X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak kojarzę to łóżeczko. Jest od urodzenia aż do chyba 2 lat - według producenta.

Ja zwolennikiem takich turystycznych i wielofunkcyjnych rzeczy nie jestem. ☺️

Szczerze to niewiele dzieci używa kojca 🤔 najczęściej dzieci tylko śpią w łóżeczkach a tak to na podłogę i tyle.

Jak ktoś potrzebuję takie lekkie, szybkie w składaniu łóżeczko do salonu czy coś - to są tańsze rozwiązania jak kosze Mojżesza, czy zwykłe po prostu łóżeczka bez miliona funkcji. ☺️

My jednak postawimy na turystyczne, bo jednak dużo jedździmy, a na pewno do każdej babci trzeba będzie zabrać 😅 poza tym mamy dość mało miejsca w mieszkaniu i jakoś nie widzę gdzie bym mogła dać takie duże drewniane łóżeczko na stałe

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy turystyczne. A się okazało, że w każdym hotelu były super łóżeczka. ☺️

Ja nie wpadłam na to by babcie obdarowywać łóżeczkami. 🤣

A rozmiarowo to drewniane a turystyczne to jest to samo. 🤣 a i tak lada moment miejsce na łóżko dla dziecka trzeba znaleźć.

Ale to każdy musi pod siebie decydować. Idealnego rozwiązania dla Wszystkich nie ma. Napewno trzeba zwrócić uwagę na jakość bo z tym bywa różnie. Materacyki bywają fatalnej jakości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 09:55

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    To był mój pierwszy i jedyny wybór, jeździłam nim bo akurat koleżanka ma i bajka.
    No już nic nie mówiąc o wersji epriam czyli elektryczny 🙈 wydawało mi się to zbędne dopóki się wczoraj z nim nie przejechałam pod górkę z obciążnikiem 15kg 🤣

Ja nawet nie biorę pod uwagę elektrycznego. Dzięki spacerom z córeczka i psem codziennym bardzo szybko wróciłam do wagi a sprzed ciąży a przytyłam 23kg. Teraz mamy dwa auta i jedno sprzedajemy w okolicach porodu i mam zamiar wszędzie chodzić z dzieckiem. Mam tu wszytko w okolicy - sklepy, lekarza czy położna. Jakbym miała auto to wszędzie bym jeździła jednak autem.
    Zastanawiam się jeszcze nad Stokke trailz bo to bym mój pierwszy wybór ale tylko dlatego, ze mam w domu porządna spacerówkę na później bo ten ma kubełkową i on jest tez fajny. Dziecko w nim jest bardzo wysoko i ma dużą gondole.
    Jaki kolor bierzesz pod uwagę? Mi się podoba szary 🤩

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy turystyczne i leży na strychu i się kurzy. Może raz je rozkładaliśmy szczerze mówiąc a my w Polsce to na walizkach żyjemy jak przyjeżdżamy w odwiedziny 😅 właśnie rozmawiałyśmy z mężem, ze musimy się go pozbyć. Chyba kupimy Chicco next to me na początek i weźmiemy je ze sobą a później to dziecko będzie spało ze mną jak będzie większe. W sumie i fak pół nocy na cycu będzie wisieć 🤣

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    My dostaliśmy turystyczne i leży na strychu i się kurzy. Może raz je rozkładaliśmy szczerze mówiąc a my w Polsce to na walizkach żyjemy jak przyjeżdżamy w odwiedziny 😅 właśnie rozmawiałyśmy z mężem, ze musimy się go pozbyć. Chyba kupimy Chicco next to me na początek i weźmiemy je ze sobą a później to dziecko będzie spało ze mną jak będzie większe. W sumie i fak pół nocy na cycu będzie wisieć 🤣
    Dokładnie! ! Pół nocy to minimum.
    Córka tak długo jadła, że zanim ją odłożyć chciałam to już spałam. 🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Ja nawet nie biorę pod uwagę elektrycznego. Dzięki spacerom z córeczka i psem codziennym bardzo szybko wróciłam do wagi a sprzed ciąży a przytyłam 23kg. Teraz mamy dwa auta i jedno sprzedajemy w okolicach porodu i mam zamiar wszędzie chodzić z dzieckiem. Mam tu wszytko w okolicy - sklepy, lekarza czy położna. Jakbym miała auto to wszędzie bym jeździła jednak autem.
    Zastanawiam się jeszcze nad Stokke trailz bo to bym mój pierwszy wybór ale tylko dlatego, ze mam w domu porządna spacerówkę na później bo ten ma kubełkową i on jest tez fajny. Dziecko w nim jest bardzo wysoko i ma dużą gondole.
    Jaki kolor bierzesz pod uwagę? Mi się podoba szary 🤩
    To jest luksus mamy w mieście. Obraca się wokół i wszystko ma pod nosem. 😆

Ja do pediatry atutem muszę 40 min jechać.
    Do piekarni 15 min.
    A do okulisty jechaliśmy około 1h. 🤣🤣
    Do żłobka jakieś 15 min mieć będziemy.

A i tak z córką spacerowałam 10 km dziennie. Teraz już z 2 dzieci tego nie widzę niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 10:22

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To jest luksus mamy w mieście. Obraca się wokół i wszystko ma pod nosem. 😆

Ja do pediatry atutem muszę 40 min jechać.
    Do piekarni 15 min.
    A do okulisty jechaliśmy około 1h. 🤣🤣
    Do żłobka jakieś 15 min mieć będziemy.

A i tak z córką spacerowałam 10 km dziennie. Teraz już z 2 dzieci tego nie widzę niestety.

Ty to musisz mieć auto w takim przypadku.
    Moja córka zasypiała w gondoli jak tylko wychodziłyśmy na spacer i później ze spacerówka tez nie było problemu i jeździłyśmy na długie spacery od placu zabaw do placu zabaw czy na zakupy. Ale ona siedziała sobie grzecznie i podziwiała widoki 😁
    Mojego szwagra dziecko to podobno High Need baby i ono nienawidzilo wózka od pierwszego spaceru. Teraz ma 1,5 roku i jest naprawdę wymagającym dzieckiem ale o dziwo w przedszkolu nie ma z nią żadnego problemu wiec nie wiem jak to się ma do tego High need baby bo chyba wtedy tez byłby problem 🤔 No w każdym razie to najcięższy przypadek jaki w życiu widziałam bo oni nawet obiadu nie mogą spokojnie zjeść no nic. Ona w chuście cały czas była i tak tez spała całe drzemki 🙈

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chleb to ja akurat sama będę piekła bo będzie w końcu na to czas 😁 mało przy nim roboty ale jednak trzeba być w domu i pilnować wyrastania. taki chleb na zakwasie mam na kilka dni bo ja go tylko jem 😆

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Ty to musisz mieć auto w takim przypadku.
    Moja córka zasypiała w gondoli jak tylko wychodziłyśmy na spacer i później ze spacerówka tez nie było problemu i jeździłyśmy na długie spacery od placu zabaw do placu zabaw czy na zakupy. Ale ona siedziała sobie grzecznie i podziwiała widoki 😁
    Mojego szwagra dziecko to podobno High Need baby i ono nienawidzilo wózka od pierwszego spaceru. Teraz ma 1,5 roku i jest naprawdę wymagającym dzieckiem ale o dziwo w przedszkolu nie ma z nią żadnego problemu wiec nie wiem jak to się ma do tego High need baby bo chyba wtedy tez byłby problem 🤔 No w każdym razie to najcięższy przypadek jaki w życiu widziałam bo oni nawet obiadu nie mogą spokojnie zjeść no nic. Ona w chuście cały czas była i tak tez spała całe drzemki 🙈
    Moja córka nienawidzi wózka. I była HNB.
    Ale takie dzieci nie są problematyczne czy wymagające.
    Potrzebują więcej bliskości, zainteresowania i uwagi. Ale są za to bardziej ciekawe świata. I właśnie adaptacje w przedszkolach przechodzą lepiej niż te "spokojne" dzieci.

Dużo psychologów dziecięcych twierdzi, że te na pozór"grzeczne i bezproblemowe dzieci" - gorzej wchodzą w te małą dorosłość.

Wczoraj był u Nas 8 miesięczny chłopczyk. Boże, jestem zszokowana jak dziecko może być nieruchome. 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 10:46

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziewczynka płakała cały czas i się denerwowała wiec nie wiem czy nie jest problematyczna. Naprawdę wszystko musiało być tak jak ona chce inaczej furia 😱

Moja córcia była grzeczna i tam jej zostało do tej pory ale jest tez z tych śmiałych dzieci. Nie była nieruchoma ale spała dobrze i w wózku była nauczona spacerów od małego bo mamy psa i z nim trzeba wyjść na długi spacer. Od pół roku spała praktycznie z nami (do teraz zreszta przychodzi CODZIENNIE a ma 7 lat) Trenuje gimnastykę i cały dzień skacze nam po domu i staje na rękach albo robi gwiazdy. Po 20 próbujemy jej zakazać bo później ciężko ja położyć a do szkoły trzeba wstać ale ona po 2 minutach zapomina i znowu ćwiczy sobie coś 😉

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie kwestia nauczania wózka. ☺️ Ale to tylko zrozumie rodzic którego dziecko nie jeździ. Moja spała w wózku do 10msc.
    Ale gdy zaczęła chodzić to nie rozumie dlaczego ma siedzieć!

Dzieci przechodzą fazy buntu - roczniaka, dwulatka itd itd..
    Dziecko nie wie, czemu nie może, dziecko nie wie, czemu nie powinno, dziecko nie wie, czemu tobie zależy żeby zrobiło konkretnie to, a nie tamto..

I pytanie kto wprowadza tutaj rządy?! 🤔 Dziecko a może jednak rodzic?

Jest mama i dziecko - każdy chce postawić na swoim.
    Oczywiście są dzieci, które bez mrugnięcia okiem można ustawiać po kątach i nawet się nie odezwa.

I nie zawsze stanowczy charakter ma coś wspólnego z energią dziecka. ☺️

Nam ostatnio zaproponowali przejście do starszej grupy na gimnastyce a ja się bardzo boję 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 11:14

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My też mamy turystyczne. A się okazało, że w każdym hotelu były super łóżeczka. ☺️

Ja nie wpadłam na to by babcie obdarowywać łóżeczkami. 🤣

A rozmiarowo to drewniane a turystyczne to jest to samo. 🤣 a i tak lada moment miejsce na łóżko dla dziecka trzeba znaleźć.

Ale to każdy musi pod siebie decydować. Idealnego rozwiązania dla Wszystkich nie ma. Napewno trzeba zwrócić uwagę na jakość bo z tym bywa różnie. Materacyki bywają fatalnej jakości.

Porównywałam kilka i jednak jest mniejsze, myśle, że jak już kupimy nowe mieszkanie to tam znajdzie się miejsce na łóżeczko i cały pokój ;)

Nie tyle obdarowywać co zabierać ze sobą ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiss wrote:
    A może Julek i Olek (Aleksander)? Też fajnie brzmią razem 😉

Szwagrowi Olek rodzi się w marcu
    Alma84 wrote:
    Ja, jakbym miała bliźniaki, 2 chłopców, to był by Leo i Teo :) zastanawiałam bym się tylko czy tak dać w dowodzie, czy pełne wersje Leonard i Teodor. Takie moje luźne przemyślenia, bo na bliźniaki u nas żadnych szans nie było ;)

Zawsze jest szansa na bliźniaki :P jednojajowe to czysty przypadek, nie zależą kompletnie od niczego

Finezja, uwierz - odechce i się po drugim wyjeździe żeby to targać. Jak już okoniecznie chcesz to są takie walizkowe łóżeczka i to byłoby dużo lepsze rozwiązanie. A do domu patrz żeby na miejscu Ci było jak najwygodniej. Jak masz mało miejsca to może na kółkach?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie odechce się. Chyba, że ktoś na autobus zamiast auta. ☺️

No chyba, że ktoś faktycznie do dziadków planuje jeździć co tydzień.
    Ale na takie od święta podróże to szkoda.

Patrzyłam ile ten. Kinderkraft ma:
    Wymiary po rozłożeniu: 105 x 63,5 x 72 (cm)

To wcale nie tak malutko. ☺️ Ja ogólnie fanką używania tych turystycznych codziennie nie jestem. Jeśli naprawdę jest mało miejsca. To lepiej kosz Mojżesza, kołyska - na te chwilę zanim nie będzie większego mieszkania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 11:38

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To nie kwestia nauczania wózka. ☺️ Ale to tylko zrozumie rodzic którego dziecko nie jeździ. Moja spała w wózku do 10msc.
    Ale gdy zaczęła chodzić to nie rozumie dlaczego ma siedzieć!

Dzieci przechodzą fazy buntu - roczniaka, dwulatka itd itd..
    Dziecko nie wie, czemu nie może, dziecko nie wie, czemu nie powinno, dziecko nie wie, czemu tobie zależy żeby zrobiło konkretnie to, a nie tamto..

I pytanie kto wprowadza tutaj rządy?! 🤔 Dziecko a może jednak rodzic?

Jest mama i dziecko - każdy chce postawić na swoim.
    Oczywiście są dzieci, które bez mrugnięcia okiem można ustawiać po kątach i nawet się nie odezwa.

I nie zawsze stanowczy charakter ma coś wspólnego z energią dziecka. ☺️

Nam ostatnio zaproponowali przejście do starszej grupy na gimnastyce a ja się bardzo boję 😭

Ja uważam, ze gimnastyka to najlepsze co jest dla mojego dziecka. Tutaj większość dzieci gra w piłkę ręczna albo nożna a mojemu dziecku się to nie podobało. Teraz wozimy ja na gimnastykę we wtorki 17-19 i czwartki 18-19. Mimo, ze jest to problematyczne bo droga sama to godzina a musimy zrobić lekcje, zjeść obiad itp. Ja pracuje codziennie do 16 wiec tydzień u nas leci nie wiadomo kiedy. W srodę ma balet ale to na szczęście na miejscu wiec nie trzeba jechać daleko. I ona daje radę z tym wszystkim i jest szczęśliwa wiec mimo, ze jestem zmęczona i bez obiadu to ją tam wiozę bo wiem, ze to lubi 😊

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na etapie szukania kołyski, która można ustawić na stojaku albo powiesić na haku. U góry maleństwo będzie miało swój pokoik, u nas chicco next to me a na dole gdzie pewnie większość dnia będziemy spędzać chce właśnie tą kołyskę, która będę mogła powiesić na haku na tarasie jak będzie ciepło 😍

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba się tylko modlić by dziecko chciało w tych wszystkich łóżeczkach, kołyskach leżeć. 🤣🤣🤣🤣

Bera1983 lubi tę wiadomość

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abda76bac7ff.jpg

Alma84, Finezja19, Lena91, Pati. lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera1983 wrote:
    Ja uważam, ze gimnastyka to najlepsze co jest dla mojego dziecka. Tutaj większość dzieci gra w piłkę ręczna albo nożna a mojemu dziecku się to nie podobało. Teraz wozimy ja na gimnastykę we wtorki 17-19 i czwartki 18-19. Mimo, ze jest to problematyczne bo droga sama to godzina a musimy zrobić lekcje, zjeść obiad itp. Ja pracuje codziennie do 16 wiec tydzień u nas leci nie wiadomo kiedy. W srodę ma balet ale to na szczęście na miejscu wiec nie trzeba jechać daleko. I ona daje radę z tym wszystkim i jest szczęśliwa wiec mimo, ze jestem zmęczona i bez obiadu to ją tam wiozę bo wiem, ze to lubi 😊
    Mam ja od 4msc chodzi na gimnastykę. Też uważam, że to super sprawa.
    Fikołki, wiszenie na drążku czy chodzenie po równoważni.
    Super to rozwija i daje się wyszaleć.

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Trzeba się tylko modlić by dziecko chciało w tych wszystkich łóżeczkach, kołyskach leżeć. 🤣🤣🤣🤣

Większość moich znajomych, którzy mieli pierwsze dziecko grzeczne to drugie nadrobilo wiec jestem gotowa na wszystko 🤣 jednak nienawiść do wózka to mam nadzieje, ze mnie ominie bo z psem jednak będę musisla wyjść 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

ckai9jcg0gevln5d.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ