X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też na razie brak brzucha. Już zaczynam się niecierpliwić na poniedziałkowe prenatalne.
    W pracy mówiłam 2 tygodnie temu, obwieściłam szefowi, że jestem w ciąży i że wstępnie widzę się w pracy do końca stycznia.
    On pogratulował i dodał "dbaj o siebie" :)
    Sam ma 4 dzieci, to cóż miał powiedzieć ;)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Lilka94 jesteś w pierwszej ciąży, to zupełnie inna bajka :) ale nie martw się, jak Już brzuszek wybije to będzie rósł i rósł :) mnie się teraz nie spieszy to dużego brzucha :D
    Mam to samo.
    Nie spieszy mi się. A już rośnie nie wiadomo dlaczego 🤦

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Przepraszam, dawno mnie nie było i nie dam rady nadrobić zaległości, bo to prawie 70 stron. Chciałam tylko dać znać, że póki co u nas ok. Jesteśmy po prenatalnych, w 11+3 Maluszek miał 5 cm, rozwija się prawidłowo. Płeć musimy jeszcze potwierdzić na kolejnym badaniu. Co do objawów to, odpukać, ale chyba mdłości i zaparcia wreszcie mi przeszły. Pozostał mi nieszczęsny ból oczu i głowy, dlatego będę Was podczytywać dalej w miarę możliwości. Brzuszka ciążowego jeszcze nie mam, za to zwiększyło mi się podbrzusze i wyglądam raczej jakbym przybrała kilka kg niż zaciążyła 🤦🤦🤦 Na szczęście waga jest max. 0.5kg do przodu... Jutro wizyta u gina.

Pozdrawiam Was serdecznie

Rub45, Kinga13, Asiulka84, Pati96, Moniquue, Finezja19 lubią tę wiadomość

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Kinga13 Kinguś sprawdzałam czy jak oboje z mężem mamy grupę krwi O Rh+ to czy dzidziuś może mieć inną.

Może mieć Rh+ lub Rh-, ale nie ma to związku z płcią ;) zdecydowanie większe prawdopodobieństwo na + :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mam to samo.
    Nie spieszy mi się. A już rośnie nie wiadomo dlaczego 🤦

Mi też właśnie się nie spieszy... W pierwszej ciąży to chyba każda chce jak najszybciej żeby się pochwalić tym brzuszkiem :P ale niestety prawda jest taka, że jak zacznie rosnąć to nie chce przestać i sprawia masę kłopotu. Najfajniejsze są te malutkie piłeczki na początku także im później tym lepiej to potem nie zdąży tak urosnąć. Ten rozmiar, który mam teraz jest najcudnowniejszy, już ładnie wygląda a jeszcze nie przeszkadza. Ale niestety, dopiero zaczęłam II trymestr i jeszcze pół roku przede mną i to będzie jakaś masakra. W drugiej ciąży niby szybciej i większy, a ja już w pierwszej miałam duży z jednym synem. Teraz to się boję, że pęknę xD nawet na bliźniaczej grupie ciężko mi znaleźć mamy, któ®e na podobnym etapie by miały taki brzuch jak ja. Ale się zdarzają i nawet nie chcę mówić z jakimi szły do porodu xD

08.09.2017 - Staś <3

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Może mieć Rh+ lub Rh-, ale nie ma to związku z płcią ;) zdecydowanie większe prawdopodobieństwo na + :P
    Kinguś wiem że nic nie ma wspólnego z płcią.Sprawdzałam to bo zlecili nam badanie na konflikt.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po badaniu.
    Dzidziuś zdrowy jak rybka ;) Wszystko a absolutnej normie, natomiast ja mam więcej jeść, bo nic nie przybieram heh jak to dziwnie brzmi ;)
    Co do dziecka to Pani doktor powiedziała, że dawno już nie widziała tak ruchliwego dziecka, fikało po całym brzuchu, "siadło" po turecku, robiło przewroty, płeć nieznana, powiedziała, że skłaniała by się bardziej ku chłopcu, ale mówiła, żeby się kompletnie nie przywiązywać, bo jest pewna na 50 procent :D Chociaż mój to juz cału dumny, bo bardzo chciał chłopca, może tego 30.12 się dowiemy.
    Ale ulga niesamowita ;)

Wombat, Pati96, Alma84, Asiulka84, PLPaulina, Lilka94, Moniquue, Rub45, alicjaaa_d, Pati., Finezja19, Karola111, Beti82, iness00, SylwiaLu lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie super :):)

Whoosie lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Whoosie super :):)

Dzięki Kochana ;) W końcu jestem spokojniejsza ;)

Ambriel lubi tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Dzięki Kochana ;) W końcu jestem spokojniejsza ;)
    Whoosie ja jakiś nie mogę się wyciszyć.Może prenatalne trochę mnie uspokoiły.Dalej nic nie kupuję ze strachu.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Kinguś wiem że nic nie ma wspólnego z płcią.Sprawdzałam to bo zlecili nam badanie na konflikt.

Masz bardzo odpowiedzialnego lekarza jeśli kazał Ci zbadać przeciwciała. Mało kto to robi u kobiet Rh+, a niesłusznie. Z grupą krwi mają związek tylko dwa rodzaje konfliktów serologicznych - antyD ma związek z układem Rh (Wam nie grozi, bo jesteś +) oraz konflikty w grupach głównych, czyli przeciwciała antyA i antyB. Wszystkie inne konflikty nie mają związku z grupą krwi :P

08.09.2017 - Staś <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Dziewczyny już po badaniu.
    Dzidziuś zdrowy jak rybka ;) Wszystko a absolutnej normie, natomiast ja mam więcej jeść, bo nic nie przybieram heh jak to dziwnie brzmi ;)
    Co do dziecka to Pani doktor powiedziała, że dawno już nie widziała tak ruchliwego dziecka, fikało po całym brzuchu, "siadło" po turecku, robiło przewroty, płeć nieznana, powiedziała, że skłaniała by się bardziej ku chłopcu, ale mówiła, żeby się kompletnie nie przywiązywać, bo jest pewna na 50 procent :D Chociaż mój to juz cału dumny, bo bardzo chciał chłopca, może tego 30.12 się dowiemy.
    Ale ulga niesamowita ;)
    Ojoj. Moja córcia tak fikala w brzuchu. I robi to nadal!! 🤣🤣🤣🤣

Whoosie, Kinga13 lubią tę wiadomość

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ojoj. Moja córcia tak fikala w brzuchu. I robi to nadal!! 🤣🤣🤣🤣

No ja mówiłam, że mój się ojcostwa nie wyprze, bo on też spokojnie nie umie usiedzieć ;) Nawet "w gościach". ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Whoosie ja jakiś nie mogę się wyciszyć.Może prenatalne trochę mnie uspokoiły.Dalej nic nie kupuję ze strachu.

Wiesz, ja się sama do porządku przywołuję i obiecałam sobie, że po prenatalnych przestanę się denerwować, a Ty kiedy prenatalne?

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    No ja mówiłam, że mój się ojcostwa nie wyprze, bo on też spokojnie nie umie usiedzieć ;) Nawet "w gościach". ;)
    Mnie to fascynuje, że już w brzuchu kształtuje się temperament dzieci ☺️☺️☺️

życzę dużo cierpliwości na potem. Przyda się! ☺️ Masz dobrze, że możesz potem na męża winę zgonić🤣

Moja druga dzidzia w brzuchu na USG też strasznie fikala. Aż się boję, że 2 małpy w domu będę miała. Jakiś tor przeszkód im muszę zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 18:16

Whoosie lubi tę wiadomość

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mnie to fascynuje, że już w brzuchu kształtuje się temperament dzieci ☺️☺️☺️ życzę dużo cierpliwości na potem. Przyda się! ☺️

Moja druga dzidzia w brzuchu na USG też strasznie fikala. Aż się boję, że 2 małpy w domu będę miała. Jakiś tor przeszkód im muszę zrobić

Czuję, że będzie "wesoło", szczególnie, że Teściowa opowiadała mi, że Mój jak był Mały to na 3 sekundy nie można, go było posadzić, bo zaraz był ryk...
    A znasz już płeć drugiego Malca? Bo nie wiem czy ominęłam czy coś ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Czuję, że będzie "wesoło", szczególnie, że Teściowa opowiadała mi, że Mój jak był Mały to na 3 sekundy nie można, go było posadzić, bo zaraz był ryk...
    A znasz już płeć drugiego Malca? Bo nie wiem czy ominęłam czy coś ;)
    Ponoć dziewczyna. 😍 I tak chcemy by zostało.

Moja córcia taka jest, że nawet na 1s nie można spuścić jej z oczu. Jej pomysły to przyprawiają mnie o zawał po prostu.

Mając 10msc weszła na narożnik i na stół. I siedziała zadowolona jakby najwyższy sztyt zdobyła. ☺️

Dlatego zapisałam ją na gimnastykę, 2x w tygodniu chodzimy od jej 5msc zycia.
    Tam wisi na drążku, robi fikołki, chodzi po równoważni.

• Whoosie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ponoć dziewczyna. 😍 I tak chcemy by zostało.

Moja córcia taka jest, że nawet na 1s nie można spuścić jej z oczu. Jej pomysły to przyprawiają mnie o zawał po prostu.

Mając 10msc weszła na narożnik i na stół. I siedziała zadowolona jakby najwyższy sztyt zdobyła. ☺️

Dlatego zapisałam ją na gimnastykę, 2x w tygodniu chodzimy od jej 5msc zycia.
    Tam wisi na drążku, robi fikołki, chodzi po równoważni.

No ja byłam trochę zawiedziona jak powiedziała, że wygląda na chłopaka, ale jak powiedziała, że nie jest w stanie tak naprawdę określić to odetchnęłam, no ale jak się okażę, że chłopak to będę musiała się przestawić ;)
    Coś czuję, że mnie też coś takiego czeka ;)

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    7gayo8r.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    Wiesz, ja się sama do porządku przywołuję i obiecałam sobie, że po prenatalnych przestanę się denerwować, a Ty kiedy prenatalne?

Whoosie już miałam na szczęście i nawet nieszczęsna Pappa mimo wieku wyszła dobrze.Masz rację trzeba się psychicznie wyciszać.
    Kinga13 wrote:
    Masz bardzo odpowiedzialnego lekarza jeśli kazał Ci zbadać przeciwciała. Mało kto to robi u kobiet Rh+, a niesłusznie. Z grupą krwi mają związek tylko dwa rodzaje konfliktów serologicznych - antyD ma związek z układem Rh (Wam nie grozi, bo jesteś +) oraz konflikty w grupach głównych, czyli przeciwciała antyA i antyB. Wszystkie inne konflikty nie mają związku z grupą krwi :P

Kinguś a widzisz ja się zastanawiałam czemu takie badanie skoro mamy te same grupy krwi, a się okazuje że jednak potrzebne.Kto jak kto Ty coś wiesz na ten temat.

Kinga13 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whoosie wrote:
    No ja byłam trochę zawiedziona jak powiedziała, że wygląda na chłopaka, ale jak powiedziała, że nie jest w stanie tak naprawdę określić to odetchnęłam, no ale jak się okażę, że chłopak to będę musiała się przestawić ;)
    Coś czuję, że mnie też coś takiego czeka ;)
    Rozumiem cie tez bym wolała dziewczynke hehe no ale jak bedzie chłopak to ogarne jednego juz mam
    No i gratuluje ze z dzidzia wszytko dobrze

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ