X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, wydaje mi się, że tak. Ciekawa jestem jak jest w rzeczywistości z dostępnością tych tańszych żeli na porodówkach 🤔 muszę się zorientować.

06.2020 👶🧚‍♀️
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja już w drodze na wizytę, lekarz ma zrobić dzisiaj nam usg 3 trymestru🙂 mam nadzieję, że wszystko u Malucha dobrze😉

Pati, też mam taki ból między żebrami po prawej stronie, nie jest on ciągły, ale najczęściej ciągnie właśnie w tym miejscu, zapytam też lekarza co to może być.
    A żeby było ciekawie, po lewej stronie jak leżę uciskam chyba jakiś organ, który boli, najgorzej w nocy bo powinno się spać na boku głównie lewym, a mi pozostaje tylko prawy bo po kilku minutach na lewym wymiękam🤦
    Czasem myślę sobie, czemu człowiek nie potrafi spac jak koń na stojąco, bardzo by się teraz ta umiejętność przydała😂

Finezja, ja też będę chciała użyć ten żel do porodu, bardzo polecała nam go położna w szkole rodzenia i przedstawiała pozytywne strony. Ale kupię go dopiero pod koniec ciąży jeśli nadal będzie perspektywa porodu naturalnego.

Poza tym to od 2 miesięcy brzuch mi w oczach rośnie🙊 a jeszcze 2 miesiące do porodu..
    Zobaczymy dziś jak lekarz zmierzy malucha, bo coś czuję, że już kawał chłopa😉

Ja na razie jeszcze jestem na etapie paniki, że nic nie wiem, że ciuszki niepoprasowane, walizka niespakowana itd, ale daję sobie jeszcze czas do końca kwietnia aby coś ruszyć bo bardzo mnie to stresuje😏 tylko muszę się nastawić pozytywnie i do tego zabrać💪

Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę pozytywnego myślenia i zdróweczka, powodzenia na wizytach🌞🌷😉

Moniquue, Asiulka84, Bunia89, iness00, Pati., Bera1983 lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dlatego ja mężowi odrazu powiedziałam że fotelik ma wpiąć w wózek na stelażu i to przekazać ochronie.
    Jak położne będą mieć pretensję to im zaproponuję by same niosły. 😆

Świetny pomysł!!! To by dużo ułatwiło, bo przecież właśnie po to jest ten stelaż.

We mnie jednak cały czas tli się nadzieja, że do naszych porodów trochę poluzuja te obostrzenia...

KatWomanDo lubi tę wiadomość

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 powiedział tylko, że możemy spotkać się wcześniej na porodówce. Ja kolejną wizytę mam mieć w dniu porodu czyli 28.05.

Ja nie biorę butelki i laktatora. Choć może zadzwonię do tego szpitala i zapytam jak z tym jest.
    Ja w czwartek jadę do domu uprać ostatnie rzeczy i kupić stanik i w niedzielę pakujemy torbę. Mąż stwierdził, że torba będzie leżeć juz w samochodzie żebyśmy czasem jej nie zapomnieli haha :)
    Jeszcze zabronił się Amelce urodzić 24.05, bo on ma wtedy urodziny i chce mieć własny tort :)

KatWomanDo, Alma84, Bunia89 lubią tę wiadomość

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzę za max 30 dni. I Nawet nie chcę by zniesione zostały jakieś zasady. 😅 Będę czuła się bezpieczniej.

Dziś dokończyłam pakować torbę. 😊 Jak zacznę rodzić w dzień to jedziemy wszyscy.
    Jak w nocy to żeby nie budzić córki - jadę taxi.
    Jak nie zacznę rodzić to CC, i wtedy też mnie odwiozą.
    Walizka stoi w przedpokoju.

Asiulka84, KatWomanDo, Alma84 lubią tę wiadomość

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja rodzę za max 30 dni. I Nawet nie chcę by zniesione zostały jakieś zasady. 😅 Będę czuła się bezpieczniej.

Dziś dokończyłam pakować torbę. 😊 Jak zacznę rodzić w dzień to jedziemy wszyscy.
    Jak w nocy to żeby nie budzić córki - jadę taxi.
    Jak nie zacznę rodzić to CC, i wtedy też mnie odwiozą.
    Walizka stoi w przedpokoju.

A w końcu będziesz rodzić SN czy CC ? Bo z tego co pamiętam to miałaś mieć kwalifikację do CC czy mi się coś pomieszało ? A jak to jest przy cukrzycy z SN? Czekasz aż samo się zacznie czy wywołują wcześniej ?

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po..
    Bardzo szybko lekarz zbadał malucha, za dużo nie mówił, dostałam wydruk z usg z parametrami i będę sama je musiała w większości rozszyfrować..

Wiem tyle, że Bruno waży 1,5 kg i jest ułożony główką do góry...
    Szyjka ok, cokolwiek to znaczy😉

Mam nadzieję, że jeszcze się obróci, ma jeszcze na to czas..
    Wiecie czy jest jakiś konkretny czas do jakiego dziecko może się przekręcić?

Wiem, że poruszałyście jakiś czas temu ten temat, czytałam, ale nie pamiętam..

Pisałyście chyba tez o pozycji (ma czworaka, o ile się nie mylę?)..

Muszę poczytać o tym więcej.

Pozdrawiam🌞🌷

Asiulka84, Mania25, Finezja19, PLPaulina, Alma84, iness00, Pati., mila_88 lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze apropos tych ucisków na narządy, lekarz powiedział, żeby spać w pozycji jakiej mi wygodnie hehe i wg niego to nie do końca tak jest, że tylko lewy bok..
    Hmm, chyba sobie trochę poluzuję w tej kwestii 😂💪

Pati. lubi tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwoman ja jak byłam w 29 tygodniu na wizycie to mała była główka do góry, a już w 32 główka w dół także spokojnie :) ogólnie chyba jest na to czas jakoś do 36 tygodnia o ile się nie mylę.. Ale np mama mi mówiła że siostra w ostatniej chwili się obróciła więc wszystko się może zdarzyć :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo tak naprawdę do samego końca ciąży może się obrócić, choć to są już bardzo sporadyczne przypadki. Co do pozycji do obrotu to tak dziewczyny pisały o kleczeniu na czworakach bo wtedy dziecko ma najwięcej miejsca w brzuchu. Pamiętam że jak byłam w poprzedniej ciszy to jedna dziewczyna próbowała działać latarka i tak obrócić córkę i faktycznie udało się ją obrócić. Jeszcze jak coś to lekarz może spróbować obrócić. Mamaginekolog polecała ten sposób. Gratuluję wszystkich pozostałych dobrych wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:07

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    A w końcu będziesz rodzić SN czy CC ? Bo z tego co pamiętam to miałaś mieć kwalifikację do CC czy mi się coś pomieszało ? A jak to jest przy cukrzycy z SN? Czekasz aż samo się zacznie czy wywołują wcześniej ?
    Ze względu na cukrzycę mam mieć rozwiązanie 7-10 dni przed terminem. Normalnie to wywołują. U mnie nie mogą ze względu że jestem po cc. Więc będę się umawiać pod koniec miesiąca na termin CC.

Ale nie wiem czy dotrwam do tego terminu. I czy akcja nie zacznie się wcześniej. 😊

W poniedziałek mam wizytę więc zobaczymy co tam się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 29tc była miednicowo ułożona.
    Dopiero tak 31tc była obrócona. 😊

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ze względu na cukrzycę mam mieć rozwiązanie 7-10 dni przed terminem. Normalnie to wywołują. U mnie nie mogą ze względu że jestem po cc. Więc będę się umawiać pod koniec miesiąca na termin CC.

Ale nie wiem czy dotrwam do tego terminu. I czy akcja nie zacznie się wcześniej. 😊

W poniedziałek mam wizytę więc zobaczymy co tam się dzieje.

A czemu nie można wywoływać jak się już miało CC?

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Glass Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Aha, jeszcze apropos tych ucisków na narządy, lekarz powiedział, żeby spać w pozycji jakiej mi wygodnie hehe i wg niego to nie do końca tak jest, że tylko lewy bok..
    Hmm, chyba sobie trochę poluzuję w tej kwestii 😂💪
    Wiesz myślę, że jakby to miało znaczenie to połowy z nas nie byłoby na świecie 😆. To już moja druga ciąża w której śpię na prawym boku, jak się tylko położę na lewym to jestem kopana. Moje dzieci nie lubią tej pozycji i ja też 🙂.

KatWomanDo, Alma84 lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny😉

Poczytałam trochę o tych sposobach na obrócenie się dziecka, spróbuję tych pozycji na kolanach i rozmów z dzieckiem hehehe, latarki też będę próbować jakby co😂

Moniquue, Asiulka84 lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    A czemu nie można wywoływać jak się już miało CC?
    Ogólnie poród sn po cc musi być bardziej kontrolowany.
    Podanie oksytocyny zwiększa ryzyko pęknięcia macicy.
    Więc lekarze unikają tego.

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwoman, u mnie córka w 32 tygodniu była ułożona miednicowo, a w 35 już glowkowo. Żadnych zabiegów w celu zmiany jej położenia nie stosowalam. Tak więc szansa jest, że Twój synek się jeszcze obroci:)

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo uśmiałam się z tego spania na stojąco jak koń, próbowałam sobie wyobrazić nas w takiej pozycji na spaniu hehe 😁 Też mi już ciężko ze spaniem i w ciągu nocy 1000 obrotów i ciągle poszukiwania złotej pozycji do snu, przynajmniej leżąc nie przewrocimy się gdybyśmy spały na stojąco jak koń 😀 Są jakieś plusy 'spania' na łóżku hehe😊
    Kochana /zarazilas mnie tym konskim humorem / 😀 dopiero teraz brzuszek 'ruszy z kopyta', bo tygodniowo maluszki około 200 g będą przybierać na wadze to dopiero będziemy rosnąć w oczach 😊 Ale Twój maluszek ładnie przybiera ☺ Ja mam w czwartek wizytę i już nie mogę doczekać się.

KatWomanDo, mila_88 lubią tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, kciuki za Was ✊😘

Iness, ja tak próbuję sobie zmniejszać stres hehe różnymi dziwnymi myślami, fajnie jak kogoś rozbawiłam😂

Ja dziś w miarę wyspana💪
    Zauważyłam też, że jak melisę przed snem wypijam to jest o wiele lepiej, przed ciążą nie działała, ale to inny stres był wtedy😉

eiktcsqv1n4ngzb4.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję, że konkretne problemy ze spaniem dopiero przed nami. Ja czasami gdy zasypiam na lewym boku to mała tak mnie okopie 🤦‍♀️ czyli jej ta pozycja nie zawsze odpowiada, na prawym czasami zbyt ciężko mi się oddycha, na wznak zależy jak mała się ułoży, bo coś mi tam uciska. Kobiecie nie dogodzisz😂 ale jak czasami sobie pomyślę, że to jeszcze parę tygodni, mniej niż 10 itd. i będę miała swojego maluszka w ramionach to aż mnie nosi. Jeszcze trochę to dla mnie abstrakcyjne, że tak szybko to zleciało.

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ