CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Szczerze to ani razu po porodzie nie wyszłam na badania. 🤔 Jakie Wam robili ?!
Krew przychodziły pobierać. Hmm.
Nie ma odwiedzin więc też nie za bardzo wiem po co mam wychodzić z sali ? -
nick nieaktualnyAaaa to co szpital to polityka najwidoczniej. Szczepienia odrazu po porodzie.
U Nas kąpiel była w sali naszej. Badania pediatry - też. Saturacja - też. Słuchu - też.
Tylko zabierały na USG główki.. hmm. I na coś..
Ja sobie teraz nie wyobrażam, że mamusie będą latać za swoimi dziećmi i miały kontakt z personelem, innymi mamami. -
Moniquue wrote:A możecie doradzić coś z rozmiarem? Nie wiem, czy wziąć taki jak wypada teraz, czy lepiej np. o rozmiar większy?
Moniquue, Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Paulina u mnie cały czas wołali aby z dzieckiem przyjść na jakieś badania, chyba ze 2 razy dziennie albo i więcej się chodziło do takiej salki i tam były różne rzeczy, pobieranie krwi, szczepienia, badanie słuchu no już nie pamiętam ale trzeba było tam chodzić i nawet stać w kolejce przed gabinetem Po pobranie krwi to przyszła pielęgniarka rano po porodzie ale to tylko mojej krwi, a z dzieckiem to musiałam na wszystko biegać po oddziale.
U mnie przy karmieniu obwód się nie zwiększył tylko miska gdzieś tak o jeden rozmiar. Ja mam 3 staniki miękkie do karmienia z firmy Mitex jeszcze z pierwszej ciąży, teraz bym chciała sobie dokupić jakiś ładniejszy, usztywniany, chyba właśnie zdecyduję się na Alles Mama. Te z Mitexa są nawet nienajgorsze, wygodne ale z wyglądu takie sobie. Ja używałam ich głównie zimą, ale na lato to tak średnio bo mają takie grube ramiączka które spod wszystkich letnich ubrań nieestetycznie wystają. Po domu ok, ale na wyjścia to już słabo.Moniquue lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Aaaa to co szpital to polityka najwidoczniej. Szczepienia odrazu po porodzie.
U Nas kąpiel była w sali naszej. Badania pediatry - też. Saturacja - też. Słuchu - też.
Tylko zabierały na USG główki.. hmm. I na coś..
Ja sobie teraz nie wyobrażam, że mamusie będą latać za swoimi dziećmi i miały kontakt z personelem, innymi mamami.
Teraz pewnie nic nie będzie można zobaczyć. Przez te zamieszanie. -
Ja biorę do szpitala 3 koszule i szlafrok cienki, 3/4 rękaw. Tak jak piszą dziewczyny moze przydac sie na badanie z dzieckiem gdy trzeba iść czy też gdy po porodzie każą wstawać i rozchodzic się, pionizacja po cc.
Byłam w szpitalu dziś na podaniu immunoglobiny, moją panią dr wysłali na wolne/jest mniej lekarzy bo szpital ich wysyla na urlop po kilka dni każdy po kolei, w razie gdyby zarazili się to aby mial kto pracowac a nie wszyscy na kwarantannie i odddzial zamkniety/. Chcieli mnie zbyć, żebym przyszła po świętach gdy ona będzie... Powiedziałam, że dla mnie to stres ponownie przychodzić teraz do szpitala kolejny raz i czy naprawdę nikt inny nie może mi tego podać? Zgodził się ordynator, musieli przyjąć mnie na oddział w papierach, zrobili ktg- zapis ok i badanie ginekologiczne- szyjka długa. Dalej czekanie bo mieli duzo cc planowych i nie mial kto zrobic, później godzinka na obserwacji i wypis, w sumie spędziłam tam aż 3 godziny, ale wygląda na to, ze wszystko ok i załatwione 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 14:39
Rub45, Pati96, Glass, Moniquue, Ambriel, Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Ja parasolkę do wózka mam ale czy uzyje to nie wiem byla w zestawie
Torbe do szpitala to tez jeszcze troche. Mam ponad 70 dni do porodu to jeszcze chwila jest i tak nie mam jeszcze wszystkiego ani pampersów ani podpasek poporodowych wiec nawet nie ma co zaczynać. Szlafroka nie przewiduje ja bede max 24h w szpitalu no chyba ze sie cos wydarzy ale nawet jak cos to nikt mi w koszuli nie karze po porodzie chodzić non stop wezmę sobie jakieś koszuli i getry bo kiecek nie lubięKatWomanDo lubi tę wiadomość
-
iness00 wrote:Ja biorę do szpitala 3 koszule i szlafrok cienki, 3/4 rękaw. Tak jak piszą dziewczyny moze przydac sie na badanie z dzieckiem gdy trzeba iść czy też gdy po porodzie każą wstawać i rozchodzic się, pionizacja po cc.
Byłam w szpitalu dziś na podaniu immunoglobiny, moją panią dr wysłali na wolne/jest mniej lekarzy bo szpital ich wysyla na urlop po kilka dni każdy po kolei, w razie gdyby zarazili się to aby mial kto pracowac a nie wszyscy na kwarantannie i odddzial zamkniety/. Chcieli mnie zbyć, żebym przyszła po świętach gdy ona będzie... Powiedziałam, że dla mnie to stres ponownie przychodzić teraz do szpitala kolejny raz i czy naprawdę nikt inny nie może mi tego podać? Zgodził się ordynator, musieli przyjąć mnie na oddział w papierach, zrobili ktg i badanie ginekologiczne,
dalej czekanie bo mieli duzo cc planowych i nie mial kto zrobic, później godzinka na obserwacji i wypis, w sumie spędziłam tam aż 3 godziny, ale wygląda na to, ze wszystko ok i załatwione 😊
Dobrze sobie z nimi poradziłas hehe a jak ktg ci wyszło cos mówili ciekawa jestem bo to jeszcze dosc wczesny etap tak chyba standardowo to po 34tc robia -
nick nieaktualny
-
Glass wrote:Ja miałam jedynkę, bez łazienki. Ale jeszcze nie widziałam porodówki gdzie dzieci były kąpane na sali .
Teraz pewnie nic nie będzie można zobaczyć. Przez te zamieszanie.Glass lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlma84 wrote:Na Polnej w Poznaniu też tak jest. Kąpiel na sali. W każdej jest taki specjalny zestaw do kąpieli i higieny w zabudowie. Wszystkie badania też na sali. Więc dziecko zabrali tylko i wyłącznie na szczepienia i pobranie krwi.
Glass lubi tę wiadomość
-
Rub45 tez byłam zaskoczona, że robili ktg na tym etapie, ale moje pierwsze w życiu więc ucieszyłam się, ze wniesie jakąś nową wiedzę 😊 Może w szpitalu mają takie standardy badania przed podaniem immunoglobiny. Położna mówiła, że może być słabo słychać, nie wiem czy to miało wynikać z t.c. czy sprzętu, jednak serduszko i ruchy były dla mnie dobrze słyszalne. Powiedziała, ze ładnie dzidziuś rusza się i dobry zapis ktg 😊
Na necie pisze, ze od 25 t.c. może być wykonywane, ale to chyba w praktyce nie działa standardowo tak, tylko gdy ktoś ma wskazanie, coś dzieje się.Rub45, PLPaulina, Alma84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale to dziwne, że dzieci Wam kąpali w szpitalu?! Jak ja rodziłam córkę to wszyscy i na szkole rodzenia i w szpitalu mówili, że teraz są zalecenia aby min. 3 dni po porodzie nie kąpać bo jakąś tam florę bakteryjną się zmywa. My kąpaliśmy pierwszy raz dopiero po powrocie do domu, czyli chyba w jakiejś 5 dobie.
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana pieluchami bella happy (ja polecam) to z mojego rozeznania wynika, że na tej stronie można kupić najtaniej: https://www.blizejciebie.pl/pieluszki-jednorazowe-happy/ Ja tam zawsze zamawiam dla młodej wielkie paczki, a teraz porównywałam właśnie ceny i paczka pieluch jedynek 72 sztuki jest 10 zł tańsza niż w Gemini!
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Dziewczyny ale to dziwne, że dzieci Wam kąpali w szpitalu?! Jak ja rodziłam córkę to wszyscy i na szkole rodzenia i w szpitalu mówili, że teraz są zalecenia aby min. 3 dni po porodzie nie kąpać bo jakąś tam florę bakteryjną się zmywa. My kąpaliśmy pierwszy raz dopiero po powrocie do domu, czyli chyba w jakiejś 5 dobie.
-
Mania25 wrote:Od kilku dni zaproszenie do grupy wisi u Ciebie
Czy jest ktoś kogo pominęłam?
Mania25 przeprasza, ale nie widzę. Coś mi padło na oczy. Musiałam przeoczyć, bo mąż miał mój komputer gdzie mam włączonego FB i się wyświetliło jemu. Proszę dodaj mnie jeszcze raz. -
calineczka88 wrote:Dziewczyny ale to dziwne, że dzieci Wam kąpali w szpitalu?! Jak ja rodziłam córkę to wszyscy i na szkole rodzenia i w szpitalu mówili, że teraz są zalecenia aby min. 3 dni po porodzie nie kąpać bo jakąś tam florę bakteryjną się zmywa. My kąpaliśmy pierwszy raz dopiero po powrocie do domu, czyli chyba w jakiejś 5 dobie.
-
nick nieaktualnyJa bym nie chciała dostać Małej takiej jaką wyjęli ją z brzucha. Była dosłownie cała we krwi.
W rzeźni chyba mniej krwi jest. 😆
Może po porodzie sn jest Inaczej. Miałam inną wizję wszystkiego w 1 ciąży. A wyszło jak wyszło.
I teraz już tak nie analizuję wszystkiego. Nie planuję i nie zapieram się rękoma i nogami że tak ma być i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 22:02
-
Ja też raczej nie będę prosić o kąpiel w szpitalu, jednak wszędzie piszą, że im dłużej dziecko będzie w tych maziach tym lepiej 🥰
My dziś mamy pierwsza czkawkę 😍🙈 a przynajmniej tak mi się wydaje, bo mam takie delikatne rytmiczne uderzenia w dole brzucha🧐Asiulka84, Glass, Moniquue, Pati., Ambriel, Karola111, KatWomanDo lubią tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻