CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robiłam d-dimery. A popołudniu zrobiłam jeszcze Aptt ale tu wyszło w normie. Jestem ciekawa co powie moja prowadząca bo konsultowałam się z kuzynką, która jest położną i lekarz u niej powiedział że w moim przypadku (gdy są już żylaki) heparyny jeszcze by nie dawał ale pod kontrolą musiałoby być. Moja przy cholestazie szybko do szpitala mnie wysłała - nawet nie próbowała leczenia w domu. Jutro o 19 wizyta.
-
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Rub45 jak urośnie za duży to będzie CC.Tata duży był ja 2700 miałam nadzieję na wypośrodkowanie.
Karola111 też bym chciała wiedzieć jakie badanie.
Moja tyle miała teraz w 26+5. A do siostry to sporo jej brakuję na podobnym etapie. A i wtedy każdy mi mówił, że w normie. 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 21:02
Ambriel lubi tę wiadomość
-
My po Warszawie. Uwinęliśmy się tam całkiem szybciutko, ale pojechała z nami jeszcze teściowa i męża 9 letnia siostra. Byliśmy obejrzeć wózek, a w drodze powrotnej wjechaliśmy do Łodzi do Manu.
Na wizycie chyba ok. Znów oddaliśmy krew na badania. Mówiłam, że doktor kazał pytać o tą kordocentezę, że jeśli będzie z tego jakaś korzyść to on się podejmie. Pani doktor powiedziała, że jednak jest to ryzyko i jeszcze spróbujemy z naszej krwi. Zleciła znów oznaczenie przeciwciał, ale inną metodą i może tam wyjdzie coś więcej. A tamtą metodą co poprzednio zleciła miano - czyli jakby ilość przeciwciał, które poprzednio wyszły. Wyniki będą 03.04. i wtedy jak je poznamy to zdecydujemy czy robić kordocentezę.
Wózek też spoko, jesteśmy zdecydowani. Jeszcze nie wiem jaki kolor. I mam napisać maila jakie akcesoria bym chciała to jeszcze jakiś rabat może dostanę, ale nie wiem czy cokolwiek będę chciała brać... Rozważam hulajnogę, którą mogę Stasiowi podpiąć jako dostawkę i torbę ze Skip Hopa. No i muszę wybrać kolor. Gondole są ultra wąskie, ale takie dziecko nie jest przecież mega szerokie w barkach xD myślę, że ogarniemy to. Z kolei w spacerówce Stasiu mi się mieścił. Oczywiście nie miał jakiegoś hiper luzu jak w swoim, ale normalnie siedział, a miał na sobie kurtkę. Prowadzi się lekko i dobrze podbija.
Mój dzisiejszy brzuszek
PLPaulina, shelby*, Asiulka84, Pati96, Pati., Moniquue, Ambriel, Karola111, Alma84, nefaste, Izape_91, Wombat, KatWomanDo, Lilka94, Azra Less, iness00 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Zieziulka wrote:A dokładnie w którym tygodniu i dniu ciąży urodziłaś ? Trzymaj się kochana najgorzej te pierwsze tygodnie a potem z każdym dniem i gramem do przodu będzie łatwiej. Byle do 2kg w tedy powinni Was puścić do domu.
Dokładnie 25+1 tc. Według usg waga była 700g a rzeczywistość ukazała 580 g mojego szczęścia.
Dziś miałyśmy kangurowanie!! Bałam się ale jak już ja poczułam na piersi to poczułam że jest moja ! Lezalysmy tak 1.5h A ja jej nucilam i opowiadałam co będzie jak stąd wyjdziemy. Dało mi to dużo sił naprawdę!
No i dziś moje dziewczynki się poznały. Widziałam że córką była zmartwiona że ona taka malutka. Ale tłumaczyłam jej że za wcześnie wyszła od mamy z brzuszka i teraz musi rosnąć tutaj. A jak już podrośnie to pojedzie z nami do domku. Narysowalysmy na kartce pełno serduszek i położyła ja na inkubatorze. Wzruszylam się naprawdę. Bardzo wam dziękuję za dobre słowa i za kciuki:*Asiulka84, shelby*, Pati., Finezja19, Karola111, Ambriel, calineczka88, Moniquue, Angelika1313, Glass, Rub45, nefaste, Alma84, Zieziulka, Wombat, Karolka9, KatWomanDo, Bera1983, Lilka94, Aniulek.Ka, Azra Less, iness00, Irvine90 lubią tę wiadomość
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
PLPaulina wrote:Wcale nie jest duży. 👍😊
Moja tyle miała teraz w 26+5. A do siostry to sporo jej brakuję na podobnym etapie. A i wtedy każdy mi mówił, że w normie. 😊😊Będę spać spokojnie.Dziękuję.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Kinguś czyli u was taki dzień z wrażeniami.Brzuszek super, dzielna jesteś.
Ewelaa córeczka słodka, Ty jesteś bardzo dzielna.Walcz o mleczko i niech malutka rośnie.My wam siły wysyłamy i modlitwy.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ewelaa wspaniale, że mogłaś ją mieć na sobie tyle czasu! Na pewno zarówno Tobie jak i jej to da dużo siły ❤️ Dużo zdrówka dla was😘
Kinga13 No brzuszek to masz pokaźny😍 mnie już bolą plecy, a co Ty biedna musisz czuć 🙈
Tak a propos bóli, też was tak ciągną mięśnie poprzeczne brzucha ? Ja to już mam coraz gorzej, muszę dużo leżeć, generalnie mam problem z usiedzeniem przy stole 🙄 muszę być odchylona do tylu jakkolwiek, żeby wiedzieć więcej niż godzine🤦🏼♀️
Za miesiąc jedziemy autem nad morze i nie wiem jak ja przeżyje te 7h w aucie 🙄🤦🏼♀️
A co do jazdy w aucie- używacie pasów dla ciężarnych ??
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Ewelaa wspaniale, że mogłaś ją mieć na sobie tyle czasu! Na pewno zarówno Tobie jak i jej to da dużo siły ❤️ Dużo zdrówka dla was😘
Kinga13 No brzuszek to masz pokaźny😍 mnie już bolą plecy, a co Ty biedna musisz czuć 🙈
Tak a propos bóli, też was tak ciągną mięśnie poprzeczne brzucha ? Ja to już mam coraz gorzej, muszę dużo leżeć, generalnie mam problem z usiedzeniem przy stole 🙄 muszę być odchylona do tylu jakkolwiek, żeby wiedzieć więcej niż godzine🤦🏼♀️
Za miesiąc jedziemy autem nad morze i nie wiem jak ja przeżyje te 7h w aucie 🙄🤦🏼♀️
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Mnie tak rozłożyła dziś ta choroba ze od przyjścia męża z pracy cały czas spałam, dopiero teraz jak oni już śpią to ja wstalam trochę sie ogarnąć... do lekarza póki co też mi sie nie spieszy jakoś, strach złapać coś gorszego.
Ewelaa aż miło czytać jak Twoja starsza córka reaguje na rodzeństwo, super! Ja to za bardzo nie wiem jak u nas będzie bo próbuje mojej tłumaczyć ze w brzuchu jest dzidziuś ale ona nie bardzo tym zainteresowanaTrochę za mała jest aby zrozumieć. Tak czy owak gorzej niż u szwagrow nie będzie, bo ich 2,5-letnia córka mówi że "nie chce żadnego dzidziusia" i ze "wyrzuci bo przez okno" czy coś w tym stylu
No ale oni w ogóle dziwnie ją wychowują, izolują od innych dzieci wiec pewnie dlatego...
-
Ja z utęsknieniem wyglądam wizyty u fizjo 28 marca xD
calineczka, straszna taka reakcja... Stasiu też 2,5 roku i całkiem na odwrót. Teraz ma fazę na to, że jak wieczorem biorę tabletki to muszę mu dać, on każdą wkłada mi do buzi i daje popić, jeszcze butelkę trzyma, bo mówi, że sama bym się polała xD
Mnie mięśnie to chyba nie bolą. Nic takiego nie czuję. Skóra owszem - za każdym razem jak mi brzuch wysadzi o kilka dodatkowych cm to mnie tak boli skóra, że aż dotknąć się nie mogę. Oglądam lusterkiem czy już mi popękała czy jeszcze trzyma, ale o dziwo - jeszcze bez rozstępów.KatWomanDo lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Ewelaa_♡ wrote:Dokładnie 25+1 tc. Według usg waga była 700g a rzeczywistość ukazała 580 g mojego szczęścia.
Dziś miałyśmy kangurowanie!! Bałam się ale jak już ja poczułam na piersi to poczułam że jest moja ! Lezalysmy tak 1.5h A ja jej nucilam i opowiadałam co będzie jak stąd wyjdziemy. Dało mi to dużo sił naprawdę!
No i dziś moje dziewczynki się poznały. Widziałam że córką była zmartwiona że ona taka malutka. Ale tłumaczyłam jej że za wcześnie wyszła od mamy z brzuszka i teraz musi rosnąć tutaj. A jak już podrośnie to pojedzie z nami do domku. Narysowalysmy na kartce pełno serduszek i położyła ja na inkubatorze. Wzruszylam się naprawdę. Bardzo wam dziękuję za dobre słowa i za kciuki:*
Kochana cudownie ❤️ i jak Ci ją dali tak szybko kangurować to jest na prawdę dobrze. Koledze urodziła się córka w 29 tygodniu ale miała hipotrofię więc ważyła tylko trochę powyżej 800 g i dopiero chyba po miesiącu ją dostali tak to inkubator i tyle. Bardzo się cieszę 🙂⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Finezja19 wrote:
Nie używam adapterów bo jeżdżę raz w tygodniu krótko.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ewelaa trzymamy kciuki :*
Mania, mąż koleżanki brał L4 na 3 latka, ale mama w tym czasie przebywała w szpitalu z młodszym dzieckiem. Wydaje mi się, że powinnaś dostać.
Finezja, my byliśmy nad morzem w zeszłym tygodniu. W jedną stronę jakoś dojechalam, ale robiliśmy często przerwy, nawet na tylnej kanapie przez godzinę leżałam (wiem, to było nie bezpieczne). W drodze powrotnej już jechaliśmy szybciej, bo to był wieczór a prawie 7h jazdy i wedy była masakra. Fizjoterapeuta polecił mi nazwę to ładnie dynamiczna poduszka do ćwiczeń i na zmianę siedziałam i podkładałam na plecy, bo nie mogłam już wysiedzieć. Na suwaczku będziesz w podobnym okresie co byłam ja, więc nic tylko odpoczywać
Pasów dla ciężarnych nie używam, auto prowadzę na tej poduszce to było by już za dużo.Finezja19 lubi tę wiadomość
-
A u mojej fizjo zwolnił się termin na dziś, a ja nie skorzystam, bo jeszcze nie byłam u mojego gina (idę jutro na KTG) i nie mam zaświadczenia, że mogę korzystać z fizjoterapii
ostatnio na wizycie mówiłam mu, że chcę się zapisał i nie mówił, że mam jakieś przeciwwskazania, nawet rozmawialiśmy o tej konkretnej pani, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że od niej Towarzystwo Uroginekologiczne wymaga takiego potwierdzenia na piśmie i nie wzięłam
08.09.2017 - Staś
Dzwoniłam dziś umówić się do lekarza. Pani mnie przepytała z objawów i z tego, czy miałam kontakt z kimś z za granicy. Powiedziała, że na tą pore jestem zapisana, ale prawdopodobnie będzie jeszcze do mnie dzwonił lekarz 😒 eh niech ten wirus już odpuści. Martwi mnie to 🙄06.2020 👶🧚♀️