CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefaste moja identycznie wypina tylek tylko z drugiej strony. Nie lubie jak to robi, bo strasznie ciagnie, klepię ja wtedy po pupie :p
Monique to dopiero sie u nas rozkreca... Wiecie co, ja nie panikuje, ale nie chodze w publiczne miejsca, w tym tygodniu mialam isc na szkoelnie z bezpiecznego malucha, ale pierdziele, nie bede siedziala z obcymi ludzmi przez 3 godziny. Wole sie nie narazac. To samo mowie rodzicom, bo sa dobrze po 60.... Teraz oboje chorowali dosc dlugo, wiec nie ma co... Jak trzeba gdzies wyjsc to trudno, trzeba. Obkrecic sie szalikiem i isc, ale szybko wracac... Ja mysle jak tu na badania isc w tym tygodniu... Brat dzisiaj do mnie dzwonil z poznania i mowil ze jego firme tez zamykaja na 2 tygodnie. Takze nie jest wesolo.... Niestety ale coniektorzy zbyt lekko sobie podchodza do tej sytuacji i dziesiecuu moze wrocic z za granicy zdrowych a jeden juz nie będzie mial tyle szczęścia. Wiecej nie trzeba jak widac.nefaste, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nefaste mój brzuch identycznie czasami wygląda i też prawa strona 😆
Ewela tak jak dziewczyny mówią, skoro pozwolili już kangurowac to znaczy że jest dobrze i rzeczywiście silna dziewczyna z niej, zdrówka dla was ♥22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
No nie wiedziałam właśnie, że muszę mieć zgodę na piśmie na fizjoterapię... Zapytałam go tak sama z siebie po prostu żeby nie robić nic na własną rękę i tyle. Potem jak mi ta fizjo powiedziała to u niego nie byłam, jutro będę na KTG a termin akurat na dziś
i tak dobrze, że go tak często widuję...
Ja jadę ze Stasiem dziś na zajęcia, ale mąż też z nami jedzie, sama się trochę boję... Chciałam skorzystać z okazji i zrobiłam listę zakupów i już mi stęka... te chłopyKatWomanDo lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
nick nieaktualny
-
Alma84 wrote:monia0586,
jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz? Masz wrażenie że masz duży brzuch? 🙈
Ja cały czas się denerwuję tym wielowodziem...
Jutro na 19.00 mam wizytę kontrolną u mojej gin. Zobaczymy co powie... -
PLPaulina wrote:A ja właśnie myślę co z zajęciami dla dzieci ?! 🤔 Chodzić czy nie ?
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Ja się zastanawiam nad posyłaniem do żłobka... Ale u tak zostało nam tylko 1, 5 miesiaca żłobka w tym jakiś czas na chorowanie (pewnie jakieś minimum 4 tygodnie) więc mam nadzieję że nic nie złapie... Niby nikt u nas jeszcze nie ma stwierdzonego koronawirusa... Zastanawiam się co w przypadku zamknięcia żłobków przedszkoli itd czy oddają pieniądze rodzicom?
Dziś byliśmy z synem ponad 3 godziny na dworzeogarnęliśmy 2 spacery. Na liczniku kroków mam 12 tysięcy ale aplikacja nie włącza się od razu gdy sięgdzies idzie i nie liczy mi też kroków po domu
jeszcze wieczorem ćwiczenia, no i stanie przy garach
także dzień aktywny
jak ja się cieszę że będzie coraz cieplej...
KatWomanDo, Karola111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola111 wrote:Ja miałam dziś jechać ale rano stwierdziłam że to nie jest dobry czas na zajęcia. Nie jest to żadna rehabilitacja ani nic co byłoby mu potrzebne do rozwoju. Zamiast zajęć mieliśmy dziś 2 spacery. Jutro może zrobimy sobie zajęcia w domu i przygotujemy ozdoby Wielkanocne żeby dać rodzinie w prezencie
A kosztów nikt nie zwraca. Ale też na razie odpuszczam. Zobaczymy jak sytuacja.
Szkoda tylko, że pada cały czas. 🥴 To właśnie ten czas na dworzu nie da się spędzić. 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2020, 21:08
-
nick nieaktualny
-
My byliśmy. Ale te zajęcia są raz w tygodniu przez 45minut i grupa jest bardzo mała, no i Stasiu nie jest żłobkowy ani nic. Zobaczymy jak będzie sytuacja za tydzień. Potem jeszcze zaliczyliśmy zakupy, bardziej pod tym kątem, że niektóre produkty do męża diety są u nas trudno dostępne, a akurat byliśmy w mieście. Ale w sumie wyszło na to, że mamy zapasy xD08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
PLPaulina wrote:No u Nas to tych zajęć trochę jest. Basen, gimnastyka i sensoplastyka.
A kosztów nikt nie zwraca. Ale też na razie odpuszczam. Zobaczymy jak sytuacja.
Szkoda tylko, że pada cały czas. 🥴 To właśnie ten czas na dworzu nie da się spędzić. 😭
Ja dziś po wizycie. Mały ma 740 g (jeśli dobrze pamiętam bo zaaferowana byłam resztą spraw). Najważniejsze że maluszek ma się dobrze i fajnie ustkami ruszał
Ja od dziś co drugi dzień zastrzyk z Neoparinu mam robić. Muszę tylko jutro porozmawiać z położną czy nie mam szans na refundację bo tak to dość kosztowne te zastrzyki są.
Wątroba jeszcze daje rade i pozostajemy bez leków! Jeszcze tylko posiew moczu bo nieliczne bakterie wyszły a że pani doktor ma na oddziale 3 dziewczyny z wcześniejszym odejściem wód to woli mnie przebadać dokładnie.
Karolka9 lubi tę wiadomość
-
Karola111 wrote:My basen prywatnie chodzimy więc po prostu odpuścimy. Na zajęcia multisensoryczne też chodzimy ale głównie żeby się inspirować do zabaw i pobyć z innymi dziećmi.
Ja dziś po wizycie. Mały ma 740 g (jeśli dobrze pamiętam bo zaaferowana byłam resztą spraw). Najważniejsze że maluszek ma się dobrze i fajnie ustkami ruszał
Ja od dziś co drugi dzień zastrzyk z Neoparinu mam robić. Muszę tylko jutro porozmawiać z położną czy nie mam szans na refundację bo tak to dość kosztowne te zastrzyki są.
Wątroba jeszcze daje rade i pozostajemy bez leków! Jeszcze tylko posiew moczu bo nieliczne bakterie wyszły a że pani doktor ma na oddziale 3 dziewczyny z wcześniejszym odejściem wód to woli mnie przebadać dokładnie.
To chyba bez sensu troche.Heparyna dziala 24h -
Karola111 wrote:Doktor powiedziała że co 2 dzień bo wynik nie jest mocno przekroczony i to pewnie przez żylak.
Jaki wynik? masz żylaki? -
nick nieaktualnyKarola111 wrote:My basen prywatnie chodzimy więc po prostu odpuścimy. Na zajęcia multisensoryczne też chodzimy ale głównie żeby się inspirować do zabaw i pobyć z innymi dziećmi.
Ja ze swoją głównie chodzę by wyladowala gdzieś swoję nadprzyrodzone pokłady energii i żeby ten kontakt z Dziećmi miała.
A gdy płaciliśmy za rok z góry to w planach żłobka nie było. A tym bardziej jakieś światowej epidemii. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
-
nick nieaktualny
-
Chyba naprawdę jakaś ostra panika jest z tym koronawirusem... właśnie próbowałam zrobić zakupy w aptece internetowej, standardowe dla mnie prenatal, dla młodej witamina d itp. - najpierw na głównej stronie wyświetliło się, że "z uwagi na dużą liczbę zamówień wysyłki są opóźnione", następnie strona zacinała się co chwilę, a po 15 min. walki w ogóle "witryna jest niedostępna". Na stronie gdzie zamawiam pieluchy to samo "z uwagi na duży popyt na artykuły higieniczne wysyłki mogą być opóźnione". No trochę to jednak chyba przesada...
-
nick nieaktualny