X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj starszą córkę daliśmy do babci. 👍😁

I wiecie co Wam powiem. Z samym noworodkiem życie to wczasy. 🤣🤣🤣

calineczka88, SylwiaLu, Glass, Glass lubią tę wiadomość

• calineczka88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no właśnie takie miałam przeczucie, że może tak być :P Bo za tymi starszymi to jest wieczna bieganina. I w końcu jednak udało Wam się "sprzedać" córkę babci?! :D I jak reakcja córy na rozłąkę? Pamiętam, że pisałaś że wcześniej raczej nie zostawała u dziadków!

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

A gdyby jeszcze miało się to doświadczenie przy jednym dziecku które ma się teraz!😆

PLPaulina lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u babci w ciągu dnia, parę godzin. Super sobie poradziła. Zjadła pięknie ! Bawiła się też ładnie. 😁

A my z mężem i Natalką czuliśmy się tak dziwnie. Heh, bez wrażeń. 🤣 Była cisza i spokój. Ogrom rzeczy zrobiliśmy w domu, byliśmy na spacerze, Jeszcze udało nam się odpocząć.

Bardzo dziwne uczucie po prostu. 😵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 14:14

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
    Tak wgl ciekawe jak tam Korna.. :)

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Ja już tak bardzo chciałabym urodzić, termin mam na jutro ale nie zapowiada się.. Boli mnie wszystko, jeszcze dzisiaj doszedł krzyż. Zapisali mnie na indukcję na 9 czerwca jak samo się nie ruszy.
    Tak wgl ciekawe jak tam Korna.. :)
    Czyli jakby się nie ruszyło to ty też byś miała indukcję mnie chcieli w pierwszej chwili na 6go indukcję wyznaczyć ale udało mi się przesunąć.
    Mam nadzieję że małe wyjdzie samo na dniach zawsze to lepiej i mniej stresu niż z indukcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2020, 15:45

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊

iness00, PLPaulina, Moniquue, Alma84, Rub45, KatWomanDo, Pati96, Lilka94, Finezja19, Mania25, Beti82, Glass, SylwiaLu, MałaMiss, Bunia89, shelby*, Greenwood, Bera1983, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna gratulacje 😙❤ Synek duuzy, jak Ty dalas radę sn? Jaką wagę z usg przewidywano? Dużo sił, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu 😊😊😊

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel, Beti współczuję tego co Was spotkalo z laktacja. Oby szybko udało się Wam z tego wyjść💛
    Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, ale czytając jak może być z pomocą w szpitalu z laktacja trafiłam na innym forum na to, że dziewczyny przy stanach zapalnych stosowały kompresy żelowe na piersi Lansiloh /można je stosowac na zimno i ciepło/, mają świetne opinie. Może warto wyprobowac, są również wspomagające przy zapaleniu sutka oraz problemach z odciaganiem i zastojach i twardych piersiach, aby ulżyć sobie. Będę domawiac właśnie aby były w domu. Poza tym czytałam o okladach z kapusty i termoforkach z pestek wiśni.
    Ambriel pisałam na priv, jeśli znajdziesz chwilkę to odezwij się.

Beti82 lubi tę wiadomość

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Korna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Korna gratulacje 😙❤ Synek duuzy, jak Ty dalas radę sn? Jaką wagę z usg przewidywano? Dużo sił, zdrówka dla Was i szybkiego powrotu do domu 😊😊😊
    Poprzedni 👶syn byl wiekszy 4405. Czekamy na pediatre i do domu kolo 17-18 jak bedzie wszystko w porzadku. U nas dlugo nie trzymaja 6 godzin 😄

Finezja19, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Poprzedni 👶syn byl wiekszy 4405. Czekamy na pediatre i do domu kolo 17-18 jak bedzie wszystko w porzadku. U nas dlugo nie trzymaja 6 godzin 😄
    To tak jak u mnie ostatnio też wyszłam po 6h
    Gratuluję szybkiego porodu super dałaś radę i że wytrzymałas do takiego rozwarcia to szacun

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Miałam pisać to samo, młoda była najpierw u jednych dziadków dwa dni teraz była od piątku u moich rodziców, bajka wyspałam się ogarnęłam w domu, mega ulga 😆😉 Właśnie mąż po nią pojechał więc mi się skończy, ale już mam załatwione że na przyszły weekend też ją zabiorą 😏

Korna gratulacje 💐 szacun za te wagi, ja przy 3800 byłam pewna że umrę 🙈 a co do szybkości to te kolejne porody są rzeczywiście szybsze jakbym posłuchała położonej by sobie poczekać to bym w aucie urodziła.

PLPaulina, calineczka88 lubią tę wiadomość

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
    Mama weteranka jesteś💪❤️

Powodzenia dziewczyny💪💛

Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
    To mnie najbardziej stresuje..

Buźki😘

Finezja19, Rub45, Moniquue lubią tę wiadomość

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Korna gratulacje 🎊
    Super ze nie będą musieli Ci wywoływać i udało się zamknąć miesiąc 😆

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna gratulacje :):)

Iness mam te kompresy.Dobrze że kupiłaś.Jakbym wiedziała to bym tu pół apteki laktacyjnej miała. :)

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, jutro dzwonię do tej pani doktor.

Beti, wszystkie sesje robię u Natalii z Art Focus ze Skalmierzyc ;)

Co do cc to jest prawda, że wszystko się czuje, oprócz bólu oczywiście. Mało się o tym mówi i często jest to szok. Przy Stasiu jakoś łagodniej to przeszłam, po prostu nieprzyjemne uczucie gmerania w środku. Teraz jak mi wydobywała pani doktor łożysko z dna macicy to od razu powiedziałam, że będę rzygać i kazałam zabrać ze mnie dziewczyny. Ogólnie było mi słabo i źle się czułam w tej drugiej fazie, gdy już czyścili i zszywali.

Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność :(

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatWomanDo wrote:
    Korna, gratulacje🎉🌷💐☀️
    Mama weteranka jesteś💪❤️

Powodzenia dziewczyny💪💛

Ja jutro USG, zobaczymy czy Bruno rośnie..
    To mnie najbardziej stresuje..

Buźki😘
    Powodzenia, trzymam kciuki bardzo mocno, żeby okazało się że miał skok w wadze!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• MałaMiss Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Ja juz po wszystkim. Niklas urodzil sie sn 11:13 4105g porod szybki . Dojechalam do szpitala z rozwarciem 8-9cm. A wiec zdazylam w maju. To byl moj pierwszy termin z usg 😊
    Korna, gratulacje. Masz już wprawę w porodach😉 I zamknęłaś stawkę majową. Fajnie, że szybko wracacie do domku.

Która teraz otworzy czerwcową stawkę???

Korna lubi tę wiadomość

eda3cbc792.png
    Czekamy na Ciebie Synku! 😘😘😘

Starania od 2013 r. Problem męski.
    2018 - 2 nieudane crio☹️
    10.2019 crio😍 25dpt 💓
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:

Ambriel, przede wszystkim musisz pilnować techniki przystawiania, jak masz poranione brodawki to jakoś źle musi maleństwo łapać. Mnie Stasiu kiedyś bardzo mocno ugryzł we śnie już zębami jak był starszy i rozwalił mi brodawkę i zagoiła się w kilka dni, mimo, że każde karmienie trochę uszkadzało tą rankę. Ogólnie szybko się goją, ale jak maluch nadal będzie się źle przystawiał i robił nowe rany to można je goić w nieskończoność :(
    Dzięki Kinguś postaram się to jakoś ogarnąć sama bo teraz żaden doradca laktacyjny nie chce przyjść.

KatEomanDo trzymamy kciuki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają problem z karmieniem/nawałem/zapaleniem piersi itd wrzucam tutaj link do filmików położnej charlot, może znacie a jeśli nie to polecam ;)

Ta tematyka była ok 9/8 tygodni temu więc musicie poszukać trochę niżej :)

https://www.facebook.com/pg/PoloznaCharlotte/videos/?ref=page_internal

Beti82 lubi tę wiadomość

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ