CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Finezja19 wrote:Masz jeszcze czas wiec na spokojnie sobie podejdź do tego
Ja na początek tez wypompowany i w środku pompowalam i ten najmniejszy tez 17cm wypychałam. Jeśli wypcham za szybko 20 czy 17 to boli tak samo, także trzeba sobie ta ręka przytrzymywać i wtedy jest okay. Raz przy ćwiczeniu kichnęłam i tez mi wypadł 😂 to dopiero bolało 🙈
Teraz mam technikę wkładania do środka na wydechu - w momencie wypuszczania powietrza ustami wkładam powoli balonik i nic nie boli
To teraz wyobraź sobie jak musi bolec poród 😂🙈🙈 mnie ten ból bardzo zmotywował do ćwiczeń bo nie wyobrażam sobie urodzić dziecka co ma średnice 35 cm jak mnie boli 18 😂
Ja zrobilam to samo. ze kichnelam z balonem w srodku ala 😂
teraz mialam 2 dni przerwy troche przez brak cxzasu bo w pracy siedze a troche sie balam po tym wypadku 🙈
-
Lilka, gratulacje! Cieszę się, że poród masz już za sobą, szkoda tylko, że zakończony wspomaganiem kleszczy, orzez co i Ty i dzieciątko bardziej się wymęczyłyście... A czemu potrzebne były kleszcze, nie miałaś już siły czy dziecko wymagało pilnej interwencji? Tak czy siak, najważniejsze, że niunię nasz już ze sobą, teraz obie odpoczywajcie i dochodźcie do pełni sił
Lilka94 lubi tę wiadomość
-
Wiem Karolka, że planować to ja sobie mogę 🤦♀️ ale chyba wolę sobie tak odraczać, a że coś się ruszy do końca tego tygodnia, niż myśleć o wywołaniu 21.06. bo to dla mnie data mega odległa 🤦♀️🤦♀️
-
Mamy dziewczynek możecie tak najprostszym sposobem na temat pielęgnacji miejsc intymnych np masc na odparzenia tylko pupa? Odkąd zacząć na czym skończyć jestem zielona a nie chce jej zrobić krzywdy, czym przemywacie buzie oczka, no i najważniejsze przyjmuje pregne plus ta co w ciazy, w szpitalu przepisali mi żelazo czy mogę kontynuować witaminy czy to będzie za dużo miala ktoras podobnie
-
Ja wypatruje oznak porodu ale guzik. Nie mam siły chodzić ani żyć. Chciałam dziś poukładać pranie u usiadłam na podlodze- nie no dość że nie mogłam usiąść bo brzuch mi opierał się o uda i bolał to jeszcze nie mogłam się podnieść. Najchętniej bym usiadła i wyla- ale to nic nie da 😥😥
-
Kama92 wrote:Mamy dziewczynek możecie tak najprostszym sposobem na temat pielęgnacji miejsc intymnych np masc na odparzenia tylko pupa? Odkąd zacząć na czym skończyć jestem zielona a nie chce jej zrobić krzywdy, czym przemywacie buzie oczka, no i najważniejsze przyjmuje pregne plus ta co w ciazy, w szpitalu przepisali mi żelazo czy mogę kontynuować witaminy czy to będzie za dużo miala ktoras podobnie
-
No to mamy dwie Pole z dzisiaj 🙂
My tez po 3.06..20 godz. 14.08
56 cm i 3200g ❤Karolka9, shelby*, Finezja19, Asiulka84, Wombat, PLPaulina, Rub45, Lena91, Mania25, Glass, Moniquue, Greenwood, Alma84, Maui, SylwiaLu, MałaMiss, Iw84, KatWomanDo, Pati., iness00 lubią tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Wiem Karolka, że planować to ja sobie mogę 🤦♀️ ale chyba wolę sobie tak odraczać, a że coś się ruszy do końca tego tygodnia, niż myśleć o wywołaniu 21.06. bo to dla mnie data mega odległa 🤦♀️🤦♀️
Bunia89 lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj miałyśmy wizytę. Mała dobiła do 3 kg 😍
Sytuacja bez zmian, pęcherz dalej wypuklony, ale z szyjka nic więcej sie nie dzieje..
Jak nic sie nie wydarzy to mam sie zgłosić na oddział 17.06.
Lekarz mówi, że cały szpital dopytuje sie czy już urodziłam i każdy jest w szoku, że tyle wytrwaliśmy 🤭🤭Wombat, Bunia89, Rub45, Lena91, Pati96, Mania25, Glass, Moniquue, Alma84, Finezja19, SylwiaLu, iness00, shelby*, MałaMiss, Pati. lubią tę wiadomość
-
KatWomanDo wrote:Lilka94, gratulacje i wszystkiego dobrego dla Was🌷✊💐
Ja jutro po usg powinnam coś więcej wiedzieć, na pewno do tygodnia ciąża będzie rozwiazana🙊
Ale powiem Wam, że w takim stanie to już nie ma na co czekać, ciśnienie żyje własnym życiem, jeszcze dostałam antybiotyk (na obchodzie dowiem się na co😏), a maluszek ma szanse więcej przybrać na zewnątrz. Wg lekarzy juz jestem w 37 tc wiec nie ma na co czekać..
Mam nadzieję, że jutro się coś więcej dowiem!!!
No i mąż pakuje od dzisiaj rzeczy do szpitala..🙆
Pozdrowienia dla Wszystkich 🌷
Powodzenia juro trzymam kciuki za ciebie i maluszka... -
Lilka94 wrote:Kleszczy używali bo w pewnym momencie główka nie chciała wyjść, z każdym parciem szla do przodu i cofała się jak kończyłam.. A zaczęło jej skakać tętno więc trzeba było szybko działać
Podaj jeszcze wage malejLilka94 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Lilka gratulacje .
Podaj jeszcze wage malej
Dzięki za wszystkie gratulacje dziewczyny ♥
Waga 3390 54cm długa ☺️ pomału dochodzimy do siebie, uczymy się karmić, jakoś powoli to idzie a że poród ciężki trudno najważniejsze że dobrze się skończyło.Asiulka84, Lena91, PLPaulina, MałaMiss lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
kow-i-niemowlat-50-szt,238001,9007
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 21:42
-
Iw84 wrote:Termin mam na 26.06, więc chyba jak Ty:)
Jeszcze się waham między Polną a Św Rodziny. W sumie zależy jak sytuacja z koronawirusem będzie się rozwijać. Mój pierwszy wybór to była św Rodzina ale, że nie można rodzić z osobą towarzyszącą to chyba wolę opcję z wykupieniem położnej na Polnej.KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem jakaś głupia. 🤦🏻♀️ Chcemy Hanię dać już do żłobka. Grupa 8 osób. Starają się być cały dzień na dworzu. Jedzą nawet na ogrodzie. 👍
I wiem, że ona lubi żłobek, dzieci. A wiecie co ?! Czuję wyrzuty sumienia.. 😵
Nie wiem czemu tak naprawdę. Że oddaje ją? I będę z Natalka? 🤔
Że jej poświęcę czas zamiast starszej ? 🤔 -
Paulina, nie miej wyrzutów!!! Hania się będzie lepiej bawiła z dziećmi przez pół dnia, niż z Tobą zdenerwowaną w domu. A tak i ona się będzie dobrze bawić, Ty poświęcisz czas małej, tak jak kiedyś w 100% jej. A po przedszkolu zrobicie sobie taką godzinkę tylko dla Was 😁 ja czekam na wrzesień 😎
MałaMiss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny