CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dabria wrote:To musialabym odstawic acard i heparyne ? Nic mi nie mowili ze nie moge ...ja juz nwm a ktos jeszcze sie orientuje ?
Zresztą drugi gin też mi powiedział, że gdybym miała plamienia albo krwawienia to mam odstawić leki przeciwzakrzepowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 14:17
-
MałaMiss wrote:Ja mam dokładnie wyliczony odnośnie transferu i wieku zarodka, a róznica miedzy tradycyjną metodą a wyliczeniem z transferu to tylko 1 dzień do przodu 😉
MałaMiss wrote:A gdzie robiłaś badania i ile zapłaciłaś? Długo czekałaś na wynik? My zastanawiamy się czy NIFTY nie zrobić po prenatalnych, gdyby wyszło coś nie tak. Ale pewnie ten test da więcej informacji odnośnie przebadanych chorób?
My mamy tak samo w zaleceniach że jeśli coś wyjdzie nie tak to należy zrobić test wolnego dna.
Pati lekarz nie dałby Ci zrobić krzywdy odpowiada za to.Ja myślę że zadzwoń i zapytaj, opowiedz jaka jest sytuacja.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dabria wrote:To musialabym odstawic acard i heparyne ? Nic mi nie mowili ze nie moge ...ja juz nwm a ktos jeszcze sie orientuje ?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
MałaMiss wrote:A gdzie robiłaś badania i ile zapłaciłaś? Długo czekałaś na wynik? My zastanawiamy się czy NIFTY nie zrobić po prenatalnych, gdyby wyszło coś nie tak. Ale pewnie ten test da więcej informacji odnośnie przebadanych chorób?
Robiłam we Wrocławiu w Ginemedice, cena ok 2350 zł test bada trisomie 21, 18 , 13, 9, 16, 22 oraz zaburzenia w chromosomach płci czyli np. czy nie ma X0 czy XXY itd oraz ok 90 innych mikrodelecji/duplikacji.
Dabria trzymaj się tam kochana, bądź dobrej myśli i się nie denerwuj, choć wiem że to trudne, ale stres nie pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 14:22
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnyMałaMiss wrote:A gdzie robiłaś badania i ile zapłaciłaś? Długo czekałaś na wynik? My zastanawiamy się czy NIFTY nie zrobić po prenatalnych, gdyby wyszło coś nie tak. Ale pewnie ten test da więcej informacji odnośnie przebadanych chorób?
Te wyniki lecą do Hongkongu, więc niema znaczenia gdzie się robi. Czy to Szczecin, czy Kraków czy Warszawa. 😊 Ceny też wszędzie podobne. Zależy od pewnych opcji 2300 - 2800Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 14:33
-
MałaMiss wrote:Przy krwawieniach i odklejającej kosmówce trzeba odstawić leki przeciwzakrzepowe!!!
Pati ja też biorę acard na noc a heparyne rano, ale wiem np. Ze dr Jerzak zleca odwrotnie. Ale nigdy się nie spotkałam, żeby ktoś przyjmował acard i heparyne w jednym czasie.
Beti82 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyAaa tak zgadzam się z odstawieniem leków przeciezakrzepowych. Bo mnie odrazu pytali czy biorę.
I w 1 ciąży musiałam odstawić. 😊
Tutaj wiele dziewczyn przy krwiaku i odklejaniu kosmowki musi leżeć. Co moja gin wysmiala. Mam nie skakać na bungee czy ze spadochronem. Ale normalne funkcjonowanie wchodzi w grę. 😊
Ale ja ufam swojemu lekarzowi. I robię tak jak mówi.
Dlatego każdy powinien ufać swojemu. Rada dobra dla kogoś nie musi być dobra dla Nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 15:15
-
Ambriel wrote:Daria zadzwoń do lekarza.masz już wystarczająco dużo stresu.
Dzwonilam mam acard odstawic a heparyne brac dalej juz przynajmniej cos wiem bo tu lekarze byli na 5 sek i to ja mowilam o lekach a oni nie pytali dzisiaj na wizycie.
Cos mowili ze jutro maja zrobic usg chyba, wiec musze wyluzowac wylezec sie i zobaczymy jutro jak tam maly diabelek oby mial sie dobrze 😊Ambriel, MałaMiss lubią tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Miałam pisać właśnie, że mi immunolog przy krwiaku kazał odstawić acard, ale o heparynie nie wspominał. Kiedyś dostałam za to bure na innym wątku, a mój lekarz to naprawdę świetny specjalista
Mam do niej zaufanie wiec tak zrobie
-
Dabria wrote:Dzwonilam mam acard odstawic a heparyne brac dalej juz przynajmniej cos wiem bo tu lekarze byli na 5 sek i to ja mowilam o lekach a oni nie pytali dzisiaj na wizycie.
Cos mowili ze jutro maja zrobic usg chyba, wiec musze wyluzowac wylezec sie i zobaczymy jutro jak tam maly diabelek oby mial sie dobrze 😊
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
To ja sie cieszę z 2 trymestr a Wy takie rzeczy... ajj Wy... no cóż będę się cieszyła dalej . Hehe
Co do acardu i heparyny to mi lekarz kazał brać rano heparyne A wieczorem acard. Nigdy nie pytałam czy można razem .
Dabria trzymam kciuki za Ciebie -
nick nieaktualny
-
Ambriel wrote:My mamy tak samo w zaleceniach że jeśli coś wyjdzie nie tak to należy zrobić test wolnego dna.
Pati lekarz nie dałby Ci zrobić krzywdy odpowiada za to.Ja myślę że zadzwoń i zapytaj, opowiedz jaka jest sytuacja. -
Ja po prenatalnych.
Wszystko ok 😉
Dziecko fajnie machalo raczkami i do buzi wkladalo 😍
Pytalam o plec to powiedzial,ze obstawia dziewczynke ale wiadomo jeszcze za wczesnie.Niby mi pokazywal miedzy nogami ,ze sa 2 kreseczki i mowil,ze dziewczynki tak maja ale ja sie szczerze mowiac 1 raz spotkalam z takim stwierdzeniem 😉kasia_1988, Wombat, MałaMiss, Pati96, Ambriel, Finezja19, Glass, calineczka88, melisa, Lilka94, Karolka9, Olciak, Moniquue, PLPaulina, belly_love, Dabria, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Aaa tak zgadzam się z odstawieniem leków przeciezakrzepowych. Bo mnie odrazu pytali czy biorę.
I w 1 ciąży musiałam odstawić. 😊
Tutaj wiele dziewczyn przy krwiaku i odklejaniu kosmowki musi leżeć. Co moja gin wysmiala. Mam nie skakać na bungee czy ze spadochronem. Ale normalne funkcjonowanie wchodzi w grę. 😊
Ale ja ufam swojemu lekarzowi. I robię tak jak mówi.
Dlatego każdy powinien ufać swojemu. Rada dobra dla kogoś nie musi być dobra dla Nas.Beti82, Monia/89, Pati96, Wombat, Lilka94, Moniquue, Aniulek.Ka, Bunia89, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Ja po prenatalnych.
Wszystko ok 😉
Dziecko fajnie machalo raczkami i do buzi wkladalo 😍
Pytalam o plec to powiedzial,ze obstawia dziewczynke ale wiadomo jeszcze za wczesnie.Niby mi pokazywal miedzy nogami ,ze sa 2 kreseczki i mowil,ze dziewczynki tak maja ale ja sie szczerze mowiac 1 raz spotkalam z takim stwierdzeniem 😉 -
MałaMiss wrote:Ale jak masz aż 2 tyg.rozbieżności??? Jeśli masz dłuższe cykle to po pierwszym usg powinni ustalić wiek zarodka i dodać 2 tygodnie. Z kolei jeśli miałaś transfer to tym bardziej wiadomo kiedy liczyć plus 2 tygodnie. A te 2 tygodnie liczone od poczatku ostatniej miesiączki to standard, bo normalnie ciąża trwa 38 tyg.plus do tego średnio 2 tyg."nieciążowe" (od @ do poczęcia) co daje nam 40 tyg.ciąży. Ale nadal pierwszy podgląd na usg powinien wskazać wiek ciąży i do wieku ciąży dodać 2 tygodnie by "dobić do 40 tygodni"
Beti82super wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 17:06
Beti82 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:MałaMiss napisali mi po pierwszym USG PTP 8.06.2020 i 4t.c wg transferu, 6 t.c wg OM.
Zresztą to i tak tylko PTP, ważne by Maluch dobrze się rozwijał, odpowiednio przyrastał i przyszedł na świat zdrowy nawet jeśli będzie to przed terminem poroduAmbriel lubi tę wiadomość