CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje udanych wizyt ja dziś 30+2 a mały 1700 ) obrócił się główką do dołu:) ogólnie wszystko dobrze:) was też tak dzieciaczki kopia że aż noga wystaje? 🙈
Moniquue, mila_88, Alma84, Karolka9, PLPaulina, Wombat, Lilka94, Lena91, KatWomanDo, monia0586 lubią tę wiadomość
-
Pati. wrote:Gratulacje udanych wizyt ja dziś 30+2 a mały 1700 ) obrócił się główką do dołu:) ogólnie wszystko dobrze:) was też tak dzieciaczki kopia że aż noga wystaje? 🙈
Pati. lubi tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Moja to się bardziej wypycha aż pod biustem, czasem jak mi przeszkadza to ją z góry cisnę żeby się przesunęła . Nogi jeszcze nie widziałam wyraźnie, ale brzuch faluje tak, że mąż widzi jak się rusza.
Asiulka84, Pati., Lena91, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Może chłopcy są bardziej energiczni 😉. Duży jest, pewnie już nie ma aż tyle miejsca. Moja miała na początku 30tc 1450g, to jednak jest spora różnica.
Kopać też umie, ale bardziej jak siedzę z nogami podkurczonymi i się denerwuje, bo nie ma miejsca 😀. Ale to chyba rękami grzebie, bo czuć gdzieś na dole. Mój poprzedni egzemplarz był dużo bardziej spokojny.
Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny robilyscie juz badanie hbs??
Jakie macie wyniki?
Bo ja robilam na poczatku ciazy w diagnostyce i wynik mialam 55 co wedlug opisu oznacza reaktywny a dzisiaj robilam w innym labie i tam dostalam tylko,ze wynik ujemny... -
Hej dziewczyny wpadlam sie przywitac 😊 termin mam na 27 maja ale nigdy nic nie wiadomo moze zaskoczy w cercu takze jezeli to nie problem prosze o wpisanie mnie na 1 stronie , bedzie kolejny synek. ☺️ Mam 36 lat i na stale mieszkam w dziwnym kraju Szwecja- piekny ale dziwny, ludzie nie sa otwarci jak w Pl ale i podejscie do ciazy, prowadzenie jej i wychowywania dzieci zupelnie inne jak w Pl.
Beti82, Karolka9, Finezja19, Alma84, Pati., PLPaulina, Bera1983, Moniquue, Asiulka84, Lena91, KatWomanDo, monia0586, yvonneSW, nefaste lubią tę wiadomość
-
Super dziewczyny z tymi wizytami
Mój też kopie tak że nóżki albo coś wystaje.
Korna opowiedz coś jak u was prowadzi się ciążęPati. lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Korna wrote:Hej dziewczyny wpadlam sie przywitac 😊 termin mam na 27 maja ale nigdy nic nie wiadomo moze zaskoczy w cercu takze jezeli to nie problem prosze o wpisanie mnie na 1 stronie , bedzie kolejny synek. ☺️ Mam 36 lat i na stale mieszkam w dziwnym kraju Szwecja- piekny ale dziwny, ludzie nie sa otwarci jak w Pl ale i podejscie do ciazy, prowadzenie jej i wychowywania dzieci zupelnie inne jak w Pl.
Ja za to mam nadzieje,ze urodze w maju -
Moja też bardzo ruchliwa, wcześniej była główka do dołu, teraz główkę trzyma pod żebrami. Mocno się wypina, byłam pewna że to plecy albo dupka, a okazało się że głowa 😂😂 dobrze że położna mnie uświadomiła
Greenwood lubi tę wiadomość
-
Karolka9 wrote:Cześć
Gdzie mieszkasz w Szwecji ?KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Witaj Korna
Ja za to mam nadzieje,ze urodze w maju -
Cześć Korna:)
Dziewczyny które biorą zastrzyki z heparyny- czy wam też lekarz mówił będziecie brać do końca ciąży? Acard każe mi odstawić po skończeniu 34 tygodnia, a neoparin wydaje mi się że kiedyś mówił że ok 30 tygodnia będziemy odstawiac a dziś że do końca... -
Termin z owulacji mam na 29 a pierwsze usg 31.05 Zazdrosze wam dziewczyny ze macie tyle usg w calej ciazy. U mnie jest 1 polowkowei koniec jak nie ma takiej potrzeby, nawet prywatnie musze dobrze zagadac lekarza,cala ciaze prowadzi polozna tj mierzy brzuszek( od 26 tyg) mocz, cukier, zelazo nic poza tym takze sie nie wychylaja, dlatego jestem w szoku ze robicie tyle badan, do tego usg 3 trymestru. Od 32 tc wizyty co 3 tyg 😜takze tak to wyglada
-
Pati. wrote:Cześć Korna:)
Dziewczyny które biorą zastrzyki z heparyny- czy wam też lekarz mówił będziecie brać do końca ciąży? Acard każe mi odstawić po skończeniu 34 tygodnia, a neoparin wydaje mi się że kiedyś mówił że ok 30 tygodnia będziemy odstawiac a dziś że do końca...
Ja na pewno mam brać heparynę do końca i jeszcze po porodzie jakiś czas. A acard pewnie tez będę odstawiać ale nie wiem kiedy dokładniePati. lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Korna wrote:Termin z owulacji mam na 29 a pierwsze usg 31.05 Zazdrosze wam dziewczyny ze macie tyle usg w calej ciazy. U mnie jest 1 polowkowei koniec jak nie ma takiej potrzeby, nawet prywatnie musze dobrze zagadac lekarza,cala ciaze prowadzi polozna tj mierzy brzuszek( od 26 tyg) mocz, cukier, zelazo nic poza tym takze sie nie wychylaja, dlatego jestem w szoku ze robicie tyle badan, do tego usg 3 trymestru. Od 32 tc wizyty co 3 tyg 😜takze tak to wyglada
Ciekawi mnie bardzo takie podejście za granica do ciąży. Zastanawiam się, co się dzieje w momencie kiedy dziecko się rodzi bez raczki, nóżki czy np ma wadę serca bo lekarz nie był w stanie tego wykryć na tym jednym usg tylko w późniejszej fazie🤔
Oczywiście ja tylko głośno myśle, nikomu nie życzę takiej sytuacji ! Wiem, że nawet w Polsce gdzie są minimum 3usg przez cała ciąże zdarzają się takie sytuacje. Ale zastanawiam się, czy tacy lekarze za granicą biorą odpowiedzialność później za ewentualne wady dziecka ? Można wygrać z nimi sprawę w sądzie czy np państwo utrzymuje dziecko do końca życia ?
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Finezja19 wrote:Ciekawi mnie bardzo takie podejście za granica do ciąży. Zastanawiam się, co się dzieje w momencie kiedy dziecko się rodzi bez raczki, nóżki czy np ma wadę serca bo lekarz nie był w stanie tego wykryć na tym jednym usg tylko w późniejszej fazie🤔
Oczywiście ja tylko głośno myśle, nikomu nie życzę takiej sytuacji ! Wiem, że nawet w Polsce gdzie są minimum 3usg przez cała ciąże zdarzają się takie sytuacje. Ale zastanawiam się, czy tacy lekarze za granicą biorą odpowiedzialność później za ewentualne wady dziecka ? Można wygrać z nimi sprawę w sądzie czy np państwo utrzymuje dziecko do końca życia ?
Jezeli chodzi o opieke nad dzieckiem w takiej sytuacji to tak panstwo bardzo duzo pomaga, pewne rzeczy sa w stanie wykryc ale nie wszystko, lekarze w Pl tez nie zawsze widza jak cos jest nie tak dopiero pozniej jak dziecko sie urodzi. Nie ze bronie szwedzki system bo tak nie jest, ale tu jest zupelnie inna mentalnosc ludzi. Co do nozek i raczek widac przeciez na polowkowym ze cos jest nie tak, a to nie lekarzy wina i nasza rowniez nie a panstwo Polska ma wywalone ,na to dostanie sie renty 500 zl i rodzice radzcie sobie sami, takie jest podejscie w Pl. Jak jest zle to i 50 usg nic dobrego nie wniesie. Ludzie sami musza zbierac na ratowanie swojego dziecka np operacje tu jest to refundowane, mam chorwgo synka i nie wyobrazam sobie zyc z jego diagnoza w Pl.