CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:Czesc Alma
Bardzo mnie cieszy ,ze jestes z Poznania ja mam lekarza z Poznania i chcialabym rodzic w Poznaniu
Mam nadzieje,ze zostaniesz z nami i bedziesz sie udzielac
Ja będę rodzić na pewno na Polnej. Mam tam swojego lekarza, więc nie biorę innej opcji po uwagę leżałam już tam 4 razy. Przed samym porodem 3 tygodnie... Jak dla mnie wszystko ok. Choć fakt że słyszałam opinie że jest się inaczej traktowany jeśli ma się tam swojego lekarza.Beti82 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina, zazdroszczę Ci z tym żłobkiem. Ciąża z małym dzieckiem w domu to już nie taka bajka... Też bym chętnie oddała choć na parę godzin dziennie, żeby trochę odpocząć, wyspać się i coś w domu ogarnąć. A nie boisz się że jakieś choroby przyniesie? Choć jak się urodzi dziecko to też zły moment na oddanie. Ech, Sama nie wiem. Może na wiosnę pomyśle o takiej opcji jak już minie ten okres chorób zimowych.
-
Alma84 wrote:Ja będę rodzić na pewno na Polnej. Mam tam swojego lekarza, więc nie biorę innej opcji po uwagę leżałam już tam 4 razy. Przed samym porodem 3 tygodnie... Jak dla mnie wszystko ok. Choć fakt że słyszałam opinie że jest się inaczej traktowany jeśli ma się tam swojego lekarza.
Alma84 lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Whoosie wrote:Na polnej leżałam raz i nigdy z własnej woli tam nie wrócę, nie mogę niczego dobrego powiedzieć o tym szpitalu....
-
Alma84 wrote:Ja będę rodzić na pewno na Polnej. Mam tam swojego lekarza, więc nie biorę innej opcji po uwagę leżałam już tam 4 razy. Przed samym porodem 3 tygodnie... Jak dla mnie wszystko ok. Choć fakt że słyszałam opinie że jest się inaczej traktowany jeśli ma się tam swojego lekarza.
Tak tak oni zawsze 10 razy sie pytaja od kogo jestes
Ja bym chciala jeszcze polozna załatwic swoja -
Asiulka84 wrote:Ja jeszcze nie mysle o porodzie gdzie bym chciala, ale mój gino tez z Polnej wiec pewnie tam zawsze chcialam porod w wodzie ale z tego co wiem w Poznaniu nie ma takiej opcji smialam sie ostatnio ze w domu rozstawie basen i bede w domu rodzic😂
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:A ja wlasnie bylam kilka razy i jestem zachwycona tym szpitalem
Wiadomo co osoba to zdanie. Ja tam przez pielęgniarki miałam atak padaczki, której generalnie nie mam i w ogóle opieka była straszna po 3 dniach wyszłam tak zmęczona, że wracając do domu całą drogę płakałam, straszne przeżycie... -
Whoosie wrote:Wiadomo co osoba to zdanie. Ja tam przez pielęgniarki miałam atak padaczki, której generalnie nie mam i w ogóle opieka była straszna po 3 dniach wyszłam tak zmęczona, że wracając do domu całą drogę płakałam, straszne przeżycie...
-
Miałam tam lekarza i jakby nie on to by mnie tam pielęgniarki wykończyły Zresztą przyjęli nas 5 dziewczyn na badania hormonalne i wszystkie jak jeden mówiły, że więcej tam nie wrócą, a Św. Rodzina niebo, a ziemia do tego wszyscy mili, uprzejmi nie ma porównania
-
Beti82 wrote:A kogo masz? Ja do Mellera
Tak tak oni zawsze 10 razy sie pytaja od kogo jestes
Ja bym chciala jeszcze polozna załatwic swoja
Ja od wielu lat chodzę do Ewy W. Namiary na fajną położną mam jakby co To jest szefowa położnych. Ja raczej nie skorzystam, bo będzie mnie pewnie niestety czekać cc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:33
-
Alma84 wrote:Ja od wielu lat chodzę do Ewy Wender-Ożegowskiej. Namiary na fajną położną mam jakby co To jest szefowa położnych. Ja raczej nie skorzystam, bo będzie mnie pewnie niestety czekać cc...
-
nick nieaktualny
-
Co do szpitali to tak naprawde wszystko zależy na jaka opieke sie trafi, miejsce jak miejsce, opiniami wogole sie nie sugeruje bo sa bardzo subiektywne
PLPaulina lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyAlma84 wrote:PLPaulina, zazdroszczę Ci z tym żłobkiem. Ciąża z małym dzieckiem w domu to już nie taka bajka... Też bym chętnie oddała choć na parę godzin dziennie, żeby trochę odpocząć, wyspać się i coś w domu ogarnąć. A nie boisz się że jakieś choroby przyniesie? Choć jak się urodzi dziecko to też zły moment na oddanie. Ech, Sama nie wiem. Może na wiosnę pomyśle o takiej opcji jak już minie ten okres chorób zimowych.
-dużo dzieci w grupie
-nie wychodzenie na dwór
-dzieci z katarem zamiast w domu, to normalnie mogą przychodzić
- czy zbyt wysoka temp w pomieszczeniach.
Wiadomo nie da się uniknąć chorób gdy dziecko jest wśród innych. Bo zarazamy zanim pojawia się objawy. Ale są czynniki które chociaż trochę mogą zmniejszyć ryzyko czy chociaż częstotliwość chorób. 😊
Ja na razie staram się nie cieszyć. Podchodzę neutralnie. Ale też jako alternatywę zostawiam sobie te nianie. Bo sama z 2 maluchów to nie przejdzie. -
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Co do szpitali to tak naprawde wszystko zależy na jaka opieke sie trafi, miejsce jak miejsce, opiniami wogole sie nie sugeruje bo sa bardzo subiektywne
Tym bardziej, że np Szczecin/Police mają 3 porodowki. I w każdej są pewne warunki, które nie są opinią a konkretnymi zasadami obowiązującymi.
Znieczulenie w kręgosłup dostaniesz tylko na pomorzanach i w Policach.
Zdroje maja tyle cc że zawsze! Brakuje im anestezjologow. I nie dostaniesz znieczulenia. 😊
Pomorzany lubią porody sn. 😊 Ale też są super położne. Chociaż warunki lokalowe to PRL. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 12:26