CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bera1983 wrote:Większość moich znajomych, którzy mieli pierwsze dziecko grzeczne to drugie nadrobilo wiec jestem gotowa na wszystko 🤣 jednak nienawiść do wózka to mam nadzieje, ze mnie ominie bo z psem jednak będę musisla wyjść 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Moje ani pierwsze ani drugie grzeczne wiec raczej nie licze ze trzecie bedzie hehe -
Finezja19 wrote:My jednak postawimy na turystyczne, bo jednak dużo jedździmy, a na pewno do każdej babci trzeba będzie zabrać 😅 poza tym mamy dość mało miejsca w mieszkaniu i jakoś nie widzę gdzie bym mogła dać takie duże drewniane łóżeczko na stałe
Finezja19, Pati. lubią tę wiadomość
-
Kurczę, wy już tak ogarniacie/kupujecie wszystko. A ja dziś kupiłam pierwsze rzeczy dla maleństwa tj. chusteczki, płyny i emolienty do kąpieli bo były na promce 🤣 Z ubranek, kocyków itp nie kupuje nadal nic bo boje sie, że ta płeć jeszcze się zmieni. Jak pójdę na l4 po świętach to zacznę się dopiero rozglądać/ zapisywać różne rzeczy, a później podejmę decyzję. Narazie nie miałam na to czasu. Motywujecie mnie 😁
Finezja19 lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMałaMiss wrote:My kupimy drewniane, takie by posłużyło od razu na kilka lat - kilka poziomów wysokości, wyjmowane szczebelki i drabinka, mini drabinka zabiezpieczająca jak dziecko będzie trochę większe, pojemnik na pościel. Mamy małe mieszkanie, też w planach jest zmiana mieszkania na większe by dziecko miało swój pokój, ale to może być kwestia kilku lat, bo mieszkania są bardzo drogie 😔 Ale za to moja mama się zadeklarowała, że kupi wnusiowi łóżeczko turystyczne i będzie też zabierać na działkę 😉 Tak więc fajnie, że rodzina chce pomagać
U Nas to były 3 szczebelki które się wyjmuje. A wsadzanie dziecka do takiego łóżeczka to istna katastrofa dla kręgosłupa. ☹️ -
nick nieaktualnyOgólnie to fajnie mieć pierwsze dziecko. To przekonanie o wszystkim to jest taka magia. 🤣🤣🤣🤣
Przystawiasz do cyca i je, 5 min i po robocie.
A to moje dziecko będzie miało 5 łóżeczek, każde w innym pokoju i zdąży w całym swoim niemowlęcym życiu we wszystkich spać.
Ze oddam do dziadków i moje Dziecko będzie dało się z nimi ululac bez cyca a ja wtedy pójdę na pilates. 🤣🤣🤣
Albo że będzie jak noworodek spać cały dzień a ja zrobię podyplomowke. 🤣🤣
Kończymy 6msc, rozszerzanie diety czas zacząć a dziecko po tygodniu je normalnie obiad. 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 13:16
calineczka88, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiałam super łóżeczko/Bujaczek na ogród.
Postawię tak zebym widziała z kuchni jak robię obiad. A córcia będzie tam spała w najlepsze. 🤣🤣🤣🤣
Aż mam łzy w oczach ze śmiechu jak sobie przypomnę swoją naiwność. 🤣🤣🤣
A gdzie tam, ta moja mała rozrabiała ani myślała tam spać.. zasypiała jedynie na cycu.
A gdy nadszedł ten moment gdzie potrafiła już spać to była za duża na tego typu wynalazki jak przenośne łóżeczka, huśtawki czy kosze Mojżesza. -
Trochę dziwnie piszesz Paulina, takie nierealne plany snują chyba nie dojrzałe dziewczynki a nie normalne kobiety. Myślę że mimo że się czeka na pierwsze dziecko to trzeba sobie zdawać sprawę że może być różnie. A plany wiadomo że są, każdy ma inne i nikomu nic do tego a co wyjdzie później to trudno. To normalne że przy pierwszym dziecku nie wiemy czego się spodziewać bo niby i skąd..
Emi21, Beti82, Asiulka84, belly_love, KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Moniquue wrote:Kurczę, wy już tak ogarniacie/kupujecie wszystko. A ja dziś kupiłam pierwsze rzeczy dla maleństwa tj. chusteczki, płyny i emolienty do kąpieli bo były na promce 🤣 Z ubranek, kocyków itp nie kupuje nadal nic bo boje sie, że ta płeć jeszcze się zmieni. Jak pójdę na l4 po świętach to zacznę się dopiero rozglądać/ zapisywać różne rzeczy, a później podejmę decyzję. Narazie nie miałam na to czasu. Motywujecie mnie 😁Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Lilka masz rację. Tak jak już pisałyscie nie raz. Każde dziecko jest inne. Jedno będzie spało w takim, a nie innym miejscu, a drugie nie. Także bardzo ciężko przewidzieć nawet jezeli ma się już dzieci. Wiadomo jednak, ze ma się tą podstawową wiedzę i łatwiej dokonać wyboru. Szczególnie jeżeli chodzi o te zbędne rzeczy bo niestety jesteśmy teraz coraz bardziej zasypywane różnymi wynalazkami bez których spokojnie można się obejść, ba nawet się nie przydają. To moje pierwsze dziecko, ale nie zamierzam mieć 5 łóżeczek. Narazie jedno i wozek ma wystarczyć. Rozejrzę się, ale dokupię co trzeba dopiero jak zajdzie taka potrzeba...
Moja siostra ma 3 synów. Jeden spał w łóżeczku turystycznym z regulacją tylko jak był malutki. Później w łóżku. Drugi kompletnie nie pamiętam żeby w tym spał. A trzeci ma już 2 latka i nadal śpi w tym samym łóżeczku w pokoju u rodziców, a do łóżka pcha sie jedynie jak jedno z rodziców jest w pracy. Taki przykład tylko, który uświadamia mi, że mając doświadczenie miałabym podobny problem jak teraz:)
Izape, tak, wiem. Jednak większość rzeczy za które się brałam miało jakieś dodatki itp które odnoszą sie do plci. Wozek, lozeczko itp na pewno wybiore wcześniej bo są rzeczywiscie uniwersalne a teraz korzystałam tylko z promocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:14
06.2020 👶🧚♀️ -
Lilka94 wrote:Trochę dziwnie piszesz Paulina, takie nierealne plany snują chyba nie dojrzałe dziewczynki a nie normalne kobiety. Myślę że mimo że się czeka na pierwsze dziecko to trzeba sobie zdawać sprawę że może być różnie. A plany wiadomo że są, każdy ma inne i nikomu nic do tego a co wyjdzie później to trudno. To normalne że przy pierwszym dziecku nie wiemy czego się spodziewać bo niby i skąd..
Emi21 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
PLPaulina wrote:Miałam super łóżeczko/Bujaczek na ogród.
Postawię tak zebym widziała z kuchni jak robię obiad. A córcia będzie tam spała w najlepsze. 🤣🤣🤣🤣
Aż mam łzy w oczach ze śmiechu jak sobie przypomnę swoją naiwność. 🤣🤣🤣
A gdzie tam, ta moja mała rozrabiała ani myślała tam spać.. zasypiała jedynie na cycu.
A gdy nadszedł ten moment gdzie potrafiła już spać to była za duża na tego typu wynalazki jak przenośne łóżeczka, huśtawki czy kosze Mojżesza.
JA kupiłam łóżeczko jak czekałam na pierwsze dziecko młody leżał w nim RAZ dosłownie raz bo nie znosił łożka spał na mnie albo w pionie nie tolerował spania w poziomie a łożecza to juz w ogole coz po jakims czasie złożyłam i jak zaczał choddzic kupiłam normalne łozko zabezpieczyłam jedynie zeby nie spadł Był szcesliwy bo mógł wychodzic i wchodzic kiedy chciał nie spadł ani razu
Tak ze nigdy nie wiadomo co sie przy dziecku przyda to jest właśnie fakt -
A ja mam takie pytanie odnośnie ciuszkow kupujecie takie głównie przeznaczone dla danej płci? Ja jeszcze nie kupiłam nic. Ale jak zacznę to nie będę sie przejmować, ze okaze sie np ze będzie jednak chłopiec, bo nie mam zamiaru kupowac różowych jednorozcow a taki Kubuś Puchatek czy dinozaury itp itp wydają mi sie byc uniwersalne. Hm nawet dziewczynke w autko ubiore. Sama nie wiem, nie pasuje tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:26
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat, może nie księżniczki, ale jakies kwiatuszki itp to chciałabym kupować dlatego sie wstrzymam. Ewentualnie z uniwersalnych jakieś białe/szare bodziaki itp bez zadnych wzorow "charakterystycznych" 😂 z jakimś pieskiem, kotkiem itp to raczej okej. Ja osobiscie bym dziewczynki w dinozaury nie ubrała, Kubuś okej 😋 ale to już zależy od Ciebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:37
Wombat lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Haha to moze dziwna jestem. Mam zamiar jakieś corunia tatusia itp., bo takie cos mi sie podoba. A tak to róż, kwiatki nigdy mi sie nie podobały ;d mam upatrzone Kubusie Puchatki, Klapouchy, sloniki i rózne takie dla mnie to pasuje tu i tu :p
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:53
Wombat, MałaMiss lubią tę wiadomość
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:52
Moniquue, Wombat, Angelika1313, Bera1983, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Kazdy ma inny gust i tyle 😁 Ja mam zamiar nie przesadzać z różem. Bardziej jako dodatek. Żeby nie było tak cukierkowo i wiadomo żeby jak najwięcej rzeczy móc później ewentualnie wykorzystać. Wrzucała tu kiedyś Iza swojej roboty kokony. Takie delikatne motywy mi się bardzo podobają, jakieś liście, kwiaty, piórka:)
EDIT. Właśnie Iza miałam wcześniej pisać, ze zależy jakie dinozaury 😁 ja myślałam o typowych zielonych itp. Takie jak wstawiłaś są uniwersalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 15:16
Wombat lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Moniquue, Bera1983, Finezja19, Izape_91 lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔