X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt mamusie 🎄⛄️❄️

Pati96, Lilka94, Olciak, Pati., Moniquue, Kinga13 lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży spałam baardzo słabo. Zasypiałam późno, w nocy kilka pobudek na siku i o 4,5 pobudka 🤦🏻‍♀️ Miałam zamiar wyspać się na zapas ale niestety :/ teraz zasypiam bez problemu nawet o 21 czasem i w sumie wstaje ok 8 a jak się nie obudzę to mam budzik nastawiony na kilka minut po 8 bo jak pospie do 9 to Cat dzień tak mnie boli głowa, ze jestem nie do życia.

Prezent od mojej siostry 🤩
    0a9a092385af.jpg

Alma84, Asiulka84, Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 co u Ciebie ?? Bo dawno Cię tu nie było :(

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Beti82 co u Ciebie ?? Bo dawno Cię tu nie było :(
    ZYje ,żyje ;)

4aba7da1f30e.jpg

My tez zyczymy Wesołych Świąt

Alma84, Pati96, Asiulka84, Finezja19, Wombat, shelby*, Lena91, Moniquue, Kinga13, Aniulek.Ka, KatWomanDo, SylwiaLu lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Dziewczyny życzę Wam wszystkiego dobrego na te Święta :) Dla Was, Waszych Rodzin i najbliższych.
    I powodzenia tym które podczas Świąt będą ogłaszać "dobrą nowinę" :) napiszcie potem jak reakcje :)
    U nas już wszyscy wiedzą.

A tak Ulka się cieszy z rodzeństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:32

Beti82, Pati96, Finezja19, Bera1983, Olciak, Wombat, shelby*, Lena91, Pati., Moniquue, PLPaulina, Bunia89, Ewelaa_♡, Whoosie, Kinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Ja też Dziewczyny życzę Wam wszystkiego dobrego na te Święta :) Dla Was, Waszych Rodzin i najbliższych.
    I powodzenia tym które podczas Świąt będą ogłaszać "dobrą nowinę" :) napiszcie potem jak reakcje :)

928cedfd36af.jpg
    Jaka slodzinka😍

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:

928cedfd36af.jpg

Najlepiej <3

• shelby* Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widze ze przewinal si temat lozeczek, no wiec moja 2 latka przeapala w swoim tylko 1godzine. Spi z nami w lozku ;) chociaz plan byl inny.
    Wesolych swiat!!

PLPaulina lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę was nadrobić bo przez szał świąteczny zaniedbałam :)
    Wpadłam tylko życzyć wam zerowych i wesołych świąt!! Pomyślnych wizyt do samego czerwca!! 😘😘🎄🎁

Whoosie, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wigilii u teściowej. Chcieliśmy powiedzieć, ale okazało sie, ze sa też tescie szwagierki. W sumie 12 osób dlatego zrezygnowaliśmy. Przy wyjściu moja mama wypaliła do teściowej oczywiście bo nie wytrzymała... tak sie wściekłam. Chcieliśmy przyjechać w pierwszy dzień świąt i sami przekazać tą nowinę na spokojnie, a nie w progu. Moja mama nie rozumie totalnie o co mi chodzi. A my czekaliśmy ten cały czas zeby sami poinformować. Poza tym cieszyła się bardzo i mówiła że tak czuła, ale nie wiem na jakiej podstawie bo nie chodziłam tam od początku ciąży:)

06.2020 👶🧚‍♀️
  • belly_love Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ja byłam na wigilii u teściowej. Chcieliśmy powiedzieć, ale okazało sie, ze sa też tescie szwagierki. W sumie 12 osób dlatego zrezygnowaliśmy. Przy wyjściu moja mama wypaliła do teściowej oczywiście bo nie wytrzymała... tak sie wściekłam. Chcieliśmy przyjechać w pierwszy dzień świąt i sami przekazać tą nowinę na spokojnie, a nie w progu. Moja mama nie rozumie totalnie o co mi chodzi. A my czekaliśmy ten cały czas zeby sami poinformować. Poza tym cieszyła się bardzo i mówiła że tak czuła, ale nie wiem na jakiej podstawie bo nie chodziłam tam od początku ciąży:)
    Rozumiem co czujesz,mój mąż ma czworo rodzeństwa, powiedzieliśmy jednemu bratu, później teściowej a ta już wypaplala wszystkim pozostałym chociaż mieszkamy z tesciami w jednym domu i spokojnie to my moglismy powiedzieć reszcie męża rodzeństwa kiedy przychodzili. Też byłam zła bo to ja jestem w ciąży nie ona i to my chcieliśmy o tym mówić

Moniquue lubi tę wiadomość

Starania od 01.2018
    Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
    30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
    02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
    10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
    14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm

Encorton
    Duphaston
    Heparyna
    Euthyrox
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście się udało w miłej atmosferze 😆 ale stresik był, jednak 15 osób na wigilii. Jak pakowałam prezent dla mojej mamy to napisałam na nim Babcia Beti i wręczyłam jej przy wszytskich i powiedziałam, że będzie babcia w przyszłym roku 🤷🏼‍♀️ No i dziadkowi daliśmy jako pradziadkowi 🙉

Moniquue, Pati., Pati96, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My najpierw byliśmy u teściów i tam była jej siostra i życzyli rozwiązania za pół roku. Żona kuzyna wypytywala moich koleżanek z pracy i nawet przełożonej czy w ciąży nie jestem czasem, bo samochodu nie ma na parkingu. Więc było tak dretwo, a a brałam nawet sukienkę, w której widać brzuch.
    A u mnie w domu wszyscy wiedzą od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 23:29

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny! :) u nas były życzenia szczęśliwego i łatwego porodu o czasie :p kilku znajomym i dalszej rodzinie telefonicznie powiedzieliśmy o maluszku. Mimo że nie robiliśmy za dużo na Święta to samo ogarnięcie mieszkania zajęło nam dużo czasu... Ale za to Wigilia była u nas i nie musieliśmy nigdzie jechać :) już zapowiedziałam że za rok może nawet posprzatane nie być a z 2 maluchów to się nigdzie nie wybieramy na Wigilię 😂

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My święta spędzamy jako anty święta. 🤣🌲 Się urlopujemy po prostu.

Gości zapraszaliśmy przed świętami, moi rodzice, teściowa. Najbliżsi znajomi i chrzestni Hani. Był Mikołaj, dawał prezenty.
    Naszym rodzicom daliśmy album ze zdjęciami Hani. I na ostatniej stronie były zdjęcia Hani która się chwali że będzie starszą siostrą.😆

I chociaż to właśnie wtedy chcieliśmy powiedzieć o ciąży, to niestety ale brzuch już wcześniej zaczęło być widać i byliśmy zmuszeni do takiej informacji. ☺️ Byliśmy też u babci mojej i dziadka męża na cmentarzu się pochwalić.

A tak to my nie mamy zwyczaju mówić ciotkom, wujkom i innym z którymi nie mamy regularnego kontaktu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 10:08

• Olciak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy co byli na wigili wiedzieli, ale super bo było bez pytań w moja stronę 😊.

Dzisiaj nawet pochwalilam się na Facebooku wstawiając zdjęcie z mężem, a co! Święta w końcu. 🥰

Asiulka84, Moniquue, Kinga13 lubią tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:

Przykro mi, ze Cię spotkała taka sytuacja 😔 moja mama tez czasem wygada coś czego miała nie mówić 😏 moim rodzicom powiedziałam o ciąży odrazu a teściom mówiliśmy wczoraj dopiero bo czekaliśmy na usg i drugi trymestr. Poprzednim razem jak byłam w ciąży to oni odrazu razem z siostra mojego małża wygadali całej rodzinie a jak poroniłam to już tego nie powiedzieli :/ przyjechaliśmy do Polski zaraz po poronieniu a kuzynka mojego do mnie: pokaz gdzie masz ten brzuch, nic nie widać żebyś była w ciąży 🤬 popłakałam się wtedy okropnie a oni nie widzieli problemu w sobie 😏 Wczoraj moja teściowa zadzwoniła do mamy bo była taka szczęśliwa, ze aż się popłakała a moja mam jej oczywiście powiedziała, ze już wiedziała wcześniej bo ona jest w końcu moją Mamą 😐

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Gorączka świąteczna mnie wciągnęła ;) Ale chciałam wam życzyć wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń no i oczywiście spokojnej, nudnej ciąży i szybkiego, łatwego porodu ;)

Wesołych Świąt!!!

Bera1983, Asiulka84, Moniquue, Pati. lubią tę wiadomość

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    My święta spędzamy jako anty święta. 🤣🌲 Się urlopujemy po prostu.

Gości zapraszaliśmy przed świętami, moi rodzice, teściowa. Najbliżsi znajomi i chrzestni Hani. Był Mikołaj, dawał prezenty.
    Naszym rodzicom daliśmy album ze zdjęciami Hani. I na ostatniej stronie były zdjęcia Hani która się chwali że będzie starszą siostrą.😆

I chociaż to właśnie wtedy chcieliśmy powiedzieć o ciąży, to niestety ale brzuch już wcześniej zaczęło być widać i byliśmy zmuszeni do takiej informacji. ☺️ Byliśmy też u babci mojej i dziadka męża na cmentarzu się pochwalić.

A tak to my nie mamy zwyczaju mówić ciotkom, wujkom i innym z którymi nie mamy regularnego kontaktu.
    A ja sobie nie wyobrażam świąt poza domem czy to moim czy rodziny. Moi znajomi powyjeżdżali do Hiszpanii a dla mnie to nie są święta 😉 kocham to oczekiwanie, pakowanie prezentów i cały ten klimat 🎄❄️❤️ W Norwegii trochę inaczej obchodzi się święta bo nie ma tej nerwowości i robienia jedzenia jak dla wojska tylko coś dobrego, wigilie ale bez całego stresu naprawdę. Spędzamy czas z rodzina bez wielu dań ale razem. Gramy, oglądamy filmy czy chodzimy na spacery 😉

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię sztuczności świąt. Tego spotykania się z obcymi ludźmi przy jednym stole.

Z mężem przez 10 lat zawsze podróżowaliśmy w okresie świąt. 🙂

A na miłe spotkanie z najbliższymi można w innym czasie. Zawsze organizujemy Mikołaja, prezenty, czy na Wielkanoc szukanie prezentów na ogrodzie bo zajączek tam chowa. 🙂

A czas czysto świąt to czas dla mnie, męża i Hani. 😍

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ