CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paulina no właśnie takie miałam przeczucie, że może tak być Bo za tymi starszymi to jest wieczna bieganina. I w końcu jednak udało Wam się "sprzedać" córkę babci?! I jak reakcja córy na rozłąkę? Pamiętam, że pisałaś że wcześniej raczej nie zostawała u dziadków!
-
nick nieaktualnyByła u babci w ciągu dnia, parę godzin. Super sobie poradziła. Zjadła pięknie ! Bawiła się też ładnie. 😁
A my z mężem i Natalką czuliśmy się tak dziwnie. Heh, bez wrażeń. 🤣 Była cisza i spokój. Ogrom rzeczy zrobiliśmy w domu, byliśmy na spacerze, Jeszcze udało nam się odpocząć.
Bardzo dziwne uczucie po prostu. 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 14:14
-
Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
Tak wgl ciekawe jak tam Korna..22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka94 wrote:Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
Tak wgl ciekawe jak tam Korna..
Mam nadzieję że małe wyjdzie samo na dniach zawsze to lepiej i mniej stresu niż z indukcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 15:45
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊
iness00, PLPaulina, Moniquue, Alma84, Rub45, KatWomanDo, Pati96, Lilka94, Finezja19, Mania25, Beti82, Glass, SylwiaLu, MałaMiss, Bunia89, shelby*, Greenwood, Bera1983, kuzmoni1 lubią tę wiadomość
-
Ambriel, Beti współczuję tego co Was spotkalo z laktacja. Oby szybko udało się Wam z tego wyjść💛
Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, ale czytając jak może być z pomocą w szpitalu z laktacja trafiłam na innym forum na to, że dziewczyny przy stanach zapalnych stosowały kompresy żelowe na piersi Lansiloh /można je stosowac na zimno i ciepło/, mają świetne opinie. Może warto wyprobowac, są również wspomagające przy zapaleniu sutka oraz problemach z odciaganiem i zastojach i twardych piersiach, aby ulżyć sobie. Będę domawiac właśnie aby były w domu. Poza tym czytałam o okladach z kapusty i termoforkach z pestek wiśni.
Ambriel pisałam na priv, jeśli znajdziesz chwilkę to odezwij się.Beti82 lubi tę wiadomość
-
iness00 wrote:Korna gratulacje 😙❤ Synek duuzy, jak Ty dalas radę sn? Jaką wagę z usg przewidywano? Dużo sił, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu 😊😊😊
Finezja19, kuzmoni1 lubią tę wiadomość
-
Korna wrote:Poprzedni 👶syn byl wiekszy 4405. Czekamy na pediatre i do domu kolo 17-18 jak bedzie wszystko w porzadku. U nas dlugo nie trzymaja 6 godzin 😄
Gratuluję szybkiego porodu super dałaś radę i że wytrzymałas do takiego rozwarcia to szacun -
PLPaulina wrote:Wczoraj starszą córkę daliśmy do babci. 👍😁
I wiecie co Wam powiem. Z samym noworodkiem życie to wczasy. 🤣🤣🤣
Miałam pisać to samo, młoda była najpierw u jednych dziadków dwa dni teraz była od piątku u moich rodziców, bajka wyspałam się ogarnęłam w domu, mega ulga 😆😉 Właśnie mąż po nią pojechał więc mi się skończy, ale już mam załatwione że na przyszły weekend też ją zabiorą 😏
Korna gratulacje 💐 szacun za te wagi, ja przy 3800 byłam pewna że umrę 🙈 a co do szybkości to te kolejne porody są rzeczywiście szybsze jakbym posłuchała położonej by sobie poczekać to bym w aucie urodziła.
PLPaulina, calineczka88 lubią tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
Mama weteranka jesteś💪❤️
Powodzenia dziewczyny💪💛
Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
To mnie najbardziej stresuje..
Buźki😘Finezja19, Rub45, Moniquue lubią tę wiadomość
-
Korna gratulacje
Iness mam te kompresy.Dobrze że kupiłaś.Jakbym wiedziała to bym tu pół apteki laktacyjnej miała.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dzięki dziewczyny za wsparcie, jutro dzwonię do tej pani doktor.
Beti, wszystkie sesje robię u Natalii z Art Focus ze Skalmierzyc
Co do cc to jest prawda, że wszystko się czuje, oprócz bólu oczywiście. Mało się o tym mówi i często jest to szok. Przy Stasiu jakoś łagodniej to przeszłam, po prostu nieprzyjemne uczucie gmerania w środku. Teraz jak mi wydobywała pani doktor łożysko z dna macicy to od razu powiedziałam, że będę rzygać i kazałam zabrać ze mnie dziewczyny. Ogólnie było mi słabo i źle się czułam w tej drugiej fazie, gdy już czyścili i zszywali.
Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
KatWomanDo wrote:Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
Mama weteranka jesteś💪❤️
Powodzenia dziewczyny💪💛
Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
To mnie najbardziej stresuje..
Buźki😘KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Korna wrote:Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊
Która teraz otworzy czerwcową stawkę???Korna lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:
Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność
KatEomanDo trzymamy kciuki.KatWomanDo lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny, które mają problem z karmieniem/nawałem/zapaleniem piersi itd wrzucam tutaj link do filmików położnej charlot, może znacie a jeśli nie to polecam
Ta tematyka była ok 9/8 tygodni temu więc musicie poszukać trochę niżej
https://www.facebook.com/pg/PoloznaCharlotte/videos/?ref=page_internalBeti82 lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻