X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj starszą córkę daliśmy do babci. 👍😁

I wiecie co Wam powiem. Z samym noworodkiem życie to wczasy. 🤣🤣🤣

calineczka88, SylwiaLu, Glass, Glass lubią tę wiadomość

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no właśnie takie miałam przeczucie, że może tak być :P Bo za tymi starszymi to jest wieczna bieganina. I w końcu jednak udało Wam się "sprzedać" córkę babci?! :D I jak reakcja córy na rozłąkę? Pamiętam, że pisałaś że wcześniej raczej nie zostawała u dziadków!

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

A gdyby jeszcze miało się to doświadczenie przy jednym dziecku które ma się teraz!😆

PLPaulina lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u babci w ciągu dnia, parę godzin. Super sobie poradziła. Zjadła pięknie ! Bawiła się też ładnie. 😁

A my z mężem i Natalką czuliśmy się tak dziwnie. Heh, bez wrażeń. 🤣 Była cisza i spokój. Ogrom rzeczy zrobiliśmy w domu, byliśmy na spacerze, Jeszcze udało nam się odpocząć.

Bardzo dziwne uczucie po prostu. 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 14:14

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
    Tak wgl ciekawe jak tam Korna.. :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
    Tak wgl ciekawe jak tam Korna.. :)
    Czyli jakby się nie ruszyło to ty też byś miała indukcję mnie chcieli w pierwszej chwili na 6go indukcję wyznaczyć ale udało mi się przesunąć.
    Mam nadzieję że małe wyjdzie samo na dniach zawsze to lepiej i mniej stresu niż z indukcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 15:45

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊

iness00, PLPaulina, Moniquue, Alma84, Rub45, KatWomanDo, Pati96, Lilka94, Finezja19, Mania25, Beti82, Glass, SylwiaLu, MałaMiss, Bunia89, shelby*, Greenwood, Bera1983, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna gratulacje 😙❤ Synek duuzy, jak Ty dalas radę sn? Jaką wagę z usg przewidywano? Dużo sił, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu 😊😊😊

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel, Beti współczuję tego co Was spotkalo z laktacja. Oby szybko udało się Wam z tego wyjść💛
    Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, ale czytając jak może być z pomocą w szpitalu z laktacja trafiłam na innym forum na to, że dziewczyny przy stanach zapalnych stosowały kompresy żelowe na piersi Lansiloh /można je stosowac na zimno i ciepło/, mają świetne opinie. Może warto wyprobowac, są również wspomagające przy zapaleniu sutka oraz problemach z odciaganiem i zastojach i twardych piersiach, aby ulżyć sobie. Będę domawiac właśnie aby były w domu. Poza tym czytałam o okladach z kapusty i termoforkach z pestek wiśni.
    Ambriel pisałam na priv, jeśli znajdziesz chwilkę to odezwij się.

Beti82 lubi tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Korna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Korna gratulacje 😙❤ Synek duuzy, jak Ty dalas radę sn? Jaką wagę z usg przewidywano? Dużo sił, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu 😊😊😊
    Poprzedni 👶syn byl wiekszy 4405. Czekamy na pediatre i do domu kolo 17-18 jak bedzie wszystko w porzadku. U nas dlugo nie trzymaja 6 godzin 😄

Finezja19, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Poprzedni 👶syn byl wiekszy 4405. Czekamy na pediatre i do domu kolo 17-18 jak bedzie wszystko w porzadku. U nas dlugo nie trzymaja 6 godzin 😄
    To tak jak u mnie ostatnio też wyszłam po 6h
    Gratuluję szybkiego porodu super dałaś radę i że wytrzymałas do takiego rozwarcia to szacun

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Miałam pisać to samo, młoda była najpierw u jednych dziadków dwa dni teraz była od piątku u moich rodziców, bajka wyspałam się ogarnęłam w domu, mega ulga 😆😉 Właśnie mąż po nią pojechał więc mi się skończy, ale już mam załatwione że na przyszły weekend też ją zabiorą 😏

Korna gratulacje 💐 szacun za te wagi, ja przy 3800 byłam pewna że umrę 🙈 a co do szybkości to te kolejne porody są rzeczywiście szybsze jakbym posłuchała położonej by sobie poczekać to bym w aucie urodziła.

PLPaulina, calineczka88 lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
    Mama weteranka jesteś💪❤️

Powodzenia dziewczyny💪💛

Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
    To mnie najbardziej stresuje..

Buźki😘

Finezja19, Rub45, Moniquue lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Korna gratulacje 🎊
    Super ze nie będą musieli Ci wywoływać i udało się zamknąć miesiąc 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna gratulacje :):)

Iness mam te kompresy.Dobrze że kupiłaś.Jakbym wiedziała to bym tu pół apteki laktacyjnej miała. :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jutro dzwonię do tej pani doktor.

Beti, wszystkie sesje robię u Natalii z Art Focus ze Skalmierzyc ;)

Co do cc to jest prawda, że wszystko się czuje, oprócz bólu oczywiście. Mało się o tym mówi i często jest to szok. Przy Stasiu jakoś łagodniej to przeszłam, po prostu nieprzyjemne uczucie gmerania w środku. Teraz jak mi wydobywała pani doktor łożysko z dna macicy to od razu powiedziałam, że będę rzygać i kazałam zabrać ze mnie dziewczyny. Ogólnie było mi słabo i źle się czułam w tej drugiej fazie, gdy już czyścili i zszywali.

Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
    Mama weteranka jesteś💪❤️

Powodzenia dziewczyny💪💛

Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
    To mnie najbardziej stresuje..

Buźki😘
    Powodzenia, trzymam kciuki bardzo mocno, żeby okazało się że miał skok w wadze!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊
    Korna, gratulacje. Masz już wprawę w porodach😉 I zamknęłaś stawkę majową. Fajnie, że szybko wracacie do domku.

Która teraz otworzy czerwcową stawkę???

Korna lubi tę wiadomość

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:

Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność :(
    Dzięki Kinguś postaram się to jakoś ogarnąć sama bo teraz żaden doradca laktacyjny nie chce przyjść.

KatEomanDo trzymamy kciuki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają problem z karmieniem/nawałem/zapaleniem piersi itd wrzucam tutaj link do filmików położnej charlot, może znacie a jeśli nie to polecam ;)

Ta tematyka była ok 9/8 tygodni temu więc musicie poszukać trochę niżej :)

https://www.facebook.com/pg/PoloznaCharlotte/videos/?ref=page_internal

Beti82 lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ