CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwielbiam ciuszki z nexta ♥️ poza tym polecam Wam wszelkiego rodzaju bodziaki czy ubranka z wełny merino albo zwykła welna 100%. Dobra jest też bawełna organiczna. Może te z wełny nie są tak piękne i kolorowe jak te bawełniane z hm itd, ale są zdecydowanie najlepsze jakościowo. Dziecko się nie poci, a wiadomo że wełna ma właściwości termoregulacji, czyli dziecku nie będzie ani za zimno ani za gorąco.
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyBera1983 wrote:Ja naprawdę nie rozumie Paulina, ze dla Ciebie dziecko które ładnie spi jest odrazu nieruchliwe?! Wyobraź sobie, ze istnieją dzieci które śpią w nocy i maja normalne długie drzemki a później wyspane psocą a nie leżą w łóżku nieruchomo. Sama mówiłaś, ze masz w otoczeniu same szkolne dzieci Wiec skąd takie doświadczenia naprawdę nie pojmuje 🤔
Moje dziecko zawsze grzecznie spało, dzisiaj ma 6 lat a zdarza mu się iść w dzień się zdrzemnac, czasami coś nabroi ale to raczej spokojny chłopiec i nikt nie uważa że z nim coś nie tak, Paulina z racji tego że to już przedszkolak to powiem Ci ze panie go bardzo chwala i uskarzaja się i wysyłają do ośrodków pedagogicznych takie co nie potrafią na tyłku chwilę wysiedziec i dostosować się do reszty więc może to również kwestia wychowania, rytmu dnia, rodziców, dziecko może być różne ale to my je wychowujemy nie zależnie od tego jak bardzo jest charakterne nie zapominajWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 08:28
MałaMiss lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:53
MałaMiss, Yamajka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PLPaulina wrote:Czemu za grzeczne dzieci uznaję się te które śpią większość doby i są nieruchliwe?! 🤔🤔
Pamiętam jak kiedyś przy okazji wizyty u pediatry rozmawiałam na temat snu z pediatrą. I ona mówiła, że najczęściej rodzice mówią jej o dzieciach które nie śpią i wszędzie ich pełno.
A tak naprawdę jakieś problemu to mają właśnie te drugie. Tylko rodzice takich są zadowoleni. I uznają to za wygodne życie. ☺️Emi21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem tutaj na kilku grupach ale też na zajęciach dla dzieci czy placu zabaw często mamy same mówią, że "moje dziecko to takie grzeczne - tylko śpi i je. Ani myśli latać po całym domu."
Więc nie biorę tego z nikąd. Tylko ze słów kobiet.
Tak samo jak słyszę, że żywiołowe dziecko trzeba w ośrodku zamknąć czy coś to jestem w szoku.
Może i macie rację, że dużo zależy od genów - temperamentu rodziców i ich stylu życia.
My z mężem staramy się nie zamykać w domu - bo my mamy dziecko. ☺️
Ale też normy snu dla dzieci są naprawdę szerokie np 10-15h na dobę. To ogromna różnica. A wszystko mieści się w normie..
Ale lepiej się nie będę odzywać. Wesołych świąt dziewczyny. 🌲⛄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 08:49
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Jestem tutaj na kilku grupach ale też na zajęciach dla dzieci czy placu zabaw często mamy same mówią, że "moje dziecko to takie grzeczne - tylko śpi i je. Ani myśli latać po całym domu."
Tak samo jak słyszę, że żywiołowe dziecko trzeba w ośrodku zamknąć czy coś to jestem w szoku.
Może i macie rację, że dużo zależy od genów - temperamentu rodziców i ich stylu życia.
Ale też normy snu dla dzieci są naprawdę szerokie np 10-15h na dobę. To ogromna różnica. A wszystko mieści się w normie..
Ale lepiej się nie będę odzywać. Wesołych świąt dziewczyny. 🌲⛄
Po 1 nie wiem o co ci chodzi o zamykaniu w ośrodku bo nie wiem gdzie zamyka się przedszkolaka ośrodek pedagogiczny to taki gdzie pracują pedagodzy logopedzi itp do których dzieciaki przychodzą na wizyty a po 2 jestem w takim samym szkoku jak ty teraz kiedy napisałas że problem zazwyczaj maja grzeczne dzieci a ich rodzice się cieszą bo mają wygodne życie grupa jest dla wszystkich każda ma inne dziecko i wydaje mi się że to było nie grzeczne to tak jak ja bym głosiła że dzieci których wszędzie jest pełno i mają własne zdanie napewno maja ADHD autyzm czy coś innego było by ci miło jakbym tak pierwsza zasugerowała napewno nie..
PS. Czegokolwiek bym nie powiedziała na żywiołowe dziecko będziesz w szoku bo ty tak naprawde nie rozumiesz że dzieci są różne bojkotujesz każde które jest inne niż twojeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 10:01
Bera1983, Lilka94, MałaMiss, Beti82 lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Jestem tutaj na kilku grupach ale też na zajęciach dla dzieci czy placu zabaw często mamy same mówią, że "moje dziecko to takie grzeczne - tylko śpi i je. Ani myśli latać po całym domu."
Ale lepiej się nie będę odzywać. Wesołych świąt dziewczyny. 🌲⛄
Nikt Ci nie mówi, ze z Twoim dzieckiem jest coś nie tak i przestań mówić, ze z tymi co śpią jest coś nie tak i tylko te ruchliwe są cacy. Wiem, ze nie chciałaś nikomu zrobić przykrości. Dzieci są różne ale wszystkie dzieci są dla nas najukochańsze czy śpią, nie śpią, są bardziej lub mniej ruchliwe i to nie jest żaden konkurs na najcudowniejsze dziecko tylko grupa gdzie mamy sobie wzajemnie pomagać. Nie obrażaj się bo chcemy żebyś tu z nami była 😉
Emi21, Wombat lubią tę wiadomość
-
Niestety odnoszę wrażenie że niektóre Twoje posty Paulina są trochę uszczypliwe.. I któryś raz z kolei się obrazasz i się zegnasz.
Dziewczyny po co kogoś tu zatrzymywać na siłę, jakbyście mnie zaczęły denerwować to po prostu bym więcej nie wchodziła na forum i już :pPLPaulina, Pati. lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, samych dobrych wieści życzę na Święta!
Ja również odliczam czas do wizyty... jeszcze pół h i moja kolej... Mój gin nie lubi zaglądać do brzucha przed 14 tc, więc obawiam się, że tym razem też nie zerknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 10:25
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane w związku z tym, że dzisiaj mam ostatni luźny dzień, a jutro czeka mnie istny sajgon z ledwo skończonym remontem pokoju i przygotowania przedświąteczne... i na pewno tu nie zaglądne to..
Już dzisiaj życzę sobie i WAM aby te Święta i nadchodzące dni były wypełnione radością, miłością, bo są to dla nas wyjątkowe święta Aby nasze brzuszki ładnie rosły,a nasze pociechy nie dawały nam w kość
Wesołych Świąt
https://zapodaj.net/814921d9c359d.jpg.html
Zaczynamy 16 tydzieńMałaMiss, Bera1983, Wombat, PLPaulina, Moniquue, Alma84, Finezja19, Beti82, Pati. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zastanawialam sie czy Wam marudzic, ale jednak zapytam :p bylam wczoraj na kolacji z rodzicami i mezem i zamowilam burgera, oczywiscie well done. Zaczelam jesc i wygladal ok. Potem sie zagadalam, a glebiej byl juz medium i troche tego rozowego miesa zjadlam. Oczywiscie caly wieczor mi sie zepsul. Pytanie tylko czy niepotrzebnie panikuje? :p
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Wombat wrote:Dziewczyny zastanawialam sie czy Wam marudzic, ale jednak zapytam :p bylam wczoraj na kolacji z rodzicami i mezem i zamowilam burgera, oczywiscie well done. Zaczelam jesc i wygladal ok. Potem sie zagadalam, a glebiej byl juz medium i troche tego rozowego miesa zjadlam. Oczywiscie caly wieczor mi sie zepsul. Pytanie tylko czy niepotrzebnie panikuje? :p
Dziewczyny zycze nam wszystkim zdrowych spokojnych i radosnych swiat🎄🎄🎄
Ja dzis jeszcze na wizyte ale dopiero na 20.
Za pozostale dzisiejsze wizyty ✊✊✊Finezja19, Wombat, Beti82 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
PLPaulina wrote:Ja lubię h&m i Zara. ☺️
Pajacyki to najczęściej traktowane są jako piżamki.
A spodenki ? Normalne. ☺️ Nie lubiłam tych polspiochow tzn tych z zakrytymi stopami.
Przy drugim dziecku nie wiem całkowicie jakie rozwiązanie ze snem się sprawdzi.
Z Hanią to było tak, że długo jadła pierś. I po prostu ja zasypiałam. Ale plan był że będę ją odkładać.
Teraz też bym chciała, bo już łóżko dla Wszystkich robi się za małe. Ale też nie chcę znowu kupić miliona łóżeczek.
A nie ukrywam, że te dostawne są drogie. A na krótko starczają. I co potem ?! 😲
Sprzedajesz i kupujesz inneAngelika1313, Pati. lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Wombat wrote:Dziewczyny zastanawialam sie czy Wam marudzic, ale jednak zapytam :p bylam wczoraj na kolacji z rodzicami i mezem i zamowilam burgera, oczywiscie well done. Zaczelam jesc i wygladal ok. Potem sie zagadalam, a glebiej byl juz medium i troche tego rozowego miesa zjadlam. Oczywiscie caly wieczor mi sie zepsul. Pytanie tylko czy niepotrzebnie panikuje? :p
Nie przejmuj się, ja kiedyś zjadłam steka oczywiście nie wysmażonego bo takich się nie jeWombat lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
MałaMiss wrote:Wiesz, uważam, że jak dziecko pośpi 2 lata w takim łóżeczku to to nie jest jakiś duży wydatek, a potem może posłużyć kolejnej pociesze. Do drewnianego łóżeczka chciałabym kupić porządny materac i poduszkę zapobiegającą spłaszczeniu główki (polecacie???). To tak samo jak radzą by kupować filetik dla dziecka do 13 kg a potem drugi dla ciut starszego Maluszka, dzięki czemu jest lepsze dopasowanie. Zresztą mam nadzieję, że zanim synek skończy 2 latka zmienimy mieszkanie na większe i będzie mieć urządzony pokój pod swoje potrzeby. W chwili obecnej musimy usunąć cześć mebli z sypialni by zagospodarować "dziecięcy kącik", więc każdy cm jest na wagę złota
Te 2 lata to wg. mnie absolutny maks, a często spotykam się, że rodzice nastawiają się na dłuższy użytek, po to to piszę.
Finezja, to next to me ma dużo dobrych opinii i sama bym się zdecydowała, gdyby nie to, że dwójka mi się tam nie zmieści. Dostawka z definicji nie jest na długo to i nie musi być duża, chyba że tak jak u mnie. Starszak po prostu bardziej się wierci i to traci sens. Takie dziecko albo próbujesz do normalnego łóżeczka dać albo bierzesz normalnie do swojego i tyle. Dostawka w ciąży a potem się zobaczy to niegłupie rozwiazanie jak macie mało miejsca i nie chcecie się zagracać. Pieniądze wyrzucone w błoto to jeszcze odsprzedasz albo następne akurat polubi, ale nieużywane łóżeczko złożone tez miejsce zajmuje08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej