X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzin wielodzietnych to ja odkąd sama zostałam matką podziwiam osoby, które odchowały tyle dzieci, bo to naprawdę ogromne wyzwanie i ciężka praca. Oczywiście mowa o normalnych rodzinach a nie jakichś patologiach, którzy się tymi dziećmi w ogóle nie zajmują.
    Ja sama wolałabym jednak pozostać raczej przy dwójce :)

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 siostry i nie uważam żebyśmy byli patologia. Mama odeszła od toksycznego męża gdy była z 3 w ciąży, a potem założyła rodzinę z nowym facetem z którym ma 2 dzieci. Niestety on zachorował i została sama. Jesteśmy wykształcone i na nic nie narzekamy. Mamy znajoma z pracy tylko dogaduje, że kazdy 500+ leci. Ona jej odpowiada, że jej dzieci mają prawie po 30 lat i żadna nie leci, bo dzieci nie ma.
    Niestety to jest glupie myślenie. Szkoda, że ja nie dostawalam 500+. Oplacilabym wtedy studia i nie musiałabym pracować, bo niestety mama nie zarabia parę tysięcy zł.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereotyp z nikąd się nie bierze.
    Chodziłam do takiej szkoły gdzie sporo było wielodzietnych rodzin i ciężko wśród nich było spotkać takich których rodzice uczciwie pracują. 😕

I niestety jest to krzywdzące dla wielodzietnych normalnych rodzin. I z tym stereotypem ciężko jest walczyć. 😕 Ale wtedy nie było 500+. Więc to po prostu taki styl bycia.

My akurat z mężem chcemy 2 dzieci i uważamy że będziemy wtedy pełną rodziną..
    Zwyczajnie nie stać nas na bycie wielodzietna rodziną.

Ale też stereotypy są krzywdzące dla ludzi którzy pochodzą z bogatego domu. Chociaż i tutaj duże ziarno prawdy jest. Wielkie domy, wielkie auta - a oni zawód córka/syn. 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 10:30

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘 ja już wróciłam ze świat do siebie i w końcu się wyspałam 🙈 Powiem wam, że jestem strasznie zmęczona po tych świętach a tu jeszcze dzisiaj trzeba iść w gości 🤷🏼‍♀️ Najgorsze jest to, że stałam się teraz kierowcą na każdą okazje 😂
    A co do atmosfery było całkiem miło, każdy się cieszył z nowiny ale później już zaczęły mnie męczyć te ciągle pytania o ciąże🤦🏼‍♀️ Nie wiem jak to będzie jak będę mieć już widoczny brzuszek i ludzie zaczną pytać A KTÓRY TO MIESIĄC 🤣 A MOGĘ DOTKNĄĆ BRZUCHA?🤣

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Hej dziewczyny 😘 ja już wróciłam ze świat do siebie i w końcu się wyspałam 🙈 Powiem wam, że jestem strasznie zmęczona po tych świętach a tu jeszcze dzisiaj trzeba iść w gości 🤷🏼‍♀️ Najgorsze jest to, że stałam się teraz kierowcą na każdą okazje 😂
    A co do atmosfery było całkiem miło, każdy się cieszył z nowiny ale później już zaczęły mnie męczyć te ciągle pytania o ciąże🤦🏼‍♀️ Nie wiem jak to będzie jak będę mieć już widoczny brzuszek i ludzie zaczną pytać A KTÓRY TO MIESIĄC 🤣 A MOGĘ DOTKNĄĆ BRZUCHA?🤣
    Mnie najbardziej mecza zlote rady koleżanek ktore juz maja dzieci. Jak bede chciala sie doradzic to sama zapytam a nie takie wciskanie bleee😉

Finezja19, Izape_91, Moniquue, Kinga13 lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie śmieszyła teściowa, obyś nie przytyła tyle co ja (20 kg). Ja na to, że mama z siostrą przytyły ponad 35 kg 🤦‍♀️ i wcale 20 kg nie uważam za dużo. Już jej to tyle razy mówiłam, a ona nadal swoje, ze ona dużo przytyła (a sama przyznała, że jadła słodycze bez opamiętania i to jej wina). Potem znowu, ze chuda jestem to tak ciąży nie widać szybko 🤦‍♀️🤣 a wrecz odwrotnie i pewnie więcej przez to przytyje. A szwagierka znowu Ty masz taki typ sylwetki, ze będziesz miała tylko piłeczkę. I te ich rady, typu musisz o siebie dbać, musisz wypoczywać, do pracy nie chodź, bo ta do pracy chodziła i urodziła wcześniaka. A moja mama to by mnie do 9 miesiąca do pracy goniła 🤣
    Na szczęście nie przesadzały na tyle żeby mnie zdenerwować 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 11:44

06.2020 👶🧚‍♀️
  • alicjaaa_d Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha u mnie był tekst (jestem wegetarianką) "teraz MUSISZ jeść wszystko łącznie z mięsem bo inaczej dziecko będzie miało alergie!!!! “
    😂😂😂😂😂

Finezja19, Moniquue, PLPaulina lubią tę wiadomość

17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
    20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
    25.09.2019 - II
    25.05.2020 - Leon 💙
    11.08.2021 - II
    13.04.2022 - Iga ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to nie są rady, a komentarze poparte jakimiś średniowiecznymi zabobonami. 😆

alicjaaa_d lubi tę wiadomość

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Najgorsze to nie są rady, a komentarze poparte jakimiś średniowiecznymi zabobonami. 😆
    Oj taaak moja mama niestety takie farmazony mi gada,ze glowa mala😂😂😂najbardziej sie smialam jak mi powiedziala ze mam sie w pasie nie przewiązywać bo sie dziecko pepowina owinie. Te zabobony to jest jakas masakra.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mama mówi jakieś głupoty, że jak się przestrasze to mam się nie łapać za twarz bo dziecko będzie miało blizne, albo że mam nie robić głupich min (w sensie jak kogoś się przedrzeznia) bo dziecko będzie robiło miny lub będzie coś nie tak z twarza.. Masakra

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Yamajka Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oczywiście hasło "no to teraz musisz jeść za dwóch" xD I oooo. 5 miesiąc? a prawie nic nie widać.. xD

Finezja19 lubi tę wiadomość

efc7fdl.png
    Beta-> 27.09- 4313 mlU/ml
    -> 29.09- 7208 mlU/ml
    -> 08.10- 62 091 mlU/ml
    -> 10.10- 87 872 mlU/ml

<3- 02.12-CRL 88,12 mm
    <3- 08.01.2020 365g-> Jest Syneczek ! :-)
    <3- 14.01.2020 Połówkowe
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yamajka wrote:
    U mnie oczywiście hasło "no to teraz musisz jeść za dwóch" xD I oooo. 5 miesiąc? a prawie nic nie widać.. xD
    Tez to znam 😂😂😂wszyscy brzucha szukaja😂😂😂ja sie z tego smieje

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ANA - ujemne
    ▪endometrioza 1 stopień

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja się nie odzywałam bo miałam całe święta gości i nie miałam głowy jeszcze pracowałam więc tym bardziej. U mnie święta w rodzinnej atmosferze. U mnie w rodzinie mimo że to będzie moje trzecie dziecko wszyscy się cieszą. A tu gdzie mieszkam to wielodzietne rodziny to norma więc nikt nie zwraca uwagi na rodzinę z trójką dzieci

Karolka9 lubi tę wiadomość

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Witam ja się nie odzywałam bo miałam całe święta gości i nie miałam głowy jeszcze pracowałam więc tym bardziej. U mnie święta w rodzinnej atmosferze. U mnie w rodzinie mimo że to będzie moje trzecie dziecko wszyscy się cieszą. A tu gdzie mieszkam to wielodzietne rodziny to norma więc nikt nie zwraca uwagi na rodzinę z trójką dzieci
    Tutaj też nikt na to nie patrzy.. Wgl nie wiedzialam ze obecnie w Polsce ludzie aż tak na to zwracają uwagę. Wgl 3 czy nawet 4 dzieci to według mnie jak najbardziej normalne. Nas było 6 i to za czasów jak nie było 500+. Ludzie to są podli..

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę na teście obciążenia glukozą matko jak już bym chciała to mieć z głowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dobry termin po świętach. 😆😆

Ja idę po urlopie. 3 stycznia. 😆

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hehehe dobry termin po świętach. 😆😆

Ja idę po urlopie. 3 stycznia. 😆
    Ja mysle ze bedzie dobrze sprawdzam kilka dni ostatnio glikemia na czczo bardzo ładna po jedzeniu po godzinie bardzo ładnie juz spadał cukier a po 2 prawie jakbym nie jadła hehe

• Karola111 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poszłam dziś rano na wizytę do pierwszego lepszego doktora w Luxmed. Moja pani doktor wraca do pracy dopiero 7.01 a nie chciałam tyle czekać. Ogólnie Pan niezbyt miły i przyjemny ale nie o to chodziło. Przez ostatni tydzień 4 dni plamilam i to czasami bardzo mocno. Wczoraj też dlatego zdecydowałam się na tą wizytę. Na szczęście okazało się że krwiak który mógł wejść pod kosmówke się oczyścił i nie ma po nim śladu :) dzieciątka doktor nie mierzył bo nie to było celem wizyty ale pokazał mi bijące serduszko więc u małego wszystko dobrze. Teraz spokojnie mogę czekać do wizyty 16.01 :)

Dziewczyny a mialyscie robioną czystość pochwy? Moja pani doktor kieruje pacjentki minimum 3 razy w czasie ciąży. Mi teraz wyszedł słaby wynik i jak poprosiłam doktora żeby sprawdził czy coś się dzieje to powiedział że tego badania się nie robi bo jest stare. Że on nie widzi żeby się coś działo ale jak chce to może mi leki przepisać... 🤦‍♀️ Oczywiście nie wzięłam bo nie będę bez potrzeby leków stosować ale zastanawiam się czy na prawdę tego badania się nie robi?

Finezja19 lubi tę wiadomość

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic takiego nie miałam robione. Moja siostra w trakcie swoich ciąż też nie.

06.2020 👶🧚‍♀️
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja miałam to badanie robione zarówno w 1 ciąży jak i teraz, ale ile razy to nie pamiętam, chyba raz.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ