CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Finezja ja też mam przeczucie na chłopca :p grafik wizytowy u nas widzę napięty!
Finezja19 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Karola111 wrote:Ja nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuszku. Jutro raczej się nie dowiem bo ostatnio na prenatalnych też nic nie powiedzieli. Ale jakoś tak czuję że będzie drugi chłopiec
Nigdy wcześniej o tym nie myślałam, ale jak tak popatrzeć po znajomych to rzeczywiście ta teoria się sprawdza. Wszyscy moi znajomi, którzy między dziećmi mają mniej niż 2 lata różnicy, mają albo 2 dziewczynki albo 2 chłopców
Ciekawe, czy u Ciebie się sprawdzi? -
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Karola, moja koleżanka (która sama ma 2 dzieci rok po roku - dwóch chłopców) ma taką teorię, że jak między dziećmi jest tak mała różnica wieku to w większości przypadków są tej samej płci - i na tej podstawie wywróżyła mi drugą dziewczynkę jeszcze przed usg prenatalnym
Nigdy wcześniej o tym nie myślałam, ale jak tak popatrzeć po znajomych to rzeczywiście ta teoria się sprawdza. Wszyscy moi znajomi, którzy między dziećmi mają mniej niż 2 lata różnicy, mają albo 2 dziewczynki albo 2 chłopców
Ciekawe, czy u Ciebie się sprawdzi?
Ale nie słyszałam o tej teorii. ☺️ -
Też nie słyszałam o tej teorii
Na grupie wrześniówek druga tura z tego co na szybko przeszukuję to z dziewczyn, które urodziły przed wrześniem, czyli 2 urodzinami mamy 2 przypadki chłopców po pierwszym chłopcu i 3 parki chłopcy po dziewczynkach
i w drodze kilka maluchów, generalnie chwilowo jest większy trend na chłopców niż na dziewczynki
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Między moja siostra a bratem jest 1,5roku różnicy, tak sami między mną a druga siostra, więc raczej to kwestia przypadku. A jakby mój lekarz od usg na NFZ powiedział, zależy od tego co zrobił ojciec:pStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
No i co mają powiedzieć rodzice bliźniąt parek? xD mniejszej różnicy wieku już się nie da mieć
melisa, PLPaulina, Izape_91 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Hm jakby patrzeć na rodzinę moja albo na rodzinę męża to sprawdza się ta teoria 😁 dla mnie chłopak super i dziewczynka też super
chociaż mąż mówi już stanowcze nie na 3 dziecko a córkę też chciałabym mieć... :p
Najważniejsze by zdrowe było dzieciątko
Ja też chętnie nie czekałabym w takiej kolejce ale skoro tam najlepiej robią badanie to się będę siedzieć -
Hehehe no ja bym jakoś tak nie przywiązywała się do tej teorii bo to jest chyba autorska teoria tej koleżanki, raczej nie potwierdzona żadnymi badaniami
Komuś się sprawdzi a komuś nie
Mi tam akurat pasuje, bo chciałam mieć drugą córkę i jak na razie 90% szans jest
Na 100% będzie pewnie wiadomo na połówkowych dopiero.
Kinga, ona zaznaczyła, że to bliźniąt nie dotyczy, tylko dzieci rok po rokuKinga13 lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki niedawno śledziłam genetyczne dziedziczenie grupy krwi. Płeć dziecka zależy od rodzaju chromosomu płciowego, który ma od ojca. Od matki zawsze jest to chromosom X, natomiast plemniki mogą zawierać chromosom X lub Y. Jeśli do komórki jajowej dostanie się plemnik z chromosomem X urodzi się córeczka, a jeśli z chromosomem Y synek.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Na 100 % to będzie wiadomo na porodówce. 😆😆😆
Ja w końcu po przejechaniu prawie 100 km jestem w kolejce!całe szczęście młody rano współpracował, dał się ubrać i zostawić u babci
-
Dziewczyny!
Trzymajcie kciuki, na 13 mam prenatalne, już mam lekki stres...
Karola111 trzymam kciuki za wizytę!Rub45, Beti82, Lilka94, Wombat, alicjaaa_d, Asiulka84, Karola111, iness00 lubią tę wiadomość
-
Ambriel wrote:Hej kobietki niedawno śledziłam genetyczne dziedziczenie grupy krwi. Płeć dziecka zależy od rodzaju chromosomu płciowego, który ma od ojca. Od matki zawsze jest to chromosom X, natomiast plemniki mogą zawierać chromosom X lub Y. Jeśli do komórki jajowej dostanie się plemnik z chromosomem X urodzi się córeczka, a jeśli z chromosomem Y synek.
Tak dokładnie jestale co chcesz widzieć o grupie krwi? Geny odpowiedzialne za grupę nie leżą na chromosomach płciowych
dziedziczą się niezależnie
Ambriel lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Beti możesz mnie w wolnej chwili dopisać na wizytę 19.12 i polowkowe 20.01:)
Jak tam Wasze brzuszki dziewczyny?? Rosną?? U mnie w końcu ruszył 😱 i nawet 1,5 kg przytyłam17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Mój rośnie nieubłaganie... tu zdjęcie z poniedziałku
nie wiem czemu jedne zdjęcia obraca, a inne nie
alicjaaa_d, PLPaulina, Pati96, Wombat, Karola111, iness00, Moniquue, Alma84, SylwiaLu, Dabria, Pati. lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Kinga ale piękny brzusio😍
Mój w wieczornej fazie pokolacyjnego obżarstwa 😁 z mojej perspektywy 😱
https://zapodaj.net/images/86ccd5743fcc6.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 11:05
Pati96, Wombat, Kinga13, iness00, Moniquue, Alma84 lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II