CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo granice trymestrów są umowne... Różne źródła podają inaczej. Tu problem jest taki, że ogólnie ludzie mówią, że ciąża trwa 9 miesięcy i podzielono je na okresy po 3 miechy, bo rzeczywiście sporo różnią się od siebie. Jednak medycznie ciąża trwa 40 tygodni, podzielone na 4tyg na miesiąc daje 10 miesięcy. I ten jeden miesiąc jakoś trzeba "rozłożyć" po tych trymestrach i różne źródła różnie dodają08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti82 wrote:Suuper to jak dlugo czekalas ?ile dni roboczych?ja mam dzisiaj 6
To dzwoń pytać. Ja robiłam 12.11, a data na wyniku jest 17.11. Sami mieli dać znać, ale mówili też by dzwonić i pytać. To dzwonię dziś, a babka tak tak już jest, jakbym nie zadzwoniła to bym pewnie go dziś nie dostała i pewnie był już wcześniej jak 17 zrobili.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Pati. wrote:Hmm kurcze jak lekarz pow że tak może być to tego się trzymam ale napewno zapytam jeszcze raz na kolejnej wizycie
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Zieziulka wrote:To dzwoń pytać. Ja robiłam 12.11, a data na wyniku jest 17.11. Sami mieli dać znać, ale mówili też by dzwonić i pytać. To dzwonię dziś, a babka tak tak już jest, jakbym nie zadzwoniła to bym pewnie go dziś nie dostała i pewnie był już wcześniej jak 17 zrobili.
-
Beti82 wrote:Ja tez robilam 12 .11.Kurde nie mam jak zadzwonic teraz ehh jade na prenatalne do Poznania a tak bardzo chcialam miec ten wynik przed.Robilam na testy dna tam gdzie mutacje .Jak logowalam sie na strone rano to wyszlo,ze 56 % dopiero ☹
Trzymamy kciuki za prenatalne i odrazu wrzucaj zdjęcie i infoBeti82 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ambriel wrote:Pati zapytaj koniecznie i napisz nam, teraz będzie już ciężko zmienić godziny przyjmowania.Powinni powiedzieć o ty wcześniej.
-
Beti82 wrote:No pierwsze slysze szczerze mowiac ,zeby acard razem z heparyna przyjmowac.Zawsze kazdy ma zlecane rano ,wieczor.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel mi termin z OM i termin z transferu sie pokrywa, poniewaz mialam go na cyklu naturalnym. W 15dc mialam owulacje, odczekalam 5dni, bo tyle mial zarodek i mialam transfer. Wiec idealnie tak jakby odbylo sie to w naturze. Wiec termin dokladnie ten sam
Ambriel lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
nick nieaktualnyNigdy nie podaje wieku rocznikowo. Chyba że jak miałam naście lat to wtedy człowiek chciał być starszy.😂
U mnie lekarka zadaje wprost pytanie "ile skończonych tygodni mamy?"
Na wypisie ze szpitala mam dwie wersje, poród odbył się w 37tc i w 38tc. A był dokładnie 37+6.😀
A my chyba wybraliśmy żłobek dla córki. Strasznie się wzruszyłam. To taka duża dziewczyna już.
Jeszcze trochę musi poczekać do wieku zlobkowego, u nas w gminie to 18msc. 😊
Ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie fajnie.Kinga13, calineczka88 lubią tę wiadomość
-
A jak z heparyna przy odklejajacej sie komsowce ? Nie zaszkodzi ? Nie zabronili mi brac swoich lekarstw zastanwiam sie czy heparyna rano acard wieczorem jak zawsze noe bedzie chyba problemem ?
-
Dabria wrote:A ja wyladowalam w szpitalu 😳 jezu tak sie balam ile ja sie wyplakalam zanim doszlam na pogotowie... Zmywalam naczynia dzwiglam miske z woda i naczyniami nie bylo ciezka ale moze przez to albo i nie nwm... Siedzialam na łóżku czulam ze jakos mokro mi i zovaczylam ze krew mi leci , poszlam do lazienki zeby speawdzic czy to krew czy moze mi majtki zafarbowaly od sluzu... Ale jednak krew i wylecial na papier mi skrzep wielkosci polowy kciuka i sie przerazilam nie wiedzialam conmam robic z placzem zadzwonilam do narzeczonego bobw pracy byl i szybko do szpitala. Zrobili mi usg doktor mowil ze kosnowka sie troche odkleila ibdlatego krew poleciala dziecko zyje slyszalam serduszko... Mam lezec narazie dobjutra tutaj ....ale bylam przerazona ze to koniec nawet do mamy zadzwonilam jao szlam tu bo noe wiedzialam cos sie dzieje .... Teraz jestem spokojniejsza ale nadal nwm jak bedzie ... Mial ktos problem z okdlejajaca sie kosmowka? I bylo dobrze ? Doktor mowil ze powinno byc dobrze mowil powinno nie ze napewno bedzie wiec nadal sie martwie 😳😳😳 z tegobwszystkiego glodna jestem w brzuchu mi burczy a nic nie mam do jedzenia moj tu wejsc nie moze juz zamkneli oddzial musze czekac do rana .....
Tak więc będzie dobrze, trzymaj się nadziei. Daj znać -
Wombat wrote:Ambriel mi termin z OM i termin z transferu sie pokrywa, poniewaz mialam go na cyklu naturalnym. W 15dc mialam owulacje, odczekalam 5dni, bo tyle mial zarodek i mialam transfer. Wiec idealnie tak jakby odbylo sie to w naturze. Wiec termin dokladnie ten sam
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Dabria biedna, ale przejścia.Wysyłam dużo siły i zdrowia dla Ciebie i maleństwa.Musisz teraz bardzo uważać i nic nie podnoś.Nie dziwię się, że się wystraszyłaś.
Dziewczyny po IV czemu oni nam liczą tygodnie ciąży po ostatniej miesiączce skoro dokładnie wiemy kiedy był transfer i to ile dniowego zarodka.
Znalazłam taką odpowiedź " Wiek ciąży zawsze liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki – wyjaśnia dr n. med. Beata Makowska, specjalista ginekolog – położnik z kliniki InviMed w Gdyni. – Transfery zwykle wykonywane są w 15 – 18 dniu cyklu, więc do transplantacji dochodzi mniej więcej w tym samym czasie, jak w naturalnym cyklu.".
Wklejam wam kalkulator po punkcjowy i po transferowy.
https://plodnosc.pl/kalkulator-porodu-dowiedz-sie-jak-obliczyc-termin-porodu/
Wciąż nie jestem pewna który mam tydzień.Ambriel lubi tę wiadomość
-
Beti kciuki za prenatalne!
Dabria współczuję stresu:( mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Beti82 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ambriel wrote:Beti82 mi też tak się wydaje na zdrowy rozsądek dwa leki przeciwzakrzepowe na raz.Myślę że zmienianie dawkowania po ponad 12 tygodniach przyjmowania leków nic dobrego by nie przyniosło.
Kurcze dziewczyny zestresowałam się tym, ale tak jak mówię- acard sama zaczęłam brać wieczorem , lekarz nic nie mówił kiedy mam brać, potem przepisał neoparin jak już byłam w ciąży i kazał brać wieczorem na co ja mu powiedziałam że wieczorem biorę też acard to powiedział że może tak być nie widzi problemu -
Zieziulka wrote:Dziewczyny mam wynik Nifty według niego zdrowa córka:) Teraz USG w poniedziałek i będzie komplet diagnostyczny.
-
Dabria wrote:A jak z heparyna przy odklejajacej sie komsowce ? Nie zaszkodzi ? Nie zabronili mi brac swoich lekarstw zastanwiam sie czy heparyna rano acard wieczorem jak zawsze noe bedzie chyba problemem ?
-
MałaMiss wrote:Przy krwawieniach i odklejającej kosmówce trzeba odstawić leki przeciwzakrzepowe!!!
To musialabym odstawic acard i heparyne ? Nic mi nie mowili ze nie moge ...ja juz nwm a ktos jeszcze sie orientuje ?