X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła dzisiaj w nocy, i właśnie oxy nie miała. Tylko cewnik popołudniu, o 23 przebili jej pęcherz i po 1 w nocy urodziła ;) tylko ona miała indukcję równo w terminie porodu i przed to w domu robiła chyba wszystko co mogła żeby ruszyło, także pewnie sama z siebie niedługo by ruszyła :P Ciebie Paulina to tak długo trzymać nie będą więc raczej musiałaby oxy iść. Ja ze Stasiem też byłam pozamykana na cztery spusty to w skończonym 38. miałam jeden cm rozwarcia i po dniu od takiego mocniejszego badania na fotelu niby ruszyło, doszłam na porodówce do 3cm i skurcze nadal piękne porodowe na ktg przestały boleć i jednak się rozmyślił xD to zostałam od wtorku na oddziale i robiłam km po schodach i w piątek po indukcji oxy też bez szału, cały dzień ciągle podkręcana kroplówka i tylko 5cm :( także jak mają rozwiązywać wcześniej to przy tak pozamykanej szyjce już musieliby ciężkie działa wytoczyć żeby sn się udało.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Wiesz co u mnie założyli go w piątek na wieczór, w sobotę wypadł, a w niedziele była kroplówka. Która nie wiem czy coś dała, poza tym jakiś lek mi zaaplikowała położna na rozkręcenie porodu, a potem jeszcze masaż szyjki który stawiam że pomógł... Szybko po masażu szyjki zaczęły odchodzić wody małymi porcjami. Tzn pierwsza porcja w coagu gdzieś pół godziny czy godziny a reszta po około 4. Mnie cewnik Foleya pomógł bo wypadł czop, więc zawsze cokolwiek do przodu. Ale wiadomo od tego by się poród nie rozkręcil. No ale jak nie ma szans na nic no to i tak po ptokach. Swoją drogą jeszcze dość "sporo" masz do terminu tak naprawde więc też chyba nic dziwnego że organizm nie kest gotowy.
    Hmm. Do 15.05 nie zostało sporo czasu. 🤔 Przynajmniej według mnie.

Określenie sporo do terminu to mówiłam miesiąc temu. 🤣 Teraz już raczej mam pełne gacie, że to lada dzień. 😱😱😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 13:29

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Hmm. Do 15.05 nie zostało sporo czasu. 🤔 Przynajmniej według mnie.

Określenie sporo do terminu to mówiłam miesiąc temu. 🤣 Teraz już raczej mam pełne gacie, że to lada dzień. 😱😱😱
    Termin porodu wyznaczony na początku ciąży masz na 31 maja tak? Chodzi mi o to że do niego jest sporo czasu więc nic dziwnego że organizm jeszcze nie jest gotowy. Ja urodziłam w 41+1 także to jest mega różnica. Coś co podziałało na mnie pod koniec 41mtygodnia zapewne by też nie podziałało w 38.tc. Poza tym wtedy to moja szyjka tez była jeszcze za długa, dopieor na koniec zaczęła się skracać, ale ciągle słyszałam od lekarzy, że a poród się nie zanosi, nawet jak byłam lekko po terminie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 13:49

Ksenia23 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzałam ten post na FB fundacji rodzić po ludzku i na Dolnym Śląsku nic cisza ani jeden szpital nie wznowił porodów rodzinnych ani nawet się nie wypowiadają na ten temat 😢 Totalny olew.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Właśnie sprawdzałam ten post na FB fundacji rodzić po ludzku i na Dolnym Śląsku nic cisza ani jeden szpital nie wznowił porodów rodzinnych ani nawet się nie wypowiadają na ten temat 😢 Totalny olew.
    Plus taki, że tam piszą też osoby, które już pisały/dzwoniły i uzyskały jakieś informacje w tej kwestii od danej placówki. U mnie na stronie szpitala też cisza, ale chyba poczekam do piątkowej wizyty i zapytam swojego lekarza.

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Termin porodu wyznaczony na początku ciąży masz na 31 maja tak? Chodzi mi o to że do niego jest sporo czasu więc nic dziwnego że organizm jeszcze nie jest gotowy. Ja urodziłam w 41+1 także to jest mega różnica. Coś co podziałało na mnie pod koniec 41mtygodnia zapewne by też nie podziałało w 38.tc. Poza tym wtedy to moja szyjka tez była jeszcze za długa, dopieor na koniec zaczęła się skracać, ale ciągle słyszałam od lekarzy, że a poród się nie zanosi, nawet jak byłam lekko po terminie...
    Tp mam na 27 maja. 😊
    Tylko ja mam trochę inną sytuację.
    Mam niekontrolowaną cukrzycę. Dawki insuliny są coraz większe, a wyniki coraz gorsze.
    I żaden normalny lekarz w moim przypadku nie chcę czekać do 40tc by się zastanawiać czy moja szyjka jest gotowa czy też nie. 😉

Ja od 3 lekarzy dowiadywałam się o procedury porodu sn po cc - i z rozejściem spojenia łonowego.
    W tym jeden gin z mojego szpitala. I tego będę się trzymać.
    Poród + epidemia to według mnie nie czas by się w szpitalu wymadrzac i kłócić. Dlatego jedynie co udało mi się wskurac u lekarza to odmowa patologii ciąży i odwleczenie terminu CC jak najpóźniej. 😊

Córkę wyjęli mi w 1 ciąży w 37+6. I teraz tez podobny termin wiem, że chcieli forsować. A udało mi się wynegocjować bardziej przełom 38/39tc.

Jedynie co mogę robić to stosuje naturalne metody przyspieszania porodu. 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 14:12

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ten cewnik Foleya zastosowany 10 dni po terminie przed podaniem oksy. Po całym dniu i nocy nawet sam nie wypadł, ale spełnił swoją rolę. Szyjka była przygotowana i po podaniu oksy urodziłam

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ale ja nic nie mówię o Twojej osobistej sytuacji zdrowotnej, tylko o tym, że nie ma co się dziwić, że jesteś na tym etapie zamknięta na "cztery spusty" .

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Paulina ale ja nic nie mówię o Twojej osobistej sytuacji zdrowotnej, tylko o tym, że nie ma co się dziwić, że jesteś na tym etapie zamknięta na "cztery spusty" .
    Ale ja się nie dziwię. 😊
    Heh, Z córką w 37tc miałam 2cm rozwarcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 14:18

Mania25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy znajdujecie na rodzic po ludzku informacje o porodach rodzinnych dotyczących danego szpitala ? 🤔

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Gdzie wy znajdujecie na rodzic po ludzku informacje o porodach rodzinnych dotyczących danego szpitala ? 🤔

Na pewno na fb jest w komentarzach... Ale z mojego województwa jest tylko o jednym szpitalu...

PLPaulina lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Na pewno na fb jest w komentarzach... Ale z mojego województwa jest tylko o jednym szpitalu...
    Aaaa na FB. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Hehe

Znalazłam. Mój szpital nie przywraca narazie.

• Glass Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie dziwię, że przy niewyrównanej cukrzycy chcą cc robić wcześniej. Przecież to bardzo szkodzi dziecku, bardziej niż poród tydzień wcześniej. Już nawet nie chcę pisać jakie mogą być powikłania, bo nie o to tu chodzi. Bez powodu nie ma takich zaleceń, podziwiam Cię że się tym nie stresujesz.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja tam się nie dziwię, że przy niewyrównanej cukrzycy chcą cc robić wcześniej. Przecież to bardzo szkodzi dziecku, bardziej niż poród tydzień wcześniej. Już nawet nie chcę pisać jakie mogą być powikłania, bo nie o to tu chodzi. Bez powodu nie ma takich zaleceń, podziwiam Cię że się tym nie stresujesz.
    Stresuje się. 😕 I to Bardzo.

Ale mam późne owulację i ciąża jest młodsza więc tylko dlatego się zgodzili czekać. Z córką sporo przeszłam że wyjęli za wcześnie więc znają moje obawy.

• Glass Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli faktycznie wiesz, kiedy miałaś owulację i termin z usg jest inny to powinni się go trzymać :). Przy poprzedniej ciąży w szpitalu nie brali u mnie nawet pod uwagę terminu z om tylko z prenatalnego usg.
    Kurcze z tą cukrzycą to naprawdę nie jest dobrze, więc za bardzo nie odwlekaj. To, że córa źle zniosła nie znaczy, że z drugim dzidziusiem będzie tak samo, głowa do góry :). Dzieci są różne.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przy cukrzycy to standard ze chcą wcześniej rozpakować. Ja tez mam cukrzyce ciążowa jestem na insulinie co jakiś czas podnoszą dawkę i starcza ona na 3-4 tygodnie zeby cukry sie trzymały wiec tragedii nie ma. Mimo to juz mi zapowiedzieli ze poród będzie wywoływany przed terminem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 19:20

• Eufooria Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 bierzesz insulinę do każdego posiłku? Na jakich dawkach jesteś?

thgfskjotkl8dobq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę insulinę. 4x na dobę.
    Najgorzej nocna. Bo już podzielona na dwa wstrzyknięcia

• Greenwood Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91 wrote:
    Podobno w Bródnowskim i Praskim w Wwie przywrócili rodzinne :)
    Lena, a gdzie planujesz poród? Zakładam, że też jesteś z W-wy. :)

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • Maui Znajoma

Wysłany: 5 maja 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:

Zieziulka, od wczoraj wznowił Strzelin

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ