CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelaa_♡ wrote:Rokowania... Nie usłyszałam nic na ich temat. Jestem świadoma, że w każdej chwili może się coś wydarzyć. Staram się myśleć pozytywnie ale wiem, że muszę mieć w głowie też te gorsze opcje. Muszę być gotowa na wszystko.
Ja miałam cc więc jeszcze jestem w szpitalu. Ale jutro lub w środę idę do domu I będę dojeżdżać do szpitala.
Laktacja póki co słabo. Raz udało mi się 10ml ściągnąć. A tak to 1 maks 2ml.
Fizycznie czuje się naprawdę ok. Wczoraj rano wstałam na nogi ogarnelam się pod prysznicem. Chodzę do małej na oddział zebyb trochę czasu z nią spędzić. Ale psychicznie jest trudno. Jak już uda mu się zasnąć to gdy budzę się to za każdym razem jak nadzieję że to tylko zły sen. ..
A dokładnie w którym tygodniu i dniu ciąży urodziłaś ? Trzymaj się kochana najgorzej te pierwsze tygodnie a potem z każdym dniem i gramem do przodu będzie łatwiej. Byle do 2kg w tedy powinni Was puścić do domu.KatWomanDo lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Mania25 wrote:My wychodziliśmy od razu, ale urodziłam 31 lipca i 2 sierpnia byłam w domu
Teraz też chciałabym, żeby udało nam się wychodzić od razu. Dlatego też staraliśmy się o dziecko wiosenno-letnie, żeby móc jak najwięcej korzystać z pogody od początku
Od 1,5 tygodnia ćwiczę z piłką, co drugi dzień. Do tej pory miałam taki bardzo spokojny zestaw ćwiczeń, ale dzis znalazłam taki bardziej energiczny i jestem pozytywnie nakręconaTyle że zgaga mi się zaczęła w trakcie treningu i o
Zastanawiam się w jaki dokładnie sposób może pomóc w porodzie to, że było się aktywnym podczas ciąży. Ja ćwiczę ze względu na bóle krzyża. Czasem wydaje mi się, że ćwiczenia pomagają, innym razem, że nie ma żadnej zmiany, ale jakby nie było najważniejsze, że się ruszam
Ja tez muszę zacząć cos robic prócz spacerów bo ciężko juz skarpetki zakładać😂😂😂
Pozdrawiam😉 -
Co do spacerów to ja wyszłam pierwszy raz po ok. 2 tygodniach z córką, no ale ona się urodziła pod koniec stycznia, a wiadomo jak to w lutym pogoda masakra, deszcz albo deszcz ze śniegiem i okropny wiatr, więc położna też mi odradziła spacery z noworodkiem w taką pogodę, zresztą żadna to przyjemność. Latem na pewno bym tyle nie czekała
A ja dostałam wczoraj jakiejś strasznej infekcji, katar leci mi ciurkiem, tak że w jeden dzień zużyłam prawie całe opakowanie 100 chusteczek... Do tego okropny ból zatok/ głowy - trochę ratuję się apapem, ale nie chcę przesadzać, wiadomo. Także nockę miałam praktycznie z głowy. Na szczęście teraz przyszedł teść pomóc przy małej, wziął ją na spacer bo u nas piękna pogoda. Więc ja leżę i zdycham, bo od rana ganiałam za nią. Byleby tylko jej nie zarazić! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Calineczka zdrówka !
Ostatnio córka z przychodni przyniosła grypę żołądkową. U niej było naprawdę gładko. A ja umierałam.🤢
My zawsze z córką zarażamy się od siebie nawzajem.🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 11:07
calineczka88 lubi tę wiadomość
-
U nas też ostatnio było coś w rodzaju grypy żołądkowej. Maz na dwa dni l4 wziął i miał nawet "goraczkę" (koło 37 stopni)🤣😝 a ja od czwartku męczę się właśnie z zatokami. Jak miałam gorączkę to wzięłam dwa razy apap. Jeszcze takiego kataru i chrypki to w życiu nie miałam, ledwo mówię 😔 poczekam jeszcze ze dwa dni i jak nic się nie zmieni to do lekarza. Ale jakoś nie widzi mi się tam iść żeby czegoś nie przynieść 🤦♀️ Zdrowia dziewczyny 😚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 12:13
06.2020 👶🧚♀️ -
Dziewczyny zdrówka dla was duzo witaminy c mnie narazie ratuje 😉
Dzisiaj cos zoladek odmawia posluszenstwa ☹KatWomanDo lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Ja jutro idę na pilną wizytę do lekarza. Niestety wyniki krwi są słabe i jest duża szansa że dostanę heparyne. Mam tylko nadzieję że nie wyślę mnie do szpitala... Chociaż jak konsultowałam z położna wynik jest słabo ale nie najgorzej.
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:KatWomanDo https://youtu.be/_kczf0oZZ4E
Dziewczyny jeśli będę na macierzyńskim np przeziębiona i Maz chciałby wziąć l4 na dziecko czy to na młodsze czy starsze, to ZUS wypłaci mu zasiłek?
- Jeśli dziecko ma do lat 2 to niezależnie od sytuacji należy się.
Potem robią się już niezłe schody. 🤦🏻♀️ Skoro Ty pobierasz już zasiłek macierzyński czyli to Twoim obowiązkiem jest sprawowanie opieki to mąż już nie może.
Ale nad starszym już nie powinien ZUS odmówić. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 13:34
KatWomanDo, Mania25 lubią tę wiadomość
-
Paulina muszę mu powiedzieć. No właśnie czytałam że do 2 lat luzik i aż szkoda ze mój będzie miał 3 🤪 ale hmm do 2 włącznie tzn np jak syn będzie miał 2lata i 10 miesięcy jak urodzi się córka to Maz mógłby np po porodzie wziąć na mnie 2 tygodnie l4 a potem na syna? Czy to 2 lata oznacza że 1 rok 11 miesięcy ok a 2lata i 1 dzień już nie? Zawsze mam z tym problem czy te zasady oznaczają włącznie czy "do"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 13:36
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Ty sprawujesz opiekę nad młodszym dzieckiem. I za to masz zasiłek. Więc mąż na starsze może wziąć bez problemu. 😊
Ale wiesz... Praktycznie jestem w domu więc jest domownik który może sprawować opiekę i nad dzieckiem starszym... Upierdliwa jestem ale mam rozkmine teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 13:45
-
Mania25 wrote:Ale wiesz... Praktycznie jestem w domu więc jest domownik który może sprawować opiekę i nad dzieckiem starszym... Upierdliwa jestem ale mam rozkmine teraz
Poza tym do 30 pierwszych dni płaci pracodawca
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyMania25 wrote:Ale wiesz... Praktycznie jestem w domu więc jest domownik który może sprawować opiekę i nad dzieckiem starszym... Upierdliwa jestem ale mam rozkmine teraz
-
Karola to co to za badanie mialas robione??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kobietki zdrowia dla was i dla dzieciaczków.
Ja po wizycie.Maluszek waży 1200 g
Mam nadzieję opanują tego wirusa do naszych terminów.Alma84, PLPaulina, Finezja19, Rub45, Pati., Asiulka84, Moniquue, Mania25, Bera1983, Wombat, Lilka94, Karola111, Zieziulka, Izape_91, KatWomanDo, iness00, mila_88 lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Rub45 wrote:Kurcze ale duzy super niech rosnie dalej
Karola111 też bym chciała wiedzieć jakie badanie.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV