CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale potem bardzo szybko zrzuciły, tak na pocieszenie dla mnie😂
-
O ludzie, właśnie sobie zrobiłam koktajl z jarmuzu, selera naciowego i banana, bleehh.. Ledwo przez gardło przeszło. Myślałam że banan da radę i trochę osłodzi 😂
KatWomanDo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:O ludzie, właśnie sobie zrobiłam koktajl z jarmuzu, selera naciowego i banana, bleehh.. Ledwo przez gardło przeszło. Myślałam że banan da radę i trochę osłodzi 😂
-
Izape masz prawdziwy talent, że robisz takie cuda!
Normalnie aż szkoda się tym bawić tylko układać na półce dla samego patrzenia
Co do koktajli to ja swego czasu jak walczyłam z PCOS to piłam codziennie, tyle że ja np. do takiego połączenia jak Ty napisałaś dawałam jeszcze jogurt naturalny lub kefir, awokado obowiązkowo bo zdrowe i np. sok z pomarańczy i było naprawdę pyszne.KatWomanDo, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
23tc
Dziewczyny jak idzie u Was odpieluchowywanie? My dziś zaczęliśmy drugi tydzień i praktycznie teraz od jakiś 3 dni cały dzień (chyba że jesteśmy na spacerze!) ma suche majtki, sam ściąga spodenki i majtki j praktycznie potrzebuje nas żeby pochwalić się tym co zrobił i żebyśmy oczyścili jego i wszystko wokolręce też zwykle chce myć sam bez żadnej pomocy więc super
Dziś już założyłam mu nie te wielorazowe majtki ale zwykle i jest ok
) jeszcze tydzień jest ze mną w domu, a potem idzie do żłobka i zobaczymy jak tam się odnajdzie, ale np wczoraj byl u dziadków i obyło się bez wpadek, więc liczę na to, że jest szansa że będzie dobrze
) w tym tygodniu miałam dzień zwątpienia. Zakładałam mu zwykle majtki i co siku to pod siebie. Chyba że 4 pary majtek i spodenek poszły do prania, do tego jeszcze kupa i zaczęłam się zastanawiac czy nie wycofac się ale mialam w głowie to że jak już się zaczyna odpieluchowanie to nie wraca się do pieluch i bardzo dobrze bo na drugi dzień inne dziecko! Powiem Wam że byłam pewna że przed porodem nie ma szans na odpieluchowanie bo lato przeminęło, kolejnego lata z noworodkiem nie zdecyduje się na ogarnwkcie tego tematu i czułam się z tym kiepsko. A tu nagle sytuacja sama się praktycznie rozwiązała. Zdaje sobie sprawę że często po porodzie młodszego rodzeństwa starszak nagle też chcę być dzidzia. Ale myślę że to będzie przejściowe
Teraz tak widzę że. A dziecko przychodzi właściwy czas i myślę że z drugim też nie będę się spieszyć a będę czekać na to aż samo będzie gotowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 17:14
KatWomanDo, Moniquue, monia0586, Alma84, Karola111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMania25 maluśki brzusio. Zazdroszczę. 😍😍
Moja Hania to jeszcze malutka, 1.5 roku. Więc jesteśmy na etapie uczenia nawyków a nie samego pozbycia się pieluszki. 😊
Nie kontroluje jeszcze siusiu. 😊
Ogólnie nie mam spiny że muszę to zrobić na czas.
Powolutku. Będzie gotowa. To wiem, że nadejdzie ten moment. 😊 -
Izape_91 wrote:
Izape_91 zdolniaczko, pięknie z tymi haftami
Lena91 wrote:Hej hej
Jeżeli chodzi o chusteczki to ja w domu używałam przez pierwszy miesiąc waciki i ciepła wodę , na wyjścia water wipes i uważam ze to najlepsze chusteczki dostępne na rynku , one aż ociekają tak są nasączonekonkurencyjne później używałam tez z babydream które również maja w składzie 99% wody , ale już nie są tak mocno nasączone
27a12dd88625.png.html][/url]
Wrzucam tez moj brzuszek , niewiele widać bo jest sweter jak zrobię dokładniejsze foto to wrzucę 🌸
Lena91 dziękujemy za polecenie chusteczek i jaka Ty ładna jesteś
KatWomanDo, Lena91 lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja wczoraj się ważyłam i jest +6 kg. Ale dziś rano sprawdzałam jak tyłam w poprzedniej ciąży i było podobnie na tym etapie (tam 5,5 kg) a ostatecznie doszłam do +16 kg to może nie będzie źle
Ja może zacznę odpieluchowywać syna w wakacje - zobaczymy na ile będzie czuł tematwiem że na razie jest jeszcze maluszkiem i ma czas. Cieszę się że od tygodnia każda kupka jest w nocniku (biegniemy jak są pierwsze oznaki) i praktycznie zawsze jak posadzkę go na nocnik to jest siusiu (sadzam na razie jakieś 5 razy dziennie żeby nie przesadzać). Dziś sam powiedział że chce sisi więc poszliśmy do nocnika i faktycznie zrobił. Ale to chyba taki wyjątkowy raz :p pampersy nadal są mokre chociaż dziś zrobił siusiu na nocnik przed i po spacerze i pampers był zupełnie suchy
Finezja19, Moniquue, PLPaulina, Mania25, KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alma84, Finezja19, Pati96, Karolka9, Asiulka84, Bera1983, Kinga13, Karola111, PLPaulina, Moniquue, KatWomanDo, Pati., Lena91, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
Ale boska gdzie kupilas spytam z ciekawosci. Chcialam tez sobie kupic z serii smiesznych zeby miec na sesje z brzuchem 😉
Aniulek.Ka lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
PLPaulina wrote:Karola to szybki ten Twój syn w tym temacie. 👍
Heh, znam maluchy w jego wieku co ledwo chodzą. A co dopiero o odpieluchowaniu mowa.
Za to nocnik uwielbia - dziś rano jak się obudził wołał sisi... Poszliśmy na nocnik a tam pełen zestaw
Mały jest też bardzo komunikatywny. Idzie się z nim dogadać. Dziś nauczył się pokazywać jeden paluszek jak powiemy jeden, i dwa na dwa 😁 a teraz układają z tatą puzzle 😂 -
nick nieaktualnyKarola111 wrote:Haha no widzisz mój syn nie chodzi 😋 chodzi przy meblach, czasem stanie i się niczego nie trzyma ale jak się zorientuje to spada 😂 ale właśnie mijają nam 2 miesiące od zakończenia leczenia dysplazji więc nie pospieszam go i czekam aż sam będzie chciał chodzić.
Za to nocnik uwielbia - dziś rano jak się obudził wołał sisi... Poszliśmy na nocnik a tam pełen zestaw
Mały jest też bardzo komunikatywny. Idzie się z nim dogadać. Dziś nauczył się pokazywać jeden paluszek jak powiemy jeden, i dwa na dwa 😁 a teraz układają z tatą puzzle 😂Karola111 lubi tę wiadomość
-
Mamusie które już rodziły.Czy koszula do porodu musi być rozpinana z przodu/z tyłu? Ciemny kolor?To naprawdę takie ekstremalne przeżycie z krwią na koszuli? Bo do karmienia to już jak chcemy byle był dostęp do biustu.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja tez się dołączam do pytania😉, bo po pierwsze nie ogarniam koszul😂 a po drugie nie wiem jaka to jest praktyczna koszula do szpitala, no prócz tego aby byl łatwy dostęp do piersi..🤔
-
Generalnie taka, w której będzie wygodnie xD ja i tak nie rodziłam w swojej, miałam być w razie czego gotowa już do cc i dostałam taką szpitalną08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Matko dziewczyny połowa ciaz a wy juz o porodzie ja to jeszcze o wyprawce nie myle hehe. Co to będzie sie tu działo pod koniec 3 trymestru hehe
Z własnego doświadczenia moge powiedzieć ze kazdy poród jest inny zalezy gdzie sie rodzi i jak.
Są szpitale ktore daja własne koszule do porodu. Ja pierwsze dziecko rodziłam w wodzie to juz zupełnie koszula odpadała drugie rodziłam na łozku i miałam zwykła koszule bawełniana bez zadnych rozpiec i rozcienc. Po porodzie i tak zawsze szłam pod prysznic i zmieniałam ubranie wiec nawet jak cos sie ubrudzi to nie ma problemu. Chociaz poród to takie przezycie ze o koszuli naprawde sie nie mysli wtedy jedynie o tym zeby było juz po i zeby dziecko było zdrowe -
nick nieaktualny