X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem Monia gin baaardzo przesadził z tym niedotlenianiem dziecka. Chociaż nie jestem fanką mamy ginekolog to jej wpis na ten temat jest bardzo trafny. Jeśli w ciąży macica uciśnie żyłę główną dolną to dalsza droga krwi to prawa strona serca, płuca matki, potem lewa strona serca i tzw. obwód - czyli całe nasze ciało no i dziecko też. Duszność my odczuwamy jeśli mało krwi dotrze do naszych płuc i one są pierwsze w kolejce przed obwodem. Czyli nie da się niedotlenić dziecka samemu czując się dobrze ;) a już na bank nie do stanu porażenia mózgowego xD ja się już duszę nawet w pozycji półleżącej, a są kobiety co nie odczuwają duszności na wznak do końca. Wszystko zależy od wielkości macicy i jak to się wszystko tam w środku poukłada ;) co do spania na brzuchu to jak byłam w 20tc w Wawie na USG to taka babeczka czekała za ostatnim USG przed porodem i twierdziła, że nadal śpi na brzuchu xD także i takie się zdarzają xD ja to albo na lewym, albo na prawym, ale bardzo mocno, tak w pół na brzuchu. Jak się odpowiednio przeturlam przez prawą stronę to ja leżę na prawym biodrze, a brzuch opiera się o łóżko i przesuwa na lewą xD taki patencior na przesunięcie macicy na lewo jak już mi tamto biodro wysiada xD

Paulina jak nastój przed planowaną cesarką? Bo mi trochę siada. Z tym wywoływaniem to jak szukałam prac naukowych o grubościach blizn to rzeczywiście nie jest zalecany vbac przy indukcji. Sztucznie napędzane skurcze bardziej obciążają macicę i wzrasta ryzyko pęknięcia blizny.

Moniquue lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinguś ja mam totalny zjazd przez CC.Zaczęłam się bać na jaką opiekę trafię i jak sobie poradzę sama ze wszystkim pionizacja, początki karmienia itd.Szczególnie że pooperacyjnie mogę podejrzewać że będzie to podobnie wyglądać.I jeszcze mnie dobija że to prawie trzy tygodnie przed terminem.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Kinga. Tak też rozumiałam wpis na blogu mamyginekolog i brzmiało to bardzo logicznie. Potem próbował trochę załagodzić i mówił, że trzeba być po prostu świadomym. Może chciał mnie właśnie na siłę "uświadomić" i przemówić do mojej wyobraźni dlatego podał takie tragiczne skutki 🙄 mi się właśnie najlepiej na plecach teraz śpi. Zapytam o to tętno w piątek na wizycie. Mam nadzieję, że tym razem będzie w porządku. Nie stresuje sie tym, ale w tamtym momencie mnie wystraszył 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 22:27

Kinga13 lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem się nie zgodziłam na cc zbyt wcześnie.

Też po słowach ginekolog że ta indukcja porodu nie wskazana przeszukałam internet i faktycznie to obciąża macice. Więc nie dyskutuję bo jednak różnica dość mała między dziewczynami.

Ja Jestem ogólnie to przerażona. Wcześniej liczyłam na poród sn. Ale ginekolog się na ostatniej wizycie śmiała, że ona tutaj Nawet skrócenia Szyjki nie widzi. Totalnie nic.

Chociaż szczerze to boje się i sn i CC. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Przede wszystkim to przeraża mnie brak męża. Bo ja wielokrotnie zemdlałam. Bez niego bym się w życiu nie umyła ani nawet nie przeszła kilku kroków. Był nieoceniony.
    U mnie położne to masakra. 😕😕

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja tym razem się nie zgodziłam na cc zbyt wcześnie.

Też po słowach ginekolog że ta indukcja porodu nie wskazana przeszukałam internet i faktycznie to obciąża macice. Więc nie dyskutuję bo jednak różnica dość mała między dziewczynami.

Ja Jestem ogólnie to przerażona. Wcześniej liczyłam na poród sn. Ale ginekolog się na ostatniej wizycie śmiała, że ona tutaj Nawet skrócenia Szyjki nie widzi. Totalnie nic.

Chociaż szczerze to boje się i sn i CC. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Przede wszystkim to przeraża mnie brak męża. Bo ja wielokrotnie zemdlałam. Bez niego bym się w życiu nie umyła ani nawet nie przeszła kilku kroków. Był nieoceniony.
    U mnie położne to masakra. 😕😕

Oksytocyna nie wchodzi w grę, a balonik? A masaż szyjki?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sam balonik raczej skurczy nie wywoła.🤔
    Stosuje się go już u dziewczyn, u których coś się dzieję..

Ja już się dowiadywałam od 2 lekarzy czy coś się da. Byli tego samego zdania.
    Więc teraz podczas epidemii już nie draże tematu i nie szukam rozwiązania. 😊

Stosuje naturalne metody przyspieszania porodu. I jeśli się nic nie wydarzy. To trudno. 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 08:15

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina pisałaś że jesteś zamknięta na cztery spusty czyli ani rozwarcia na opuszek ani nic tak? W sumie faktycznie mi założyli cewnik Foleya jak miałam rozwarcie na opuszek... Ech szkoda wielka :(

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie włosy nie wypadają ale miesiąc temu miałam taki moment, ze wypadały przez chwile. Po poprzedniej ciąży, jakoś po 3 miesiącach od porodu zaczęły lecieć na potęgę 😣 ostatnio mi się cera pogorszyła, nawet wyskoczyło mi kilka wyprysków na brodzie gdzie ja nigdy nie mam z tym problemu 🙃

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktores z Was to zainteresuje. Rozmawiałam z położną z IMiD z Kasprzaka. Podobno póki co nie zamierzają przywrócić porodów rodzinnych w tym szpitalu. :(

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jakieś warunki trzeba spełnić do tego cewnika Foleya, których ja nie spełniam. 😊

Edit. Wyczytałam że stosuje się go z oksytocyna.🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 09:20

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cewnik Foleya miała zakładany w szpitalu 2x. Raz, potem po 2 dniach. Nic to kompletnie nie dało... Po kolejnych 2 dniach już na porodówce oksytocyna. Też nic nie dało 🙈 i po 8h na porodówce, cc... Ciekawe jak teraz będzie...

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Nawet nie proponuje nic. 😅 Nie chcę teraz leżeć w szpitalu i czekać na poród.

• Lena91 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w Bródnowskim i Praskim w Wwie przywrócili rodzinne :)

mila_88 lubi tę wiadomość

0d1yskjoo6av2d0m.png
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obserwuje strone Fundacji rodzić po ludzku na facebooku. Tam w jednym z ostatnich postów piszą, gdzie przywrócili porody rodzinne itp. Ale w niektórych szpitalach jednym z warunków jest ważny 3 dni negatywny wynik testu PCR. To trochę ciężko w przypadku porodu sn przewidzieć żeby zdążyć wykonać taki test 🙈

Asiulka84 lubi tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dzwonić na dniach do szpitala w sprawie porodów. I oby nie przywrócili.🙏

• Wombat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu oglosili wczoraj oficjalnie, ze juz za chwile przywracaja porody rodzinne. Wiec pewnie sie zalapie :D :D

Mania25, Moniquue, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat na Ujastku pewnie rodzisz?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 11:28

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Wombat na Ujastku pewnie rodzisz?:)

Tak :) :)

Moniquue lubi tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No sam balonik raczej skurczy nie wywoła.🤔
    Stosuje się go już u dziewczyn, u których coś się dzieję..

Ja już się dowiadywałam od 2 lekarzy czy coś się da. Byli tego samego zdania.
    Więc teraz podczas epidemii już nie draże tematu i nie szukam rozwiązania. 😊

Stosuje naturalne metody przyspieszania porodu. I jeśli się nic nie wydarzy. To trudno. 🤷🏻‍♀️

Mogli by jeszcze podac tampon z Prostaglandyna to w miarę bezpieczny sposób na zmiękczenie szyjki otwarcie jej i zaczęcie akcji porodowej
    Tu gdzie mieszkam od tego zaczynają. Oksy naprawdę maskuje wiec naprawdę przy tej twojej bliźnie nie ma co ryzykować.

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Pewnie jakieś warunki trzeba spełnić do tego cewnika Foleya, których ja nie spełniam. 😊

Edit. Wyczytałam że stosuje się go z oksytocyna.🤣
    Wiesz co u mnie założyli go w piątek na wieczór, w sobotę wypadł, a w niedziele była kroplówka. Która nie wiem czy coś dała, poza tym jakiś lek mi zaaplikowała położna na rozkręcenie porodu, a potem jeszcze masaż szyjki który stawiam że pomógł... Szybko po masażu szyjki zaczęły odchodzić wody małymi porcjami. Tzn pierwsza porcja w coagu gdzieś pół godziny czy godziny a reszta po około 4. Mnie cewnik Foleya pomógł bo wypadł czop, więc zawsze cokolwiek do przodu. Ale wiadomo od tego by się poród nie rozkręcil. No ale jak nie ma szans na nic no to i tak po ptokach. Swoją drogą jeszcze dość "sporo" masz do terminu tak naprawde więc też chyba nic dziwnego że organizm nie kest gotowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 12:29

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ