CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja używam płynu Lovela. Jakoś po 3 miesiącach zaczęłam dodawać trochę płynu do płukania Lovela. A jak już syn mial mocno rozszerzoną dietę to zaczęłam dodawać po trochę odplamiacza Lovela. Z drugim pójdę tym samym schematem chyba że okaże się że nie toleruje tego płynu...
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj zaczynamy 3 trymestr, więc wrzucam zdjecie brzuszkowe:) ciekawe jak waga, w tym tygodniu pojde do lekarza po skierowanie na badania. Czuje ze ostatnio i mala dowalila z masa i ja tez haha :p
Pati96, Kinga13, Bera1983, Pati., Asiulka84, KatWomanDo, Alma84, PLPaulina, Aniulek.Ka, Beti82, Moniquue, Finezja19, Karola111, Bunia89 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Jesteście mega zgrabniutkie xD jak ja Wam zazdroszczę! Tzn do siebie nic nie mam
ale już ciężko z brzuchem. Jest gdzieś o 5cm mniejszy niż do porodu ze Stasiem. Podczas porządków znalazłam torbę z ciążowymi ciuchami z poprzedniej ciąży
i chwała Bogu, bo już mam problem się w cokolwiek zmieścić... Tzn oczywiście wejść wejdę w część rzeczy takich luźniejszych, ale to po domu. A jak muszę wyjść choćby do lekarza to już jest problem. Przy drobnej sylwetce i dużym ciążowym brzuchu to praktycznie nic co nie jest typowo ciążowym fasonem nie leży dobrze
Te koszule ciążowe co mam to są takie akurat teraz. Ale jeszcze muszę mieć gdzieś kiecki - są w innej torbie, bo tamte pożyczałam koleżance rodzącej w styczniu i kiecek nie brała. No i mam nadzieję, że znajdę je do lata, bo te koszule i tak będą niedługo małe... A kiecka zawsze inaczej jednak, zrobi się cieplej to mogłabym w nich polatać
KatWomanDo lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Izape 91 coś Ty ślicznie wyglądasz
Ja dziś mam gorszy dzień.Jak teściowa nigdy się nie wtrącała tak teraz specjalista od dzieci.W zeszłym tygodniu przy obiedzie cierpliwie tłumaczyłam, że nie będę mieć w łóżeczku ochraniaczy ze względu na zmniejszanie ryzyka śmierci łóżeczkowej (jest zdania że bez ochraniaczy jej syn 40 lat temu się przeziębiał).W tym tygodniu stwierdziła że bzdury mówię bo na pytanie o to czy wybraliśmy wózek powiedziałam że bardziej mi zależy na bezpiecznym foteliku samochodowym z bazą a nie na bardzo drogim wózku (nie zgadza się bo wózka będę cały czas używać a fotelik góra dwa razy w tygodniu).Nieważne że wózek poniżej 3 tys też może być dla mnie dobry, szczególnie że nie mam porównania.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Kinga, Ty masz dwie dziewuchy w brzuszku
ja tylko jedna! Tez nie mam zbyt wiele rzeczy ciazowych, jedna koszula z h&m taka do lekarza, a tak to wszystko inne juz nie bardzo, robi sie taka firana na brzuchu zwisajaca haha Bluzki za krotkie :p ale to juz niedlugo. Teraz sie przerzuce na sukienki jak zrobi sie wiosna.
Ambriel no bez przesady zeby Ci tesciowa mowila co masz kupowac dla dziecka i za ile. Chyba ze chce zaplacic, to niech wybiera najdrozsze! Moja sie na szczescie nie wtrąca, bo i sie nie zna. Jutro ich na chwile odwiedzimy, mam nadzieje, ze nie bedzie cyrkow, bo dawno tam nie bylam.KatWomanDo, Kinga13 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape91 nieee
sama wszystko kupuję, opłacam więc tym bardziej mnie to wnerwia.Nawet nie wchodzę specjalnie na ten temat żeby nie musieć tłumaczyć.
Ja do tej pory mam jedną parę spodni ciążowych, jedne leginsy ciążowe, z 5 par rajstop, trzy sukienki z krótkim rękawem, dwie z długim, dwie spódnice.
Chcę jeszcze jakąś sukienkę z krótkim rękawem na wiosnę i tyle.Wbrew pozorom wcale w swoje luźne staroszafowe rzeczy nie wchodzę bo albo nie mieszczę się w brzuszku (nie lubię obciślaków) albo w biuście (zwiększył się o dwa rozmiary).Pomijam fakt że musiałam staniki dokupić i luźne majtki:)KatWomanDo lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny około 22 przyszła na świat moja córeczka Lilianka która waży zaledwie 580g i ma 32cm.
Gdy wyciagneli ja z brzucha od razu uslyszalam jej delikatny płacz! Ku zdziwieniu wszystkich radzi sobie z oddychaniem. Jedynie troszkę respirator jej pomaga.
Jest silna i głęboko wierzę że będzie walczyć!!!
Proszę módlcie się za nas !KatWomanDo, Alma84, PLPaulina, nefaste, Beti82, Ambriel, Moniquue, Rub45, Glass, Finezja19, Karola111, Bunia89, Karolka9, Azra Less, Dabria, iness00, Whoosie, mila_88 lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa_♡ wrote:Dziewczyny około 22 przyszła na świat moja córeczka Lilianka która waży zaledwie 580g i ma 32cm.
Gdy wyciagneli ja z brzucha od razu uslyszalam jej delikatny płacz! Ku zdziwieniu wszystkich radzi sobie z oddychaniem. Jedynie troszkę respirator jej pomaga.
Jest silna i głęboko wierzę że będzie walczyć!!!
Proszę módlcie się za nas !
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
https://naforum.zapodaj.net/446621961869.jpg.html
A to moj brzuchol 😊 ja z ciazowych to tylko legginsy i rajstopy a tak to kupilam normalne ciuchy tylko wiekszy rozmiar. Jak sie zrobi cieplej to przyda sie kieca taka juz z opcja do karmienia.
Ambriel nie zazdroszczę takiej tesciowej 😉musisz miec niezla cierpliwosc moja naszczescie nic nie komentuje bo i po co to nasze dziecko my je bedziemy wychowywacAlma84, nefaste, Beti82, Moniquue, Wombat, Finezja19, Karola111 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dużo zdrówka dla Was Ewelaa!!!!
Bądź dobrej myśli, mocno trzymamy kciuki za córeczkę ❤️🙏🙏🙏
Wszystkiego Najlepszego Kobietki🌷🌞💐🥂🍾🌻Alma84, Asiulka84, Moniquue lubią tę wiadomość