CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem Monia gin baaardzo przesadził z tym niedotlenianiem dziecka. Chociaż nie jestem fanką mamy ginekolog to jej wpis na ten temat jest bardzo trafny. Jeśli w ciąży macica uciśnie żyłę główną dolną to dalsza droga krwi to prawa strona serca, płuca matki, potem lewa strona serca i tzw. obwód - czyli całe nasze ciało no i dziecko też. Duszność my odczuwamy jeśli mało krwi dotrze do naszych płuc i one są pierwsze w kolejce przed obwodem. Czyli nie da się niedotlenić dziecka samemu czując się dobrze a już na bank nie do stanu porażenia mózgowego xD ja się już duszę nawet w pozycji półleżącej, a są kobiety co nie odczuwają duszności na wznak do końca. Wszystko zależy od wielkości macicy i jak to się wszystko tam w środku poukłada co do spania na brzuchu to jak byłam w 20tc w Wawie na USG to taka babeczka czekała za ostatnim USG przed porodem i twierdziła, że nadal śpi na brzuchu xD także i takie się zdarzają xD ja to albo na lewym, albo na prawym, ale bardzo mocno, tak w pół na brzuchu. Jak się odpowiednio przeturlam przez prawą stronę to ja leżę na prawym biodrze, a brzuch opiera się o łóżko i przesuwa na lewą xD taki patencior na przesunięcie macicy na lewo jak już mi tamto biodro wysiada xD
Paulina jak nastój przed planowaną cesarką? Bo mi trochę siada. Z tym wywoływaniem to jak szukałam prac naukowych o grubościach blizn to rzeczywiście nie jest zalecany vbac przy indukcji. Sztucznie napędzane skurcze bardziej obciążają macicę i wzrasta ryzyko pęknięcia blizny.Moniquue lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinguś ja mam totalny zjazd przez CC.Zaczęłam się bać na jaką opiekę trafię i jak sobie poradzę sama ze wszystkim pionizacja, początki karmienia itd.Szczególnie że pooperacyjnie mogę podejrzewać że będzie to podobnie wyglądać.I jeszcze mnie dobija że to prawie trzy tygodnie przed terminem.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Masz rację Kinga. Tak też rozumiałam wpis na blogu mamyginekolog i brzmiało to bardzo logicznie. Potem próbował trochę załagodzić i mówił, że trzeba być po prostu świadomym. Może chciał mnie właśnie na siłę "uświadomić" i przemówić do mojej wyobraźni dlatego podał takie tragiczne skutki 🙄 mi się właśnie najlepiej na plecach teraz śpi. Zapytam o to tętno w piątek na wizycie. Mam nadzieję, że tym razem będzie w porządku. Nie stresuje sie tym, ale w tamtym momencie mnie wystraszył 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2020, 22:27
Kinga13 lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualnyJa tym razem się nie zgodziłam na cc zbyt wcześnie.
Też po słowach ginekolog że ta indukcja porodu nie wskazana przeszukałam internet i faktycznie to obciąża macice. Więc nie dyskutuję bo jednak różnica dość mała między dziewczynami.
Ja Jestem ogólnie to przerażona. Wcześniej liczyłam na poród sn. Ale ginekolog się na ostatniej wizycie śmiała, że ona tutaj Nawet skrócenia Szyjki nie widzi. Totalnie nic.
Chociaż szczerze to boje się i sn i CC. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Przede wszystkim to przeraża mnie brak męża. Bo ja wielokrotnie zemdlałam. Bez niego bym się w życiu nie umyła ani nawet nie przeszła kilku kroków. Był nieoceniony.
U mnie położne to masakra. 😕😕 -
PLPaulina wrote:Ja tym razem się nie zgodziłam na cc zbyt wcześnie.
Też po słowach ginekolog że ta indukcja porodu nie wskazana przeszukałam internet i faktycznie to obciąża macice. Więc nie dyskutuję bo jednak różnica dość mała między dziewczynami.
Ja Jestem ogólnie to przerażona. Wcześniej liczyłam na poród sn. Ale ginekolog się na ostatniej wizycie śmiała, że ona tutaj Nawet skrócenia Szyjki nie widzi. Totalnie nic.
Chociaż szczerze to boje się i sn i CC. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Przede wszystkim to przeraża mnie brak męża. Bo ja wielokrotnie zemdlałam. Bez niego bym się w życiu nie umyła ani nawet nie przeszła kilku kroków. Był nieoceniony.
U mnie położne to masakra. 😕😕
Oksytocyna nie wchodzi w grę, a balonik? A masaż szyjki? -
nick nieaktualnyNo sam balonik raczej skurczy nie wywoła.🤔
Stosuje się go już u dziewczyn, u których coś się dzieję..
Ja już się dowiadywałam od 2 lekarzy czy coś się da. Byli tego samego zdania.
Więc teraz podczas epidemii już nie draże tematu i nie szukam rozwiązania. 😊
Stosuje naturalne metody przyspieszania porodu. I jeśli się nic nie wydarzy. To trudno. 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 08:15
-
Mi na razie włosy nie wypadają ale miesiąc temu miałam taki moment, ze wypadały przez chwile. Po poprzedniej ciąży, jakoś po 3 miesiącach od porodu zaczęły lecieć na potęgę 😣 ostatnio mi się cera pogorszyła, nawet wyskoczyło mi kilka wyprysków na brodzie gdzie ja nigdy nie mam z tym problemu 🙃
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja obserwuje strone Fundacji rodzić po ludzku na facebooku. Tam w jednym z ostatnich postów piszą, gdzie przywrócili porody rodzinne itp. Ale w niektórych szpitalach jednym z warunków jest ważny 3 dni negatywny wynik testu PCR. To trochę ciężko w przypadku porodu sn przewidzieć żeby zdążyć wykonać taki test 🙈
Asiulka84 lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
nick nieaktualny
-
W moim szpitalu oglosili wczoraj oficjalnie, ze juz za chwile przywracaja porody rodzinne. Wiec pewnie sie zalapie
Mania25, Moniquue, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Moniquue wrote:Wombat na Ujastku pewnie rodzisz?
TakMoniquue lubi tę wiadomość
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
PLPaulina wrote:No sam balonik raczej skurczy nie wywoła.🤔
Stosuje się go już u dziewczyn, u których coś się dzieję..
Ja już się dowiadywałam od 2 lekarzy czy coś się da. Byli tego samego zdania.
Więc teraz podczas epidemii już nie draże tematu i nie szukam rozwiązania. 😊
Stosuje naturalne metody przyspieszania porodu. I jeśli się nic nie wydarzy. To trudno. 🤷🏻♀️
Mogli by jeszcze podac tampon z Prostaglandyna to w miarę bezpieczny sposób na zmiękczenie szyjki otwarcie jej i zaczęcie akcji porodowej
Tu gdzie mieszkam od tego zaczynają. Oksy naprawdę maskuje wiec naprawdę przy tej twojej bliźnie nie ma co ryzykować.KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Pewnie jakieś warunki trzeba spełnić do tego cewnika Foleya, których ja nie spełniam. 😊
Edit. Wyczytałam że stosuje się go z oksytocyna.🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 12:29