X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Bera1983 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szkole rodzenia mówiono, ze na spacer można wyjść po 2 tygodniach wiec to nie było jeszcze wcale tak dawno 😉
    Najpierw chyba przy oknie...

https://www.znana-polozna.pl/artykuly/wyprawa-zycia-czyli-pierwszy-spacer-z-noworodkiem
    Tu jest link gdzie jest napisane, ze jeszcze niedawno zalecane było zostanie 2 3 pierwsze tygodnie w domu :)
    Zależy tez jaka jest pora roku bo zimą nadal to jest 1,2 tygodnie.

My akurat odrazu wychodziliśmy i wychodziliśmy tez na dużym mrozie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 17:55

ckai9jcg0gevln5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet zimą się wychodzi odrazu. 😊

Tak twierdziła w 2018r położna z mojej szkoły rodzenia. I tak twierdzi moja znajoma polozna. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2020, 18:13

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nawet zimą się wychodzi odrazu. 😊

Tak twierdziła w 2018r położna z mojej szkoły rodzenia. I tak twierdzi moja znajoma polozna. 😊

No i oby więcej było takich położnych 😊
    Jakbym posłuchała swojej to pewnie córka dostała by butelkę ale miałam kontakt do innej i ta powiedziała żeby przetrwać kryzys laktacyjny i karmilysmy się dwa lata 😁

KatWomanDo lubi tę wiadomość

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Dziewczyny około 22 przyszła na świat moja córeczka Lilianka która waży zaledwie 580g i ma 32cm.
    Gdy wyciagneli ja z brzucha od razu uslyszalam jej delikatny płacz! Ku zdziwieniu wszystkich radzi sobie z oddychaniem. Jedynie troszkę respirator jej pomaga.
    Jest silna i głęboko wierzę że będzie walczyć!!!
    Proszę módlcie się za nas !

Kochana również będę się za Was modlić. Będzie dobrze dziewczynki lepiej znoszą ponoć wcześniejsze przyjście na świat. Informuj na bieżąco jak tylko znajdziesz czas i siły co tam u Was. I napisz czy pród w końcu sam się rozpoczął czy to była decyzja lekarzy. Ściskam mocno ❤️

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodziliśmy od razu, ale urodziłam 31 lipca i 2 sierpnia byłam w domu :) Teraz też chciałabym, żeby udało nam się wychodzić od razu. Dlatego też staraliśmy się o dziecko wiosenno-letnie, żeby móc jak najwięcej korzystać z pogody od początku :)

Od 1,5 tygodnia ćwiczę z piłką, co drugi dzień. Do tej pory miałam taki bardzo spokojny zestaw ćwiczeń, ale dzis znalazłam taki bardziej energiczny i jestem pozytywnie nakręcona :D Tyle że zgaga mi się zaczęła w trakcie treningu i o :D Zastanawiam się w jaki dokładnie sposób może pomóc w porodzie to, że było się aktywnym podczas ciąży. Ja ćwiczę ze względu na bóle krzyża. Czasem wydaje mi się, że ćwiczenia pomagają, innym razem, że nie ma żadnej zmiany, ale jakby nie było najważniejsze, że się ruszam :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    My wychodziliśmy od razu, ale urodziłam 31 lipca i 2 sierpnia byłam w domu :) Teraz też chciałabym, żeby udało nam się wychodzić od razu. Dlatego też staraliśmy się o dziecko wiosenno-letnie, żeby móc jak najwięcej korzystać z pogody od początku :)

Od 1,5 tygodnia ćwiczę z piłką, co drugi dzień. Do tej pory miałam taki bardzo spokojny zestaw ćwiczeń, ale dzis znalazłam taki bardziej energiczny i jestem pozytywnie nakręcona :D Tyle że zgaga mi się zaczęła w trakcie treningu i o :D Zastanawiam się w jaki dokładnie sposób może pomóc w porodzie to, że było się aktywnym podczas ciąży. Ja ćwiczę ze względu na bóle krzyża. Czasem wydaje mi się, że ćwiczenia pomagają, innym razem, że nie ma żadnej zmiany, ale jakby nie było najważniejsze, że się ruszam :)
    Mania a jakie to ćwiczenia bo ja tez mam pilke ale mam slaby zestaw cwiczen wlasnie takie nudnawe a jeszcze mam energię wiec bym sie poruszala😉

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo!
    Skurcze zaczęły mi się w piątek po południu ale wyciszyli mi je. Noc przespalam poranek sobotni też ok. Ale około 13 znów zaczęłam odczuwać skurcze. Około 17 były co 5 min i mega silne.
    Przed 21 dodatkowo dostałam wielkiego krwawienia zywa krwia i w tej chwili cały oddział stanął na nogi A po godzinie było po wszystkim.
    Ja zaczęłam jechać na pompie i walczę o mleko bo wiem jak ważne jest teraz dla niej. Pije 1ml co 2h.
    Boże dziewczyny niech wasze maluszki jak najdłużej siedzą w brzuszkach.
    Ja za każdym razem jak patrzę na nią to wybucham płaczem. Rozrywa mi serce po prostu:(

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa będę się za Was modlić! Życzę Wam dużo zdrowia i sił! Jesteście bardzo dzielne!

Co do spaceru u nas zalecany był od razu - oczywiście rozsądnie i z umiarem max. 30 min. Z powodu temperatur i przedłużonego pobytu w szpitalu na pierwszy spacer wyszliśmy niecałe 2 tygodnie po porodzie. Ale... Pierwszy spacer to też powrót do domu - bo trzeba dziecko donieść do auta i później do samochodu ;)

Co do ćwiczeń - ja teraz wykonuje tylko te zalecone przez fizjoterapeute i to z trudem. Nie chcę zapeszać ale powoli robi się lepiej - zdarzy się że stanę bez bólu 😁 poprzednio do 30 tygodnia chodziłam na zajęcia aktywna mama ale później był to dla mnie za duży wysiłek i przeszłam na zajęcia zdrowy kręgosłup. Póki nie skróciła mi się szyjka bo później leżenie w domu i ewentualnie spacer po mieszkaniu...

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam więcej czasu na taką przyjemną aktywność jak basen czy zajęcia dla mam. 😊 Teraz nie mam czasu, a jak mam wolny to zupełnie sił mi brak. 🤦🏻‍♀️

Pamiętam jak na tę pierwsze spacery wychodziłam wieczorami gdy mąż z pracy wrócił. Człowiek taki nieporadny był we wszystkim. Ach te wspomnienia !! 😊😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa a co mówią lekarze ? Bo ta Twoja córeczka to taka tyci tyci się urodziła, że aż sobie tego nie mogę wyobrazić..

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa, walcz o każdy 1ml mleka. Słyszałam że potrafi zdziałać cuda. To najlepsze co możesz teraz zrobić dla córeczki. Trzymam kciuki!!! 😘

201711152165.png

202006124562.png
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 8 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa walcz kochana.Tak jak mówiłam modlę się o siłę dla was.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Mania a jakie to ćwiczenia bo ja tez mam pilke ale mam slaby zestaw cwiczen wlasnie takie nudnawe a jeszcze mam energię wiec bym sie poruszala😉
    https://youtu.be/_kczf0oZZ4E
    Wczoraj robiłam te :)

Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nefaste Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GlowBodyPT ma fajne krotkie zestawy ćwiczeń 🙂

Czy ktoras z was wybiera sie może do ikei ?? Chcialam cos zamowic ale jest niedostepne online 😥😥😥

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela wszytskie się codziennie modlimy za was i trzymamy kciuki <3 to jest mała wojowniczka więc na pewno da sobie rade! Informuj nas na bieżąco !
    Napisz jak Ty się czujesz kochana ? Jesteś z mała w szpitalu cały czas czy dojeżdżasz z domu ? Jak z laktacją?
    Robili Ci CC ?

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dużo zależy od pogody , moja najmlodsza córka urodziła się pod koniec września na pierwszy spacer poszłyśmy jak miała tydzień. Ale było brzydko i wiało.

74709jcgjiz14w6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w takim miejscu że u mnie wiatry szalejące po polu to norma. Jak łba nie urywa to jakiś cud.

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rokowania... Nie usłyszałam nic na ich temat. Jestem świadoma, że w każdej chwili może się coś wydarzyć. Staram się myśleć pozytywnie ale wiem, że muszę mieć w głowie też te gorsze opcje. Muszę być gotowa na wszystko.
    Ja miałam cc więc jeszcze jestem w szpitalu. Ale jutro lub w środę idę do domu I będę dojeżdżać do szpitala.
    Laktacja póki co słabo. Raz udało mi się 10ml ściągnąć. A tak to 1 maks 2ml.
    Fizycznie czuje się naprawdę ok. Wczoraj rano wstałam na nogi ogarnelam się pod prysznicem. Chodzę do małej na oddział zebyb trochę czasu z nią spędzić. Ale psychicznie jest trudno. Jak już uda mu się zasnąć to gdy budzę się to za każdym razem jak nadzieję że to tylko zły sen. ..

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    https://youtu.be/_kczf0oZZ4E
    Wczoraj robiłam te :)
    Dzieki dzis przetestuje 😊

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę!!! Dużo siły dla Ciebie i całej Twojej rodziny! Z laktacją to spróbuj może ten femaltiker pić, mi pomagał na początku. Ponoć też słód jęczmienny pomaga (to chyba nawet ten femaltiker ma w składzie). Czy lekarze Ci powiedzieli, co mogło wywołać tak przedwczesny poród?

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ