CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W UK tak robią... Moja koleżanka w ciąży z bliźniaczkami chyba niedawno dopiero dostała zwolnienie, a jest w 32tc. I na kilku skanach też byli prywatnie
Jagna lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
No i ja wreszcie po szale ubrankowym w Lidlu
U mnie wybór był całkiem duży mimo, ze byłam dopiero ok. 15:00, chociaż tak jak pisała Paulina tych rozmiarów najmniejszych 50/56 była bardzo malutko niestety. Najwięcej było 62/68 i 74/80 i w tych wybór był mega duży. Ale udało mi się kilka bodziaków tych najmniejszych kupić i jeden pajacyk. Resztę rzeczy kupiłam dla córki w tym większym rozmiarze.
Co do jakości rzeczy Pepco - Lidl - Tesco (F&F) to oczywiście wygrywa Tesco, tam są rzeczy naprawdę super jakości, no ale ceny też są wyższe niż w tych pozostałych sklepach więc ewentualnie warto polować na jakieś promocje. Ale te z Lidla dla mnie też są ok, dają radę w praniu, nie mechacą się - w przeciwieństwie od tych z Pepco, chociaż w Pepco są też różne "rzuty" i czasami trafiają się z Pepco też ciuchy lepszej jakości.
Co do ręczniczków z kapturkiem to ja właśnie mam jeden z Pepco, używamy od urodzenia córki i jestem zadowolona z niego, jest przyjemny i chłonny a był mega tani (chyba coś ok 15 zł).
Edit: A u mnie w Lidlu w ogóle nie było żadnych ciążowych ciuchów a szkoda bo myślałam że coś może sobie sprawię. A widziałyście, są one może online?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:12
-
calineczka88 wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:45
06.2020 👶🧚♀️ -
Ja się też pokusiłam na wyprzedaże w smyku, TK Max i o dziwo w C&A kupiłam kilka ciuszków, nawet nie wiedziałam, że są tam też rzeczy dla niemowlaków
Jutro o 11:00 połówkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:54
Finezja19, Moniquue, Wombat, Izape_91, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jak prenatalne i połówkowe mam na nfz to te 3 trymestru tez dostane czy juz nie?
-
Wombat wrote:Co do tetna to w 8-9tc bylo 150, w 11tc - 150, na prentalnych 148, w 16tc - 150. W 8tc panikowalam, ze za malo, potem bylo w sam raz, a teraz mialoby byc za duzo? Nie. Juz nie bede sie tym przejmowac i Ty tez Zieziulka sie nie przejmuj. W normie to w normie. Moje dziecko np. widocznie jest bardzo konsekwentne xD
Tak bo to powinno spadać ;p Jak byłam na echu serca w pierwszej ciąży to Marta miała "książkowo" jak to uznała kardiolog czyli 140 norma jest niby do tych 160 na tym etapie. No mi lekarz w sumie nic nie mówił, że to źle, tylko że norma do 160 więc ja już wiadomo.... teraz sprawdziłam wynik w pierwszej ciąży to na połówkowym Marta miała 167 i babka nic nie mówiła, że jest coś nie tak. Także nie ma się co martwić. Jak da mi skierowanie czyli będę miała echo serca za darmo to pójdę, a jak nie to nie, na luzie.
Gratuluje pozytywnych wizyt, oby tylko takie do końca!
I tak jeszcze myślę cały czas o Olciak....ciekawe jak się czuje.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Beti82 wrote:Dziewczyny czy jak prenatalne i połówkowe mam na nfz to te 3 trymestru tez dostane czy juz nie?
Z tego co słyszałam to te 3 USG się należą, ale na 100% nie wiem, bo cały czas przez Medicover robię.
A co do ubranek z Lidla, mi się sprawdziły przy pierwszym dziecku, za to te z Pepco były do wyrzucenia po 1-2 paraniach, a z Tesco mi się strasznie darły, ale może miałam pecha.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Dziewczyny, a miałyście ubranka może z Auchana z tej firmy - In Extenso? Tak sobie dziś patrzyłam, nie wyglądały źle, 100& bawełna, nawet wzornictwo i wybór ciekawe, cenowo podobnie jak Pepco, ciekawe jak z jakością?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 19:10
-
Rub45 wrote:Kurcze dziwne powinnas dostac ja w UK mieszkam rownież i dostałam wszytkie badania dostaje wyniki krwi, wyniki skanow i nosze ze sobą22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Kurcze właśnie po prenatalnych dostałam opis a teraz zapytałam się tej babki co robiła skana czy mamy czekać na jakieś papiery czy iść do domu a ona ze mamy iść.. Chyba tam jutro zadzwonię i zapytam czy mogłabym dostać jakiś opis.
Mozesz isc albo poczekać powinni list przysłac ale mysle ze powinnaś pójść jesli chcesz miec szybciej i dowiedzieć sie jakie parametry ma male
...a powiedzieli ci co masz w brzuszku? -
Lilka94 wrote:Nie powiedzieli, ja sprawdzałam wcześniej prywatnie a znajomi mi mówili żeby nie pytać bo i tak nie chcą mówić..
Nie wiem gdzie mieszkasz i jaka tam polityka ale ja 2 ciaze przechodziłam w UK i 2 razy nam powiedzieli tym razem tez bede naciskała zeby powiedzieli nie mowia tylko wtedy jezeli dziecko sie zasłoni moja kolezanka miała taka sytuacje Dziecko nie współpracowało zupełnie. Biesdna specjalnie na skan prywatny poszła zeby sobie sprawdzić jaka płeć bo nawet nie wiedziała co kupować
....a będziesz miec jakies dodatkowe skany ze względu na obciążenia bo ja ze względu na cukrzyce ciążowa bede miała dodatkowe skany -
I ja byłam w Lidlu
ale głównie po spodnie 86/92 dla sterszego synka
mały dostał spodenki 50/56 i body
mam w garażu kilka kartonów ubranek i muszę najpierw tam sprawdzić co jest 😂
Mnie od soboty strasznie kość ogonowa boli. Aż wstawać nie mogę. A dziś do tego jeszcze straszny ból kości łonowej... W czwartek mam wizytę ale pewnie to wszystko dlatego, że się poszerzam...
W sobotę mieliśmy rodzinną imprezę i nawet nie sprawdzałam co założę bo miała być sukienka odcięta pod biustem więc na brzuszek spoko. Okazało się że brzuch ok ale biust mi się też powiększył i ledwo co się zapiełam... A że nie miałam już czasu się przebrac to meczylam się cała noc bez oddechu :pPati. lubi tę wiadomość
-
Ja w końcu nic nie kupiłam.Naczytałam się porad wyprawkowych i napisali tam że żadnych body, koszulek zakładanych przez głowę dla noworodka.Generalnie jestem zagubiona w tym temacie.Czapeczki niby też trzeba wiązane.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Ja w końcu nic nie kupiłam.Naczytałam się porad wyprawkowych i napisali tam że żadnych body, koszulek zakładanych przez głowę dla noworodka.Generalnie jestem zagubiona w tym temacie.Czapeczki niby też trzeba wiązane.
Cieżko wybrać co jest dobre, a co zle. Szczególnie gdy tę droge pokonuje się po raz pierwszy:D Ja myśle, że na każdy temat znajdziemy odmienne opinie. Chyba najlepiej przecierać ścieżki przez doświadczenia i mieć po prostu wybór
Przykład-> ochraniacz na łóżeczko-> zły bo może się udusić z jednej strony, dobry, żeby się dziecko nie uderzyło.
W internecie na webinarze żeby zakładac czapeczke po kąpieli, a na szkole rodzenia ze nie zakładać.
Octenisept niby służył długo do dezynfekcji kikuta a od 1 stycznia jest rozporzadzenie ze już się czysci na sucho patyczkiem.
Chyba trzeba do tego podejść na spokojnie i postepowac z własna intuicjaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 19:55