CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Ja mam dzisiaj wizyte.Modle sie ,zeby mi masaz zrobil albo cokolwiek ale niech juz ruszy
Trzymam kciuki -
Rub45 wrote:Może ci się po wizycie ruszy nie wiem jak w pl ale w UK musi być chociaż małe rozwarcie żeby chcieli ten masaż zrobić. No ale jak pójdziesz to się wszystkiego dowiesz
Trzymam kciuki -
Rub45 wrote:To ja za godzinę do cliniki na usg i rozmowę o terminie porodu
Ps: kto ma dzisiaj jeszcze wizytę trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 11:12
Moniquue, Rub45, Asiulka84, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Paulina gratulacje!! Cudowna dziewczynka😍
Ja we wtorek mialam wizyte, Leon wazy 3800 😱 i nie zapowiadalo sie na porod na dniach... Ehh tak bym chciała troche przed terminem urodzic skoro on taki duzy ma byc...Moniquue, Pati96, Rub45, MałaMiss, Lena91, monia0586, iness00, KatWomanDo, mila_88 lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Hej dziewczyny.
Jestem nowa na fioletowej stronie, gdyż bylam mocno zwiazana z rozowa przez wiele lmiesiecy a nawet lat.
Jednak tutaj z pewnoscia dowiem się więcej o aktualnej sytuacji.
Termin porodu mam na 2 lipca, choć prawdopodobnie urodze wczesniej gdyż mam przykrotka szyjke.
Dzuewczyny chciałam zapytać glownie te z krk czy wiecie jak aktualnie wyglądają porody. Interesuje mnie glownie kopernika. Są te porody rodzinne, czy nie? Sa odwiedziny czy nie. Moze macie jakiś kontakt do położnych (chociaz podobni nie można sobie wykupić prywatnej ( a jak z salami?
Ewentuaknie wieści z innych szpitali? Ujastek chyba wrocil do normy.
Jestem w ogolr nie przygotowana przez te sutuacje. Zadnej położnej, zadnej szkoły rodzenia.
Przepraszam jesli taki wątek jest , wówczas proszę o nakierowanie . Jednak licze na mile przyjęcie. Dzieki !!SylwiaLu, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:No wlasnie tego sie obawiam,ze cos tam musi byc,zeby zrobil ten masaz.A ja tydzien temu 0 rozwarcia
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka, jeszcze chwilkę wytrzymaj a zostaniesz wynagrodzona pięknym Maluszkiem u boku 😊 Wiem, że jest Ci już ciężko, ale to już naprawdę ostatnia prosta...
Alicja, no no, pokaźny bobasek Ci się szykuje, nie ma co... I poród sn czy cc?Asiulka84 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mała waży już ponad 3400, do terminu jeszcze 2 tyg! 🙈 No i niestety póki co nic sie nie zapowiada, szyjka długa zamknięta. Dostałam skierowanie na ktg, ponoć u mnie w szpitalu znowu robią, takze mam w przyszłym tyg dzwonić i sie umawiac. Oprócz tego wszystko ok, wód mam prawidłową ilość... no tylko ta waga mnie przeraża!
MałaMiss, Moniquue, Asiulka84, Mania25, monia0586, Rub45, iness00, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Jak w 28+2 mówił lekarz, że szykuje się większe dzieciątko tak teraz inny lekarz mówi, że będzie średniaczek 🤷 Może wdrożenie diety cukrzycowej dało efekt i Młody prawidłowo się rozwija, bez naspidowania cukrem🙈 W 7,5 tygodnia przybrał prawie 1200 gramów. Obecnie szacowana masa ciała to 2600 g, a na ptp około 3400 g, więc chyba nie jest źle😉 Muszę Go przetrzymać jeszcze do następnej niedzieli i będzie donoszony😊 Obwód główki 35 cm, średnica 9 cm. Obym dała radę sn, bo tego się najbardziej boję...
Moniquue, Finezja19, Asiulka84, Mania25, Wombat, Rub45, calineczka88, iness00, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
MalaMiss nastawialam sie na sn, ale jak bedzie taki duzy jak sie porod zacznie to ciekawe czy mi cc nie zaproponuja... Jak bedzie grubo ponad 4kg to pewnie bede blagac o cc😁17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Finezja19 wrote:A Ty kochana już nie będziesz mieć wizyt ?
-
kuzmoni1 wrote:Hej dziewczyny.
Jestem nowa na fioletowej stronie, gdyż bylam mocno zwiazana z rozowa przez wiele lmiesiecy a nawet lat.
Jednak tutaj z pewnoscia dowiem się więcej o aktualnej sytuacji.
Termin porodu mam na 2 lipca, choć prawdopodobnie urodze wczesniej gdyż mam przykrotka szyjke.
Dzuewczyny chciałam zapytać glownie te z krk czy wiecie jak aktualnie wyglądają porody. Interesuje mnie glownie kopernika. Są te porody rodzinne, czy nie? Sa odwiedziny czy nie. Moze macie jakiś kontakt do położnych (chociaz podobni nie można sobie wykupić prywatnej ( a jak z salami?
Ewentuaknie wieści z innych szpitali? Ujastek chyba wrocil do normy.
Jestem w ogolr nie przygotowana przez te sutuacje. Zadnej położnej, zadnej szkoły rodzenia.
Przepraszam jesli taki wątek jest , wówczas proszę o nakierowanie . Jednak licze na mile przyjęcie. Dzieki !!
Hej. Myślę, ze najlepiej jak wejdziesz na strony danych szpitali lub na ich fb, bo sytuacja tak dynamicznie sie zmienia, a placówki ciągle mają inne wytyczne, ze ciężko nadążyć. Ujastek ma porody rodzinne i partner musi miec ubranie ochronne do porodu, Kopernika z tego co wiem tez przywrócił, ale ze tam rodzic nie będę to nie wiem jakie maja aktualnie wytyczne. Tak jak mówię najlepiej sobie na bieżąco sprawdzać dany szpital a odwiedzin nie ma poki co chyba nigdzie.
A co do szkoły rodzenia to jak masz ochotę to funkcjonuje wiele online, lub są filmiki na Youtube, więc jeszcze zdążysz coś podpatrzeć
Starania od 6.2017
2xHSG - niedrożność jajowodów
11.2018 - laparoskopia
10.03.2019 - ivf start
25.03.2019 - transfer 4.2.2
1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane
24.09.2019 - transfer 4.2.2
8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔 -
Już jestem po wizycie mam termin indukcji porodu. Udało mi się wynegocjować tydzień później bo chcieli mnie rozpakować już 13go czerwca.
Będę miała 3 ktg w tym ostatnim tygodniu przed indukcją. Chcieli zacząć od balonika ale wynegocjowałam że zaczniemy od żelu Dinoprostone a później najwyżej balonik.
Młody już 2700 więc tak ok na 50 centylu. Szacowana waga urodzeniowa ok 3500 czyli by się mieścił w przedziale w jakim ja dzieci rodzę hehe. Oczywiście mogę urodzić już praktycznie w każdej chwili no bo to moja 3 ciąża przynajmniej taką teorię usłyszałam dzisaj
Przepływy się trochę poprawiły bo ostatnio jakoś marnie wyglądały. Dziś kobitka się na tych przepływach skupiła i dobrze.Asiulka84, MałaMiss, Mania25, Moniquue, Wombat, Finezja19, SylwiaLu, iness00, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
alicjaaa_d wrote:Ja we wtorek mialam wizyte, Leon wazy 3800 😱 i nie zapowiadalo sie na porod na dniach... Ehh tak bym chciała troche przed terminem urodzic skoro on taki duzy ma byc...
-
Asiulka84 wrote:Beti kciuki za wizyte. Ja mialam wczoraj robiony masaz przy rozwarciu 1 cm. Wierze, ze jestes juz zniecierpliwiona i zmeczona ja przynajmniej tak mam. Dzisiaj przy sniadaniu emocje mi puscily i sie poryczalam.
Ja tez dzisiaj mialam .Powiedzial mi ,ze po 3 cm wiec sie ucieszylam.
Przed tez jakies juz mialam.Mala 3400
Bol brzucha pozniej i skurcze ale jeszcze nie regularne
No i krew mi poleciala 2 razy
A najlepszy numer ,ze zadzwonilam do poloznej swojej i mnie wystawila ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 17:03
-
Beti82 wrote:Asiulka i jak po tym masazu??
Ja tez dzisiaj mialam .Powiedzial mi ,ze po 3 cm wiec sie ucieszylam.
Przed tez jakies juz mialam.Mala 3400
Bol brzucha pozniej i skurcze ale jeszcze nie regularne
No i krew mi poleciala 2 razy
A najlepszy numer ,ze zadzwonilam do poloznej swojej i mnie wystawila ...
....ale jak to cie wystawiła?
3 cm to duzo fajna robote zrobil moze ci sie ruszy -
Ambriel wrote:Beti jak to wystawiła??!!!
Ten masaż znośny jakiś?
Normalnie mi sie smiac chce.Ugadana polozna od stycznia twierdzila ,ze zawsze bedzie a tu taki tekst.Jak poprosilam o namiar na kolezanke jakas to nie chciala dac i powiedziala ,ze jutro od 20 to ona juz bedzie mogla hahhaha
To musze dziecku powiedziec,ze ma czekac do jutra do 20...
Masaz bolesny i troche tak jakby sie qupe chcialo