X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eufooria, dużo siły i zdróweczka życzę, naprawdę❤️,
    my nie mamy na co narzekać.. trzeba się cieszyć tym co się ma😉

I mi zostało 100 dni do terminu porodu, chyba juz jestem ostatnia z naszej paczki😉
    Obyśmy wszystkie szczęśliwie wyrwały do porodów i cieszyły się zdrowymi maluchami ✊❤️

Moniquue, Kinga13, PLPaulina, Karola111, iness00, Bera1983, Alma84, Finezja19, Pati. lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh tylko ja nie wiem czy lepiej dotrwac do końca czy zacząć rodzic wcześniej ? 🤣

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    A dziewczyny jak to jest po porodzie, dziecko jest 24h z wami na sali ? Czy zabierają je gdzieś do jakiejś sali dla noworodków?
    Np jak chcesz wyjść z sali to ktoś musi zostać z dzieckiem ? Pamiętajcie, nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi 🤣🙈
    Serio pytam bo nigdy się nie zastanawiałam nad tym co się dzieje z nami po porodzie te kilka dni w szpitalu ...

U mnie było tak, że po porodzie, urodziłam 20:20 z porodówki wyszłam gdzieś ok 23:00, bo Cię tam trzymają 2h na obserwacji zabrali mi małą na cała noc (i tak nie spałam) rano ją dostałam z powrotem i już miałam cały czas 24h nawet miała naświetlnia u mnie w sali (miałam 1)ze względu na żółtaczkę.

Dobrze, że mamy dużo czasu by się oswoić z wizją samotnego pobytu w szpitalu, a nie tu nagły szok, że nie można to zawsze lepiej jak się już nastawisz. Oby się to jednak wszytko do tego czasu unormowało.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Glass Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero mogłam iść się umyć jak mąż przychodził popołudniu, olali mnie kompletnie. Małą zabierali na chwilkę do szczepienia czy na badanie słuchu, raz ją wzięli na pół godzinki do kąpieli. Po czterech dniach w szpitalu na jedynce, byłam jak wrak, kompletnie padnięta. Nawał miałam dopiero po wyjściu czyli w 5-6 dobie, do tego czasu sutki miałam w ranach, bo mała ssała na pusto a o mleko w szpitalu musiałam się dopraszać. Dostawiałam ją oczywiście i dawałam to co mi się udało ściągnąć, ale była ospała i nie budziła się na karmienie, bo pewnie i nie miała siły z głodu więc trochę mm poprawiało sytuację. Polecam mieć laktator, kompresy żelowe i purelan xD. Życie mi to ratowało, bo z bólu nie mogłam już wysiedzieć z piranią przy piersi.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważam opłacenie medicover jeśli sytuacja się nie zmieni żeby mąż ze mną był, ale trochę mi szkoda tyle płacić 😐.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Rozważam opłacenie medicover jeśli sytuacja się nie zmieni żeby mąż ze mną był, ale trochę mi szkoda tyle płacić 😐.
    Tylko czy w obecnej sytuacji macie co zrobić z córką ?
    Bo jednak teraz to niezbyt bezpieczne jest zostawienie dziecka u osób trzecich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:14

• Glass Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tylko czy w obecnej sytuacji macie co zrobić z córką ?
    Bo jednak teraz to niezbyt bezpieczne jest zostawienie dziecka u osób trzecich.
    Myślałam żeby została z moją mamą, ale jest ryzyko że nie dojedzie na czas. Z drugiej strony chyba bezpieczniej by było z opiekunką, moja mama pracuje w przychodni i dodatkowo w szpitalu. Czyli w sumie nie wiem czy bezpiecznie jest nawet ją odwiedzać w najbliższym czasie. Chociaż poza Warszawą mało jest przypadków, to i ryzyko mniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 16:42

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    A jaki to koszt ?

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 chyba koło 8 tys plus tysiąc za każdy dzień pobytu, ale nie jestem pewna.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozważam prywatne placówki, np w Katowicach na Łubinowej poród 8 tyś, natomiast w BB jest Escalup i tu jest za 4 tyś tylko oni głównie robią CC :(

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Glass Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to wychodzi jakieś 8tys. Trochę za dużo moim zdaniem. Mam nadzieję, że do czerwca to się trochę uspokoi.
    Ciężko mi będzie dziecko zostawić z kimś oprócz męża lub mojej mamy. Ewentualnie ciocie ze żłobka wchodzą w grę. Zapowiedziały się, że w razie czego są dostępne po godzinach. Może zdążą otworzyć żłobki.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam swoją wizytę:) Adaś waży ok 900g 🥰 tylko ułożony pupą w dół, być może czeka mnie CC, lekarz mówił że do końca czerwca może się coś zmienić jeśli chodzi o męża, ale na chwilę obecną dziewczyny muszą pakować dosłownie wszystko bo nic nie można nawet podać... Mówił też że pielęgniarki naprawdę dużo pomagają po porodzie, po cesarkach zabierają dzieci.
    Euforia trzymam kciuki 😊 dobrze że jest Internet i można się kontaktować :)

Dziś będę zamawiała rzeczy z apteki, tylko powiedzcie mi czy ta Gemini najlepsza czy też gdzie indziej zamawialyscie??

Ja wczoraj dowiedziałam się od siostry ze nie dość że da mi kołyske to łóżeczko też😄 byłam pewna że je sprzedałaa ona mówi że czeka na Adasia 🤗 a miała piękne białe,nawet jest już odmalowane po chłopakach bo były małe ślady użytkowania ;) tak się cieszę bo to jednak dużo kasy do przodu, noo i u nas postęp z pokojem- meble wywiezione i we wtorek będą malowane :)

Moniquue, Pati96, Asiulka84, PLPaulina, Alma84, mila_88, KatWomanDo, Karola111, Karolka9 lubią tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja zamawiałam tylko w gemini bo nawet dla jakichś złotówek różnicy nie było sensu kombinować. A z reguły ceny były bardzo korzystne :) tylko jakieś większe rzeczy szukałam w paru miejscach zeby wybrać korzystniejszą ofertę np. laktator. Zamawiałam już z 2 miesiące temu, a wszystko przyszło z długimi terminami ważności także nie ma problemu. W innej jakiejś zamówiłam coś dla siebie i przyszło z datą do czerwca, a nie było informacji o krótkiej dacie ważności. W przypadku produktów dla dziecka byłby problem.

KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a czemu masz mieć CC ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie sądzę, że do 8 tygodni sytuacja się uspokoi/polepszy. 😕

Też zamawiałam tylko w Gemini. Ale nadal czekam na wysyłkę. 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 19:02

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u Was w miastach nie ma czegoś takiego jak poród w prywatnym szpitalu ale na NFZ? Ja właśnie tak rodziłam córkę i teraz też zamierzam. Trzeba tylko przejść wizytę kwalifikacyjną, wiadomo, bo te szpitale mają niską referencyjność (czy jak to się tam nazywa) i przyjmują tylko ciąże bez komplikacji. I tam np. można było sobie wykupić salę małżeńską, gdzie normalnie mąż był po porodzie non stop, na noc, miał swoje łóżko. U nas w Łodzi są takie dwa szpitale i póki co na stronach tych szpitali jest info, że porody rodzinne przebiegają bez zmian. Mam nadzieję, że to się nie zmieni do czerwca.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też brałam wszystko z apteki Gemini, tak jak Moniquue mówi czasem coś złotówkę drożej, a czasem coś taniej, także ja też nie kombinowałam. Miałam zamawiać przez internet, ale widziałam, że wydłużyli wysyłkę do 6/8dni roboczych więc poszłam stacjonarnie, no ale to było jeszcze przed całą epidemia. Nawet udało mi się wejść bez kolejki, także szybka akcja, dwie siatki pierdół i ja lżejsza o 600zl 🤦‍♀️😂

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Gemini, ale teraz dłuuuugo idzie.Laktator na Smyku bo była najlepsza cena.
    Pati jeszcze ma czas Adaś się obrócić :) więc nie martw się.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Dziewczyny a u Was w miastach nie ma czegoś takiego jak poród w prywatnym szpitalu ale na NFZ? Ja właśnie tak rodziłam córkę i teraz też zamierzam. Trzeba tylko przejść wizytę kwalifikacyjną, wiadomo, bo te szpitale mają niską referencyjność (czy jak to się tam nazywa) i przyjmują tylko ciąże bez komplikacji. I tam np. można było sobie wykupić salę małżeńską, gdzie normalnie mąż był po porodzie non stop, na noc, miał swoje łóżko. U nas w Łodzi są takie dwa szpitale i póki co na stronach tych szpitali jest info, że porody rodzinne przebiegają bez zmian. Mam nadzieję, że to się nie zmieni do czerwca.

Właśnie w Kato jest taki szpital, trzeba tylko wcześniej coś tam załatwić, widziałam u nich na stronie, że jeszcze są porody rodzinne i partner może zostać do 2h po porodzie i tyle, a później zakaz odwiedzin więc chyba nie ma możliwości spania tam razem z nami. To wszystko się jeszcze może zmienić więc jakoś bardzo bym się tym nie przejmowała ;)
    Ogólnie to na śląsku szału nie ma z możliwością wyboru placówki na prywatny poród SN, jak już to CC :/

Ja mam jeszcze jakieś 13 tygodni więc liczę, że polska się ogarnie i damy radę :)
    No chyba, że nie odwołają wyborów no to wtedy raczej nie będzie miejsca w żadnym ze szpitali w całej Polsce -.-

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam robić listę rzeczy do spakowania do szpitala. I tak pomyślałam, że się z Wami podzielę co mi się przydało przy pierwszym porodzie.

To na pewno butelka, by właśnie nie nabawić się ran sutków, bardzo delikatnie odciągałam laktatorem, by rozkręcić laktacje i przelewałam do butelki, tak samo mała miała żółtaczkę i miałam zalecenie dokarmiać MM, ale te ich jednorazowe buteleczki czy tam smoczki były beznadziejne lało się z tego, przelewałam więc do swojej butelki.

Warto wziąć mleko na wszelki wypadek, u mnie dawali, ale wiem, że różnie to bywa i czasem robią problemy i łaskę. Oczywiście nie trzeba dawać dziecku jak się nie przyda to nie, ale warto mieć w spokoju ducha. Są saszetki i nawet właśnie takie małe buteleczki do kupienia np. w Rossmanie z gotowym mlekiem tylko do przelania.

Papier toaletowy (zawsze brakuje) i papier toaletowy nawilżany, jak Was tam potną, zszyją itd. to im bardziej miękko tym lepiej.... plus nakładki na sedes. Klapki pod prysznic!

Kubek, sztućce, talerzyk - nawet jak dają to potem zbierają, więc warto mieć swoje by sobie np. herbatkę laktacyjną zrobić (i to też warto zabrać).

Warto mieć też jakieś suche przekąski wafle, chrupki itd. Człowiek jest głodny a kolacja o 17, a potem nic....ogólnie warto wziąć jedzenie jakiś chleb, masło, coś do chleba, przeważnie na oddziałach są lodówki (u mnie była nawet mikrofalówka, więc podgrzewałam normalnie obiady) tylko wiadomo to do walizki ciężko schować od razu, więc jak będzie możliwość to niech Wam ktoś doniesie.

Woda mineralna, mega chce się pić, przy porodzie też się przyda, można też zabrać czekoladę, landrynki na to jest (przynajmniej u mnie)zgoda by zjeść na porodówce. Ja dostałam tylko śniadanie rano na porodówce 7:00, a potem Panie załatwiły mi obiad po porodzie tak ok 21:00 tak to nic...

Polecam zabrać skarpetki, bo może być dziwnie zimno w stopy mimo, że maj/czerwiec.

To tyle z takich może nie zawsze oczywistych rzeczy. Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dam znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 20:18

Asiulka84, Ambriel, KatWomanDo, Finezja19, Pati., calineczka88, Bera1983 lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ