CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A my od urodzenia przewijamy córkę na stole w salonie Mamy tam urządzony na stałe "przewijak" ze wszystkimi akcesoriami pod ręką. Posiłki i tak zawsze jemy przy drugim stole w kuchni, więc składamy to wszystko tylko jak mamy gości.
Może nie wygląda to super estetycznie, ale przynajmniej jest wygodnie. A w sumie z dzieckiem i tak mamy wiecznie bałagan, salon jest pełen zabawek więc wielkiej różnicy bam to nie robi -
Dziś mój podwójnie szczęśliwy dzień!
Mimo obaw mój maluszek ma się doskonale. Ma 4,25 cm i bardzo grzecznie dał się pomierzyć wszystko dobrze i w terminie. Za tydzień prenatalne! 😍 Niestety o cholestazie nie dowiedziałam się niczego nowego. Jak była to raczej się pojawi i mogę stawać na rzęsach, trzymać dietę a to nic nie da...
A drugi wiadomość jest taka że po prawie 7 miesiącach zakończyliśmy leczenie dysplazji biodra synka! Dziś pierwsza legalna noc bez ortezy!Moniquue, Bunia89, Alma84, Asiulka84, Lilka94, Pati., PLPaulina, calineczka88, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
A to moje maleństwo z dzisiaj. Dzidziuś bardzo utrudniał pomiary, siedział sobie w kącie zasłonięty rączkami i zdjęcia tez nie udało sie najlepszego zrobić. Według usg 13t crl 6.69 cm, według om 12t+2d lekarz sugeruje dziewczynkę, ale mówi ze nie ma zadnej pewności.
https://zapodaj.net/d2ca75703b279.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 20:06
Olciak, nefaste, Alma84, Lilka94, Wombat, PLPaulina, belly_love, Finezja19 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Dziś chciałam wyrwać ósemke.. zaczęła mnie bardzo boleć i umówiłam się na pilnie do chirurga dentysty i co? I nic... nadal mam ósemke bo chcą pisemną zgodę ginekologa.. A moja gin dopiero w poniedziałek przyjmuje. Więc super.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Alma84 wrote:Ja np przed porodem miałam zaopatrzoną całą szufladę w różnego rodzaju butelki. "Każdy rodzaj, na każdą okazję"; z 10 różnych smoczków. Do smoczków smycze, opakowania do przechowywania... Mała ani razu nie wypiła łyka niczego z butelki. Ani razu nie wzięła do buzi smoczka. Tyle. Do dziś wszystko leży nie ruszone ale nigdy nie wiesz jakie dziecko Ci się "trafi". Więc z tą wyprawką to nie tak prosto
Haha skąd ja to znam. Tez mialam zapas. W szafce miliony smoczków i różnych butelek. Młody tylko na cycu, nawet na butle nie chciał spojrzeć.Oliv
-
Kurcze, jak tak piszecie ile Wasze maluchy maja i że to znacznie wyprzedza termin OM to się trochę martwię, bo mój maluch trochę wolno rośnie. U mojego gina był zawsze dzień do tyłu niż termin liczony od OM. Może niepotrzebnie wymyślam, mężowi nic nie mówię, bo będzie mnie chciał odciąć od forum :p za dwa tygodnie muszę się zapisać na usg...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:Kurcze, jak tak piszecie ile Wasze maluchy maja i że to znacznie wyprzedza termin OM to się trochę martwię, bo mój maluch trochę wolno rośnie. U mojego gina był zawsze dzień do tyłu niż termin liczony od OM. Może niepotrzebnie wymyślam, mężowi nic nie mówię, bo będzie mnie chciał odciąć od forum :p za dwa tygodnie muszę się zapisać na usg...
Gratulacje tylu talentów dziewczyny. Ja jestem nie zorganizowana, ale też przez dziadków, bo by chcieli żebym cały czas z nimi coś robiła, a najlepiej to mieszkała.
Byłam lepiej zorganizowana jak pracowałam na 1 i 3/4 etatu -
Moja piłka widziana moimi oczami xD
Dla mnie z kolei chustowanie to zbawienie i nie wyobrażam sobie w ogóle macierzyństwa bez tego Stasiu już nosi się mało, ale wczoraj po raz pierwszy od sierpnia wskoczył Z tego co siedzę w tym środowisku to bardzo małe grono dzieci kategorycznie nie lubi chustowania. Dla dzieci ze wzmożonym napięciem często charakterystyczny jest opór przed dociskiem chusty - chociaż u nich akurat zwykle terapeutycznie by działało, gdyby się poddały. Z kolei maluchy z obniżonym napięciem z reguły kochają chustę, a dla nich z kolei to niezbyt wskazane. Oczywiście mówię o silnych zaburzeniach, praktycznie żadne dziecko nie ma perfekcyjnego napięcia i drobne odchylenia w tą czy w tą nie robią różnicy w zaleceniach Natomiast zdecydowanie dzieci różnią się co do preferencji JAK chcą być noszone. Nie wszystkie akceptują każde wiązanie, jedne lubią w chuście się wyciszyć i zasnąć, inne wręcz przeciwnie - są aktywne, chcą się wygłupiać, więcej widać i doświadczać świata. Jeśli chęci dziecka co do noszenia nie pokrywają się z tym jak wyobrażają sobie to rodzice to zwykle się to nie udaje no i druga kwestia, że chustonoszenie to też pewnego rodzaju styl macierzyństwa i nie każdy czuje tego bakcyla. To tak jak z karmieniem - dla niektórych wygodniejsze jest karmienie piersią, dla innych butelką. Ja z chustą czułam się prawdziwie wolna. Nie interesowało mnie czy wózek zmieści mi się do bagażnika, bo nigdy go ze sobą nie zabierałam. Nie martwiłam się czy obedrą mi go na lotnisku, bo nie pojechał z nami na ani jedne wakacje. Nie musiałam czekać w kolejce do windy w galerii, bo z dzieckiem na plecach wjeżdżałam schodami. Chustomatki to taki specyficzny twór, który nie boi się, że przyzwyczai do noszenia tylko boi się dnia, w którym dziecko dorośnie na tyle by się od noszenia odzwyczaić xD wtedy ogłasza się chustoemeryturę, ale nadal kupuje nowe chusty (bo może jeszcze dziecku się przypomni), pożycza chusty koleżankom, bo co się mają marnować i w międzyczasie stara się o drugiego chuściocha żeby było kogo nosić. A jak już wiadomka, że warsztat zamknięty to chusty przerabia się na uszytki żeby zachować wspomnień czar lub zamyka w próżniowych workach, bo będą dla wnuków to jest inny świat ale cudownyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 21:49
Beti82, alicjaaa_d, Moniquue, Dabria, Finezja19 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
U mnie dzisiaj taki z pięknym siniorem po heparynie... Ogólnie ostatnio mam wrażenie że już nie mam gdzie tych zastrzyków robić, bo wszędzie, nawet jak dotkne igła to boli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 23:09
Beti82, Kinga13, Angelika1313 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny pisze ze szpitala. Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się że serce nie bije. Moje chyba też stanęło i rozpadło się. Dziecko tydzień starsze niż z om. Pokazywalo koniec 16 tyg. 15t6d
Podadzą mi tabletki rano i kroplowke na skurcze bo muszę urodzić A później lyzeczkowanie. Nie mogę zrobić od razu bo dziecko za duże.
Mam pytanie do Was które musiały być w takiej sytuacji . Co teraz? Chciałabym zrobić jakieś dodatkowe badania oczywiście dziecka i później swoje . Proszę o radę każdej która coś wie w temacie co mam zrobić jutro po porodzie z dzieckiem ?
-
kasiu, niesamowicie Ci współczuję
Poproś personel o pobranie materiału do badań. Może od razu z nimi zagadaj. Są dostępne różne pakiety badań, najbardziej podstawowe to samo oznaczenie płci - niezbędne do pochówku, gdy dziecko jest za małe by naocznie poznać płeć, no i potem te pakiety zawierają zestaw wad genetycznych, które się sprawdza czy były przyczyną. Podobno można badać też kosmówkę by szukać przyczyn na tym polu. Oczywiście pakiety różnią się cenami, więc może dowiedz się u nich czy współpracują z jakimś labem i od razu żeby dali cennik i jakiś opis pakietów do wyboru, czy tylko pobierają, a oddajesz to sama na własną rękę, to wtedy szukaj w necie, gdzie w Twojej okolicy co i za ile można zrobić.
Masz prawo do wydania aktu urodzenia martwego dziecka i na jego podstawie do pochówku, zasiłku pogrzebowego, urlopu macierzyńskiego, wypłaty ubezpieczenia z ubezpieczenia grupowego w pracy (to zależy od wykupionej oferty) itd.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kasia brak mi słów, jak bardzo mi przykro.
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Kasiu bardzo mi przykro też to przechodziłam w kwietniu Kinga już wszystko napisała co i jak teraz zrobić, więc nie mam co dodawać. Trzymaj się!17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady . Podobno dzisiaj o 8 ma przyjść babeczka która jest ogarnięta odnośnie zewnętrznych badań genetycznych i powie mi z kim współpracują. Ja nie będę chciała żeby pochować dzieciątko tylko chce dac dalej do badań żeby zrobić możliwe pełne. Czy nadal będzie mi przysługiwało jakieś zwolnienie?
Już nie mam siły czytać o tych wszystkich procedurach i wynikach . Dostałam wlasn9e p8erwsza porcje tabletek i kroplowki . Trzymajcie kciuki. Jeszcze raz Wam dziękuję
-
nick nieaktualnyIzape_91 wrote:Kurcze, jak tak piszecie ile Wasze maluchy maja i że to znacznie wyprzedza termin OM to się trochę martwię, bo mój maluch trochę wolno rośnie. U mojego gina był zawsze dzień do tyłu niż termin liczony od OM. Może niepotrzebnie wymyślam, mężowi nic nie mówię, bo będzie mnie chciał odciąć od forum :p za dwa tygodnie muszę się zapisać na usg...
Moja córka zawsze wyprzedzała i prognozowali ją dużą. Weź tu urodz 4kg dziecko. 😂
Dzieci są różne. Niektóre rodzą się poniżej 3kg. A inne powyżej 4kg. To nie konkurs na największe dziecko😉 -
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dziewczyny pisze ze szpitala. Byłam dzisiaj na wizycie i okazało się że serce nie bije. Moje chyba też stanęło i rozpadło się. Dziecko tydzień starsze niż z om. Pokazywalo koniec 16 tyg. 15t6d
Podadzą mi tabletki rano i kroplowke na skurcze bo muszę urodzić A później lyzeczkowanie. Nie mogę zrobić od razu bo dziecko za duże.
Mam pytanie do Was które musiały być w takiej sytuacji . Co teraz? Chciałabym zrobić jakieś dodatkowe badania oczywiście dziecka i później swoje . Proszę o radę każdej która coś wie w temacie co mam zrobić jutro po porodzie z dzieckiem ? -
nick nieaktualny