CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do rodzin wielodzietnych to ja odkąd sama zostałam matką podziwiam osoby, które odchowały tyle dzieci, bo to naprawdę ogromne wyzwanie i ciężka praca. Oczywiście mowa o normalnych rodzinach a nie jakichś patologiach, którzy się tymi dziećmi w ogóle nie zajmują.
Ja sama wolałabym jednak pozostać raczej przy dwójce -
Ja mam 4 siostry i nie uważam żebyśmy byli patologia. Mama odeszła od toksycznego męża gdy była z 3 w ciąży, a potem założyła rodzinę z nowym facetem z którym ma 2 dzieci. Niestety on zachorował i została sama. Jesteśmy wykształcone i na nic nie narzekamy. Mamy znajoma z pracy tylko dogaduje, że kazdy 500+ leci. Ona jej odpowiada, że jej dzieci mają prawie po 30 lat i żadna nie leci, bo dzieci nie ma.
Niestety to jest glupie myślenie. Szkoda, że ja nie dostawalam 500+. Oplacilabym wtedy studia i nie musiałabym pracować, bo niestety mama nie zarabia parę tysięcy zł. -
nick nieaktualnyStereotyp z nikąd się nie bierze.
Chodziłam do takiej szkoły gdzie sporo było wielodzietnych rodzin i ciężko wśród nich było spotkać takich których rodzice uczciwie pracują. 😕
I niestety jest to krzywdzące dla wielodzietnych normalnych rodzin. I z tym stereotypem ciężko jest walczyć. 😕 Ale wtedy nie było 500+. Więc to po prostu taki styl bycia.
My akurat z mężem chcemy 2 dzieci i uważamy że będziemy wtedy pełną rodziną..
Zwyczajnie nie stać nas na bycie wielodzietna rodziną.
Ale też stereotypy są krzywdzące dla ludzi którzy pochodzą z bogatego domu. Chociaż i tutaj duże ziarno prawdy jest. Wielkie domy, wielkie auta - a oni zawód córka/syn. 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 10:30
-
Hej dziewczyny 😘 ja już wróciłam ze świat do siebie i w końcu się wyspałam 🙈 Powiem wam, że jestem strasznie zmęczona po tych świętach a tu jeszcze dzisiaj trzeba iść w gości 🤷🏼♀️ Najgorsze jest to, że stałam się teraz kierowcą na każdą okazje 😂
A co do atmosfery było całkiem miło, każdy się cieszył z nowiny ale później już zaczęły mnie męczyć te ciągle pytania o ciąże🤦🏼♀️ Nie wiem jak to będzie jak będę mieć już widoczny brzuszek i ludzie zaczną pytać A KTÓRY TO MIESIĄC 🤣 A MOGĘ DOTKNĄĆ BRZUCHA?🤣
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Hej dziewczyny 😘 ja już wróciłam ze świat do siebie i w końcu się wyspałam 🙈 Powiem wam, że jestem strasznie zmęczona po tych świętach a tu jeszcze dzisiaj trzeba iść w gości 🤷🏼♀️ Najgorsze jest to, że stałam się teraz kierowcą na każdą okazje 😂
A co do atmosfery było całkiem miło, każdy się cieszył z nowiny ale później już zaczęły mnie męczyć te ciągle pytania o ciąże🤦🏼♀️ Nie wiem jak to będzie jak będę mieć już widoczny brzuszek i ludzie zaczną pytać A KTÓRY TO MIESIĄC 🤣 A MOGĘ DOTKNĄĆ BRZUCHA?🤣Finezja19, Izape_91, Moniquue, Kinga13 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Mnie śmieszyła teściowa, obyś nie przytyła tyle co ja (20 kg). Ja na to, że mama z siostrą przytyły ponad 35 kg 🤦♀️ i wcale 20 kg nie uważam za dużo. Już jej to tyle razy mówiłam, a ona nadal swoje, ze ona dużo przytyła (a sama przyznała, że jadła słodycze bez opamiętania i to jej wina). Potem znowu, ze chuda jestem to tak ciąży nie widać szybko 🤦♀️🤣 a wrecz odwrotnie i pewnie więcej przez to przytyje. A szwagierka znowu Ty masz taki typ sylwetki, ze będziesz miała tylko piłeczkę. I te ich rady, typu musisz o siebie dbać, musisz wypoczywać, do pracy nie chodź, bo ta do pracy chodziła i urodziła wcześniaka. A moja mama to by mnie do 9 miesiąca do pracy goniła 🤣
Na szczęście nie przesadzały na tyle żeby mnie zdenerwować 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2019, 11:44
06.2020 👶🧚♀️ -
Haha u mnie był tekst (jestem wegetarianką) "teraz MUSISZ jeść wszystko łącznie z mięsem bo inaczej dziecko będzie miało alergie!!!! “
😂😂😂😂😂Finezja19, Moniquue, PLPaulina lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Najgorsze to nie są rady, a komentarze poparte jakimiś średniowiecznymi zabobonami. 😆
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Mi też mama mówi jakieś głupoty, że jak się przestrasze to mam się nie łapać za twarz bo dziecko będzie miało blizne, albo że mam nie robić głupich min (w sensie jak kogoś się przedrzeznia) bo dziecko będzie robiło miny lub będzie coś nie tak z twarza.. Masakra22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
U mnie oczywiście hasło "no to teraz musisz jeść za dwóch" xD I oooo. 5 miesiąc? a prawie nic nie widać.. xD
Finezja19 lubi tę wiadomość
-
Yamajka wrote:U mnie oczywiście hasło "no to teraz musisz jeść za dwóch" xD I oooo. 5 miesiąc? a prawie nic nie widać.. xD
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Witam ja się nie odzywałam bo miałam całe święta gości i nie miałam głowy jeszcze pracowałam więc tym bardziej. U mnie święta w rodzinnej atmosferze. U mnie w rodzinie mimo że to będzie moje trzecie dziecko wszyscy się cieszą. A tu gdzie mieszkam to wielodzietne rodziny to norma więc nikt nie zwraca uwagi na rodzinę z trójką dzieci
Karolka9 lubi tę wiadomość
-
Rub45 wrote:Witam ja się nie odzywałam bo miałam całe święta gości i nie miałam głowy jeszcze pracowałam więc tym bardziej. U mnie święta w rodzinnej atmosferze. U mnie w rodzinie mimo że to będzie moje trzecie dziecko wszyscy się cieszą. A tu gdzie mieszkam to wielodzietne rodziny to norma więc nikt nie zwraca uwagi na rodzinę z trójką dzieci
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Hehehe dobry termin po świętach. 😆😆
Ja idę po urlopie. 3 stycznia. 😆 -
A ja poszłam dziś rano na wizytę do pierwszego lepszego doktora w Luxmed. Moja pani doktor wraca do pracy dopiero 7.01 a nie chciałam tyle czekać. Ogólnie Pan niezbyt miły i przyjemny ale nie o to chodziło. Przez ostatni tydzień 4 dni plamilam i to czasami bardzo mocno. Wczoraj też dlatego zdecydowałam się na tą wizytę. Na szczęście okazało się że krwiak który mógł wejść pod kosmówke się oczyścił i nie ma po nim śladu dzieciątka doktor nie mierzył bo nie to było celem wizyty ale pokazał mi bijące serduszko więc u małego wszystko dobrze. Teraz spokojnie mogę czekać do wizyty 16.01
Dziewczyny a mialyscie robioną czystość pochwy? Moja pani doktor kieruje pacjentki minimum 3 razy w czasie ciąży. Mi teraz wyszedł słaby wynik i jak poprosiłam doktora żeby sprawdził czy coś się dzieje to powiedział że tego badania się nie robi bo jest stare. Że on nie widzi żeby się coś działo ale jak chce to może mi leki przepisać... 🤦♀️ Oczywiście nie wzięłam bo nie będę bez potrzeby leków stosować ale zastanawiam się czy na prawdę tego badania się nie robi?Finezja19 lubi tę wiadomość