X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Szczerze to ani razu po porodzie nie wyszłam na badania. 🤔 Jakie Wam robili ?!
    Krew przychodziły pobierać. Hmm.

Nie ma odwiedzin więc też nie za bardzo wiem po co mam wychodzić z sali ?
    Chodziłam z małą na badania, szczepienia itp. Tylko do kąpieli nie poszłam. Jak byłam na stażu to też woziliśmy dzieci z rodzicami na usg narządów sponsorowane przez jakąś norweską fundację. Moja chrześnica się rodziła w tamtym czasie i wykryli, że ma tylko jedną sprawną nerkę.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to co szpital to polityka najwidoczniej. Szczepienia odrazu po porodzie.
    U Nas kąpiel była w sali naszej. Badania pediatry - też. Saturacja - też. Słuchu - też.

Tylko zabierały na USG główki.. hmm. I na coś..

Ja sobie teraz nie wyobrażam, że mamusie będą latać za swoimi dziećmi i miały kontakt z personelem, innymi mamami.

• Glass Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    A możecie doradzić coś z rozmiarem? Nie wiem, czy wziąć taki jak wypada teraz, czy lepiej np. o rozmiar większy?
    Ciężko powiedzieć, piersi pełne mleka są jak dwa balony. Chociaż nie pamiętam żeby te miękkie biustonosze były za małe, raczej się rozciągały. Pewnie rozmiar większy nie byłby złym pomysłem, sama chyba tak kupię, bo patrzę na moje stare zdjęcia po porodzie i sukienka prawie pęka w biuście 🤣.

Moniquue, Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u mnie cały czas wołali aby z dzieckiem przyjść na jakieś badania, chyba ze 2 razy dziennie albo i więcej się chodziło do takiej salki i tam były różne rzeczy, pobieranie krwi, szczepienia, badanie słuchu no już nie pamiętam ale trzeba było tam chodzić i nawet stać w kolejce przed gabinetem ;) Po pobranie krwi to przyszła pielęgniarka rano po porodzie ale to tylko mojej krwi, a z dzieckiem to musiałam na wszystko biegać po oddziale.

U mnie przy karmieniu obwód się nie zwiększył tylko miska gdzieś tak o jeden rozmiar. Ja mam 3 staniki miękkie do karmienia z firmy Mitex jeszcze z pierwszej ciąży, teraz bym chciała sobie dokupić jakiś ładniejszy, usztywniany, chyba właśnie zdecyduję się na Alles Mama. Te z Mitexa są nawet nienajgorsze, wygodne ale z wyglądu takie sobie. Ja używałam ich głównie zimą, ale na lato to tak średnio bo mają takie grube ramiączka które spod wszystkich letnich ubrań nieestetycznie wystają. Po domu ok, ale na wyjścia to już słabo.

Moniquue lubi tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Aaaa to co szpital to polityka najwidoczniej. Szczepienia odrazu po porodzie.
    U Nas kąpiel była w sali naszej. Badania pediatry - też. Saturacja - też. Słuchu - też.

Tylko zabierały na USG główki.. hmm. I na coś..

Ja sobie teraz nie wyobrażam, że mamusie będą latać za swoimi dziećmi i miały kontakt z personelem, innymi mamami.
    Ja miałam jedynkę, bez łazienki. Ale jeszcze nie widziałam porodówki gdzie dzieci były kąpane na sali :).
    Teraz pewnie nic nie będzie można zobaczyć. Przez te zamieszanie.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę do szpitala 3 koszule i szlafrok cienki, 3/4 rękaw. Tak jak piszą dziewczyny moze przydac sie na badanie z dzieckiem gdy trzeba iść czy też gdy po porodzie każą wstawać i rozchodzic się, pionizacja po cc.

Byłam w szpitalu dziś na podaniu immunoglobiny, moją panią dr wysłali na wolne/jest mniej lekarzy bo szpital ich wysyla na urlop po kilka dni każdy po kolei, w razie gdyby zarazili się to aby mial kto pracowac a nie wszyscy na kwarantannie i odddzial zamkniety/. Chcieli mnie zbyć, żebym przyszła po świętach gdy ona będzie... Powiedziałam, że dla mnie to stres ponownie przychodzić teraz do szpitala kolejny raz i czy naprawdę nikt inny nie może mi tego podać? Zgodził się ordynator, musieli przyjąć mnie na oddział w papierach, zrobili ktg- zapis ok i badanie ginekologiczne- szyjka długa. Dalej czekanie bo mieli duzo cc planowych i nie mial kto zrobic, później godzinka na obserwacji i wypis, w sumie spędziłam tam aż 3 godziny, ale wygląda na to, ze wszystko ok i załatwione 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 14:39

Rub45, Pati96, Glass, Moniquue, Ambriel, Bera1983, KatWomanDo lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parasolkę do wózka mam ale czy uzyje to nie wiem byla w zestawie
    Torbe do szpitala to tez jeszcze troche. Mam ponad 70 dni do porodu to jeszcze chwila jest i tak nie mam jeszcze wszystkiego ani pampersów ani podpasek poporodowych wiec nawet nie ma co zaczynać. Szlafroka nie przewiduje ja bede max 24h w szpitalu no chyba ze sie cos wydarzy ale nawet jak cos to nikt mi w koszuli nie karze po porodzie chodzić non stop wezmę sobie jakieś koszuli i getry bo kiecek nie lubię

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Ja biorę do szpitala 3 koszule i szlafrok cienki, 3/4 rękaw. Tak jak piszą dziewczyny moze przydac sie na badanie z dzieckiem gdy trzeba iść czy też gdy po porodzie każą wstawać i rozchodzic się, pionizacja po cc.

Byłam w szpitalu dziś na podaniu immunoglobiny, moją panią dr wysłali na wolne/jest mniej lekarzy bo szpital ich wysyla na urlop po kilka dni każdy po kolei, w razie gdyby zarazili się to aby mial kto pracowac a nie wszyscy na kwarantannie i odddzial zamkniety/. Chcieli mnie zbyć, żebym przyszła po świętach gdy ona będzie... Powiedziałam, że dla mnie to stres ponownie przychodzić teraz do szpitala kolejny raz i czy naprawdę nikt inny nie może mi tego podać? Zgodził się ordynator, musieli przyjąć mnie na oddział w papierach, zrobili ktg i badanie ginekologiczne,
    dalej czekanie bo mieli duzo cc planowych i nie mial kto zrobic, później godzinka na obserwacji i wypis, w sumie spędziłam tam aż 3 godziny, ale wygląda na to, ze wszystko ok i załatwione 😊

Dobrze sobie z nimi poradziłas hehe a jak ktg ci wyszło cos mówili ciekawa jestem bo to jeszcze dosc wczesny etap tak chyba standardowo to po 34tc robia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do zobaczenia córeczki zostało tak max 40 dni. 🤦🏻‍♀️ Boże. 😱😱😱

KatWomanDo, Eufooria, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja miałam jedynkę, bez łazienki. Ale jeszcze nie widziałam porodówki gdzie dzieci były kąpane na sali :).
    Teraz pewnie nic nie będzie można zobaczyć. Przez te zamieszanie.
    Na Polnej w Poznaniu też tak jest. Kąpiel na sali. W każdej jest taki specjalny zestaw do kąpieli i higieny w zabudowie. Wszystkie badania też na sali. Więc dziecko zabrali tylko i wyłącznie na szczepienia i pobranie krwi.

Glass lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Na Polnej w Poznaniu też tak jest. Kąpiel na sali. W każdej jest taki specjalny zestaw do kąpieli i higieny w zabudowie. Wszystkie badania też na sali. Więc dziecko zabrali tylko i wyłącznie na szczepienia i pobranie krwi.
    U mnie też tak było. Chwaliłam to sobie. 😊

Glass lubi tę wiadomość

• iness00 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 tez byłam zaskoczona, że robili ktg na tym etapie, ale moje pierwsze w życiu więc ucieszyłam się, ze wniesie jakąś nową wiedzę 😊 Może w szpitalu mają takie standardy badania przed podaniem immunoglobiny. Położna mówiła, że może być słabo słychać, nie wiem czy to miało wynikać z t.c. czy sprzętu, jednak serduszko i ruchy były dla mnie dobrze słyszalne. Powiedziała, ze ładnie dzidziuś rusza się i dobry zapis ktg 😊
    Na necie pisze, ze od 25 t.c. może być wykonywane, ale to chyba w praktyce nie działa standardowo tak, tylko gdy ktoś ma wskazanie, coś dzieje się.

Rub45, PLPaulina, Alma84, KatWomanDo lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale to dziwne, że dzieci Wam kąpali w szpitalu?! Jak ja rodziłam córkę to wszyscy i na szkole rodzenia i w szpitalu mówili, że teraz są zalecenia aby min. 3 dni po porodzie nie kąpać bo jakąś tam florę bakteryjną się zmywa. My kąpaliśmy pierwszy raz dopiero po powrocie do domu, czyli chyba w jakiejś 5 dobie.

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby któraś była zainteresowana pieluchami bella happy (ja polecam) to z mojego rozeznania wynika, że na tej stronie można kupić najtaniej: https://www.blizejciebie.pl/pieluszki-jednorazowe-happy/ Ja tam zawsze zamawiam dla młodej wielkie paczki, a teraz porównywałam właśnie ceny i paczka pieluch jedynek 72 sztuki jest 10 zł tańsza niż w Gemini!

fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Dziewczyny ale to dziwne, że dzieci Wam kąpali w szpitalu?! Jak ja rodziłam córkę to wszyscy i na szkole rodzenia i w szpitalu mówili, że teraz są zalecenia aby min. 3 dni po porodzie nie kąpać bo jakąś tam florę bakteryjną się zmywa. My kąpaliśmy pierwszy raz dopiero po powrocie do domu, czyli chyba w jakiejś 5 dobie.
    U mnie po cc kąpią dzieci. 😊

• Karolka9 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Od kilku dni zaproszenie do grupy wisi u Ciebie :)
    Czy jest ktoś kogo pominęłam?

Mania25 przeprasza, ale nie widzę. Coś mi padło na oczy. Musiałam przeoczyć, bo mąż miał mój komputer gdzie mam włączonego FB i się wyświetliło jemu. Proszę dodaj mnie jeszcze raz.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calineczka88 wrote:
    Moją wykąpali w trzeciej dobie, bo zapytali czy chcę i się zgodziłam. Była możliwość, że zostaniemy na dłużej.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie będe kąpąć małej w szpitalu, chyba, że właśnie zostaniemy dłużej - powyżek 6 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 20:28

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała dostać Małej takiej jaką wyjęli ją z brzucha. Była dosłownie cała we krwi.

W rzeźni chyba mniej krwi jest. 😆

Może po porodzie sn jest Inaczej. Miałam inną wizję wszystkiego w 1 ciąży. A wyszło jak wyszło.
    I teraz już tak nie analizuję wszystkiego. Nie planuję i nie zapieram się rękoma i nogami że tak ma być i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2020, 22:02

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też raczej nie będę prosić o kąpiel w szpitalu, jednak wszędzie piszą, że im dłużej dziecko będzie w tych maziach tym lepiej 🥰

My dziś mamy pierwsza czkawkę 😍🙈 a przynajmniej tak mi się wydaje, bo mam takie delikatne rytmiczne uderzenia w dole brzucha🧐

Asiulka84, Glass, Moniquue, Pati., Ambriel, Karola111, KatWomanDo lubią tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ