X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak ktoś musi sam zająć się dzieckiem i nie zna innego życia to jest Inaczej.
    U mnie Hanią od momentu jej narodzin nikt się nie zajął. Żadne babcię. 👍
    A i mąż na początku to było zero pożytku. Wracał do domu na kąpiel i sen.

Wszystko dosłownie wszystko było tylko na mojej głowie. Opieka nad dzieckiem, dom, wizyty u lekarza, na rehabilitacji.

Córka do tego hnb, chociaż w porównaniu do jej temperamentu potem to uważam że początki to i tak był luksus.

Prasowanie robiliśmy z mężem wspólnie gdy Hania spała wieczorami. Bo przecież w dzień nie dało rady. Wspinała mi się na deskę. I było to niebezpieczne. I chociaż mieliśmy kilka prób zaprzestania prasowania to za każdym razem skóra źle reagowała. 🤦🏻‍♀️

Około roczku córka odrzuciła wózek. Więc dla mnie Nawet wizja wózka rok po roku nie ma sensu.
    Do tego córce służy wózek:
    8a4ceb6a4705.jpg

Dlatego mnie ta wizja spaceru z dwójką dUeci przeraża. 🤦🏻‍♀️

Do tego Hania to dość żywiołowe Dziecko, nie lubiące spać. 😵😵 Więc trzeba się namęczyć żeby ona się poczuła zmęczona.
    Jak czasami słyszę że 2 latki śpią po 2h w dzień to Zazdroszczę z całego serca.

Niby zdecydowaliśmy się na żłobek na 10dni w miesiącu. Bo jakoś muszę kiedyś jeździć na wizyty u lekarza a już sił mi brak na takie podróże z córką. To na razie chyba połowę z tego była. Resztę chorujemy.🤣🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 13:24

• Wombat Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue, a jak bardzo mialas podwyzszone te leukocyty?

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze niedawno 8 tysięcy, a teraz wyszło 12 tysięcy (norma do 10) i neutrofile też ponad normę (nie pamiętam ile). Dziewczyny pisały, że to normalne i czytalam, że w bardziej zaawansowanej ciąży do 15 tysięcy nawet mogą być, także się nie przejełam. Jednak po tym co się ze mna dzieje stwierdzam, że to mogły być początki właśnie infekcji. Czułam się źle pod kątem zatok (głównie ból głowy, zawroty), ale punkt kulminacyjny był teraz :) może to dobrze bo w końcu sie zatoki oczyszczą. Siostra dziś wzięła przy okazji wyniki do mojego lekarza to zobaczymy czy coś powie. W internetach nawet piszą o infekcjach wewnatrzmacicznych takze nie ma co 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 14:25

06.2020 👶🧚‍♀️
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, zapytam jako laik totalny. Jakiego używacie płynu do prania ciuszków takich maluchów i czy potem trzeba dodać jakiś płyn do płukania?
    Dzięki z góry za info😉

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    .

Niby zdecydowaliśmy się na żłobek na 10dni w miesiącu. Bo jakoś muszę kiedyś jeździć na wizyty u lekarza a już sił mi brak na takie podróże z córką. To na razie chyba połowę z tego była. Resztę chorujemy.🤣🤦🏻‍♀️[/QUOT]

Moze u was wlasnie niania by sie bardziej sprawdzila. Chociaz na kilka godzin w tygodniu Bo jak mloda bylaby przeziebiona to tez by ci sie dzieckiem zajela moze jej oczytac leki podac. Ty mialabys czas cos zalatwic, odpoczac albo ogarnac sobie.
    Wiem ze to koszty ale jak chora to ja do zlobka nie wpuszcza a placic musisz

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Kobietki, zapytam jako laik totalny. Jakiego używacie płynu do prania ciuszków takich maluchów i czy potem trzeba dodać jakiś płyn do płukania?
    Dzięki z góry za info😉
    Ja używam kapsułek Loveli i nie używam teraz płynu do płukania bo mamy pralkę, która pobiera odpowiednią ilość płynu sama, a mam wlany taki dorosły płyn do płukania. I jego starczy jeszcze na duużo prań. Ae z synem używałam i płynu do prania i do płukania.

KatWomanDo lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Dzięki z góry za info😉

Dziewczyny polecaja lovele, ja kupiłam na promce w rossmanie bobini sensitive i zrobilam juz na nim kilka pran dla malej. Wydaje sie byc ok, ale zobaczyny czy jej nie uczuli, bo to roznie bywa. Ja kupowalam plyn, bo wole bardziej te forme niz proszek. Mysle, ze plynu do plukania nie trzeba kupowac, po co ladowac tyle chemii :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty sa podniesione, bo neutrofile sa podniesione. Leukocyty to suma neutrofilow, limfocytow, monocytow itp.
    A w III trymestrze ciazy neutrofile czesto sa ponad norme, wiec automatycznie poziom leukocytow jest podniesiony. I tak maly wzrost ponad norme najczesciej wlasnie nic nie znaczy, ale oczywiscie w Twoim przypadku moze i mialo to cos wspolnego z infekcja, ale raczej jest to zupelnie normalne.

shelby* lubi tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam płyn do prania z Loveli. Też wolę płyny niż proszki. Z płynu do płukania narazie całkowicie zrezygnowałam ;)

Tak, wiem że sie sumują itp. I też uznałam to za normę, ale no jeszcze nie miałam takiego "załamania" odkad jestem w ciąży także mogło mieć to wpływ. A ja wlasnie miałam te kolki i juz przeczulona jestem pod kątem kamieni nerkowych. A jak na złość wychodzą mi te szczawiany w moczu jeszcze, zakłócając mój spokój 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 14:55

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    PLPaulina wrote:
    Moze u was wlasnie niania by sie bardziej sprawdzila. Chociaz na kilka godzin w tygodniu Bo jak mloda bylaby przeziebiona to tez by ci sie dzieckiem zajela moze jej oczytac leki podac. Ty mialabys czas cos zalatwic, odpoczac albo ogarnac sobie.
    Wiem ze to koszty ale jak chora to ja do zlobka nie wpuszcza a placic musisz

Myślałam o tym. Ale średnio obca baba mnie przekonuje w moim domu i na zajęciach dla dzieci. 🤢
    Do tego jednak pobyt dziecka w domu nie da tego co kontakt z dziećmi.

Chociaż nie ukrywam, że jeśli żłobek się nie sprawdzi to rozważam opcje niani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płyny, kapsułki Lovela + kilka kropelek olejku eukaliptusowego lub cytrynowego. 😊

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia też mam podwyższone leukocyty.Tak prawie od początku ciąży pani dr przegląda badania i mówi że ok to nic strasznego.

Moniquue lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam podwyższone neutrofile, ogólnie gin zapisała mi żelazo które biorę już ponad miesiąc ale morfologia niewiele się podniosła, dalej mam anemie , jedyne co to płytki krwi I z 130 tyś podniosły się na 141 tys.

74709jcgjiz14w6b.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam długo płynu do prania Dzidziuś, ale teraz też przerzuciłam się na Lovelę i wydaje mi się, że trochę lepiej dopiera szczególnie plamy od jedzenia. Żadnego płynu do płukania nie używam. Zresztą do naszych "dorosłych" ciuchów też jakiś czas temu przestałam używać płynu do płukania, bo w sumie stwierdziłam, że oprócz zapachu to nic nie daje, no może przy kocach to mniej się elektryzują. Ale trochę to zbędny wydatek i dodatkowa chemia, tak mi się wydaje.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pokazuje lozeczko :) musze ogarnac materacyk, jakas poleczke musimy jeszcze ogarnąć nad lozeczkiem, zeby ladnie wygladalo, cos musze pomyslec, ale juz inaczej hahaha, czuje sie troche bardziej gotowa!

1c8e35031e1f.jpg

Moniquue, KatWomanDo, Pati96, Alma84, Asiulka84, Ambriel, Bunia89, PLPaulina, Finezja19, Karola111, Bera1983 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w Loveli i też nie używam płynu do płukania. Możliwe, że przy okazji wielopielo spróbuję jakiegoś eko sreko proszku xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega rozjechane wyniki i oczywiście leukocyty też podwyższone i lekarz skomentował że są ok. W pierwszej ciąży też tak było i nie byłam na nic chora. Musiał być przypadek :)

Moniquue, Ambriel lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas na Loveli. W kapsułkach.

201711152165.png

202006124562.png
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo ja kupiłam płyn do prania Jelp 0+, jest droższy od Loveli, ale zdecydowałam się na niego na te pierwsze miesiące bo jest hipoalergiczny. Mam znajomych co są alergikami i całe życie używają dla całej rodziny Jelp zarówno proszek jak i płyn, a z plamami radzi sobie świetnie. Oni przerobili wiele hipo,ale zawsze wracają do jelpa. Też mam wrażliwą skórę dlatego stwierdziłam, że dla maluszka ten biorę. Nawet jeśli nie teraz to gdyby uczula inny płyn to alternatywa na kiedyś wypróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 19:21

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Dziewczyny pokazuje lozeczko :) musze ogarnac materacyk, jakas poleczke musimy jeszcze ogarnąć nad lozeczkiem, zeby ladnie wygladalo, cos musze pomyslec, ale juz inaczej hahaha, czuje sie troche bardziej gotowa!

1c8e35031e1f.jpg
    Super lozeczko😊ja wczoraj zamowilam ale bedziemy skrecac jak pomalujemy pokoj

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ