CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na becie tak jak mi kazał ginekolog i jest 4808 a wczoraj była 3927 . Więc szału nie ma . Pewnie w poniedziałek się zatrzyma. Progesteron ciągle spada . Teraz jest 23.5 było 38 .30, 26 i dzisiaj 23.5 .
Kociak jedz na izbę przyjąć. Może powinnaś przyjmować progesteron -
kasia_1988 wrote:Ja dzisiaj byłam na becie tak jak mi kazał ginekolog i jest 4808 a wczoraj była 3927 . Więc szału nie ma . Pewnie w poniedziałek się zatrzyma. Progesteron ciągle spada . Teraz jest 23.5 było 38 .30, 26 i dzisiaj 23.5 .
Kociak jedz na izbę przyjąć. Może powinnaś przyjmować progesteron
Szczerze to nie wiem co ci napisać bo nie wiem jakie przyrosty przy takich wartościach powinny być.
Mi narazie ustalo. Leżę i oglądam film, próbuje odpoczywać.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
kasia_1988 wrote:Ja dzisiaj byłam na becie tak jak mi kazał ginekolog i jest 4808 a wczoraj była 3927 . Więc szału nie ma . Pewnie w poniedziałek się zatrzyma. Progesteron ciągle spada . Teraz jest 23.5 było 38 .30, 26 i dzisiaj 23.5 .
Beta nie przyrasta już tak szybko od pewnego momentu, może być niżej niż to 66%. Jaką dawkę luteiny bierzesz?
Malmal lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Olciak wrote:Ja dostałam plamien znowu...
Wcześniej były załatwione na brązowo lub rozowo teraz czerwone.. Masakra.Olciak lubi tę wiadomość
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Dziewczyny podejrzewam że i tak Was nie pocieszę ale mnie do 21dpo brzuch poprostu napierdzielał okresowo a nie tylko pobolewał. Narazie się uspokoiło, złapie co jakiś czas na parę minut i przechodzi. Co do proga to nie pamiętam gdzie ale czytałam że najważniejsze są objawy. Jak nie ma plamień to naprawdę wszystko powinno być wporządku. Ja mam dość niskiego proga ale nic się nie dzieje widać tak to zostawiłam. Próbowałam lutki dowcipnej przypisanej dla mojego świętego spokoju a nie z potrzeby i źle się po niej czułam więc mam to gdzieś.
Ostatni wynik proga przy becie 1050,89mUl to 10,4ng.
I absolutnie wiem że każda jest inna ale chciałam tylko napisać że małe wartosci też mogą być wporządku😊 Oczywiście pomijając aspekt psychiczny gdy ktoś ma już trudną historię za sobą.Beti82, Malinowa91, Olciak lubią tę wiadomość
-
Tez dzis dostalam brazowych plamien, jakas masakra... mialam isc do gin 10.10 ale pojde w poniedzialek... zawsze takie akcje w weekend
Olciak lubi tę wiadomość
-
Yamajka wrote:Tez dzis dostalam brazowych plamien, jakas masakra... mialam isc do gin 10.10 ale pojde w poniedzialek... zawsze takie akcje w weekend
Z tym że zawsze takie akcje w weekend to ci przyznaje stu procentową rację!🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Melisandra wrote:Beta nie przyrasta już tak szybko od pewnego momentu, może być niżej niż to 66%. Jaką dawkę luteiny bierzesz?
Biorę duphaston 3x2
Zamiast zrelaksować się w weekend to jakieś a"trakcje" u nas w grupie . AjjOlciak lubi tę wiadomość
-
Bete sie robi po 48 h
Wedlug mnie jak na dzien nastepny wyszlo bardzo ladnie. -
Hej dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś tygodnia 🙂 chciałabym dołączyć do tego zaczarowanego wątku. Mam 30lat, jest to moja 4 ciąża, 3 poprzednie zakończyły się w okolicach 7/8 tygodnia. Nie znaleziono przyczyny. Może było to spowodowane dość dużym stresem, bo rok poprzedni nie należał do udanych. Mam szczerą nadzieje, że tym razem wszystko się uda i w czerwcu będę miała w ramionach najpiękniejszy prezent na moje 31 urodziny 🙂 Aplikacja pokazuję mi termin na 8.06
Beti82, Zieziulka, Olciak, PLPaulina, Shell, Martunka88 lubią tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Hej dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś tygodnia 🙂 chciałabym dołączyć do tego zaczarowanego wątku. Mam 30lat, jest to moja 4 ciąża, 3 poprzednie zakończyły się w okolicach 7/8 tygodnia. Nie znaleziono przyczyny. Może było to spowodowane dość dużym stresem, bo rok poprzedni nie należał do udanych. Mam szczerą nadzieje, że tym razem wszystko się uda i w czerwcu będę miała w ramionach najpiękniejszy prezent na moje 31 urodziny 🙂 Aplikacja pokazuję mi termin na 8.06
Skad jestes ? -
Cześć dziewczyny:)
Mam 25 lat. Jesteśmy rok po ślubie. Mam 2 operacje za sobą (torbiel i łagodny guz), hiperprolaktynemie czynnościową, 2 miesiąc brałam dostinex. Po zobaczeniu cienia na teście odstawilam go już we wtorek. W środę beta wyszła 21 termin wyliczyło mi na 14.06.19 (3+6). Jestem z Krakowa. Chciałam iść na betę w poniedziałek i we wtorek do lekarza, ale to chyba za wcześnie i tak nic nie zobaczy. Myślałam jeszcze zrobić progesteron (widzę że chyba powinnam po waszych wpisach), ale nie mam możliwości narazie iść na czczo, tylko po pracyOlciak, JennyXS lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam 25 lat. Jesteśmy rok po ślubie. Mam 2 operacje za sobą (torbiel i łagodny guz), hiperprolaktynemie czynnościową, 2 miesiąc brałam dostinex. Po zobaczeniu cienia na teście odstawilam go już we wtorek. W środę beta wyszła 21 termin wyliczyło mi na 14.06.19 (3+6). Jestem z Krakowa. Chciałam iść na betę w poniedziałek i we wtorek do lekarza, ale to chyba za wcześnie i tak nic nie zobaczy. Myślałam jeszcze zrobić progesteron (widzę że chyba powinnam po waszych wpisach), ale nie mam możliwości narazie iść na czczo, tylko po pracy
DO lekarza tak wczesnie to tylko wtedy jak leki musi jakies dac.Jak nie musi to nie idz ,wstrzymaj sie jeszcze chwilke
Proga nie ma sensu moim zdaniem po pracy robicOlciak, Moniquue lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Bardzo nieśmiało pozwolę sobie się przywitać.
Mam jednego synka, urodzonego z bardzo rzadkim konfliktem serologicznym.
Przeciwciała, które przeciw niemu wytworzyłam są odpowiedzialne za odrzucanie przeszczepów i poronienia nawykowe.
Od pierwszego porodu byłam już raz w ciąży, plamiłam zanim jeszcze się dowiedziałam i straciłam ją w 7tc.
Termin porodu miałam wtedy na 17.10 i stresowałam się nadejściem tej daty... A wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski.
Póki co czuję się lekko okresowo, ale nie plamię. Jednak poprzednio robiłam sikańca jakiś tydzień później, więc pewnie te dwa najbliższe tygodnie będą kluczowe. Nie chcę się na nic nastawiać, cierpliwie czekam, chociaż gdzieś tam głęboko tli się nadzieja, że może to ta jedna szansa na milion
Podobnie jak Beti jestem z Kalisza xDBeti82, Olciak, PLPaulina, Martunka88, JennyXS lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga13 wrote:Cześć dziewczyny
Bardzo nieśmiało pozwolę sobie się przywitać.
Mam jednego synka, urodzonego z bardzo rzadkim konfliktem serologicznym.
Przeciwciała, które przeciw niemu wytworzyłam są odpowiedzialne za odrzucanie przeszczepów i poronienia nawykowe.
Od pierwszego porodu byłam już raz w ciąży, plamiłam zanim jeszcze się dowiedziałam i straciłam ją w 7tc.
Termin porodu miałam wtedy na 17.10 i stresowałam się nadejściem tej daty... A wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreski.
Póki co czuję się lekko okresowo, ale nie plamię. Jednak poprzednio robiłam sikańca jakiś tydzień później, więc pewnie te dwa najbliższe tygodnie będą kluczowe. Nie chcę się na nic nastawiać, cierpliwie czekam, chociaż gdzieś tam głęboko tli się nadzieja, że może to ta jedna szansa na milion
Podobnie jak Beti jestem z Kalisza xD
Nareszcie trafiłam kogos z KaliszaKinga13 lubi tę wiadomość
-
Melisandra wrote:Pięknie! Jest się czym dzisiaj chwalić . U mnie kolejna wizyta w środę. Będzie 5+0. Co powinnam zobaczyć?
Tak naprawdę nie wiadomo, to w sumie zależy od terminu owulacji i zapłodnienia, możesz zobaczyć sam pęcherzyk, pęcherzyk z ciałkiem żółtym czy zarodkiem. Tak na prawdę czas na zobaczenie zarodka z serduszkiem jest dość długo także spokojnie.
Coś plamienia się u nas rozkręciły w wątku Co ja mogę radzić, jak miałam plamienia dostałam oprócz progesteronu do ustnie to jeszcze do pochwowo, wzięłam już L4 na stałe i tydzień od plamień leżałem w łóżku na wszelki wypadek i przeszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:51
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc