CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoniquue wrote:A stosowała może któraś z Was Latopic? Pracuje w labie, gdzie go produkują i dostałam tego sporo. Opinie ma chyba dobre. Ja mam na szpitalnej liście mydło od 1 dnia życia, a sama nic takiego nie kupowałam bo nie chce stosować zbyt wiele kosmetyków i właśnie pomyślałam, że mogłabym wziąć ten Latopic do szpitala zeby juz nic nowego nie kupować 🤔 niby polecany przy AZS i skórze suchej dlatego sie zastanawiam.
-
Paulina wiem o tym i miałam zamiar nie brać w ogóle. Jednak od siostry wymagali dlatego stwierdziłam, ze w razie czego mogłabym wziąć to co mam w domu. Dla niej to było oczywiste, że powinnam wziąć stąd moje wahanie. A i tak prędzej, czy później chciałabym korzystać z tych produktów dlatego chciałam poznać Wasze opinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 15:21
06.2020 👶🧚♀️ -
Bunia89 wrote:Ambriel widziałam ten wpis 🤦♀️ takie oderwanie od rzeczywistości. Logiczne, że raczej w prywatnej klinice, w której opłacasz sobie super hiper wypasioną opiekę to raczej na sali obok nie leżą matki z podejrzeniem koronawirusa czy cały oddział piętro niżej nie jest na kwarantannie. Jednak to inna liga niż poród w szpitalu państwowym, które są przepełnione. Oczywiście zawsze pracownicy szpitala/kliniki mogą przynieść coś z zewnątrz, no ale. Wydaje mi się, że w tym czasie jaki mamy, poród w takiej klinice daje jakiś komfort psychiczny.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Widze ze Hipp to dobry wybor tez kupilam z serii plyn do kapieli, mleczko do ciala i krem na buzie. Nie mam natomiast oliwki i sie zastanawiam czy dokupić bo gdzies wyczytalam ze nie ma potrzeby oliwienia? Na poczatku nie bede uzywac nic tak jak polecala polozna chyba ze bede widziec ze skora jest sucha to wtedy. Do pupy mam i sudocrem i bepanthen bo dostalam na szkole rodzenia ale sudocrem do mnie nie przemawia wiec pewnie wyprobuje bepanthen sama uzywam kremow do azs i jestem zadowolona oby moj bobo nie odziedziczyl po mamusi problemów skornych.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Widze ze Hipp to dobry wybor tez kupilam z serii plyn do kapieli, mleczko do ciala i krem na buzie. Nie mam natomiast oliwki i sie zastanawiam czy dokupić bo gdzies wyczytalam ze nie ma potrzeby oliwienia? Na poczatku nie bede uzywac nic tak jak polecala polozna chyba ze bede widziec ze skora jest sucha to wtedy. Do pupy mam i sudocrem i bepanthen bo dostalam na szkole rodzenia ale sudocrem do mnie nie przemawia wiec pewnie wyprobuje bepanthen sama uzywam kremow do azs i jestem zadowolona oby moj bobo nie odziedziczyl po mamusi problemów skornych.
Ja kupiłam oliwkę,a potem cała wrzuciłam, bo się przeterminowala Chyba do ciemieniuchy się używa, ale akurat to nas ominęło.
Ciekawe z tym mydłem do szpitala, jak rodzilam 6 lat temu to dziecka nie kąpali w szpitalu tylko wytarli na sucho. Chyba coś sie zmieniło w międzyczasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:10
Czekamy na drugą córeczkę -
Greenwood wrote:Ja kupiłam oliwkę,a potem cała wrzuciłam, bo się przeterminowala Chyba do ciemieniuchy się używa, ale akurat to nas ominęło.
Ciekawe z tym mydłem do szpitala, jak rodzilam 6 lat temu to dziecka nie kąpali w szpitalu tylko wytarli na sucho. Chyba coś sie zmieniło w międzyczasie.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Na ciemieniuchę najlepsza jest wazelina. nałożyć warstwę, poczekać do 2h przy silnej coemieniusze takiej że już są płaty ciemieniuchę lub krócej przy delikatniejszej, nałożyć jakąś czapeczkę żeby dziekco nie starło. Po tym czasie zetrzećvtetra a ja paznokciem zdejmowałam i od razu schodzilo. My się bardzo długo bawiliśmy z ciemieniucha bo nie mogliśmy znaleźć dobrego sposobu aż syn miał straszna główkę i wtedy dowiedzieliśmy się od lekarki o wazelinie. I ten sposób jest the Best
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:18
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Glass wrote:Wiesz jak tak patrzę na te listy szpitalne to się dziwię, że nie każą własnego łóżka mieć i lekarza. Jak jest na liście to pewnie bym wzięła plastikowy, bo jeszcze by mi jedzenie nałożyli do złożonych rąk 🤣.
Bephanten jest dobry do używania jak z pupą nic się nie dzieje (wtedy i tak najlepiej nic nie używać, bo pieluszka mniej chłonie i powoduje odparzenia), a jak się dzieje to nic nie pomaga. Nie mam dobrej opinii o tym kremie.
Ja mam właśnie odwrotną opinię o bepanthenie ;P używam go tylko jak coś się dzieje i wtedy pomaga. Jak wszystko jest ok, to nie używam nic to drogi krem do codziennego stosowania, a jak smarujesz nim cały czas i skóra się przyzwyczai to nie ma prawa pomóc08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja też Bepanthenu nie stosowałam na zdrowa skórę. Myślę że jest silniejszy niż taki linomag i nie ma potrzeby tego stosować. Oliwka do niczego się nie przydała... Teraz nie kupiłam.
Zaczęłam pakować torbę do szpitala :oAsiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Ja też tak stopniowałam, gdy nic się nie działo jakiś najprostszy krem na pupę tak ochronnie, jak coś się zaczynało dziać to Bepanten, a jak było źle to Sudocrem. Największy problem z pupą też wbrew pozorom nie jest od pieluchy, a od chusteczek, najlepiej waciki nasączone wodą, a jak chusteczki to te z 99% wody i najmniejszą możliwą ilością składników od tego jest wysypka.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
U nas jak kiedyś było baaardzo źle bo syn jednego dnia w wieku ok 10 miesięcy zrobił 13 kup biegunkowych, na dworze cieplutko i nawet jak od razu wracałam żeby mu zmienić pieluchę, umyć pod zlewem to i tak coraz mocniej się zaognialo.... To wtedy pomogła maka ziemniaczana i.. Pieluchy wielorazowe zapinane jak najluzniej żeby powietrze hulało. Syn sporo siedział lub stal więc cały czas powietrze docieralo do pupy... No i właśnie brak chusteczkę tylko woda z kranu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:56
Glass lubi tę wiadomość
-
Ja też nic nie używałam jak nic się nie działo . Bephanten szedł tylko dlatego, że kupiłam duże opakowanie, nawet mój mąż powiedział że u nas nie pomagał. Sudocrem za to do tej pory działa cuda, a wszyscy tak na niego psioczą . Ale każde dziecko jest inne i wiadomo co dla jednego działa nie musi dla drugiego i odwrotnie. Bephanten mam na wszelki wypadek żeby go używać na zmianę z sudocremem.
Jeśli chodzi o chusteczki to my używamy pampers pure, mają 99% wody. Kupuję kartonami po 14 paczek więc wiadomo, zamówię więcej i będziemy używać u drugiej dziewuchy. Nawet nie wiem ile mam jeszcze w szafce xD. Ostatnio zamówiłam dwa kartony. Są super wilgotne w porównaniu do innych. Jedyne które mi odpowiadały poza nimi to te z hipp (są super).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:08
-
Ja oliwke stosowalam u córki tylko na ciemieniuche chociaż ogólnie ta oliwke hippa mam zawsze w domu bo sama się nia smaruje, głównie nogi po goleniu bo fajnie nawilża i nie podraznia
Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak wygląda pielęgnacja dziewczynki? Z chłopcem jakoś nie ma problemu, ale dziewczynki mają pochwe, są bardziej wrażliwe w przypadku podrażnień... Gdzie się smaruje taka maścią, wargi Sromowe większe, mniejsze, pupe? Pomóżcie. Jedyne co wiem to że chusteczka przeciera się od przodu do tyłu..
Karolka9, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:Dziewczyny a jak wygląda pielęgnacja dziewczynki? Z chłopcem jakoś nie ma problemu, ale dziewczynki mają pochwe, są bardziej wrażliwe w przypadku podrażnień... Gdzie się smaruje taka maścią, wargi Sromowe większe, mniejsze, pupe? Pomóżcie. Jedyne co wiem to że chusteczka przeciera się od przodu do tyłu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:23
Mania25 lubi tę wiadomość
-
Karolka9
I co z tym Twoim łożyskiem? Masz jakieś specjalne zalecenia albo częstsze kontrole?
Mi w pierwszej ciąży około 33tyg też powiedział ginekolog że łożysko z zwapnieniami, "stare" jak to ujął ginekolog. Ale urodziłam 4 dni po terminie i to jeszcze poród wywoływany. a łożysko okazało się bardzo male, 400g o ile dobrze pamiętam. Będzie dobrze, nie martw się!!!
Mila 88
ooo dzięki za info. Może rzeczywiście nie ma co się spieszyć z tym badaniem. Podpytam jeszcze mojego lekarza.
Czyli dwie dziewczynki u Ciebie?
Pochwal się jakie imiona wybrałaś?
Ja dla pierwszego dziecka miałam kupione pełno różnych kremów i maści, ostatnio robiłam przegląd, i wyrzucałam przeterminowane, nie otwarte....
warto mieć coś pod ręka w razie W, ale nie ma co przesadzać.
ja od początku korzystałam z Emolium do kąpieli i Emolium balsamu, oba od 1 dnia życia. Byłam bardzo zadowolona, więc teraz tez spróbuję. Awaryjnie mam Sudocrem, i malutką Ziaję do twarzy bo pięknie pachnie i to wszystko. -
nick nieaktualnyU nas było straszne uczulenie na Pampersy "pampers". Wtedy pierwszy raz użyłam sudocrem bo nie chciało nic działać. Ale tak to trzymam się z daleka od tego.😬
Moja córka ma AZS. Więc zdarzają nam się jakieś gorsze czasy skórne.
Naprawdę polecam "kali" inaczej nadmanganian potasu. Grosze w aptece. Różowa kąpiel automatycznie powoduję, że zaczerwienia czyli stan zapalny się wycisza.
Dużo latania na golasa. I mąka. 😊
I żeby nie smarować za bardzo bo skóra nie oddycha. A to powietrze leczy najlepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:27
-
Glass wrote:Ale przecież tego śluzu się nie zmywa na początku, no o ile kupa tam nie wejdzie. Generalnie przez pierwsze dni nie powinno się grzebać między wargami sromowymi. Później to wiadomo, jak Paulina napisała
Mania25 lubi tę wiadomość