X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola111 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam d-dimery. A popołudniu zrobiłam jeszcze Aptt ale tu wyszło w normie. Jestem ciekawa co powie moja prowadząca bo konsultowałam się z kuzynką, która jest położną i lekarz u niej powiedział że w moim przypadku (gdy są już żylaki) heparyny jeszcze by nie dawał ale pod kontrolą musiałoby być. Moja przy cholestazie szybko do szpitala mnie wysłała - nawet nie próbowała leczenia w domu. Jutro o 19 wizyta.

11.2017 Aniołek [*] 10 tc
    12.2018 Synuś 💙

cazdto9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Rub45 jak urośnie za duży to będzie CC.Tata duży był ja 2700 miałam nadzieję na wypośrodkowanie.

Karola111 też bym chciała wiedzieć jakie badanie.
    Wcale nie jest duży. 👍😊
    Moja tyle miała teraz w 26+5. A do siostry to sporo jej brakuję na podobnym etapie. A i wtedy każdy mi mówił, że w normie. 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:02

Ambriel lubi tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo ;*

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po Warszawie. Uwinęliśmy się tam całkiem szybciutko, ale pojechała z nami jeszcze teściowa i męża 9 letnia siostra. Byliśmy obejrzeć wózek, a w drodze powrotnej wjechaliśmy do Łodzi do Manu.

Na wizycie chyba ok. Znów oddaliśmy krew na badania. Mówiłam, że doktor kazał pytać o tą kordocentezę, że jeśli będzie z tego jakaś korzyść to on się podejmie. Pani doktor powiedziała, że jednak jest to ryzyko i jeszcze spróbujemy z naszej krwi. Zleciła znów oznaczenie przeciwciał, ale inną metodą i może tam wyjdzie coś więcej. A tamtą metodą co poprzednio zleciła miano - czyli jakby ilość przeciwciał, które poprzednio wyszły. Wyniki będą 03.04. i wtedy jak je poznamy to zdecydujemy czy robić kordocentezę.

Wózek też spoko, jesteśmy zdecydowani. Jeszcze nie wiem jaki kolor. I mam napisać maila jakie akcesoria bym chciała to jeszcze jakiś rabat może dostanę, ale nie wiem czy cokolwiek będę chciała brać... Rozważam hulajnogę, którą mogę Stasiowi podpiąć jako dostawkę i torbę ze Skip Hopa. No i muszę wybrać kolor. Gondole są ultra wąskie, ale takie dziecko nie jest przecież mega szerokie w barkach xD myślę, że ogarniemy to. Z kolei w spacerówce Stasiu mi się mieścił. Oczywiście nie miał jakiegoś hiper luzu jak w swoim, ale normalnie siedział, a miał na sobie kurtkę. Prowadzi się lekko i dobrze podbija.

Mój dzisiejszy brzuszek ;)

5f2b2a730f84.jpg

PLPaulina, shelby*, Asiulka84, Pati96, Pati., Moniquue, Ambriel, Karola111, Alma84, nefaste, Izape_91, Wombat, KatWomanDo, Lilka94, Azra Less, iness00 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga brzusio już duży, dziewczyny rosną jak szalone chyba. 👍

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    A dokładnie w którym tygodniu i dniu ciąży urodziłaś ? Trzymaj się kochana najgorzej te pierwsze tygodnie a potem z każdym dniem i gramem do przodu będzie łatwiej. Byle do 2kg w tedy powinni Was puścić do domu.

Dokładnie 25+1 tc. Według usg waga była 700g a rzeczywistość ukazała 580 g mojego szczęścia.
    Dziś miałyśmy kangurowanie!! Bałam się ale jak już ja poczułam na piersi to poczułam że jest moja ! Lezalysmy tak 1.5h A ja jej nucilam i opowiadałam co będzie jak stąd wyjdziemy. Dało mi to dużo sił naprawdę!
    No i dziś moje dziewczynki się poznały. Widziałam że córką była zmartwiona że ona taka malutka. Ale tłumaczyłam jej że za wcześnie wyszła od mamy z brzuszka i teraz musi rosnąć tutaj. A jak już podrośnie to pojedzie z nami do domku. Narysowalysmy na kartce pełno serduszek i położyła ja na inkubatorze. Wzruszylam się naprawdę. Bardzo wam dziękuję za dobre słowa i za kciuki:*

Asiulka84, shelby*, Pati., Finezja19, Karola111, Ambriel, calineczka88, Moniquue, Angelika1313, Glass, Rub45, nefaste, Alma84, Zieziulka, Wombat, Karolka9, KatWomanDo, Bera1983, Lilka94, Aniulek.Ka, Azra Less, iness00, Irvine90 lubią tę wiadomość

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymam kciuki za Ciebie i za maleńką 🙂

4325p1.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela aż się wzruszyłam 😢 napewno ta kruszynka dodaje Ci sił :) pomyśl sobie że czas tak szybko leci nawet się nie obejrzysz a będziecie w domu :)) trzymamy za Was kciuki i modlimy się ☺️☺️

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wcale nie jest duży. 👍😊
    Moja tyle miała teraz w 26+5. A do siostry to sporo jej brakuję na podobnym etapie. A i wtedy każdy mi mówił, że w normie. 😊😊
    Paulinka wyściskałam Cię :) Będę spać spokojnie.Dziękuję.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinguś czyli u was taki dzień z wrażeniami.Brzuszek super, dzielna jesteś.

Ewelaa córeczka słodka, Ty jesteś bardzo dzielna.Walcz o mleczko i niech malutka rośnie.My wam siły wysyłamy i modlitwy.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wspaniale, że mogłaś ją mieć na sobie tyle czasu! Na pewno zarówno Tobie jak i jej to da dużo siły ❤️ Dużo zdrówka dla was😘

Kinga13 No brzuszek to masz pokaźny😍 mnie już bolą plecy, a co Ty biedna musisz czuć 🙈

Tak a propos bóli, też was tak ciągną mięśnie poprzeczne brzucha ? Ja to już mam coraz gorzej, muszę dużo leżeć, generalnie mam problem z usiedzeniem przy stole 🙄 muszę być odchylona do tylu jakkolwiek, żeby wiedzieć więcej niż godzine🤦🏼‍♀️
    Za miesiąc jedziemy autem nad morze i nie wiem jak ja przeżyje te 7h w aucie 🙄🤦🏼‍♀️

A co do jazdy w aucie- używacie pasów dla ciężarnych ??

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Ewelaa wspaniale, że mogłaś ją mieć na sobie tyle czasu! Na pewno zarówno Tobie jak i jej to da dużo siły ❤️ Dużo zdrówka dla was😘

Kinga13 No brzuszek to masz pokaźny😍 mnie już bolą plecy, a co Ty biedna musisz czuć 🙈

Tak a propos bóli, też was tak ciągną mięśnie poprzeczne brzucha ? Ja to już mam coraz gorzej, muszę dużo leżeć, generalnie mam problem z usiedzeniem przy stole 🙄 muszę być odchylona do tylu jakkolwiek, żeby wiedzieć więcej niż godzine🤦🏼‍♀️
    Za miesiąc jedziemy autem nad morze i nie wiem jak ja przeżyje te 7h w aucie 🙄🤦🏼‍♀️

Mnie plecy bola jak sie dluzej schylam przy sprzataniu. A dzisiaj to cały dzien mnie ciagnie podbrzusze i czuje jak sie mlody rozpycha. Co do wyjazdow to wlasnie dostalismy zaproszenie na wesele w gory na poczatku maja ale to juz chyba odpuszcze, tez chcielismy wybrac sie nad morze w kwietniu ale ja mam blizej wiec dam rade. Ja zaczekam teraz uzywac adapter do pasow bo już troche mnie cisnely i jest mega roznica. Nie kupowalam tylko wypozyczylam bo to raptem na 3 miesiace i mniejszy koszt.

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak rozłożyła dziś ta choroba ze od przyjścia męża z pracy cały czas spałam, dopiero teraz jak oni już śpią to ja wstalam trochę sie ogarnąć... do lekarza póki co też mi sie nie spieszy jakoś, strach złapać coś gorszego.
    Ewelaa aż miło czytać jak Twoja starsza córka reaguje na rodzeństwo, super! Ja to za bardzo nie wiem jak u nas będzie bo próbuje mojej tłumaczyć ze w brzuchu jest dzidziuś ale ona nie bardzo tym zainteresowana :P Trochę za mała jest aby zrozumieć. Tak czy owak gorzej niż u szwagrow nie będzie, bo ich 2,5-letnia córka mówi że "nie chce żadnego dzidziusia" i ze "wyrzuci bo przez okno" czy coś w tym stylu :D No ale oni w ogóle dziwnie ją wychowują, izolują od innych dzieci wiec pewnie dlatego...

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z utęsknieniem wyglądam wizyty u fizjo 28 marca xD

calineczka, straszna taka reakcja... Stasiu też 2,5 roku i całkiem na odwrót. Teraz ma fazę na to, że jak wieczorem biorę tabletki to muszę mu dać, on każdą wkłada mi do buzi i daje popić, jeszcze butelkę trzyma, bo mówi, że sama bym się polała xD

Mnie mięśnie to chyba nie bolą. Nic takiego nie czuję. Skóra owszem - za każdym razem jak mi brzuch wysadzi o kilka dodatkowych cm to mnie tak boli skóra, że aż dotknąć się nie mogę. Oglądam lusterkiem czy już mi popękała czy jeszcze trzyma, ale o dziwo - jeszcze bez rozstępów.

KatWomanDo lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa_♡ wrote:
    Dokładnie 25+1 tc. Według usg waga była 700g a rzeczywistość ukazała 580 g mojego szczęścia.
    Dziś miałyśmy kangurowanie!! Bałam się ale jak już ja poczułam na piersi to poczułam że jest moja ! Lezalysmy tak 1.5h A ja jej nucilam i opowiadałam co będzie jak stąd wyjdziemy. Dało mi to dużo sił naprawdę!
    No i dziś moje dziewczynki się poznały. Widziałam że córką była zmartwiona że ona taka malutka. Ale tłumaczyłam jej że za wcześnie wyszła od mamy z brzuszka i teraz musi rosnąć tutaj. A jak już podrośnie to pojedzie z nami do domku. Narysowalysmy na kartce pełno serduszek i położyła ja na inkubatorze. Wzruszylam się naprawdę. Bardzo wam dziękuję za dobre słowa i za kciuki:*

Kochana cudownie ❤️ i jak Ci ją dali tak szybko kangurować to jest na prawdę dobrze. Koledze urodziła się córka w 29 tygodniu ale miała hipotrofię więc ważyła tylko trochę powyżej 800 g i dopiero chyba po miesiącu ją dostali tak to inkubator i tyle. Bardzo się cieszę 🙂

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:

Finezja mnie tak bolą mięśnie.Też mi trudno długo usiedzieć.Już nawet lepiej stać.
    Nie używam adapterów bo jeżdżę raz w tygodniu krótko.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa trzymamy kciuki :*

Mania, mąż koleżanki brał L4 na 3 latka, ale mama w tym czasie przebywała w szpitalu z młodszym dzieckiem. Wydaje mi się, że powinnaś dostać.

Finezja, my byliśmy nad morzem w zeszłym tygodniu. W jedną stronę jakoś dojechalam, ale robiliśmy często przerwy, nawet na tylnej kanapie przez godzinę leżałam (wiem, to było nie bezpieczne). W drodze powrotnej już jechaliśmy szybciej, bo to był wieczór a prawie 7h jazdy i wedy była masakra. Fizjoterapeuta polecił mi nazwę to ładnie dynamiczna poduszka do ćwiczeń i na zmianę siedziałam i podkładałam na plecy, bo nie mogłam już wysiedzieć. Na suwaczku będziesz w podobnym okresie co byłam ja, więc nic tylko odpoczywać :)
    Pasów dla ciężarnych nie używam, auto prowadzę na tej poduszce to było by już za dużo.

Finezja19 lubi tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....a ja dzisiaj zaczynam urlop ale się cieszę odpocznę trochę i brzuszek będzie mi w spokoju rósł hehe
    Dobrego dnia dziewczyny...

Ambriel, Finezja19, nefaste, Moniquue, Asiulka84, Alma84, Karola111 lubią tę wiadomość

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mojej fizjo zwolnił się termin na dziś, a ja nie skorzystam, bo jeszcze nie byłam u mojego gina (idę jutro na KTG) i nie mam zaświadczenia, że mogę korzystać z fizjoterapii :( ostatnio na wizycie mówiłam mu, że chcę się zapisał i nie mówił, że mam jakieś przeciwwskazania, nawet rozmawialiśmy o tej konkretnej pani, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że od niej Towarzystwo Uroginekologiczne wymaga takiego potwierdzenia na piśmie i nie wzięłam :(

08.09.2017 - Staś <3

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 10 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś umówić się do lekarza. Pani mnie przepytała z objawów i z tego, czy miałam kontakt z kimś z za granicy. Powiedziała, że na tą pore jestem zapisana, ale prawdopodobnie będzie jeszcze do mnie dzwonił lekarz 😒 eh niech ten wirus już odpuści. Martwi mnie to 🙄

06.2020 👶🧚‍♀️
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ