CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie od zawsze podobało Alicja, ostatnio jeszcze myślałam nad Amelka, ale maz stanowczo na nie. Więc chyba Alicja
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
U nas wielka dyskusja. Chociaż pierwsze kopniaki były na Aleksandra ale myślimy też nad Piotrem, Stanisławem, Ryszardem... W zasadzie mąż codziennie z pracy z nową listą imion przyjeżdża. Ja jestem po dniu z małym tak wykończona że nie mam sił myśleć...
Dziś wstał o 6:30 i biegał do 20:30, mając tylko jedną drzemkę. To zupełnie nie jak on, bo zwykle przy 1 drzemce idzie spać między 18:30 a 19:30. -
Ja marzyłam o mojej Nelce do Stasia
Nela i Pola mi pasują, Nela i Lilka też ładnie, ale już pełne imię Lilianna trochę mi nie leży... a są inne formy? Ligia podoba się nam obojgu, ale do tej Nelki właśnie średnio, bardziej brałam pod uwagę, gdyby mąż się nie zgodził i musiałabym zrezygnować z Nelci
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Rozmyślam czy jednak nie kupimy wózka dla dwójki dzieci rok po roku , nie wyobrażam sobie ze nagle za 4 miesiące moj syn który kocha jeździć w wózku stwierdzi, ze to nie dla niego , tym bardziej jak zobaczy ze w jego wózeczku ktoś jeździ czytaj siostra.
Na dostawce nie ustanie na bank bo to małe żywe srebro , a mieszkam w małej miejscowości i nie mam placu zabaw pod nosem
Także jak jeszcze przekonań męża do zakupu to będę miała na zbyciu Cybexa priama w wersji lux , jakby któraś była zainteresowana :p
Rub45 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola111 wrote:U nas wielka dyskusja. Chociaż pierwsze kopniaki były na Aleksandra ale myślimy też nad Piotrem, Stanisławem, Ryszardem... W zasadzie mąż codziennie z pracy z nową listą imion przyjeżdża. Ja jestem po dniu z małym tak wykończona że nie mam sił myśleć...
Dziś wstał o 6:30 i biegał do 20:30, mając tylko jedną drzemkę. To zupełnie nie jak on, bo zwykle przy 1 drzemce idzie spać między 18:30 a 19:30.
Dwóch drzemek nie pamiętam od stu lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 23:06
-
nick nieaktualny
-
Kinga13 wrote:Ja marzyłam o mojej Nelce do Stasia
Nela i Pola mi pasują, Nela i Lilka też ładnie, ale już pełne imię Lilianna trochę mi nie leży... a są inne formy? Ligia podoba się nam obojgu, ale do tej Nelki właśnie średnio, bardziej brałam pod uwagę, gdyby mąż się nie zgodził i musiałabym zrezygnować z Nelci
Nela i Hela?
-
U nas Adam lub Anna. Mi też od zawsze marzył się synek Adaś
z córką obecną mieliśmy duży problem... ja chciałam Maję lub Ninę, mąż Michaline. Żadne nie dało się przekonać. W 6 miesiącu ciąży jechaliśmy na wakacje. Trasa Poznań-Mazury. "Na drogę" wydrukowałam całe statystyki imion żeńskich z roku 2016. Ileś kartek A4. Zrobiłam z boku tabelkę i przy każdym imieniu ja i mąż dawaliśmy punkty od 0-5. I tak mamy Ulkę
nigdy nie brałam tego imienia pod uwagę. Ale jak się zastanowiłam, to normalne polskie, żadne wymyślne, było na końcu listy więc mało popularne, nikogo z otoczenia nie znam z takim imieniem, i tak zostało. I teraz nie wyobrażam sobie dla Niej innego imienia
Pati., Beti82, Bera1983 lubią tę wiadomość
-
Lena91 wrote:Rozmyślam czy jednak nie kupimy wózka dla dwójki dzieci rok po roku , nie wyobrażam sobie ze nagle za 4 miesiące moj syn który kocha jeździć w wózku stwierdzi, ze to nie dla niego , tym bardziej jak zobaczy ze w jego wózeczku ktoś jeździ czytaj siostra.
Na dostawce nie ustanie na bank bo to małe żywe srebro , a mieszkam w małej miejscowości i nie mam placu zabaw pod nosem
Także jak jeszcze przekonań męża do zakupu to będę miała na zbyciu Cybexa priama w wersji lux , jakby któraś była zainteresowana :p
Wysłałam zaproszenie na priv 😁
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
U nas debata z imieniem zacznie się za tydzień. Robocze imię to Anatol 😂😂 odrzuciło mnie od kawy i piłam tylko zbożową o tej nazwie. I jakoś się tak przyzwyczaiłam do tego że mówię do brzucha Anatolek 🤦 dla dziewczynki myśleliśmy o Mariannie albo Lidii, ale mam coraz więcej wątpliwości. Nie daj Boże żeby ktoś zdrobniał Lidię na Lidzię 🤪 mój zaś uparł się żeby chłopiec byl Franek, a zaś wydaje mi się że teraz co drugi chłopiec to Jan, Antek czy właśnie Franek.Jakos mi nie leży to imię, także od przyszłego tygodnia zacznie się wałkowanie tematu.
ALMA, Urszula piękne imię, też się nad nim zastanawiałam, ale podejrzewam że będę się denerwować bo tutaj będą wymawiać pełne imię jako Ursula, a znowu Ula to imię męskie tylko z inną pisownia 🤦Alma84, Pati. lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Wlasnie Elena mi sie tez podoba pod warunkiem ,ze ELENA ale mysle ,ze wiekszosc i tak by zdrobniala Lena.Nie mowie ,ze Lena nie ale jednak za bardzo popularne dla mnie.
Beti u znajomych mamy Elene i każdy wlasnie tak na Nią wola 😊Beti82 lubi tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Mam pytanie do doświadczonych mam, wieczorami siedzę i kompletuję sobie listę. I teraz tak utknęłam trochę na temacie laktatorów. Jestem nastawiona, że chciałabym karmić piersią i teraz się zastanawiam czy warto inwestować sporą kasę w ten sprzęt. Z jednej strony wiem, że mogę nie mieć żadnego problemu z karmieniem, a z drugiej myślę że chyba dobrze mieć laktator do rozbujania laktacji, gdyby były jakieś problemy na początku, żeby też odrazu się nie zrażać.Jak myślicie, zbędne czy mega przydatne.
-
Lena91 wrote:Rozmyślam czy jednak nie kupimy wózka dla dwójki dzieci rok po roku , nie wyobrażam sobie ze nagle za 4 miesiące moj syn który kocha jeździć w wózku stwierdzi, ze to nie dla niego , tym bardziej jak zobaczy ze w jego wózeczku ktoś jeździ czytaj siostra.
Także jak jeszcze przekonań męża do zakupu to będę miała na zbyciu Cybexa priama w wersji lux , jakby któraś była zainteresowana :p -
Bunia89 wrote:Mam pytanie do doświadczonych mam, wieczorami siedzę i kompletuję sobie listę. I teraz tak utknęłam trochę na temacie laktatorów. Jestem nastawiona, że chciałabym karmić piersią i teraz się zastanawiam czy warto inwestować sporą kasę w ten sprzęt. Z jednej strony wiem, że mogę nie mieć żadnego problemu z karmieniem, a z drugiej myślę że chyba dobrze mieć laktator do rozbujania laktacji, gdyby były jakieś problemy na początku, żeby też odrazu się nie zrażać.Jak myślicie, zbędne czy mega przydatne.
Bunia89, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
Moja córka nazywa się Kornelia ale wszyscy wołają Nela 😉 w szkole jednak jest Kornelia bo tu się nie zdrabnia imion. Kiedyś chciałam mieć druga Hanię ale tutaj byłaby Hanne dla wszystkich i to już mi się nie podoba - nie dla małej dziewczynki
Tez chcemy proste imię ale nie bardzo popularne i do tego takie, które będzie w Polsce i w Norwegii 😊
Ja bym chciała Adama jeśli będzie chłopczyk i już mnie trochę wkurzyła rodzinka bo się zaczęli wypowiadać, ze nie takie 😒 a dla dziewczynki myśleliśmy o Natalce ale nie jestem na 100% przekonana. Czekam na wizytę żeby sprawdzić kto zamieszkuje brzuszek i wtedy będę intensywniej myśleć 😊
Bunia mi się przydał laktator mimo, ze bylamz córka w domu do 2 lat. Czasem jak np. Przespała porę karmienia to miałam tak nabrzmiałe piersi, ze córka nie miałaby jak złapać i spuszczałam trochę laktatorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 09:53
Bunia89, Pati. lubią tę wiadomość
-
Karmilam córkę 2 lata, przyznam że laktator był mi zbędny. Na początku jak mała słabo przybierala to siedzialam i sciagalam, jednak ona nie chciała pić z butelki więc przestałam.
Co do imion to jesteśmy daaaaleko w tyle. Nie znamy płci i to jest główny powód. Myślę że wybór będzie bardzo ciężki bo imienia dla 4 córki nie wymyślę , już dla 3 był probl2m, starsze chciała Hanne- mąż nie chciał ostatecznie jak ja zobaczył w szpitalu to stwierdził że będzie Hania- mi było wszystko jedno bo wybierała imię dla 2giej i umówiliśmy się że teraz on wybiera.
Pewnie dla syna problem będzie mniejszy , czasem jak rozmawiamy na ten temat to pojawiają się imiona Florian, Feliks i Ernest. Choć ostatni pomysł moj3go męża to Stafan albo Stefania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 10:36