X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne Wombat i uniwersalne 😁

Wombat lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda? :D a pisze właśnie tam pod spodem, ze dla chłopca :D

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • MałaMiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    A ja mam takie pytanie odnośnie ciuszkow :D kupujecie takie głównie przeznaczone dla danej płci? Ja jeszcze nie kupiłam nic. Ale jak zacznę to nie będę sie przejmować, ze okaze sie np ze będzie jednak chłopiec, bo nie mam zamiaru kupowac różowych jednorozcow :D a taki Kubuś Puchatek czy dinozaury itp itp wydają mi sie byc uniwersalne. Hm nawet dziewczynke w autko ubiore. Sama nie wiem, nie pasuje tak? :D
    Wombat, ja też chce kupować ubranka dla niemowlaka głównie unisex, kilka napewno kupię pod płeć by było w gości i na okazję. Jeśli mąż zgodzi się na drugie dziecko to nie chcę ewentualnie wymianiać ubranek na nowe, gdyby miała być dziewczynka. Tym bardziej, że dziecko na początku szybko rośnie, więc ciuszki mogą nawet nie być zbytnio zniszczone. Uważam, że wiele kolorów można założyć na chłopca i dziewczynkę. Natomiast jak dziecko troszkę podrosnie (kilka miesięcy do roku) to będę już bardziej precyzowac płeć w ubraniach.

Myślę, że każda z nas ma swoje chocby wstępne pomysły na urządzenie pokoju czy też kąta dla dziecka. Tym bardziej, że część z nas o pierwsze dzieciątko starała się latami i teraz wreszcie ma możliwość spełnić swoje marzenia. Każda z nas ma też inne zasoby pieniężne i możliwości lokalne, co również należy brać pod uwagę. Ja np. nie chcę kupować rzeczy które z góry wiem, że posłużą tylko kilka miesięcy, dlatego np. kosz Mojżesza napewno u nas nie zawita. Wolę rzeczy bardziej praktyczne, potencjalnie na dłużej, ale jak wyjdzie to się okaże. Możemy się wspierać nawzajem i doradzać sobie, zwłaszcza gdy ktoś jest bardziej doświadczony, ale róbmy to przyzwoicie. Nie piszmy w stylu "życzę powodzenia" tylko dajmy argument co może być z tym pomysłem nie tak i co może być zamiast tego lepsze. Zresztą i tak nie wiadomo jaki charakter u dziecka nam się trafi, więc ciężko jest na etapie ciąży zaplanować wszystko idealnie od A do Z. I należy pamiętać o tym, że co się sprawdziło przy jednym dziecku niekoniecznie sprawdzi się przy innym.

Moniquue, Beti82, Emi21, Alma84, Izape_91, Kinga13, Pati. lubią tę wiadomość

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Trochę dziwnie piszesz Paulina, takie nierealne plany snują chyba nie dojrzałe dziewczynki a nie normalne kobiety. Myślę że mimo że się czeka na pierwsze dziecko to trzeba sobie zdawać sprawę że może być różnie. A plany wiadomo że są, każdy ma inne i nikomu nic do tego a co wyjdzie później to trudno. To normalne że przy pierwszym dziecku nie wiemy czego się spodziewać bo niby i skąd..
    Tez tak uwazam, ja sie na nic nie nastawiam bo tak jak mowisz moze byc roznie, na początku moze byc super a pozniej dziecko sie zmieni nie bedzie spalo itp. Ale tez nie mozna sie nastawiac na najgorsze ;)

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Miss zgadzam sie w 100%, ze najważniejsze żebysmy się tu wszystkie szanowały, bo nie tylko każde dziecko jest inne, ale tez każda z nas jest inna i wiele rzeczy bedziemy robic inaczej :)

MałaMiss, Moniquue, Pati96, Asiulka84, Ambriel, Bera1983, Izape_91, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nic złego ja myśli bardziej mi chodziło, że przy pierwszym trochę jest się nieświadomym.
    Marketing rzeczy dla dzieci jest ogromny. I zawsze jest wszystko potrzebne. ☺️

I chociaż czekam na 2 dziecko całkowicie nie wiem czego się spodziewać.
    Ale bardziej psychicznie jestem gotowa.
    Przy pierwszym nie byłam naprawdę gotowa na to co się wydarzyło.

Asiulka84 lubi tę wiadomość

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Prawda? :D a pisze właśnie tam pod spodem, ze dla chłopca :D
    Wombat, piszą, że dla chłopca, bo zobacz, że stroje dla dziewczynki od razu musza mieć róż lub dziewczęce motywy. Moim zdaniem właśnie głównie ciuszki dla chłopców mogą być unisex, więc takie będę kupować. Nie mam nic przeciwko ubraniu dziewczynki w szare, niebieskie czy zielone ubranko, a chłopca mogę ubrać też w czerwień. Męża też otworzyłam na kolory😉 Zresztą to my mamy akceptować to jak ubieramy Maluszka, Jemu na tym etapie nie zależy na wyglądzie tylko by było ciepło i sucho w pupcię 😉 A co o ubiorze myślą inni? Szczerze, chyba się tym nie przejmę😋

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo ubranek po chłopcach od siostry więc jeżeli zostanie dziewczynka to aż tak nie będę celować w unisex chyba, że z jakimiś rzeczami, które posłużą na dłużej 😊

06.2020 👶🧚‍♀️
  • melisa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to by jadła 24 h. 🤣🤣🤣🤣 Bez cyca świat nie istnieję.

• melisa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 06:49

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    A ja mam takie pytanie odnośnie ciuszkow :D kupujecie takie głównie przeznaczone dla danej płci? Ja jeszcze nie kupiłam nic. Ale jak zacznę to nie będę sie przejmować, ze okaze sie np ze będzie jednak chłopiec, bo nie mam zamiaru kupowac różowych jednorozcow :D a taki Kubuś Puchatek czy dinozaury itp itp wydają mi sie byc uniwersalne. Hm nawet dziewczynke w autko ubiore. Sama nie wiem, nie pasuje tak? :D

Ja dzisiaj kupiłam pierwsze ciuszki bo czekałam na prenatalne i drugi trymestr, który zacznę we wtorek 😉 Niby lekarz mówił, ze prawdopodobnie będzie chłopiec ale nie przywiązuje się do tego. Resztę będę kupowała po usg połówkowym 😊

ccc9a974774d.jpg

Finezja19, Wombat, Lilka94, Moniquue, melisa, Pati. lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Iza cudowny ciuszek <3

Ja sie np zakochalam w tym :D

adb851c82b78.png

Cudny komplet! 😍 zerknę później na ta stronę :)
    Ja chce taką pościel tez kupić unisex obojętnie czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Np szarą w kropeczki czy coś podobnego. I planuje na jasny szary pomalować pokój tez bez względu co to będzie

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Życzę Ci żeby lozeczko Ci wytrzymało kilka lat. I żeby te wyjmowane -g****e szczebelki były super..
    U Nas to były 3 szczebelki które się wyjmuje. A wsadzanie dziecka do takiego łóżeczka to istna katastrofa dla kręgosłupa. ☹️

To może napiszesz jakie łóżeczko jest według Ciebie odpowiednie ? Bo jakieś jednak trzeba mieć
    Wombat wrote:

W h&m są fajne bodziaki w białym kolorze i takim nude, ja takie kupiłam ;)
    ale tak na prawdę te ciuszki to jest najmniejszy problem, ja osobiście biorę się za zakupy ciuchów na sam koniec. Raz, że będę znać płeć na 100%, dwa im bliżej porodu tym mniej więcej będę wiedzieć czy kupować rozmiar 50 czy 56, trzy teraz są same kolekcje zimowe a nie letnie, no chyba, że ktoś chce na przecenach sobie już kupić ubranka na przyszłą zimę to też dobry pomysł,
    cztery najpierw biorę się za listy z kosmetykami itd to też daje czas na poznanie płci;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżeczka to można zwykle łóżeczko przekształcić w takie....

3ca7633b71c5.png

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam ale u mnie 14 tydzień dopiero. Jeszcze badania mnie czekają....

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta strona lambkingo.com ma super ciuszki. Pojawiła mi się ostatnio w proponowanych i już pozapisywałam sobie parę kompletów 😊 tylko nie wiem jak z jakością itp..🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:28

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Jeśli chodzi o łóżeczka to można zwykle łóżeczko przekształcić w takie....

3ca7633b71c5.png
    Fajnie to wygląda. ☺️ Tylko jak ma starczyć na dłużej to 140 na długość by się przydało.

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zgadzam z tym co napisała Paulina, że przy pierwszym dziecku człowiek często jest trochę naiwny, przynajmniej ja taka byłam i wierzyłam, że to ja decyduję co dziecko będzie robić, gdzie spać itd. a ono ma się podporządkować. No niestety, prawda jest taka że zazwyczaj to rodzice muszą dostosować się do tego, co zaakceptuje ich dziecko, jaki ma temperament itd. A nasze wyobrażenia niestety często nie mają nic wspólnego z prawdą. Ja osobiście wolałabym się przygotowywać na najgorsze i pozytywnie się zaskoczyć (grzecznym, śpiącym i bezkolkowym dzieckiem), niż odwrotnie. Przy pierwszym dziecku niestety było właśnie odwrotnie, miałam super wyobrażenia a zderzyłam się z hardkorową rzeczywistością. Może gdyby mnie ktoś wcześniej uświadomił, że może nie być tak różowo, to nie miałabym epizodów depresyjnych po porodzie.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ta strona lambkingo.com ma super ciuszki. Pojawiła mi się ostatnio w proponowanych i już pozapisywałam sobie parę kompletów 😊 tylko nie wiem jak z jakością itp..🤔
    Piękne mają te ciuszki :) ale ceny też wysokie. Już sobie zapisałam tą stronkę ;)
    Choć powiem Wam z własnego doświadczenia; dla Ulki miałam pełno ślicznych kompletów, sukieneczke, czapeczkę itp w tych małych rozmiarach. Potem było mi żal jak pakowałam już za małe do kartonów, i stwierdziłam że ani razu TEGO nie miała. Jakoś zawsze wybierałam to co było najwygodniejsze i łatwe w zakładaniu, to był piorytet. Ale te ciuszki są teraz tak piękne, że trudno się oprzeć ;)

Moniquue, Pati. lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ