X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej biore kąpiele.. nie jestem w stanie z nich zrezygnować. Wode leję troszkę zimniejszą, ale nie wiem czy ma 37 stopni 😒 nie potraktowałam tego aż tak poważnie, ale chyba to zmienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 19:59

06.2020 👶🧚‍♀️
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet wanny nie mam w domu więc nie mam i problemu :D

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma jak tak mogli cie zwolnić jak byłaś na wychowawczym... Chyba dopiero po powrocie jak już, a jak dasz od następnego dnia zwolnienie to też nie mogą cię zwolnić, skoro tak chamsko cię potraktowali że nawet nie dali znać wcześniej że rzekomo tydzień temu cię zwolnili to lepiej udaj się do jakiegoś radcy i dowiedz się jakie masz prawa

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że się kąpię ;) ja zimą mam czynną tylko wannę, a latem tylko prysznic. Na basen można chodzić, a w wannie kąpać się nie wolno? :P zabronione są GORĄCE kąpiele i trzeba uważać jak brzuszek urośnie, bo łatwo stracić równowagę i coś sobie zrobić, zwłaszcza wychodząc. Ja akurat jakoś tak trafiłam, że kąpiele w wannie wypadają na początku ciąży, a potem prysznic :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kompieli to ja też już tylko prysznic

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o gorące kąpiele to są zakazane, ze względu na to, żeby organizm się nie przegrzewał.
    Ja na szczęście nie mam wanny ale biorę bardzo ciepły prysznic, chociaż już na pewno chłodniejszy niż wcześniej 😂

Ja uwielbiam gorąca wodę, w szczególności jacuzzi i czytałam dużo na ten temat, niestety tez zabronione, z tego samego względu co kąpiele a dwa bakterie 😒😞😞

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no właśnie o te gorące chodzi bo ja to jak leże w wannie to muszę mieć tak gorąca wodę że aż wychodzę czerwona 🤣jak tylko robi się chłodniej to dolewam😁 w takiej tylko ciepłej nie umiem leżeć od razu mi zimno więc biorę prysznic z czego mój mąż się bardzo cieszy bo już nie siedzę godzinę w łazience 😁

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati. wrote:
    Alma jak tak mogli cie zwolnić jak byłaś na wychowawczym... Chyba dopiero po powrocie jak już, a jak dasz od następnego dnia zwolnienie to też nie mogą cię zwolnić, skoro tak chamsko cię potraktowali że nawet nie dali znać wcześniej że rzekomo tydzień temu cię zwolnili to lepiej udaj się do jakiegoś radcy i dowiedz się jakie masz prawa
    Pati, mnie nie zwolnili. Moją szefową, z którą miałam dobre układy :)

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    A mi aż się wszystkiego odechcialo:( miałam wczoraj to badanie prenatalne liczyłam że wszystko się wyjaśni A tu taka klapa. Okazało się że dzidziuś mały 4.8cm (mniejszy o tydzień niż OM) i do teho duży krwiak 6×2.5 cm ! Który naciska na malucha i jest on cały czas taki skulony że nawet nie szło go zmierzyć. Badała przez brzuch i dopochwowo i nic to nie dało. Ustaliła mi wizytę za tydzien ze moze bedzie lepiej.
    Nie umiem się w ogóle cieszyć ta ciąża bo ciągle coś jest nie tak i boję się, że za chwilę wydarzy się najgorsze. Albo że będę musiała trafić do szpitala i co z córką wtedy...
    Lekarka powiedziała, że muszę jak najwięcej odpoczywać i leżeć i że to jedyny sposób aby ten krwiak się wchlonal. Ale ja nie mam jak przy córce. I mogę mieć nawet 20 osób do pomocy to ona i tak chce mamę i nie ma rady.
    Rozumiem Cię doskonale. Moja córka to ma po prostu istną mamoze. 🤦 Nikt nie jest się w stanie nią zająć..

Ja akurat przy krwiaki nie miałam zaleceń leżenia. A gdybym miała to bym była załamana. Bo jest to nie możliwe przy małym dziecku.

Bardzo Ci współczuję. Może coś wymyślisz by jakoś odpocząć.

• Pati. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Pati, mnie nie zwolnili. Moją szefową, z którą miałam dobre układy :)

O matko haha teraz zczailam o co ci chodziło 🙈 prawdziwa blondyna ze mnie 😁🙉 noo to skoro tak to myślę że ładnie będzie z Twojej strony jak pójdziesz ( przy okazji poznasz tą nową) i powiesz jak sprawa wygląda że będzie to zwolnienie itd :)

Alma84 lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kocham gorące kąpiele, ale teraz nie przeginam tak z wodą. Chociaż i tak nie mam pewności czy jednak mój organizm nie jest zbyt przestawiony i nalewam sobie mniej wody, tak na przykrycie nóg xD wtedy brzuch tak się nie nagrzewa. W ciąży ze Stasiem byłam na weekend w SPA i tam miałyśmy dostęp do jacuzzi z takimi specjalnymi solankami i siadałam sobie na brzegu i moczyłam nogi ;)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię sobie tak długo poleżeć szczególnie w piątek, ze spokojną głowa że na kolejnej dzień nie trzeba wstawać 😄 napewno raz na jakiś dłuższy czas mimo wszystko sobie tak poleżę tak jak mówisz - nie nalewając wody po brzegi :)

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu i wannę i prysznic osobny. Tak w tygodniu na szybko prysznic biorę ale lubię się wylezeć w wannie z ciepła woda również bo zmarzluch jestem. Teraz po prostu leje wody tyle żeby mi nie zakrywalo brzucha i mocze się dla relaksu
    W dwóch poprzednich ciazach chodziłam na basen a w domu miałam tylko wannę z której czesto korzystałam nie miałam żadnej infekcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 22:34

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Rozumiem Cię doskonale. Moja córka to ma po prostu istną mamoze. 🤦 Nikt nie jest się w stanie nią zająć..

Ja akurat przy krwiaki nie miałam zaleceń leżenia. A gdybym miała to bym była załamana. Bo jest to nie możliwe przy małym dziecku.

Bardzo Ci współczuję. Może coś wymyślisz by jakoś odpocząć.

Właśnie Paulina to jest najgorsze, moja do tego stopnia, że nawet np.z huśtawki nikt jej nie może wyciągnąć tylko ja albo z krzesełka do karmienia.
    A powiedz mi jakiej wielkości Ty masz tego krwiaka? Pamiętam, że jakoś chyba pisałaś ale nie jestem w stanie tego odszukać.
    W głębi ducha wierzę, że stanie się jakiś cud i ta cholera sama zniknie i będzie spokój.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Właśnie Paulina to jest najgorsze, moja do tego stopnia, że nawet np.z huśtawki nikt jej nie może wyciągnąć tylko ja albo z krzesełka do karmienia.
    A powiedz mi jakiej wielkości Ty masz tego krwiaka? Pamiętam, że jakoś chyba pisałaś ale nie jestem w stanie tego odszukać.
    W głębi ducha wierzę, że stanie się jakiś cud i ta cholera sama zniknie i będzie spokój.
    Wiesz z tego co wiem to raczej powinien się wchłonąć albo pęknąć. Mam nadzieję że to piersze i to szybko bo ta druga opcja to taka dramatyczna jak kobieta widzi że krwawi to od razu ma zle skojazania zwłaszcza w ciąży.

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Wiesz z tego co wiem to raczej powinien się wchłonąć albo pęknąć. Mam nadzieję że to piersze i to szybko bo ta druga opcja to taka dramatyczna jak kobieta widzi że krwawi to od razu ma zle skojazania zwłaszcza w ciąży.

Rubi już 4 razy w tej ciąży miałam mocne krwawienie. Za pierwszym razem byłam 100% pewna że poronilam A było to w 7tc. Teraz już jestem trochę spokojniejsza przy kolejnych no ale z każdym takim mega obfitym krwawienie jadę na sor sprawdzić czy z maluchem wszystko ok.

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Rubi już 4 razy w tej ciąży miałam mocne krwawienie. Za pierwszym razem byłam 100% pewna że poronilam A było to w 7tc. Teraz już jestem trochę spokojniejsza przy kolejnych no ale z każdym takim mega obfitym krwawienie jadę na sor sprawdzić czy z maluchem wszystko ok.
    Wiesz myślę że bardzo dobrze robisz że sprawdzisz za każdym razem trzeba być czujnym. Miejmy nadzieję że niedługo będzie po problemie i krwiak zniknie w taki Czy w inny sposób

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Tak mam krwiaka, z odklejaniem kosmówki.
    Znajduję się od dołu.

Hmm. Ostatnio mocno krwawiłam. Ale nie udało mi się dostać do lekarza. Po cichu liczę na to, że to krwiak się wydostał.

Nie wiem od czego to zależy. Ale ja nie miałam zalecenia leżeć, tylko się oszczędzać. I nawet to było niemożliwe do wykonania.
    Właśnie przez mamoze córki.
    Kompletnie nikt wtedy nie może się nią zająć.

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam leżeć w wannie, ale ostatni raz leżałam z 5 lat temu, bo teraz byłam prysznic. Ale może za 5lat już się wprowadze do domu i tam będę mieć wannę:)

Rub45 lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.Ja nie leżakuję w wannie.1 ekologia,2 boję się infekcji, 3 pani dr zakazała.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ