X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale potem bardzo szybko zrzuciły, tak na pocieszenie dla mnie😂

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludzie, właśnie sobie zrobiłam koktajl z jarmuzu, selera naciowego i banana, bleehh.. Ledwo przez gardło przeszło. Myślałam że banan da radę i trochę osłodzi 😂

KatWomanDo lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    O ludzie, właśnie sobie zrobiłam koktajl z jarmuzu, selera naciowego i banana, bleehh.. Ledwo przez gardło przeszło. Myślałam że banan da radę i trochę osłodzi 😂
    Może jabłko jeszcze do tego😉

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape masz prawdziwy talent, że robisz takie cuda! :) Normalnie aż szkoda się tym bawić tylko układać na półce dla samego patrzenia :P
    Co do koktajli to ja swego czasu jak walczyłam z PCOS to piłam codziennie, tyle że ja np. do takiego połączenia jak Ty napisałaś dawałam jeszcze jogurt naturalny lub kefir, awokado obowiązkowo bo zdrowe i np. sok z pomarańczy i było naprawdę pyszne.

KatWomanDo, Izape_91 lubią tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23tc
    a39ec3cea11c.jpg

Dziewczyny jak idzie u Was odpieluchowywanie? My dziś zaczęliśmy drugi tydzień i praktycznie teraz od jakiś 3 dni cały dzień (chyba że jesteśmy na spacerze!) ma suche majtki, sam ściąga spodenki i majtki j praktycznie potrzebuje nas żeby pochwalić się tym co zrobił i żebyśmy oczyścili jego i wszystko wokol :) ręce też zwykle chce myć sam bez żadnej pomocy więc super :) Dziś już założyłam mu nie te wielorazowe majtki ale zwykle i jest ok :)) jeszcze tydzień jest ze mną w domu, a potem idzie do żłobka i zobaczymy jak tam się odnajdzie, ale np wczoraj byl u dziadków i obyło się bez wpadek, więc liczę na to, że jest szansa że będzie dobrze :)) w tym tygodniu miałam dzień zwątpienia. Zakładałam mu zwykle majtki i co siku to pod siebie. Chyba że 4 pary majtek i spodenek poszły do prania, do tego jeszcze kupa i zaczęłam się zastanawiac czy nie wycofac się ale mialam w głowie to że jak już się zaczyna odpieluchowanie to nie wraca się do pieluch i bardzo dobrze bo na drugi dzień inne dziecko! Powiem Wam że byłam pewna że przed porodem nie ma szans na odpieluchowanie bo lato przeminęło, kolejnego lata z noworodkiem nie zdecyduje się na ogarnwkcie tego tematu i czułam się z tym kiepsko. A tu nagle sytuacja sama się praktycznie rozwiązała. Zdaje sobie sprawę że często po porodzie młodszego rodzeństwa starszak nagle też chcę być dzidzia. Ale myślę że to będzie przejściowe :)

Teraz tak widzę że. A dziecko przychodzi właściwy czas i myślę że z drugim też nie będę się spieszyć a będę czekać na to aż samo będzie gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 17:14

KatWomanDo, Moniquue, monia0586, Alma84, Karola111 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Ale potem bardzo szybko zrzuciły, tak na pocieszenie dla mnie😂
    U mnie też tak było. 😊😊

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 maluśki brzusio. Zazdroszczę. 😍😍

Moja Hania to jeszcze malutka, 1.5 roku. Więc jesteśmy na etapie uczenia nawyków a nie samego pozbycia się pieluszki. 😊
    Nie kontroluje jeszcze siusiu. 😊
    Ogólnie nie mam spiny że muszę to zrobić na czas.
    Powolutku. Będzie gotowa. To wiem, że nadejdzie ten moment. 😊

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:

A tu moja nowa miłość ♥️ haftowanie! Wkręciłam się i idealnie hafty pasują do ozdabiania moich misiów :) 77c625e78ded.jpg

Izape_91 zdolniaczko, pięknie z tymi haftami :)
    Lena91 wrote:
    Hej hej

Jeżeli chodzi o chusteczki to ja w domu używałam przez pierwszy miesiąc waciki i ciepła wodę , na wyjścia water wipes i uważam ze to najlepsze chusteczki dostępne na rynku , one aż ociekają tak są nasączone :) konkurencyjne później używałam tez z babydream które również maja w składzie 99% wody , ale już nie są tak mocno nasączone
    27a12dd88625.png.html]27a12dd88625.png[/url]

Wrzucam tez moj brzuszek , niewiele widać bo jest sweter jak zrobię dokładniejsze foto to wrzucę 🌸

75c2182c6ba9.jpg

Lena91 dziękujemy za polecenie chusteczek i jaka Ty ładna jesteś :)

KatWomanDo, Lena91 lubią tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się ważyłam i jest +6 kg. Ale dziś rano sprawdzałam jak tyłam w poprzedniej ciąży i było podobnie na tym etapie (tam 5,5 kg) a ostatecznie doszłam do +16 kg to może nie będzie źle ;)

Ja może zacznę odpieluchowywać syna w wakacje - zobaczymy na ile będzie czuł temat ;) wiem że na razie jest jeszcze maluszkiem i ma czas. Cieszę się że od tygodnia każda kupka jest w nocniku (biegniemy jak są pierwsze oznaki) i praktycznie zawsze jak posadzkę go na nocnik to jest siusiu (sadzam na razie jakieś 5 razy dziennie żeby nie przesadzać). Dziś sam powiedział że chce sisi więc poszliśmy do nocnika i faktycznie zrobił. Ale to chyba taki wyjątkowy raz :p pampersy nadal są mokre chociaż dziś zrobił siusiu na nocnik przed i po spacerze i pampers był zupełnie suchy :)

Finezja19, Moniquue, PLPaulina, Mania25, KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to szybki ten Twój syn w tym temacie. 👍

Heh, znam maluchy w jego wieku co ledwo chodzą. A co dopiero o odpieluchowaniu mowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 07:21

• Yamajka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sexi koszulka od męża xD Czas zmienić garderobę :D

6e89433e110d.jpg

Alma84, Finezja19, Pati96, Karolka9, Asiulka84, Bera1983, Kinga13, Karola111, PLPaulina, Moniquue, KatWomanDo, Pati., Lena91, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

efc7fdl.png
    Beta-> 27.09- 4313 mlU/ml
    -> 29.09- 7208 mlU/ml
    -> 08.10- 62 091 mlU/ml
    -> 10.10- 87 872 mlU/ml

<3- 02.12-CRL 88,12 mm
    <3- 08.01.2020 365g-> Jest Syneczek ! :-)
    <3- 14.01.2020 Połówkowe
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yamajka ale fajna :) ja się mieszczę w mało rzeczy z mojej szafy.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yamajka wrote:
    Sexi koszulka od męża xD Czas zmienić garderobę :D

6e89433e110d.jpg
    Ale boska gdzie kupilas spytam z ciekawosci. Chcialam tez sobie kupic z serii smiesznych zeby miec na sesje z brzuchem 😉

Aniulek.Ka lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Karola to szybki ten Twój syn w tym temacie. 👍

Heh, znam maluchy w jego wieku co ledwo chodzą. A co dopiero o odpieluchowaniu mowa.
    Haha no widzisz mój syn nie chodzi 😋 chodzi przy meblach, czasem stanie i się niczego nie trzyma ale jak się zorientuje to spada 😂 ale właśnie mijają nam 2 miesiące od zakończenia leczenia dysplazji więc nie pospieszam go i czekam aż sam będzie chciał chodzić.
    Za to nocnik uwielbia - dziś rano jak się obudził wołał sisi... Poszliśmy na nocnik a tam pełen zestaw ;)
    Mały jest też bardzo komunikatywny. Idzie się z nim dogadać. Dziś nauczył się pokazywać jeden paluszek jak powiemy jeden, i dwa na dwa 😁 a teraz układają z tatą puzzle 😂

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola111 wrote:
    Haha no widzisz mój syn nie chodzi 😋 chodzi przy meblach, czasem stanie i się niczego nie trzyma ale jak się zorientuje to spada 😂 ale właśnie mijają nam 2 miesiące od zakończenia leczenia dysplazji więc nie pospieszam go i czekam aż sam będzie chciał chodzić.
    Za to nocnik uwielbia - dziś rano jak się obudził wołał sisi... Poszliśmy na nocnik a tam pełen zestaw ;)
    Mały jest też bardzo komunikatywny. Idzie się z nim dogadać. Dziś nauczył się pokazywać jeden paluszek jak powiemy jeden, i dwa na dwa 😁 a teraz układają z tatą puzzle 😂
    Hehehe. No to nadrabia nie chodzenie w innych dziedzinach. 😆

Karola111 lubi tę wiadomość

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie które już rodziły.Czy koszula do porodu musi być rozpinana z przodu/z tyłu? Ciemny kolor?To naprawdę takie ekstremalne przeżycie z krwią na koszuli? Bo do karmienia to już jak chcemy byle był dostęp do biustu.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się dołączam do pytania😉, bo po pierwsze nie ogarniam koszul😂 a po drugie nie wiem jaka to jest praktyczna koszula do szpitala, no prócz tego aby byl łatwy dostęp do piersi..🤔

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie taka, w której będzie wygodnie xD ja i tak nie rodziłam w swojej, miałam być w razie czego gotowa już do cc i dostałam taką szpitalną

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny połowa ciaz a wy juz o porodzie ja to jeszcze o wyprawce nie myle hehe. Co to będzie sie tu działo pod koniec 3 trymestru hehe
    Z własnego doświadczenia moge powiedzieć ze kazdy poród jest inny zalezy gdzie sie rodzi i jak.
    Są szpitale ktore daja własne koszule do porodu. Ja pierwsze dziecko rodziłam w wodzie to juz zupełnie koszula odpadała drugie rodziłam na łozku i miałam zwykła koszule bawełniana bez zadnych rozpiec i rozcienc. Po porodzie i tak zawsze szłam pod prysznic i zmieniałam ubranie wiec nawet jak cos sie ubrudzi to nie ma problemu. Chociaz poród to takie przezycie ze o koszuli naprawde sie nie mysli wtedy jedynie o tym zeby było juz po i zeby dziecko było zdrowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam CC. A i tak pierwsza koszula po pionizacji poszła do śmieci. Bo mocno była brudna. 😆

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ