CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na szkole rodzenia mówiono, ze na spacer można wyjść po 2 tygodniach wiec to nie było jeszcze wcale tak dawno 😉
Najpierw chyba przy oknie...
https://www.znana-polozna.pl/artykuly/wyprawa-zycia-czyli-pierwszy-spacer-z-noworodkiem
Tu jest link gdzie jest napisane, ze jeszcze niedawno zalecane było zostanie 2 3 pierwsze tygodnie w domu
Zależy tez jaka jest pora roku bo zimą nadal to jest 1,2 tygodnie.
My akurat odrazu wychodziliśmy i wychodziliśmy tez na dużym mrozieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 17:55
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Nawet zimą się wychodzi odrazu. 😊
Tak twierdziła w 2018r położna z mojej szkoły rodzenia. I tak twierdzi moja znajoma polozna. 😊
No i oby więcej było takich położnych 😊
Jakbym posłuchała swojej to pewnie córka dostała by butelkę ale miałam kontakt do innej i ta powiedziała żeby przetrwać kryzys laktacyjny i karmilysmy się dwa lata 😁KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Ewelaa_♡ wrote:Dziewczyny około 22 przyszła na świat moja córeczka Lilianka która waży zaledwie 580g i ma 32cm.
Gdy wyciagneli ja z brzucha od razu uslyszalam jej delikatny płacz! Ku zdziwieniu wszystkich radzi sobie z oddychaniem. Jedynie troszkę respirator jej pomaga.
Jest silna i głęboko wierzę że będzie walczyć!!!
Proszę módlcie się za nas !
Kochana również będę się za Was modlić. Będzie dobrze dziewczynki lepiej znoszą ponoć wcześniejsze przyjście na świat. Informuj na bieżąco jak tylko znajdziesz czas i siły co tam u Was. I napisz czy pród w końcu sam się rozpoczął czy to była decyzja lekarzy. Ściskam mocno ❤️⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
My wychodziliśmy od razu, ale urodziłam 31 lipca i 2 sierpnia byłam w domu
Teraz też chciałabym, żeby udało nam się wychodzić od razu. Dlatego też staraliśmy się o dziecko wiosenno-letnie, żeby móc jak najwięcej korzystać z pogody od początku
Od 1,5 tygodnia ćwiczę z piłką, co drugi dzień. Do tej pory miałam taki bardzo spokojny zestaw ćwiczeń, ale dzis znalazłam taki bardziej energiczny i jestem pozytywnie nakręconaTyle że zgaga mi się zaczęła w trakcie treningu i o
Zastanawiam się w jaki dokładnie sposób może pomóc w porodzie to, że było się aktywnym podczas ciąży. Ja ćwiczę ze względu na bóle krzyża. Czasem wydaje mi się, że ćwiczenia pomagają, innym razem, że nie ma żadnej zmiany, ale jakby nie było najważniejsze, że się ruszam
-
Mania25 wrote:My wychodziliśmy od razu, ale urodziłam 31 lipca i 2 sierpnia byłam w domu
Teraz też chciałabym, żeby udało nam się wychodzić od razu. Dlatego też staraliśmy się o dziecko wiosenno-letnie, żeby móc jak najwięcej korzystać z pogody od początku
Od 1,5 tygodnia ćwiczę z piłką, co drugi dzień. Do tej pory miałam taki bardzo spokojny zestaw ćwiczeń, ale dzis znalazłam taki bardziej energiczny i jestem pozytywnie nakręconaTyle że zgaga mi się zaczęła w trakcie treningu i o
Zastanawiam się w jaki dokładnie sposób może pomóc w porodzie to, że było się aktywnym podczas ciąży. Ja ćwiczę ze względu na bóle krzyża. Czasem wydaje mi się, że ćwiczenia pomagają, innym razem, że nie ma żadnej zmiany, ale jakby nie było najważniejsze, że się ruszam
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Dziękuję Wam bardzo!
Skurcze zaczęły mi się w piątek po południu ale wyciszyli mi je. Noc przespalam poranek sobotni też ok. Ale około 13 znów zaczęłam odczuwać skurcze. Około 17 były co 5 min i mega silne.
Przed 21 dodatkowo dostałam wielkiego krwawienia zywa krwia i w tej chwili cały oddział stanął na nogi A po godzinie było po wszystkim.
Ja zaczęłam jechać na pompie i walczę o mleko bo wiem jak ważne jest teraz dla niej. Pije 1ml co 2h.
Boże dziewczyny niech wasze maluszki jak najdłużej siedzą w brzuszkach.
Ja za każdym razem jak patrzę na nią to wybucham płaczem. Rozrywa mi serce po prostu:(
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Ewelaa będę się za Was modlić! Życzę Wam dużo zdrowia i sił! Jesteście bardzo dzielne!
Co do spaceru u nas zalecany był od razu - oczywiście rozsądnie i z umiarem max. 30 min. Z powodu temperatur i przedłużonego pobytu w szpitalu na pierwszy spacer wyszliśmy niecałe 2 tygodnie po porodzie. Ale... Pierwszy spacer to też powrót do domu - bo trzeba dziecko donieść do auta i później do samochodu
Co do ćwiczeń - ja teraz wykonuje tylko te zalecone przez fizjoterapeute i to z trudem. Nie chcę zapeszać ale powoli robi się lepiej - zdarzy się że stanę bez bólu 😁 poprzednio do 30 tygodnia chodziłam na zajęcia aktywna mama ale później był to dla mnie za duży wysiłek i przeszłam na zajęcia zdrowy kręgosłup. Póki nie skróciła mi się szyjka bo później leżenie w domu i ewentualnie spacer po mieszkaniu... -
nick nieaktualnyJa w pierwszej ciąży miałam więcej czasu na taką przyjemną aktywność jak basen czy zajęcia dla mam. 😊 Teraz nie mam czasu, a jak mam wolny to zupełnie sił mi brak. 🤦🏻♀️
Pamiętam jak na tę pierwsze spacery wychodziłam wieczorami gdy mąż z pracy wrócił. Człowiek taki nieporadny był we wszystkim. Ach te wspomnienia !! 😊😊 -
nick nieaktualny
-
Asiulka84 wrote:Mania a jakie to ćwiczenia bo ja tez mam pilke ale mam slaby zestaw cwiczen wlasnie takie nudnawe a jeszcze mam energię wiec bym sie poruszala😉
Wczoraj robiłam teAsiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Ewela wszytskie się codziennie modlimy za was i trzymamy kciuki
to jest mała wojowniczka więc na pewno da sobie rade! Informuj nas na bieżąco !
Napisz jak Ty się czujesz kochana ? Jesteś z mała w szpitalu cały czas czy dojeżdżasz z domu ? Jak z laktacją?
Robili Ci CC ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualny
-
Rokowania... Nie usłyszałam nic na ich temat. Jestem świadoma, że w każdej chwili może się coś wydarzyć. Staram się myśleć pozytywnie ale wiem, że muszę mieć w głowie też te gorsze opcje. Muszę być gotowa na wszystko.
Ja miałam cc więc jeszcze jestem w szpitalu. Ale jutro lub w środę idę do domu I będę dojeżdżać do szpitala.
Laktacja póki co słabo. Raz udało mi się 10ml ściągnąć. A tak to 1 maks 2ml.
Fizycznie czuje się naprawdę ok. Wczoraj rano wstałam na nogi ogarnelam się pod prysznicem. Chodzę do małej na oddział zebyb trochę czasu z nią spędzić. Ale psychicznie jest trudno. Jak już uda mu się zasnąć to gdy budzę się to za każdym razem jak nadzieję że to tylko zły sen. ..
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Mania25 wrote:https://youtu.be/_kczf0oZZ4E
Wczoraj robiłam teKatWomanDo lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ewelaa trzymam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę!!! Dużo siły dla Ciebie i całej Twojej rodziny! Z laktacją to spróbuj może ten femaltiker pić, mi pomagał na początku. Ponoć też słód jęczmienny pomaga (to chyba nawet ten femaltiker ma w składzie). Czy lekarze Ci powiedzieli, co mogło wywołać tak przedwczesny poród?
KatWomanDo lubi tę wiadomość