy wpływ a jeżeli czułabym tylko że coś jest nie tak to na pewno pojadę na IP 😊

Moniquue lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018
    Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
    30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
    02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
    10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
    14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm

Encorton
    Duphaston
    Heparyna
    Euthyrox
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Ja osobiście uważam, że to DLA MNIE zbędne. Nakręcałabym się jeszcze bardziej, a tak to jestem w miarę spokojna i nie myślę o tym. Panikowałabym gdybym nie mogła znaleźć tętna:) Pewnie bym je co parę godzin badała 🙈😅

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Ja bardzo zadowolona ❤️ Dzidzia urosła - 1,87 cm, tętno 175, krwiaka nie ma ani żadnych innych nieprawidłowości 💪🏻
    Za tydzień w czwartek kolejna wizyta ale ze względu na wyjazd, ogólnie nie mam przeciwwskazań medycznych aby nie jeździć ale oczywiście powiedział, że ta decyzje pozostawia mi.

Badania prenatalne 16.12 godz 9:30🤩 generalnie mam super z tą Klinka, bo pomimo tego, że chodzę prywatnie, oni współpracują z NFZ, wiec w związku z moimi poronieniami mam te badania na fundusz robione, oczywiście w tej klinice na super sprzęcie 😁😁 tylko muszę przynieść dokumentacje, że poroniłam

Zapytałam go o test pappa i powiedział, ze będzie również robiony na badaniu.
    Z badań z krwi to wypisał mi dosłownie kilka do zrobienia i mam już mieć wyniki do następnej wizyty 😏

Zaraz wam wrzucę zdjęcie z usg 😍 bo już tam widać rączki i nóżki takie maleńkie 🥰

Super wieści i piękne zdjęcie 🥰
    Mi właśnie też lekarz powiedział że zrobią nam prenatalne za NFZ w ich klinice co też mnie zdziwiło bo to prywatna klinika i nie myślałam że tam cokolwiek jest na NFZ 😁 a test papa też będziesz miała na NFZ?

Finezja19 lubi tę wiadomość

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. wrote:
    Super wieści i piękne zdjęcie 🥰
    Mi właśnie też lekarz powiedział że zrobią nam prenatalne za NFZ w ich klinice co też mnie zdziwiło bo to prywatna klinika i nie myślałam że tam cokolwiek jest na NFZ 😁 a test papa też będziesz miała na NFZ?

Tak, bo powiedział, że to idzie w parze, jakby jeden wynik nam potwierdza drugi

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    hehe a kiedy zaczyna sie tragedia ;-) jezeli chodzi o wiek
    Jeśli chodzi o pierwszą ciążę to wiadomo mówią, że im poxniej tym gorzej. 😊
    Ale czy mając 20 lat to też tak dobrze? 🤔

Wiem, że jak leżałam na patologii to jedna miała 41 i usłyszała że jest stara.

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jej chyba chodziło o to, że wyniki mogą wyjść sfałszowane przez wiek i będzie się niepotrzebnie stresować do końca ciąży.
    Ale może się myle🧐

Bera1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Ale jej chyba chodziło o to, że wyniki mogą wyjść sfałszowane przez wiek i będzie się niepotrzebnie stresować do końca ciąży.
    Ale może się myle🧐
    Wiem. Ale jakoś trzeba pocieszyć że nie ma co się tak stresować wiekiem. 😊

Pappa to ogólnie kiepski test.
    Wylicza prawdopodobieństwo chorób genetycznych.
    I wzrasta wraz z wiekiem.
    I to może niepotrzebnie dać stres.

Dlatego trzeba podejść do niego na luzie, lub nie robić..

A tak ogólnie idealnego wieku na ciążę nie ma. 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 21:01

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Berka przecież 36 lat to nie jest tragedia! .....

Dodałam Cię do znajomych, przyjmij zaproszenie bo mam pytanie ;)

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Berka przecież 36 lat to nie jest tragedia! . Ja mam koleżankę z pracy, którea jest teraz w ciąży i ma tyle lat co Ty. Kobiety teraz rodzą dzieci w takim wieku i nawet później. Poza tym ostatnio jak pojechaliśmy pochwalić się tesciom, że będą dziadkami to okazało się że siostra emka dzień wcześniej obwiescila wszystkim ze będą mieli dziecko (też 36 lat) i mamy taki sam termin porodu....

To będziecie mieć wesoło 😄 jak teście zareagowali ?

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    hahhaha do przodu!

jeszcze 1 godzina 15 minut do wizyty :)

Jak tam po badaniach ?

Ktoś jeszcze dziś miał wizytę lub prenatalne?

• Wombat Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba MalaMiss miala mieć jeszcze dzis wizyte.

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Tak, bo powiedział, że to idzie w parze, jakby jeden wynik nam potwierdza drugi
    Kurcze nam tego nie powiedział, dobrze że się zgadalysmy zapytam na kolejnej wizycie;)

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ