X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Córka jest ze stycznia więc chyba najszybciej może pójść do żłobka we wrześniu 2020, wydaje mi sie ze w trakcie roku szkolnego nie ma rekrutacji? Ale może sie myle?
    Rekrutacja do żłobków w Wawie na przykład trwa cały rok. Dzieci się wykruszają, bo np. ciągle chorują, albo ciągle płaczą i rodzice miękną i z tego co wiem dalej są miejsca do publicznych nowo otwartych placówek. Sama nie oczekiwałam, że córka się dostanie, bo ja w tym momencie nie pracuję (zacznę od listopada) i oboje z mężem nie płacimy tu podatków więc punktów było niewiele. Jednak od września (z przerwami na chorobę co 1,5 tygodnia) chodzimy do żłobka. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, nie masz nic do stracenia :).

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Milli Znajoma

Wysłany: 14 października 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oswieccie mnie,bo może też tak macie :D
    3 dni leżałam plackiem,brzuch mnie nie bolał prawie wcale, 2 minuty i puszczał. Dzisiaj jestem w robocie, mam w większości siedzącą pracę, brzuch mnie boli bardziej niż zwykle i trzyma dłużej niż zwykle, możliwe, że to o siedzenia? :D
    Chyba maluch mówi mi, że nie lubi do roboty przychodzić :D

Olciak lubi tę wiadomość

• Lola. Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja się nie znam na państwowych żłobkach i ich sposobie rekrutacji. ☺️
    Ale to nie jest szkoła, i nie sądzę ze obowiązuje ich typowy rok szkolny.

W prywatnym rekrutacja jest każdego dnia. 😀 Moja córcia kończy 18 Msc pod koniec stycznia. I już może być dla niej miejsce. ☺️

Wiek ciąży zgadza się ze stopka ?

Olciak lubi tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Melisandra Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Mnie kuje jajnik lewy. W nim podobno jest "ciałko" albo pomyliłam z czyms innym. Ostatnio wszystko mi się miesza. 🤷‍♀️

Jutro mam wizytę ale o 22 dopiero. Muszę uzbroić się w cierpliwość.

Kiedy maz może być podczas usg?

Może masz torbielkę? Ja też mam tylko, że na prawym. Na razie powiększa się, ale mam się tym nie przejmować. Mąż jest ze mną od początku. Kiedy mam USG dopochwowe nie "wisi" jakoś nad nami, ale widzi ekran. Moja Pani ginekolog na świetnie ogarnięty gabinet - na środku jest łazienka i wychodzi się z niej albo na usg albo na fotel, który jest ukryty za ścianką. Mąż spokojnie siedzi sobie wtedy przy biurku :).

Olciak lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
    Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
    Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
    Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
    Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
    Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
    Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Rekrutacja do żłobków w Wawie na przykład trwa cały rok. Dzieci się wykruszają, bo np. ciągle chorują, albo ciągle płaczą i rodzice miękną i z tego co wiem dalej są miejsca do publicznych nowo otwartych placówek. Sama nie oczekiwałam, że córka się dostanie, bo ja w tym momencie nie pracuję (zacznę od listopada) i oboje z mężem nie płacimy tu podatków więc punktów było niewiele. Jednak od września (z przerwami na chorobę co 1,5 tygodnia) chodzimy do żłobka. Najlepiej zadzwoń i zapytaj, nie masz nic do stracenia :).
    A widzicie, no to ja widocznie mam nieaktualne informacje :)
    Póki co i tak córcia siedzi pół dnia z tatą, a drugie pół ze mną (pracuję na pół etatu). Od stycznia mieliśmy szukać jakiejś niani, aby wrócić do pracy w pełnym wymiarze, ale w związku z ciążą sytuacja trochę się zmieniła i musimy to wszystko przemyśleć.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Jest dzidzia, jest serduszko! 😍😍😍😍

Krwawie, bo mam krwiaka. Dostałam luteine. Odpoczynek. Mniej stresu. 😀

Świetnie kochana!!!! <3 Ile ma CRL? :)

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli wrote:
    Dziewczyny, oswieccie mnie,bo może też tak macie :D
    3 dni leżałam plackiem,brzuch mnie nie bolał prawie wcale, 2 minuty i puszczał. Dzisiaj jestem w robocie, mam w większości siedzącą pracę, brzuch mnie boli bardziej niż zwykle i trzyma dłużej niż zwykle, możliwe, że to o siedzenia? :D
    Chyba maluch mówi mi, że nie lubi do roboty przychodzić :D

zdecydowanie rzuć pracę :P

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • monia0586 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kilka dni mnie na forum nie było a żeście 20 stron naskrobały :). Witam wszystkie nowe przyszłe mamy :).
    Mam pytanie do dziewczyn orientujących się, co jest dobrego na przeziębienie w ciąży? Na początku lekko mnie gardło pobolewało bo miałam śluzówkę gardła wysuszoną od klimatyzacji w pracy (która była nastawiona na grzanie), wtedy piłam herbatę z miodem, cytryną i imbirem i hallsy ssałam. W piątek przeszło na kichanie i katar. Od soboty budzę się z zapchanym nosem i uczuciem naciskania na nos i robiłam inhalację z rumianku. A od wczoraj zaczął mi się lekki suchy kaszel i biorę też sok z bzu. Nie wiem czy warto próbować się leczyć samemu, a jeśli tak to czym, czy lepiej wybrać się do rodzinnego.

Malmal lubi tę wiadomość

4325p1.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratuluje <3

Dziewczyny, ale mi wyszedł głupi wynik TSH 2,6 :D a norma do 2,5. Nie jest alarmujacy, więc nie będę kombinować i poczekam do piątku.

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek:D

A ja się dziś czuje tak jakbym była chora na grypę żołątkową w fazie zaawansowanej...ledwo żyje, a jeszcze jestem w pracy, masakra....

Olciak lubi tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 17:43

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Świetnie kochana!!!! <3 Ile ma CRL? :)
    1.08 cm. 😊

melisa, Olciak, kasia_1988 lubią tę wiadomość

• melisa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:11

• pan-da Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czuję się świetnie. Nic mi nie dolega. Powtórzyłam dzisiaj betę, już się boję, co wyjdzie. Wyniki będą po 20. A w środę idę do lekarza zobaczyć, czy ten mój pęcherzyk coś się rozwija, czy nie.
    Tak sobie ostatnio myślałam, że niektórym kobietom po prostu nigdy nie jest dane zostać matkami i bardzo możliwe, że padło na mnie. Jeżeli znowu coś pójdzie nie tak nie wiem, czy będę mieć siłę dalej walczyć.
    Psa sobie kupię czy coś.

Olciak lubi tę wiadomość

Kraków
    FV R2_4070A-G hetero, MTHFR_1298A-C hetero
    kariotyp ok
    grudzień 2017 - ciąża biochemiczna
    lipiec 2018 - puste jajo płodowe, łyżeczkowanie
    październik 2019 - puste jajo płodowe, poronienie
  • Glass Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia0586 wrote:
    Nie wiem czy warto próbować się leczyć samemu, a jeśli tak to czym, czy lepiej wybrać się do rodzinnego.
    Dwa razy byłam chora w pierwszej ciąży i niestety o ile nie ma jakichś innych większych rzeczy (jak kiepski kaszel, ból gardła) to nikt nic nie da i trzeba przeczekać. Głównie piłam syrop prenalen, ale to tak na prawdę placebo. Trwało to z przerwami dwa miesiące.
    Z obustronnym zapaleniem ucha pod koniec ciąży wysłali mnie do domu z niczym, tylko gram paracetamolu co 6 godzin, Jak już chodziłam po ścianach i dostałam skierowanie do szpitala, to na izbie znalazł się fajny lekarz co przepisał mi krople i wysłał do domu.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Ja nadal czuję się świetnie. Nic mi nie dolega. Powtórzyłam dzisiaj betę, już się boję, co wyjdzie. Wyniki będą po 20. A w środę idę do lekarza zobaczyć, czy ten mój pęcherzyk coś się rozwija, czy nie.
    Tak sobie ostatnio myślałam, że niektórym kobietom po prostu nigdy nie jest dane zostać matkami i bardzo możliwe, że padło na mnie. Jeżeli znowu coś pójdzie nie tak nie wiem, czy będę mieć siłę dalej walczyć.
    Psa sobie kupię czy coś.
    Nie gadaj głupot. Nie każda z Nas zachodzi w ciążę od samego patrzenia czasami musimy się postarać.

I to, ze czujesz się świetnie to nic złego.
    Ja czułam się tak w pierwszej ciąży i teraz też, np zero mdłości. Zero uczucia że to stan odmienny.
    I w pierwszej ciąży schizowalam z tego powodu. A teraz mając małego szatana to dziękuję temu na górze za swoje samopoczucie. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 12:50

pan-da lubi tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    1.08 cm. 😊

U mnie według aplikacji też 7+4 tak jak u Ciebie na suwaczku. Już się nie mogę wizyty doczekać.

Jeszcze 9 godzin. 😱

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Psa sobie kupię czy coś.

Mi mąż po 2 poronieniu kupil psa.
    Pomogło psychicznie.

Ale pies nie przekreśla dzidziusia i odwrotnie. Więc narazie to walcz A nie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:11

pan-da lubi tę wiadomość

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Melisandra Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pan-da wrote:
    Psa sobie kupię czy coś.
    Przepraszam bardo, że może odrobinę nakręcam taki mniej pozytywny odbiór, ale ja też mam czasem takie przemyślenia... Identyczne, jak Ty. Tydzień temu po USG czułam się trochę bardziej spokojna, dzisiaj - duży stres. Czuję się bardzo dobrze i to mnie niepokoi. Mam za sobą cały przekrój poronień i po prostu nie miałam, jak do tej pory, okazji cieszenia się z ciąż i patrzenia z nadzieją na kolejne wizyty. Dzisiaj miałam zlecony do zrobienia progesteron i estradiol. Jestem bardo ciekawa, czy przyrasta a jednocześnie będę bała się sprawdzić. Marzę o tym, żeby zostać czerwcową mamą.

PS. Chyba żadne suwaczki teraz nie działają? U mnie dzisiaj 5+5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 13:21

cb7wugpjl2nxjus5.png
  • Melisandra Ekspertka

Wysłany: 14 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Mi mąż po 2 poronieniu kupil psa.
    Pomogło psychicznie.

Ale pies nie przekreśla dzidziusia i odwrotnie. Więc narazie to walcz A nie!

Oj, te zwierzaki :). My mamy kota i jest mi z nim dużo raźniej ;)!

Olciak lubi tę wiadomość

cb7wugpjl2nxjus5.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ